Hur man annonserar till seniorer

Seniorer är aktiva konsumenter och representerar ett stort segment av befolkningen. När du säljer en produkt eller tjänst till seniorer är det viktigt att rikta dem specifikt. Använd Facebook och Twitter för att nå seniorer i åldern 50-65 och hålla fast vid mer traditionella marknadsföringsstrategier, som TV-reklam och direktpost, för att nå äldre generationer. Fokusera på klart och relevant språk och behålla annonser korta och söta för mest effekt.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda Facebook och Twitter
  1. Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 1
1. Fokusera på att skapa annonser på Facebook och Twitter. Det här är de mest använda sociala medieplattformarna för seniorer på den yngre änden av spektret. Håll dig borta från att använda Instagram och Snapchat, eftersom dessa sociala medieplattformar används mindre ofta av seniorer.
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 2
    2. Använd Social Media-annonser för att rikta seniorer i åldern 50-65. Denna åldersgrupp använder datorer och teknik mycket mer än äldre generationer. Du kan ställa in demografiken för dina annonser för att marknadsföra den här gruppen - när de surfar på sociala medier, dyker du upp i sina flöden!
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 3
    3. Håll dina annonser enkla och specifika. Undvik gimmickig annonsering och sikta på enkla marknadsföringskampanjer. Använd realistiska meddelanden och "skäl till varför" språk för att få deras uppmärksamhet. Blanda saker och inkludera videor och annat engagerande innehåll tillsammans med enkla annonser med text och bilder.
  • Inkludera länkar till din webbplats och var som helst där din produkt kan köpas, som en Amazon-sida.
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 4
    4. Betala för att öka ditt inlägg för att bättre rikta din publik. När du ökar ett inlägg blir det mycket mer synlighet och mycket fler kommer att se det i deras foder. Du kan öka inlägg på olika prispunkter - ju mer du betalar, ju längre posten kommer att vara synlig. Du kan också använda riktade demografi när du ökar dina annonser för att se till att seniorer ser annonserna istället för människor i alla åldrar.
  • Var noga med att titta på sys insikter för att se vilka inlägg som får mestikta och aktier från tittarna.
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 5
    5. Placera dina sociala medier på din webbplatss landningssida. När kunderna besöker din webbplats kan de klicka på ikonen och gå direkt till dina sociala medier. Inkludera ett samtal till handling i varje ikon, t.ex "Gilla oss på facebook!" och "Följ oss på Twitter!" Så deras besök på din sida har ett syfte. När de följer ditt konto kan du använda den plattformen för att marknadsföra dem i framtiden!
  • Kontrollera att språket och erbjudandet du använder är konsekvent mellan din webbplats och social media sida. Du vill inte att din kund ska bli förvirrad om de ser olika uppgifter från en sida till nästa.
  • Metod 2 av 3:
    Innehåller traditionella medier
    1. Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 6
    1. Använd e-postmarknadsföring för ett billigt och snabbt alternativ. Skicka ut e-postmeddelanden när du har en försäljning eller ett specialerbjudande, eller när ny information blir tillgänglig som skulle intressera seniorer. Använd språk som gör varje e-post som en exklusiv eller begränsad tillfälle. På det sättet känns dina e-postmeddelanden riktade och viktiga för kunden.
    • Skicka inte flera e-postmeddelanden om dagen. Detta kommer att irritera kunden och uppmana dem att begära att tas bort från din lista.
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 7
    2. Luft-TV-reklam på kanaler som ofta ses av seniorer. Köp platser under toppundersökningstimmar (6:00 PM-10: 00 pm), speciellt under nyhetsprogrammering. I motsats till yngre generationer får seniorer de flesta av sina nyheter från tv-sändningar istället för internet.
  • Syfte för annonser att vara 30 sekunder eller mindre. Att hålla det kort och sött kommer att få sin uppmärksamhet utan att skapa förvirring.
  • Om du är ett lokalt företag, se till att du inkluderar din fysiska adress och telefonnummer i dina TV-annonser.
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 8
    3. Lägg in din annons i direktkampanjer för den 75+ demografiska. Använd minst 14 poäng typsnitt så att publiken inte behöver kämpa för att läsa ditt meddelande och undvik att använda fontstilar som är kursiva eller ovanliga. Var inte rädd för att skriva långa meddelanden, eftersom den här åldersgruppen tenderar att läsa varje post. Ersättningen försiktigt. Använd klart, enkelt språk med ett uppenbart samtal till handling.
  • Till exempel kan du skriva ut direktpost i form av ett brev, vilket personifierar det för mottagaren med deras namn: "Kära John."
  • Använd inte grön eller gul text eftersom dessa färger är svåra att läsa.
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 9
    4. Använd flera mediauttag för den bredaste räckvidden. Även om vissa metoder är bättre för en åldersgrupp över en annan, har du en bättre chans att nå din målgrupp genom att använda reklam på flera uttag. Skicka till exempel ett direktpoststycke som kör kunden till din webbplats, sedan har din TV-kommersiell spelning på din webbplatss landningssida tillsammans med tydlig text som förklarar ditt erbjudande eller produkt.
  • Metod 3 av 3:
    Crafting dina annonser
    1. Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 10
    1. Undvik stereotyper och med nedlåtande språk. Anta inte att din kund är svag, sjuk eller oförmögen. Seniorer är mycket aktiva och utgör en stor del av samhället. Precis som yngre generationer, är de inte enstor-passar-allt när det gäller deras värderingar och förmågor!
    • Till exempel, istället för att använda bilder av personer som kämpar för att göra uppgifter, använd en bild av någon som använder produkten för att hjälpa dem att slutföra uppgiften.
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 11
    2. Använd smakfulla, nostalgiska referenser. Inkludera bilder, slang, färger och händelser som påminner om läsaren av en tid i det förflutna. Att framkalla en känsla av nostalgi har visat sig öka förtroendet för en publik och skapa känslor av lycka.
  • Du kan till exempel innehålla tecken från TV-program eller berättelser som var populära under 1950-talet, 1960-talet och 1970-talet.
  • Använd retro teckensnitt, färger och mönster för att få din annons att se ut som en blast från det förflutna! Glöm inte att hålla sakerna klara och lätt att läsa.
  • Det är viktigt att matcha ditt innehåll till de användare du riktar in-Använd inte samma annons som du skulle använda för att nå kunderna i 20-talet!
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 12
    3. Stress säkerhet och kundservice. Inkludera referenser till hur ditt företag tillhandahåller sin kundservice och vilka sorters garantier som kunden kan förvänta sig. Förklara också hur du ska använda och skydda deras personliga information.
  • För att förklara när och hur en kund kan nå en kundtjänstagent kan du säga något som, "Våra agenter är tillgängliga 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Ring bara ### - ### - #### för hjälp."
  • Seniorer är ofta den mest riktade demografiska för bedrägerier och rip-offs. Genom att lugna dem är du legitim, kommer du att bygga förtroende och tjäna mer lojala kunder.
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 13
    4. Använd exempel istället för statistik för att bevisa kvaliteten på din produkt. Ge exempel publiken kan identifiera med, som en annan senior som gillar din produkt eller tjänst. Testimonials och framgångshistorier med bilder och videor vädjar till kundens känslor och handlingar. Statistiken tenderar att komma av som torr och obestridlig.
  • Nå ut till lojala kunder du vet har använt din produkt eller tjänst ett tag. Fråga om de skulle vara villiga att vara en talesman för ditt företag.
  • Bild med titeln Annonsera till seniorer Steg 14
    5. Använd klart och enkelt språk. Använd korta, korta meningar och ett tydligt samtal till handling i varje annons. Du vill att kunden ska veta exakt vad som erbjuds och vad de ska göra åt det.
  • Till exempel, efter att en talesman har sagt till sin framgångshistoria, se till att de tillhandahåller webbplatsen eller telefonnumret som kunden ska gå för att få produkten.
  • Bog inte ner din annons med prickigt språk eller bilder. Seniorer svarar bäst på enkla förklaringar till varför de borde använda produkten.
  • Tips

    Om du vill ha extra hjälp, överväga att anställa en marknadsföringsspecialist. De kan utföra undersökningar och intervjuer med din målgrupp för att ta reda på vilka meddelanden som de gillar och inte gillar.
  • Ta reda på när stora evenemang som drar seniorer händer i ditt område. Värd en bås för att passera broschyrer eller lägga upp affischer där människor kommer att kunna se det tydligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande