Hur man bygger ett varumärke

Framgångsrik branding är nyckeln till att överträffa konkurrenter och skapa kundlojalitet. Det kräver noggrann övervägning av ditt uppdrag, kreativt tänkande och en stark önskan att ansluta till de människor som i slutändan kommer att göra ditt företag framgångsrikt. Börja med att bestämma vad som är speciellt med ditt företag, vad gör din produkt värt någons tid. Därifrån utveckla en logotyp och slogan som representerar ditt företags unika ande och främja ditt varumärke med all din makt.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa ett äkta utseende och meddelande
  1. Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 1
1
Ange ditt uppdrag. Vilka egenskaper, värderingar och erfarenheter erbjuder du dina kunder? För att din branding ska verka äkta och vara effektiv, måste du projicera en sanningsenlig bild av vad ditt företag strävar efter att tillhandahålla. Innan du kan göra det är det viktigt att artikulera ditt företags uppdrag så att du är klar på vad som ställer in dig från förpackningen.Tänk på följande frågor:
  • Varför startade du den här verksamheten?
  • Vilka mål vill du uppnå?
  • Vem är de människor du vill hjälpa till?
  • Vad gör ditt företag annorlunda än andra i ditt fält?
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 2
    2. Bestäm hur du vill ses. Syfte för dina kunder att tänka på ditt varumärke nästan som ett levande, andningsperson som de kan lita på. De behöver veta att din produkt eller tjänst är den som de ska vända sig till när de möter ett dussin val i dagligvaruan eller en lång lista med namn i telefonboken. Ta med ditt uppdrag, bestämma vilken typ av attityd du vill projektera. Vilken snurr ska du lägga på ditt uppdrag?
  • Kanske vill du att din produkt ses som biljett till ett äventyr eller ett helt nytt liv eller en andra chans till ungdomar. Detta tillvägagångssätt tas ofta av exklusiva livsmedelsföretag som säljer produkter som Goji Berry juice eller sprouted korngranola barer.
  • Kanske vill du presentera ditt varumärke som smart och banbrytande. Att ses med din produkt kommer att få kunderna att känna sig svala, som om de är i en speciell klubb. Varumärken som Urban Outfitters och Apple tar detta tillvägagångssätt.
  • Ett annat tillvägagångssätt skulle erbjuda dina kunder ett tillförlitligt, helt pålitligt alternativ som aldrig kommer att släppa dem. Detta är ett bra tillvägagångssätt om du säljer en produkt som aldrig ska funktionsfel, som däck, eller om du bygger ett varumärke för din lagspraxis.
  • Du kan också lita på nostalgi för att bygga ditt varumärke. Människor känner sig kopplade till saker som påminner dem om barndom och sorglös tid.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 3
    3. Tänk som en kund. När du köper en produkt, varför köper du det? Vad får dig att välja ett visst varumärke? Se om du kan använda ditt svar för att hjälpa dig att räkna ut hur ditt eget varumärke kommer att stöta på. Ta reda på vad dina kunder längtar efter att känna och göra ditt varumärke hjälpa dem att känna det här sättet. Vill de känna sig kraftfulla? Ansvarig? Samvetsgrann? Smart? Unik? Ditt varumärke måste framkalla denna känsla med all sin kopia, marknadsföring och design. Cue dessa känslor inte bara med språk, men med färger och produktdesign också.
  • I grund och botten vill du tänka på vem du försöker nå. Vem är din marknad? Vad tenderar de att njuta av att höra eller se i andra märken som de gillar?
  • När människor här är ditt varumärke, ska de få en uppsättning bilder, känslor eller till och med en storyline som korrelerar med vad de ska värdera om ditt företag.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 4
    4. Förfina ditt varumärkesspråk. Välj ett catchphrase eller slogan och några nyckelord som du vill vara associerad med ditt varumärke. Orden ska vara nära anpassade till ditt uppdrag, och minnesvärt nog för att folk ska upprepa till varandra och känna igen nästa gång de läser dem. Använd ditt varumärkesspråk inte bara i kopian av dina produkter och reklam, men också när du diskuterar ditt företag och gör kontakter personligen.
  • Håll din text som strömlinjeformad och grundläggande som du kan, för det blir mer minnesvärt på det sättet. Ett bra exempel på detta var Tagline Apple använde för mycket av 90-talet och in i 2000-talet: "Tänk annorlunda". Detta fungerade på flera nivåer, eftersom det målade varumärket som smart och unikt, och konceptet gliddes enkelt i diskussioner och andra brandingplattformar. Två ord: genialt effektiv branding.
  • All kopia som är associerad med ditt varumärke, inklusive vad som visas på din produkts etikett, på din webbplats, och i reklammaterial, bör matcha tonen du försöker projicera. Till exempel är ditt företag tänkt att ses som pålitligt och bekvämt gammaldags, använd något formellt språk som gör att dina kunder känner att de människor som driver ditt företag är lika pålitliga som sin tredje klass.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 5
    5. Välj ett designschema. Ditt varumärke behöver en titt som är i linje med tonen i ditt varumärkesuppdrag och språk. Är du modern och snygg? Kul och färgstark? Traditionell och klassisk? Denna utseende ska synkroniseras över alla dina media (broschyrer, hemsida, produkt, kontor, etc.).
  • Designa en bra logotyp. Din logotyp kommer också att användas för att hjälpa till att bädda in ditt varumärke i din kunds sinne. När någon ser ett kryssmarkering, tror de Nike, även om det inte finns någon annan branding. Din logotyp måste vara väl utformad (så anställa en professionell) och du ska använda den ofta och placera den framträdande.
  • Välj de färger som representerar ditt varumärke. Dessa färger kommer att användas så ofta som möjligt på reklammaterial för att hjälpa till att framkalla ditt varumärke. Exempel är McDonalds guld och röda, Googles röda, gula, gröna och blåa, eller wikihows gröna och vita.
  • Kom ihåg att hålla sakerna enkla. Du vill att din branding lätt kan erkännas och snabbt komma ihåg. Det bästa sättet att göra detta är att vara unikt men också att vara enkelt.
  • Du kanske vill få rättsligt skydd för din visuella branding och eventuella distinkt fraser du använder för att beskriva ditt företag eller ditt erbjudande.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 6
    6. Involvera dina anställda. Kommunicera vikten av ditt varumärke till dina anställda och förklara varför och hur du anlände till varumärkesidentiteten du marknadsför. Du behöver sitt stöd för att din nya branding ska vara effektiv.
  • Kom ihåg att allt ditt företag gör är kopplat till ditt varumärke i kundens ögon. Detta inkluderar hur dina anställda klär sig och beter sig.
  • Dina anställda kommer att ha sin egen uppfattning om vad din verksamhet står för och om det levererar på sina löften, och de kommer att ge ovärderliga insikter längs vägen. Fråga dina anställda hur de tror att din produkt är mottagen på marknaden och rabatt inte deras åsikter.
  • Del 2 av 3:
    Få kundlojalitet
    1. Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 7
    1. Säkerhetskopiera ditt meddelande med en bra produkt. Om dina meddelanden låter bra men du inte levererar på dina löften, kommer dina kunder att gå någon annanstans, och ditt varumärke kommer inte att fånga på. Men om ditt företag levererar vad din branding löften, får du dina kunders förtroende. Innan länge börjar de sprida ordet om din servicekvalitet, och ditt varumärkes rykte kommer snart att tala för sig själv.
    • Se till att dina kunders förening med dina varumärkeslinjer upp med vad du faktiskt erbjuder, också. Till exempel, om du lovar att din margarita smaksatt lemonad är den mest uppfriskande drycken på marknaden, men dina kunder klagar rutinmässigt att de tog en sipping och blev förvånad över det inte innehöll tequila, det finns något om hur du pitcherar produkten. Du kanske vill byta namn på drycken så att kunderna inte känner sig ner när de försöker din produkt.
    • Att vara transparent om din affärspraxis är också viktigt. Tillit är en väldigt viktig del av varumärkesigenkänning, på grund av din kunds behov att känna att de känner till ditt varumärke som en gammal vän. Låt dina kunder se hur du jobbar, där dina pengar går, och vad dina riktiga prioriteringar är. Även om informationen inte alltid är bäst, bör det åtminstone vara sant och målat i bästa möjliga ljus.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 8
    2. Uppträdande marknadsundersökning För att ta reda på vem du tjänar. Vad är åldersgruppen och demografiska för din huvudsakliga kundbas? Du kan bli förvånad över svaret, så det är viktigt att göra lite forskning för att ta reda på vem som är intresserad av den produkt du erbjuder och hur de svarar på din branding.
  • Överväga kör en fokusgrupp Så du kan testa hur din produkt är mottagen av människor från olika demografi. Be dem att beskriva deras uppfattning om din produkt före och efter att ha försökt det.
  • Att rikta en specifik demografisk är ofta effektivare än att försöka vara universellt tilltalande. Du kan upptäcka att du bestämmer dig för att begränsa ditt fokus efter att ha läst vem som köper din produkt. Om du till exempel tycker att tonårspojkar är den mest troliga gruppen att köpa din mellanmålsmix, kanske du vill ändra din branding-strategi för att göra din produkt ännu mer tilltalande med den här demografiska.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 9
    3
    Gör en konkurrenskraftig analys. Utför forskning för att ta reda på vilka andra företag som erbjuder och bestämma hur ditt företag är annorlunda. Din branding bör fokusera på skillnaden, på vad som gör din produkt bättre än resten. Att hitta det speciella något som ställer dig ifrån varandra är viktigt, eftersom dina kunder har så många val att de aldrig kommer att känna till att din produkt finns om du inte hjälper det att sticka ut.
  • Du kan upptäcka att ett visst företag redan har hört ett visst segment av marknaden, men det betyder inte att din produkt inte kommer att vädja till en något annorlunda demografisk.
  • Om du upptäcker att marknaden är mättad med bra produkter, överväga att svänga i en annan riktning. Antingen ändra ditt branding-tillvägagångssätt eller tweak din produkt.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 10
    4. Prata med dina kunder. Det är viktigt att interagera med de personer som köper din produkt. Inte bara kommer de att ge dig en viktig återkoppling om hur ditt företag kan förbättra, men det är ett sätt för dem att känna att de känner till ditt varumärke och vad det står för. Representera ditt varumärkes värderingar i hur du pratar och hur du agerar, och ständigt ger dina kunders rum att ge feedback och ställa frågor så att de får chansen att lära känna och så småningom lita på varumärket.
  • Svara omedelbart på feedback när du får det. Om någon klagar, var noga med att höra honom eller henne och lösa problemet för att ta itu med personens bekymmer.
  • Undvik att använda automatiska svar på e-post. Försök att göra ditt företag verkar som personligt och vänligt som möjligt. Låt dina kunder se din entusiasm och din spänning om din produkt.
  • Del 3 av 3:
    Främja ditt varumärke
    1. Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 11
    1. Utveckla en marknadsföringsstrategi. Ha en plan på plats för att få ditt varumärke i så många butiker och framför så många som möjligt. Beroende på vilken produkt eller tjänst du erbjuder, kanske du vill överväga att ta ut annonser online, i tidningar, i tidskrifter och var du än hittar nya kunder.
    • Applicera din branding, inklusive ditt visuella varumärke och varumärkesmeddelanden, till alla dina material-från förpackning, skyltar och brevpapper, till din webbplats och marknadsföringsmaterial. Var inte blyg om djärvt branding dina produkter och visa dem så många arenor som möjligt. Du vill att ditt varumärke ska vara överallt.
    • Annonsera ditt varumärke på oväntade platser. Radioannonser, anställda uniformer och freebies med logotyper (som vävnader eller pennor) är alla relativt billiga sätt att marknadsföra ditt varumärke.
    • Se om du kan få publicitet från en lokal tidning, tv-station eller blogg som granskar din produkt eller tjänst.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 12
    2
    Ha en närvaro på sociala medier. Sociala medier är ett av de bästa sätten att bygga ett varumärke dessa dagar. Få grundläggande sociala medier och uppdatera dem regelbundet med bilder, erbjudanden och annan information om ditt företag. Hitta saker som är relaterade och överklagar dina kunder och ger dem chansen att interagera.
  • Till exempel, om du är ett reseföretag, skicka en bild av ett vackert läge med ett meddelande som är som: "Räknar ner veckorna till sommarsemester och lite tid att varva ner! Var vill du resa i år?"
  • Bli inte spam. Undvik ständigt att trycka på ditt varumärke på ett irriterande sätt eller utan kontext eller till personer som inte har något intresse. Håll dig borta från din kunds återvinningsfack. Vara verklig och konversation, inte en metaforisk sleazy bilförsäljare.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 13
    3. Ha en mördare webbplats. Detta är åldern för internet och sociala medier, så att ha en webbplats är centralt för att bygga ett varumärke. Det är bra att basera ditt företag i köttet och traditionella medier, men om du inte åtminstone har en webbplats ses du som gammaldags och otillgänglig. Hyr en professionell eller använd en mall och få en snygg webbplats. Detta bör i ett minimum diskutera vad ditt varumärke handlar om, där dina kontor kan hittas, vad dina timmar är och hur du kan kontaktas.
  • Använd din webbplats som ett tillfälle att berätta för din historia stolt. Människor har en lättare tid att förstå något som passar in i en historia, och de kommer särskilt att identifiera med saker som låter dem känna att de är en del av den historien. Ge dina kunder en historia att de kan vara en del av om du vill bygga ditt varumärke till ett stort namn. Publicera det på din webbplats "Om" sida eller distribuera det i ditt publicitetsmaterial.
  • Till exempel, på 80-talet och 90-talet, målade Microsoft sig som ett företag som drog sig upp av sina bootstraps för att bli den mest innovativa och effektiva produkten i deras fält. Detta resonerade med affärsorienterade individer, som ville se sina egna liv på samma sätt och som kunde känna sig ifrån sig av den greadessens anda genom att köpa Microsoft-produkter.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 14
    4. Vara inblandad i samhället. Att ha en personlig närvaro hjälper till att bygga förtroende och sprida ordet om ditt varumärke. Kasta händelser, delta i händelser som sätts på av andra, gör frivilligt arbete och vara medborgare. Detta är ett bra sätt för dina kunder och potentiella kunder att se vad ditt varumärke står för.
  • Street mässor och andra dagtidshändelser ger ofta möjligheter för företag att skapa ett bord och lämna ut information. Utnyttja denna möjlighet att skapa obligationer med människor i ditt samhälle som potentiellt kan vara kunder.
  • Att ge tillbaka till ditt samhälle genom donationer och sponsring är ett annat bra sätt att få ditt varumärke där ute. Du kan sponsra ett litet ligalag eller en tjejscout-trupp för att bygga upp din närvaro.
  • Tips

    Differentiera, innovera, odla, samarbeta, flytta med tiden och växa.
  • Vet hur mycket pengar du behöver sätta i det här. Det kan ta några hundra dollar för att göra en, så tror du bara att du bara kan göra en utan mycket pengar.
  • Ha en rollmodell. Tänk inte att du kopierar någon, du ger dig bara ett exempel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande