Hur man lyckas göra telefonförsäljning

Försäljningsanrop, och särskilt kalla samtal, kan vara en stressig upplevelse för någon säljare, även de som har gjort det i flera år. Men att göra framgångsrika samtal som drar in nya kunder och övertygar gamla att komma tillbaka är en absolut avgörande skicklighet. Göra det kräver förberedelse, uthållighet, och de flesta av allt, betydande mängder övning. Med rätt träning kan någon vara på väg att bli en försäljningsanrop expert.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en produktiv miljö
  1. Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 1
1. Vara inriktad innan du börjar ringa. Lägg all din information, inklusive ett skript om du har en, framför dig på ett snyggt och organiserat sätt. Läs igenom det innan du börjar - den tid som spenderas på det som är i det kommer att betala när du kan svara på frågor enkelt och snabbt. Se till att din omedelbara miljö är fri från distraktioner och att du är bekväm i din stol.
  • Vissa människor tycker att de är bekvämare att göra försäljningssamtal medan de står. Om du väljer att sitta, se till att din stol är bekväm och ergonomisk.
  • Överväg att placera påminnelser för dig själv runt din arbetsyta, som en anteckning som säger "Fokusera på kunden" eller "Det handlar inte om mig." Detta kan hjälpa till att påminna dig om dina mål under samtalet.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 2
    2. Psyke själv. Hitta vad som fungerar bäst för dig att hjälpa till att bygga upp din tro på att du kan lyckas så många samtal som möjligt. Kanske kan du använda en mantra, upprepa om och om orden "sälja, sälja, sälja." Eller kanske du behöver total lugn och bara gå till den platsen där du kan hemma på ditt självförtroende. Kanske kan du spela ett spel med dig själv och låtsas att världens öde beror på att du träffar försäljningsmålen.
  • Försök visualisera hur du vill ha mottagarna av dina samtal för att höra och föreställa dig dig. Arbeta för att leva upp till det målet. Försök att odla pålitlighet, förtroende och intelligens i din röst.
  • Det kan hjälpa dig att emulera en förebild av din när du ringer. Det är, försök att ta på sig förtroendet för en berömd personlighet eller affärsledare, speciellt de som är övertygande och alltid coolade.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 3
    3. Håll dig frisk. Håll vatten eller energidrycker inom räckhåll. På det sättet kommer du att kunna hålla din röst i bra form även om du gör mycket prat. Dessutom bör du ta raster regelbundet för att hålla ditt sinne och röst fräsch.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljning Steg 4
    4. Skapa en gruppkonkurrens. I ditt lag, förbered ett diagram som antecknar som har gjort mest samtal (eller försäljningen). Alla kan chip i vissa pengar och vinnaren får filmbiljetter, en natt på puben, vad som helst. Om handledaren eller chefen kan kasta i något extra, som en natt på staden, skulle det vara ett stort incitament. Prata med din chef om möjligheten.
  • Försök att skapa egna mål för dig själv, även om ingen gruppkonkurrens existerar. Ange detta mål ovanför alla mål som företaget har satt för dig.
  • Del 2 av 3:
    Gör din tonhöjd
    1. Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 5
    1. Ha en standard, professionell hälsning. Snarare än bara att säga "Hej" eller omedelbart börja på din tonhöjd, starta ditt samtal genom att hälsa mottagaren professionellt. Använd mottagarens namn i din hälsning, försök att förbli så formellt som möjligt. Prova till exempel "God morgon / kväll, herr./Fru./Fröken. ____." Efteråt, omedelbart introducera dig själv med namn och presentera ditt företag.
    • Använd endast ditt förnamn, om du inte är ägare till verksamheten.
    • Säg kort vad din verksamhet kan göra för dem, men inte exakt vad du erbjuder. Till exempel säga "Vi sparar lokala företag pengar" istället för "Vi erbjuder billiga bokföringstjänster."
    • Detta gör mottagaren nyfiken på exakt hur du kan spara pengar.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 6
    2. Följ en guide. I många fall kommer du att ha ett standardskript att följa. Det kan dock vara svårt att läsa av skriptet direkt med någon riktig fluiditet, och du kan förlora din plats om du är avbruten. För att åtgärda detta problem, memorera ditt skript, men behåll bara en lista med nyckelpunkter framför dig. Detta hjälper dig att hämta din plats och göra ditt tal mer naturligt.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 7
    3. Tack mottagaren för sin tid. Tacka dem för att ringa ditt samtal. Lova att du inte kommer att slösa bort sin dyrbara tid och att du snart kommer att låta dem komma tillbaka till sitt upptagna schema.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 8
    4. Identifiera prospektets behov. Ta upp orsaken till ditt samtal som en fråga, som "Vill du vara intresserad av en produkt som du kan sänka dina bokföringskostnader samtidigt som du behåller samma kvalitet?" Fokusera på vad din produkt kan göra för dem, inte själva produkten.
  • Om du inte pratar med någon som kan fatta affärsbeslut, fortsätt arbeta tills du kommer till dem.
  • Använd frågor för att bedöma prospektets behov och identifiera hur din produkt eller tjänst kan åtgärda dem.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljning Steg 9
    5. Pitch din produkt. När du ställer in din produkt eller tjänst, fokusera på de fördelar du kan ge din kund. Berätta för dem hur det kan spara dem tid eller pengar, öka vinsten eller förbättra sina liv och lycka. Det kan hjälpa till att förklara vad din produkt har gjort för andra, med siffror att säkerhetskopiera detta.
  • Om möjligt, beskriv dina fördelar på samma språk (samma villkor) där din prospekt beskriver sina problem. Detta bygger förtroende mellan dig.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 10
    6. Få dem att begå. Har din prospekt begått ett möte för mer information eller att se din produkt eller tjänst i aktion. Helst skulle du stänga försäljningen via telefon, men i många fall är det bara inte möjligt. Om inget annat uppmuntrar dem att överväga ditt förslag och ge dem kontaktinformation så att de kan nå dig om de bestämmer att de vill veta mer.
  • Del 3 av 3:
    Säkerställa framgång
    1. Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 11
    1. Öva dina argument. Öva ditt tal och argument med en kollega, din chef, eller med någon som kommer att träna med dig. Berätta för dem hur man ska agera, till exempel som en kall samtalsmottagare eller aktuell kund. Efter din konversation, fråga om allt du kan förbättra på. Ta denna kritik mot hjärtat och göra ett försök att göra ändringar. Till exempel skriv om ditt skript om vissa delar inte flyter bra eller fraseras på konstiga sätt.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 12
    2. Ringa på rätt tider. Utsikterna kommer att irriteras, eller åtminstone mindre villiga att lyssna, om du ringer på fel tider. Till exempel, ring aldrig på morday morgnar eller fredag ​​eftermiddagar. Men de flesta kommer att svara om du ringer före 8:30 a.m. Dessutom är samtal på dagar med dåligt väder mer benägna att vara framgångsrika. Experimentera med olika tider själv-du kan upptäcka att vissa tider av dag resulterar i mer framgångsrika samtal än andra.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 13
    3. Vet om dina utsikter. Även den bästa produkten kommer inte att vara attraktiv för någon som inte behöver det. Fokusera dina samtal till Prospects som faktiskt kan vara intresserade av ditt företag. Ta det ett steg längre och undersöka dina utsikter innan du ringer. Utforska hur din tjänst eller produkt kan vara av särskild användning för dem. Skriv ner sätt Du kan ansluta dina erbjudanden till dina Prospects behov.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 14
    4. Uppföljning. Skapa ett system för att hålla reda på potentiella kunder du redan har ringt och talat med. Notera eventuella möten du har ställt in med dessa kunder. Skicka en kort och söt bekräftelse email dagen före mötet. För de kunder som sa att de skulle överväga ditt erbjudande eller komma tillbaka till dig, behåll en rekord av datumet för ditt första samtal och ringa dem igen en vecka eller så senare. Håll en lista antingen på papper eller i ett kalkylprogram så att den här informationen är lättillgänglig.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 15
    5. Bygga relationer. Det är osannolikt att du kommer att försegla försäljningen efter ett samtal. Istället bör du fokusera på att skapa ett förhållande mellan dig och utsikterna. Uppfylla löften som du gör, som med möten eller retursamtal. Gör den potentiella kunden att se dig som vänlig och pålitlig. Detta kommer att förbättra dina chanser att så småningom göra en försäljning.
  • Bild med titeln lyckas göra telefonförsäljningssteg 16
    6. Bli inte avskräckt. Du får mycket nej, ursäkter och till och med hang-ups. Mängden är nyckeln - det är allt ett talspel. Det mår inte bra när du blir avvisad, men det känns bra när du får utnämningen eller försäljningen! Tänk på hur du vill närma dig via telefon också. Försök att säga saker du vill höra som konsument i den andra änden av telefonen.
  • Några utsikter kan behöva kallas många gånger innan de kommer att bita. Ge inte upp!
  • Oroa dig inte för orimliga eller oförskämda människor i den andra änden av telefonen, bara rensa det ur ditt sinne och fortsätt.
  • Tips

    Tala långsamt och stadigt. Rushing kommer att göra dig låter oerfaren och inkompetent.
  • Du bör identifiera nivån i den potentiella företagsorganisationen du tror att du ska ringa, ring någon en nivå högre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande