Hur man hittar en maritim advokat

Admiralty-lag, som också kallas sjösäkerhet, är relaterad till handlingar, skador eller brott som äger rum på navigerbara vatten, som är vattenkroppar som används för transport eller handel. Sjöfartsrätt omfattar en rad olika områden, inklusive personskador, produktansvar, arbetstagarens ersättning och kommersiell och avtalsrätt. När man letar efter en maritim advokat är det viktigt att först identifiera vilken typ av juridiskt arbete eller påstå att du har och väljer en sjöfartsadvokat som specialiserar sig på ditt specifika område av lag.

Steg

Del 1 av 3:
Identifiera ditt maritima / admiralty-krav
  1. Bild med titeln Hjälp medarbetare möter sina tidsfrister i tid steg 1
1. Bestämma vilken typ av rättsligt krav eller rättsligt arbete du har. För att identifiera den typ av sjövokat som du behöver, måste du först identifiera din underliggande juridiska problem. Till exempel kan du få ett krav på skada, kontraktsbrott eller ett krav mot din arbetsgivare. Du kan också behöva en maritima kontraktsspecialist för att granska dina fraktkontrakt eller charterbåtkontrakt. Det är viktigt att hitta en sjövokat som specialiserar sig på det område som är specifikt för dina behov.
  • Bild med titeln Mentally Förbered dig själv för en hästshow Steg 4
    2. Bestäm om dina juridiska behov är relaterade till ditt företag. Sjöfartslagen reglerar handelspraxis relaterade till frakt, navigering eller andra affärsmetoder som är relaterade till arbete som bygger på ett fartygs funktion. Detta kan innefatta att anställa en charterbåt för nöje eller komma in i fraktkontrakt med ett stort fraktföretag.
  • Om du letar efter en advokat som drar eller recensioner kontrakt, bör du leta efter någon som har en specialitet i maritima kommersiell och / eller avtalsrätt.
  • Om din tvist är relaterad till ett kontraktsbrott, jag.e. Någon misslyckades med att upprätthålla sina skyldigheter enligt ett skriftligt avtal relaterat till sjöfart eller kommersiell användning av en båt, du behöver en sjövokat som specialiserar sig i avtalsrätt och är en erfaren rättegångsadvokat.
  • Bild med titeln vara säker, var dig själv och har fortfarande kul i gymnasiet steg 4
    3. Tänk på källan till din skada, om tillämpligt. Om du är skadad när du arbetar på en båt eller som passagerare kan du få ett krav enligt sjösäkerhetsrelaterad till personskada. Även om dessa åtgärder liknar skador som händer på land, regleras åtgärderna av separata lagar och regler.
  • Skadanspråk kan inträffa från båtolyckor.
  • Oaktsamt underhåll av ett fartyg eller båt.
  • Åtgärder kan också relateras till skador som orsakas av defekta produkter, såsom en jetskidfel. Detta område av lag är känt som produktansvarsrätt.
  • Sjömän eller andra sjöfartsarbetare kan drabbas av en skada när man arbetar.
  • Så länge som personen var lagligt tillåtet att vara ombord på skeppet och drabbades av en skada på grund av någon annans försumlighet, kan den personen ha ett krav under sjöfartsskada eller produktansvarsrätt.
  • När du väljer en advokat måste du välja en erfaren advokat för sjöfart som specialiserat sig på det tillämpliga rättsområdet, såsom personskador eller produktansvar.
  • Bild med titeln Supercharge Business Meetings Steg 23
    4. Återkalla om du arbetade när du skadades. Sjöfartsrätten har särskilda stadgar som styr hur man hanterar skador på anställda som uppstår under den personens anställning. En anställd som skadades under arbetet på grund av sin arbetsgivares oaktsamhet kan ha ett krav enligt Jones Act. Denna federala lag reglerar skador som inträffade under en persons anställning medan de arbetade med ett fartyg i navigering.
  • Beroende på om du arbetar som sjömän, longhorman eller på en oljeplattform, finns det olika lagar som styr anställdas handlingar för skador som uppstått under arbetet.
  • Om du skadades under din anställningsförmåga i samband med en båt eller annan sjöfartsarbete är det viktigt att du söker en sjöfartsadvokat som specialiserat sig på arbetstagarens ersättningsärenden.
  • Del 2 av 3:
    Att hitta en maritim advokat
    1. Bild med titeln Uppdatera en daghems affärsplan Steg 2
    1. Gör en juridisk katalogsökning. Eftersom sjöfartsrätt är en mindre vanlig juridisk specialitet och på grund av antalet specialiseringar inom sjöfart, bör du börja din advokatsökning med hjälp av en juridisk katalog som Martindale-Hubbell-databasen. Med den här online-sökningen kan du se advokater efter region och med specialitet i sjöfartslagen. Det gör det också möjligt att söka efter maritima specialiseringar som ekonomi eller arbetstagare ersättning. Denna typ av sökning ska hjälpa till att effektivisera det första steget att lokalisera en sjöfartsadvokat.
  • Bild med titeln ser upptagen även när du
    2. Granska sjöfartsmarknaden. När du har identifierat ett antal advokatbyråer som hanterar din specifika typ av sjöfart, kan du titta på online advokatbyrå, som de som bedrivs av amerikanska nyheter, för att se vilka advokatbyråer i ditt område är väl betraktat. Att välja ett högklassigt advokatbyrå kan vara särskilt viktigt för stora kommersiella fall, där ett advokatbyrås rykte kan hjälpa till med dina förhandlingar.
  • Om du har en mindre anspråk eller du har begränsade resurser, kan det inte vara i ditt bästa intresse att välja ett stort, högt rankat advokatbyrå för att representera dig.
  • I dessa fall, snarare än att förlita sig på rankningar, bör du kontakta statliga och lokala barföreningar, sjöfartsorganisationer och intervjua potentiella advokatbyråer och advokater (som diskuteras nedan).
  • Bild med titeln hitta frihet i ditt liv Steg 9
    3. Kontrollera med sjöfartsorganisationer. Förutom att söka juridiska kataloger och advokat rankningar kan du kontakta maritime-specifika lagföreningar för att hjälpa dig att hitta en sjöfartsadvokat i ditt område. Dessa föreningar är fyllda med medlemmar som främst utövar sjöfartslagen. Genom att kontakta en lagförening, såsom Förenta staternas sjöfartssammanslutning, kan organisationen styra dig till sjöfartsrelaterade juridiska resurser samt advokater.
  • Bild med titeln växa som en relationspartner (för kvinnor) Steg 20
    4. Kontakta Lokala eller statliga Legal Bar Associations. I allmänhet tillhandahåller lokala eller statsstångsföreningar advokatfartyg för individer som söker en advokat. Du kan kontakta en lokal eller statlig barförening och begära advokaternas namn i ditt område som utövar sjöfartsrätt. Du kan också fråga om någon av de identifierade advokaterna någonsin sanktionerades av Bar Association eller om några klagomål någonsin arkiverades mot dem.American Bar Association har en lista över statliga kontaktinformation för statliga och lokala barföreningar på sin webbplats.
  • Bild med titeln vara säker, var dig själv och har fortfarande kul i gymnasiet steg 3
    5. Be om ett hänskjutande från familj och vänner. Till skillnad från andra områden, kommer de flesta inte ha anställt en maritim advokat. Om du är en del av ett båtliv eller din familj och vänner är dock inblandade i sjöfart eller andra sjöfartsindustrier, kan de kanske ge dig namnet på en sjövokat som de använde.
  • Även om du letar efter en annan maritim juridisk specialitet från advokaten som hänvisas till dig, kan det vara bra att kontakta den advokaten och be om en hänvisning till någon annan.
  • De flesta advokater har ett nätverk av advokater i separata specialiteter till vilka de hänvisar till fall.
  • Bild med titeln Uppdatera en daghems affärsplan Steg 8
    6. Skapa en lista över potentiella sjöfartsadvokater. När du har identifierat flera sjöfartsjurister som verkar fungera inom den specialitet du behöver, bör du skapa en lista över dessa advokater. Nästa steg är att undersöka varje advokat närmare för att se vem som skulle vara den bästa passformen för ditt ärende, din personlighet och din budget.
  • Del 3 av 3:
    Välja en maritim advokat
    1. Bild med titeln Hitta frihet i ditt liv Steg 8
    1. Granska advokaternas referenser. När du har minskat listan över potentiella maritima advokater, vill du noggrant undersöka deras hemsida och de enskilda advokaternas biografier. Du vill se till att sjöfartsrätten är en betydande del av advokatens regelbundna praxis och inte bara ett av många områden där advokaten hanterar fall. När du granskar enskilda advokatbiografier, leta efter följande:
    • Listar advokaten sjöfartsrätt under hans eller hennes praktikområden?
    • Listar advokaten en särskild sjöfartspecial?
    • Deltog advokaten en lagskola med ett starkt sjöfartsprogram? Det finns flera skolor som är kända för sin sjöfartsparti, inklusive lagskolor vid universitetet i Miami, Tulane University och Louisiana State University.
    • Gjorde advokaten en specialisering i sjöfartslagen? Vissa advokater, särskilt om de inte studerade sjöfartsrätten kan få en juridisk grad utöver sin jurisläkare (JD), känd som en LLM. Detta är en magisterexamen i ett specifikt område av lag, såsom sjöfartslag. Även om detta inte är nödvändigt att utöva sjöfart, kan det vara en faktor som du överväger att välja en advokat.
    • Listar advokaten förbi sjöfartsfall som han eller hon hanterade framgångsrikt? Advokater som främjar en kompetens inom ett lagområde kommer ibland att lista fall som de hanterade framgångsrikt på deras hemsida.
  • Bild med titeln Ta av telefonen snabbt steg 5
    2. Kontakta Statliga barföreningar. Om du inte redan har gjort det (som diskuterat ovan), bör du kontakta State Bar Association i det tillstånd som advokaten praxiserar lag och fråga om någon har lämnat in några klagomål mot de advokater som du överväger att arbeta. Även om ett klagomål inte helt kan utesluta en advokat kan det vara en faktor att överväga när man bestämmer mellan två lika kvalificerade advokater.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett litet företag Steg 1
    3. Schemalägga ett möte. Efter att ha granskat advokatuppgifterna och kontrollen med State Bar Association, bör du begränsa din lista över advokater till de tre bästa potentiella kandidaterna. Du bör då kontakta varje advokatkontor och göra ett möte för att diskutera ditt potentiella fall.
  • När du gör avtalet bör du fråga om advokaten erbjuder gratis konsultationer med potentiella kunder.
  • Om du ringer om ett maritimt relaterat personskada, bör advokaten träffas gratis.
  • Bild med titeln Supercharge Business Meetings Steg 18
    4. Möta med advokaten. På dagen för ditt möte vill du anlända ca 10 minuter tidigt så att du har en chans att utvärdera kontoret och hur receptionisten behandlar dig och andra ringer eller besökare. Se till att du tar med några dokument, foton eller annan information som är relevant för ditt potentiella fall. När du träffas med advokaten, överväga att fråga följande frågor.
  • Hur länge har du praktiserat sjösäkerhet?
  • Vem är din typiska klient? Du vill avgöra om advokaten i allmänhet representerar individer eller företag som liknar din.
  • I genomsnitt, hur många sjöfartsfall hanterar du ett år? Du bör följa upp den här frågan genom att fråga, "Vilken procentandel av din övergripande praxis är inriktad på sjöfartsfall?"
  • Fråga om advokaten hanterar sjöfartsfall som är specifika för ditt ärende, såsom sjöfartsskada, produktansvar eller sjöfartsavtal.
  • Med vem ska jag kommunicera om mitt fall? Kommunikation är en viktig del av advokat-klientrelationen och du vill se till att du får tillgång till din advokat när du har frågor eller problem.
  • Baserat på den information som jag gav, vad är det troliga resultatet av mitt fall? En advokat kan inte förutsäga resultatet av ditt ärende. Genom att ställa denna fråga letar du efter ett ärligt och öppet svar från advokaten.
  • Bild med titeln Försvara dig själv mot fördomar Steg 4
    5. Diskutera avgiftsarrangemanget. Under ditt första möte med advokaten bör du diskutera kostnaden för ärendet och advokatens avgifter och kostnader. Om en advokat granskar eller utarbetar kontrakt kan advokaten begära att du betalar ett visst belopp för att täcka kostnaderna för avgifter och kostnader. Du bör be advokaten att detaljera timpriset för advokater och andra som arbetar på ärendet och att ge dig en uppskattning för den övergripande kostnaden för ärendet.
  • Om du söker en maritim personskada advokat, bör ditt ärende accepteras på en eventuell avgift. Det innebär att du inte betalar något uppe och advokaten kompenseras bara om han eller hon vinner eller sätter sig i fallet.
  • Om en maritim personskada advokat ber dig att betala för avgifterna fram, bör du prata med en annan advokat.
  • Bild med titeln Skydda dig efter ett husbrand Steg 18
    6. Ta ett beslut. Efter möte med flera advokater bör du bestämma vilken advokat som ska anställa. När du fattar detta beslut bör du överväga advokaternas erfarenhet, demeanor, maritim specialisering och avgiftsarrangemang. Du bör också lita på dina instinkter. Om du kände dig mer bekväm med en advokat över en annan eller kände du att en advokat tycktes ha mer tid för dig än de andra advokaterna, borde det väga in i ditt beslut. Du kommer att behöva jobba med och lita på advokaten du väljer så det är viktigt att hitta någon med vilken du känner dig bekväm.
  • Tips

    Du bör vara försiktig med en advokat som pressar dig att anställa honom eller henne omedelbart. Du vill ha någon som känner igen att du behöver lite tid för att fatta ett beslut och som inte verkar desperat för ditt fall.
  • Om du inte träffar en advokat under ditt första samråd bör du välja en annan advokat för att representera dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande