Hur man blir en mänsklig rättighetsadvokat

Advokater för mänskliga rättigheter förespråkar på uppdrag av människor som lider av förföljelse, missbruk och brott mot civilrättigheter i alla länder i världen. Med hjälp av regeringarna och domstolarna som forum för att söka rättvisa för offer är de mänskliga rättighetsadvokaterna både juridiska experter och aktivister. Du kan arbeta med ideella myndigheter som sydliga fattigdomscenter, mänskliga rättigheter, eller amnesti internationella eller ansluta sig till ett rättsligt fokuserat privaträtt. Möjligheterna är över hela världen, men USA är ett bra ställe att ta emot din utbildning och starta din karriär.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för din juridiska karriär
  1. Bild med titeln Passport 5
1. Söka om pass. Mänskliga rättegångsrätten kan ta dig till världens farare. Även om du spenderar din karriär närmare hemma, kommer dina studier att ge dig möjlighet till internationella studier, praktikplatser och konferenser. Att få ett pass kan ta upp till flera månader. Applicera medan du börjar college och vara redo att utnyttja möjligheter när de uppstår.
  • Bild med titeln Få en TN-visum att arbeta i USA Steg 3
    2. Delta i college och tjäna en grundutbildning. En jurisläkare är en examen grad. Innan du kan delta i lagskolan måste du ha en grundutbildning. American Bar Association kräver inte eller rekommenderar ett särskilt studieområde för att förbereda dig för lagskolan. En liberal konstgrad med ett mångsidigt studieområde, inklusive historia, filosofi, sociologi och litteratur ger dig en solid grund för en karriär i den mänskliga rättighetsrätten.
  • Lagskolans behörighet, särskilt på elitskolor, är starkt beroende av ditt betygsgenomsnitt. Koncentrera sig på ett studieområde där du kommer att utmärka.
  • Om du vill ha en karriär i mänskliga rättigheter utanför Förenta staterna, bör du överväga att lägga till främmande språkklasser till din läroplan. Att lära sig att tala franska och spanska kommer att bredda dina färdigheter och göra dig konkurrenskraftig för praktikplatser och sysselsättning i de mänskliga rättighetsrättsorganisationerna.
  • Om du studerar utanför Förenta staterna och avser att gå till en inhemsk lagskola, kommer du att skicka in dina transkript genom LSAC-referenssamlingstjänsten för att utvärdera dina krediter för ansökan till lagskolan.
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 12
    3. Skapa en finansiell hjälpplan. Medan du är på college måste du tänka på hur du ska finansiera din juridiska utbildning. Lagskolan kan enkelt kosta mellan $ 50 000 och $ 150.000 för din treåriga examen.
  • Lär dig om finansiella biståndsresurser för doktorander. De flesta studenter finansierar sin lagstiftning med lån. Det här är inte ett alternativ att göra lätt. Lär dig om lånealternativen och återbetalningsplanerna som är tillgängliga för dig. Federal studentlån inkluderar inkomstbaserade återbetalningsplaner. Allmänhetens advokater kan också vara berättigade till förlåtelse, baserat på din karriärväg.
  • Utmärkt i dina grundutbildning sätter dig i en bra position för lagskolans stipendier.
  • Bild med titeln vara en advokat under de närmaste 7 åren Steg 4
    4. Ta LAWs School Admission Test (LSAT). LSAT är en av de faktorer som ska användas vid bedömningen av sökande. Testet erbjuds flera gånger om året och testa grundläggande färdigheter som hjälper till att mäta din sannolikhet för framgång i lagskolan. Du kommer att testas i läsförståelse, analytisk resonemang och logik. Det finns också ett skrivprov som skickas till lagskolor med dina testresultat.
  • Metod 2 av 3:
    Att delta i lagskolan
    1. Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 13
    1. Forskningsrättskolor med starka människorättsprogram. Några av de 200 + lagskolor som ackrediterats av American Bar Association kommer att kvalificera dig att sitta för baren i alla stater. Att välja en skola med en stark koncentration i mänskliga rättigheter och internationell rätt hjälper dig att stärka dina intressen, få erfarenhet och göra anslutningar för din framtida karriär.
  • Bild med titeln vara en advokat under de närmaste 7 åren Steg 1
    2. Ansök på lagskolan. De flesta lagskolor har en ansökningsavgift på $ 20 till $ 50. På grund av denna kostnad måste du prioritera dina resurser och välja skolor som matchar dina intressen, referenser (GPA / LSAT-poäng), ekonomiska resurser och acceptansräntor. Eftersom en karriär i människorättsrätt kan ta dig någonstans i världen, där du går i skolan är mindre viktig än en bra passform.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik advokat Steg 2
    3. Tjäna din juris doktorsexamen. En j.D. examen är utmärkelse efter framgångsrik slutförande av ett treårigt lagskolans program. Din skola kommer att ha sina egna krav på antal krediter och GPA. De flesta studenter tar tre år, men de flesta skolor erbjuder deltidsprogram för arbetande studenter och accelererade alternativ för examen i 2 1/2 år.
  • Gå med i studentorganisationer som är intresserade av civila och mänskliga rättigheter. Internationella lagarnas förening är ett bra ställe att träffa likasinnade klasskamrater.
  • Dra full nytta av lagskolans program. Delta i kliniker och program med medborgerliga rättigheter och mänskliga rättigheter.
  • Sök ut sommar praktik med civilrättsorganisationer. Även om du går till skolan i ett område som inte har en internationell närvaro, kan du få erfarenhet av organisationer som arbetar för medborgerliga rättigheter, rösträtter, våld i hemmet och ekonomisk rättvisa.
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 18
    4. Tänk på ett studie utomlands program. Din lagskola kommer sannolikt att ha program som gör det möjligt för dig att studera utomlands för en sommar, en termin eller ett år. Detta är en utmärkt chans för dig att arbeta på dina språkkunskaper, utöka dina kulturella upplevelser och göra kontakter för din framtida karriär.
  • Bild med titeln Passera baren examen steg 9
    5. Passera barundersökningen och bli antagen till en statsstång. När du har examen med din lagsexamen är du berättigad att sitta för baren. Undersökningen ges två gånger per år och är skyldig att utöva lag i USA.
  • Bar-tillträde inkluderar en bakgrundskontroll för att se om sökanden uppvisar den nödvändiga karaktären och lämpligheten för rättspraxis.
  • Studenter från internationella rättsskolor kan kunna söka antagning att träna i USA. Kontakta staten Bar Examinator för instruktioner.
  • Barprov varierar något från stat till stat, men är allmänt två till tre dagar och inkluderar multi-state kompetens examen, uppsatsexamen och multitate etiska examen.
  • Vid framgångsrik passage av barundersökningen kommer du att ta advokatens ed och vara redo att träna lag.
  • Metod 3 av 3:
    Att hitta arbete i mänsklig rättighetslag
    1. Bild med titeln Ange mål för livet steg 15
    1. Lista människorättsorganisationer som intresserar dig. Fältet för mänskliga rättigheter kan sträcka sig från att hjälpa till att vända felaktiga övertygelser för att hjälpa kvinnor att söka tillflykt från våld. Lägg ett brett nät och samla kontaktinformationen för så många organisationer som passar dina intressen.
  • Bild med titeln vara en advokat under de närmaste 7 åren Steg 30
    2. Forskningslagstiftningar som arbetar i mänskliga rättigheter. Använda den information du samlade i lagskolan och genom online-sökningar, skapa en lista över advokatbyråer som övar i din specialitet för mänskliga rättigheter. Detta kan sträcka sig från organisationer som det sydliga fattigdomsrättscentret, till stora internationella företag som arbetar med ekonomiska rättsliga fall runt om i världen.
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 22
    3. Ordna informativa intervjuer. Ett bra sätt att ta reda på om en organisation är en bra passform för dig och bygga ett nätverk i den mänskliga rättighetsrätten är att genomföra informationsintervjuer. Ordna att träffa människor som arbetar i människorättsorganisationer, icke-statliga organisationer eller advokatbyråer.
  • Bild med titeln UK
    4. Överväg att arbeta i Storbritannien. London är ett centrum för den globala mänskliga rättighetsrörelsen. Många företag, advokatbyråer och icke-statliga organisationer har kontor i och runt London. Det finns möjligheter till advokater att utöva amerikansk lagstiftning samtidigt som de samlar de färdigheter som behövs för att kvalificera sig för tillträde till de engelska domstolarna.
  • Bild med titeln Förstå skillnaden mellan ett CV och ett CV-steg 15
    5. Bygg ditt CV. Karriärcentret i din lagskola kan ha hjälp med CV-skrivning. Som en ny examen kan du inte ha mycket yrkeserfarenhet. Lista all din utbildning, dina studentorganisationer, kliniker, praktikplatser och akademiska prestationer.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 21
    6. Överväga att ansöka om praktik. Många organisationer har praktikprogram. De flesta är obetalda eller låga betalande. Emellertid kan erfarenheten och kontakterna vara ovärderliga. Praktikationer med högprofilerade organisationer är mycket konkurrenskraftiga och du bör tillämpas så tidigt som möjligt.
  • Om du tillhör en kyrka, kolla på uppdrag och praktikmöjligheter med kyrkans välgörenhet eller laglig arm.
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 31
    7. Ansök om jobb med organisationer och advokatbyråer. Oavsett om du landar en praktik eller söker mellanliggande anställning, börja söka efter en permanent position. De flesta organisationer och advokatbyråer har online ansökningsförfaranden.
  • Skapa en dedikerad e-postadress med ditt namn, som i [FirstMiddLelastName] @mailservice.com. Du kan använda gratis webbplatser som Gmail som kan nås från vilken dator eller smarttelefon som helst. Använd inte en "söt" E-postadress som "funnymonky @ mailservice.com" För professionell korrespondens
  • Lita inte på en "meddelande telefon." Även om du använder en förbetald tjänst måste du ha ditt eget telefonnummer med röstbrevlåda.
  • Följ anvisningarna på webbplatsen till brevet. Skicka in dina dokument exakt som begärt. Fäst inte filer till ett e-postmeddelande om inte riktat.
  • Namnge dina dokumentfiler så att de identifierar dig. Skapa inte "mycoolresume.pdf." Namnge dina filer [Efternamn] [Resume / Letter].filtyp.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik advokat Steg 11
    8. Sök ett brett område. De flesta människorättsorganisationer har sitt huvudkontor på östkusten eller i större städer. Men andra mindre organisationer som arbetar för allt från rösträtt till våld i hemmet ligger i mindre befolkade områden. En fördel här kan vara en lägre levnadskostnad medan du får erfarenhet. Matcha dina intressen till organisationen, inte bara en plats.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande