Hur man tar itu med en kvinnlig advokat

Ungefär en tredjedel av alla praktiserande advokater i Förenta staterna är kvinnor, och kvinnor utgör mer än hälften av moderna lagstadgade klasser.Precis som deras manliga motsvarigheter, förväntar kvinnliga advokater och förtjänar respekt för sitt yrke. Adress en kvinnlig advokat med samma presumtion av auktoritet som du skulle ha en manlig advokat.

Steg

Metod 1 av 2:
Adressera korrespondens till en kvinnlig advokat
  1. Bild med titeln Adress En kvinnlig advokat Steg 1
1. Bestäm om du skriver till en advokat eller en advokat. Även om villkoren ofta används utbytbart, är det en skillnad. En advokat är någon som har utbildat i lagen, vanligtvis genom att delta i lagskolan. En advokat är någon som har passerat baren examen och är aktivt praktiserande lag.
  • Om du skriver till en kvinna som har varit i lagskolan, men inte praktiserar lag, till exempel chef för ett företag, ta itu med henne som du skulle ha någon annan professionell med den relevanta termen.
  • Bild med titeln Adress En kvinnlig advokat Steg 2
    2. Använda sig av "Kära fröken. [namn]" När det är möjligt att öppna ett affärsbrev till en kvinnlig advokat. Denna traditionella hälsning är kort, till den punkt, professionell och artig. Visar enkel respekt och manners sätter din bästa fot framåt i din kommunikation.
  • Moderna namn har ofta blivit unisex. Om du är osäker om "Morgan" eller "Taylor" är en man eller kvinna och du kan inte verifiera det, öppna ditt företagsbrev med advokatens fullständiga namn, "Kära Morgan Smith:"
  • Om du inte har ett visst namn, undvik slitna klichéer som "till den som detta berör." Exempel på moderna generiska hälsningar inkluderar "kära herr eller fru," eller "Kära juridiska avdelning."
  • Använd rätt hälsningar i ditt mail till en kvinnlig advokat också.
  • Bild med titeln Adress En kvinnlig advokat Steg 3
    3. Adressera kuvertet med hennes fulla namn och heller "Advokat" eller "Esquire." Använd inte "Fröken." på kuvertet. Till exempel, "Mary Smith, advokat i lag." Nästa rad skulle vara namnet på hennes advokatbyrå om det är tillämpligt, då adressen.
  • Esquire, eller esq., är också alltid korrekt när man tar itu med ett kuvert till en kvinnlig advokat. Det är dock en daterad term som faller ur vanlig användning. Vissa anser det pretentiöst. Advokat i lag är den mer moderna adressen.
  • Bild med titeln Adress En kvinnlig advokat Steg 4
    4. Använd pedagogiska referenser i akademiska publikationer. Om du skriver ett brev eller ett program för en akademisk institution och hänvisar antingen en advokat eller en praktiserande advokat, följ hennes namn med sin examen. Du kan antingen använda "Jd" eller "J.D." För Juris Doctor. Om personen har en avancerad lagstiftning, lägg till det också. Den vanligaste är "Ll.M" För en magisterexamen i lag.
  • Metod 2 av 2:
    Adressera en kvinnlig advokat i person
    1. Bild med titeln Adress En kvinnlig advokat Steg 5
    1. Använd formell adress när du har att göra med personal. När du ringer på kontoret eller anländer till ett möte, be om din advokat genom antingen "Fröken. Smith, snälla," eller "Kan jag prata med Mary Smith?"
  • Bild med titeln Adress En kvinnlig advokat Steg 6
    2. Använd den kvinnliga advokatens föredragna form av adress i möten. Du kan vara mycket bekväm med din advokat eller känna henne socialt utanför kontoret. Men i offentliga möten är du i en affärsmiljö och bör observera formaliteter. I privata möten är vissa advokater bekväma med förnamn, andra är inte. Även med en advokat vet du bra, bör du inte använda smeknamn utan tillstånd. Var inte rädd att fråga om du är osäker på hur du tar itu med din advokat när du är i privata möten.
  • Bild med titeln Adress En kvinnlig advokat Steg 7
    3. Observera strikta formaliteter i domstol. Vissa domstolar är mer formella än andra, men du borde alltid referera till din advokat av hederkropp / efternamn (MS. Smith) medan i rättssalen, oavsett ditt sociala förhållande. En typisk rättssal etikettregel kräver att alla personer är närvarande för att använda titlar och efternamn. Att ignorera dessa regler kan resultera i sanktioner som sträcker sig från en strängvarning till avbokning av din hörsel för att hålla sig i förakt för respekten för domstolen.
  • Referera alltid till en domare, oavsett om man eller kvinna, som "Din ära."
  • Termen "rådgivare" är mycket formell och brukar bara användas i domstol mellan domaren och de andra advokaterna. Det är inte fel att hänvisa till din advokat som "rådgivare," speciellt om den ifrågavarande advokaten är icke-binär, men ärelse / efternamn är att föredra.
  • Tips

    Hålla sig till formaliteter, även om din advokat är mycket yngre än du är. Hon tillbringade tre år i lagskolan och passerade en grusande två dagars bar examen. Hon har tjänat din respekt. Om du gör ett misstag, ber om ursäkt och betala mer uppmärksamhet i framtiden.
  • Fråga henne. Att fråga henne är det bästa sättet att veta hur hon vill hanteras.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande