Hur man blir en distriktsadvokat

Tjugo-ettstater i USA använder titeln på "allmän åklagare" att hänvisa till den ledande åklagaren för en jurisdiktion. Distriktsadvokaten övervakar en anställdas assistent eller biträdande distriktsadvokater i åtalet av brott. I tre stater och distriktet Columbia utses åklagaren av regionens verkställande direktör. I de andra fyrtiosju staterna väljs den ledande åklagaren av väljarna i jurisdiktionen. Observera att distriktsadvokaten (och relaterade titlar) skiljer sig från en amerikansk advokat (en advokat som presidenten utsetts för att leda ett federalt rättsfall), en länsadvokat (en advokat som representerar ett län i civilrättsliga frågor) och en advokat Top Statens advokat).

Steg

Del 1 av 5:
Uppfyller utbildningskraven
  1. Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 1
1. Tjäna en kandidatexamen. Att anmäla sig till lagskola, Du måste ha en kandidatexamen från ett högskola eller universitet, som vanligtvis kräver fyra års heltidsstudie.
  • American Bar Association rekommenderar inte några speciella grundare eller kurser, men statistiken visar att prelaw och straffrättsliga majors är mindre benägna att accepteras till lagskolor än studenter som är större i fält som kräver intensiv läsning och skrivning.
  • Prestigefyllda universitet har ett rykte för att vara konkurrenskraftig. Att inte delta i ett prestigefyllt eller dyrt universitet är verkligen inte en bar att accepteras till lagstadgas eller till och med bli en distriktsadvokat, men en examen från ett konkurrenskraftigt universitet kommer att imponera på antagningsstyrelser och framtida arbetsgivare.
  • Få verklig erfarenhet genom att fullfölja en praktik på ett advokatbyrå eller ett offentligt kontor (särskilt distriktsadvokatet) under dina grundårsår. Denna erfarenhet kommer att lära dig hur man tänker som en advokat och ge dig en förhandsgranskning av vad man kan förvänta sig efter lagskolan.
  • Bild med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 2
    2. Ta testet för lagskolan (LSAT). Överväg att anmäla sig till en LSAT-förberedande kurs eller anställa en handledare för att hjälpa dig att uppnå ett konkurrenskraftigt poäng. Om du är missnöjd med din LSAT-poäng kan du ta testet igen. Besök lsac.org för mer information.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 3
    3. Ansök på lagskolan. Som med din grundskola eller universitet är Prestige i din lagskola värdefull, men inte avgörande för din framtid. Sträva efter att ha examen från en skola med ett starkt rykte. Du kanske kan överföra skolor efter ditt första år om du utför exceptionellt bra.
  • Vissa lagskolor är ackrediterade av American Bar Association, och andra är inte. Vissa stater tillåter inte kandidater av icke-ackrediterade lagskolor att sitta för baren.Verifiera din statens policy om du överväger att delta i en icke-ackrediterad lagskola.
  • Statistik över enskilda skolor är lättillgängliga från resurser som Du.S. Nyheter och världsrapport. Vid tillämpning på lagskolor, överväga och jämföra:
  • Undervisning och avgifter
  • Tillgängliga stipendier
  • Genomsnittliga LSAT-poäng av erkända studenter
  • Procentandel av studenter som är anställda i juridiska karriärer efter examen
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 4
    4. Tjäna en jurisläkare (J.D.) eller master av lagar (ll.M.) grad. En j.D. Graden tar i allmänhet tre år (mer om du deltar i deltid) för att slutföra. En ll.M. kräver i allmänhet ett ytterligare studieår. Ditt första år kommer att vara grundkurs i bar-testade ämnen. Du kommer att kunna lägga till valfria ämnen i din andra och tredje år. Aspirerande åklagare bör anmäla och excel i kurser som rättegång och straffprocedur, och notera de höga betygen på ett CV.
  • De flesta skolans betyg på en strikt kurva, som kräver att du överträffar dina kamrater, snarare än att bara hålla fast vid dem, för att få en toppkvalitet. Studera hårt och fokusera på att lägga fram din bästa ansträngning.
  • Trots den konkurrerande atmosfären, var inte frestad att fuska eller sabotera andra. Lagskolor tar akademisk oprofessionalism mycket allvarligt.
  • Försumma inte de sociala aspekterna av lagskolan. Dina vänner hjälper dig att lära dig, hjälper dig att hantera din stress och vara värdefulla kontakter i din professionella framtid.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 5
    5. Sök praktik och andra praktiska erfarenheter under lagskolan. Det finns många möjligheter att få praktisk erfarenhet under lagskolan. Var och en kan förbättra ditt CV med nya färdigheter och expandera ditt professionella nätverk, och vissa kan leda till jobbbjudanden vid examen. Vissa möjligheter inkluderar:
  • Praktikplatser och externships. Arbeta för ett statligt kontor (som distriktsadvokat) eller ett privat företag i utbyte mot pengar (praktik) eller kurskredit (externship).
  • Kliniker. Skolsponsorerade kliniker ger gratis eller billigt rättshjälp till gemenskapen. Arbetet utförs av lagstudenter, under ledprofessorer. Kliniker kan vara repeterbara för kurskredit.
  • Rättsberäkning. Arbeta för en domare som gör forskning och skrivning.
  • Praktiska kurser. Vissa kurser, som Mock Trial, Medling och Motion Practice, har en stor praktisk deltagande komponent.
  • Tävlingar. Representerar din skola i Mock Trial, Moot Court eller andra tävlingar.
  • Klubbar och föreningar. Campusgrupper är vanligtvis organiserade kring ett specifikt samhälle eller akademiskt intresse. Deltagande i sådana organisationer visar ledarskap och ett starkt engagemang för ett ämne eller ämne.
  • Advokat. En inbjudan att skriva för din skolas laggranskningstidning återspeglar starka skrivförmåga och ger dig möjlighet att publicera originalarbete.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 6
    6. Få inträde till baren i ditt tillstånd. Förutom att tjäna en laggrad måste du uppfylla andra krav innan du blir advokat och medges att träna lag i din stat.
  • Ta baren examen. Tentamen testar om en kandidat är kvalificerad att utöva lag i staten.Det administreras i februari och juli, och varar i två eller tre dagar, beroende på ditt tillstånd. Kommersiella barberedningskurser är tillgängliga och rekommenderas starkt.
  • Många bartagare passerar inte på första försöket. Var inte avskräckt - du kan försöka igen.
  • Tillfredsställa moraliska karaktär och fitnessbehov. Varje jurisdiktion undersöker den moraliska karaktären och fitness av barökande och kommer att fråga om relevanta brottsliga frågor, obehandlat missbruk eller psykisk sjukdom, osannolikhet och ekonomisk oansvarighet.
  • Ta det multi-state professionella ansvaret, vilket krävs i de flesta jurisdiktioner.
  • Del 2 av 5:
    Bygga de nödvändiga uppgifterna
    1. Bildtiteln Bli en distriktsadvokat Steg 7
    1. Få yrkeserfarenhet. Distriktsadvokaten för varje jurisdiktion har en toppnivå statlig ställning, så du måste förvärva betydande yrkeserfarenhet. Distriktsadvokater är oftast valda eller utsedda bland assistentdistriktsadvokater som har arbetat sin väg upp från kontoret.
    • Om du inte kan säkra en position som assistent distriktsadvokat vid examen, bygga din juridiska erfarenhet på annat håll, helst på ett relaterat område, till exempel kriminellt försvar. Du kan fortsätta att ansöka om öppningar i distriktsadvokatens kontor som de blir tillgängliga.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 8
    2. Bli en assistent distriktsadvokat. Distriktsadvokater är vanligtvis tidigare biträdande distriktsadvokater som har stigit till toppen av sitt fält.
  • För att bli en assistent distriktsadvokat måste du ansöka om arbete i distriktsadvokatets kontor. De flesta kontor samlar applikationer året runt och kontakt sökande när en assistent distriktsadvokat är tillgänglig. Övervaka ditt lokala kontors personalresurser för jobböppningar för instruktioner om hur man ansöker.
  • Du kan förvänta dig att tillfalla tio eller flera års erfarenhet som assistent distriktsadvokat innan de blir distriktsadvokat. Men livskraftiga kandidater kan dyka upp tidigare.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 9
    3. Fokusera på försöksupplevelse. Ditt första jobb ur lagskolan får inte omedelbart ha dig tilldelat rättegångsarbete, men du kan leta efter en förfrågningsmöjligheter för att hjälpa till med försök innan du utför din egen. Som åklagare som strävar efter att bli distriktsadvokat, eller en advokat som hoppas kunna komma in på åtal från ett annat juridiskt område, måste du bygga en stark försöksupplevelse som argumenterar för domare och jury.Med tiden kommer du att lära dig:
  • Processen. Rummen har sina egna regler, förfaranden och tullar. Olika domare kan ha ytterligare regler för advokater för att hålla processen flyter smidigt. Du måste lära dig in och outs av rättssalvapekulation genom träning och genom att observera andra.
  • Hantverket. Övningen att presentera ditt ärende och förespråkar din kunds position tydligt och övertygande har liknat en konst. Övning och observation kommer att göra dig till en effektivare förespråkare.
  • Folket. Du kommer att se samma domare, clerks, personal och motsatta advokater om och om igen. Behandla andra respektfullt och göra ditt jobb bra, och ditt rykte kommer att sprida sig.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 10
    4. Få tilldelad till högprofilerade fall. Det bästa sättet att få ett start på att springa för DA: s position är att bygga namnet erkännande i samhället. Högre profilfall, som mordförklaringar, hanteras vanligtvis av de mest erfarna assistentdistriktet advokater, om inte av Da personligen. Volontär för större och högre profilfall, och arbeta hårt för att bygga en imponerande vinst / förlustrekord.
  • Del 3 av 5:
    Bli en politiker
    1. Bild med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 11
    1. Förbereda sig för tävling. I vilket län du övar kan du förvänta dig att andra advokater inom DA: s kontor också kommer att veriing för positionen. Förutom andra åklagare kan du också slutligen springa mot försvarad advokater eller advokater från andra områden.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 12
    2. Välj ett tillstånd och län för att springa. Välj en plats där du har eller kan utveckla anslutningar. Notera allmänhetens politiska lutningar. Även om politiska majoriteter förändras oftare på vissa områden än andra, och även om det är kandidater i en politisk minoritet kan lyckas, är du mer benägna att lyckas om din politiska hållning är förenlig med majoriteten av väljarna.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 13
    3. Välja ett politiskt parti. Registrera med det politiska partiet som dominerar din utvalda tillstånd eller län. Om du inte kan stödja den partens politiska åsikter, kanske du vill välja ett annat län. Annars kommer du att springa som kandidat från en politisk minoritet, och har mindre chans att vinna ett val eller säkra ett möte.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 14
    4. Vara aktiv i din politiska parti. Lär känna de mest aktiva och inflytelserika medlemmarna i partiet, inklusive stora kampanjgivare. Bli involverad i lokala politiska kampanjer och göra anslutningar med kampanjchef, fundraisers, volontärkoordinatorer och annan kampanjpersonal.
  • Ge pengar till lokala politiska kampanjer. Även små donationer kommer att uppskattas och komma ihåg.
  • Bild med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 15
    5. Använd alla familjeanslutningar. Prata med familj och vänner som är inblandade i politik eller som har ledande befattningar inom sina respektive områden (som fackliga representanter). Var inte rädd för att använda anslutningar som du redan måste bygga ditt politiska nätverk.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 16
    6. Lära känna den nuvarande da. Volontär för att hjälpa DA: s kampanj och lära känna sin eller hennes kampanjpersonal. När da går i pension, kan han eller hon vara villig att stödja din kandidatur för positionen.
  • Bild med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 17
    7. Anslut med media. Var inte rädd för kameror. Ge intervjuer och lära känna människor i de lokala medierna. Få ditt namn där det kommer att generera allmänintresset i ditt arbete och kommer att öka den uppmärksamhet som din egen kampanj kommer att få.
  • Du kan också överväga att bli en konfidentiell källa från insidan av DA: s kontor, dela in information om organisationspolitik med lokala reportrar. Dessa reportrar kan stödja dig när du kör för kontor.
  • Bild med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 18
    8. Kör för ett annat politiskt kontor. I vissa län är det vanligt att en distriktsadvokat har tidigare politisk erfarenhet, förutom den juridiska erfarenheten. Forskning bakgrunden till den nuvarande DA, tidigare DAS och andra kandidater för positionen och överväga att köra för kommunfullmäktige, statrepresentant eller någon annan politisk ställning. Du kan hålla ett politiskt kontor utöver din vanliga karriär.
  • Del 4 av 5:
    Få vald distriktsadvokat (47 stater)
    1. Bild med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 19
    1. Utveckla en plattform. En distriktsadvokatbeskrivning är ganska enkelt: Hantera och delta i undersökningen, åtalet och förebyggandet av brottslighet i hans eller hennes jurisdiktion. Att skilja dig från din motståndare eller den befintliga, formulera dina planer på att förbättra distriktets advokat. Du måste ta reda på vilka problem som är viktiga för allmänheten, förespråkar för dessa positioner och skräddarsy ditt meddelande till dina väljare. Sedan berätta för dina väljare varför det är viktigt att de röstar för dig. Fråga dig själv:
    • Behöver kontoret vara hårdare på brottslighet, eller minska övergripande åtal av mindre brott?
    • Har kontoret ett bra förhållande till polisavdelningen?
    • Har kontoret gemenskapsuppdragsprogram?
    • Är kontoret mot offentlig kontrovers som garanterar interna reformer eller ett svar som förnyar allmänhetens förtroende?
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 20
    2. Fil med det lokala valbrädet. I 47 stater väljs den ledande åklagaren av en populär omröstning.Att vinna ett val kräver stark yrkeserfarenhet att visa för allmänheten att du är den bästa kandidaten för positionen. Du måste lämna in det lokala valstyrelsen för att köra för distriktsadvokat och kör en stark kampanj. Du kan behöva besöka ditt lokala valstyrelse eller justitiesekreterare, eller filen online via kontorets hemsida.
  • Val hålls vanligtvis vart fjärde år, men längden på en distriktsadvokatmåns mandatperiod varierar genom jurisdiktion.
  • Bild med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 21
    3. Granska kampanjreglerna. Din stat och dess statsstång kommer att ha många regler för kampanjer, särskilt kampanjfinansiella föreskrifter, som täcker hur man accepterar, hanterar och rapporterar donationer till din kampanj.För att undvika kränkning av kampanjreglerna, kontakta ditt lokala valstyrelse för information om poster som kampanjer och bidragsregler och postering av tecken.
  • Bild med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 22
    4. Bygg ditt kampanjlag. Se till att dina ansträngningar är på väg med en erfaren kampanjchef och fundraisers. Fyll sedan dina led med vänner, familj och andra volontärer. Du kommer att behöva insikt och expertis hos andra människor, och du måste också visa dina beståndsdelar som du kan arbeta bra som en del av ett lag. Rekrytera bland kampanjpersonal från andra politiska kampanjer som du frivilligt eller donerade.
  • Medan du definitivt bör överväga att föra människor ombord som har tidigare erfarenhet av kampanjer, fokuserar också på att välja personer som delar samma vision som du och som kan medföra färsk insikt mot de utmaningar du kommer att möta.
  • Rekrytera på college campus. Kontrollera med cheferna för akademiska avdelningar för att se om de kan rekommendera alla studenter som kan behöva arbetslivserfarenhet.
  • Kontakta de lokala kontoren för politiska partier. Lokala grenar av politiska partierMay har en etablerad lista över volontärer som är villiga att hjälpa till med kampanjer.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 23
    5. Få en hemsida igång. Skapa en webbplats där väljare kan se meddelandet om ditt Kampanj och positioner på relevanta problem. Du bör också ha en kalender med kommande evenemang och aktiviteter, och du kan också inkludera testimonials och godkännanden från dina anhängare.
  • Din webbplats kan vara ett användbart verktyg, men det borde inte vara din enda annonseringskälla. Tänk på din webbplats som en plats för människor att gå till ytterligare information om dig och dina planer, och som en aveny för att hålla dig kopplad till dina supportrar.
  • Bilden med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 24
    6. Kampanj obevekligt. Lokala kampanjer vinner vanligtvis inte av dem som tar upp de flesta pengar, utan av de som gör lagarbetet uppfyller allmänheten, gör förbindelser med inflytelserika figurer och stora politiska spelare, och "skakar hand och kyssande barn." Fokusera på att bygga namn igenkänning genom att göra media framträdanden och posttecken. Du vill att varje väljare ska känna igen ditt namn när de läser omröstningen. Framförallt, se till att du arbetar hårdare än din motståndare.
  • Om allmänheten är trött på att höra om dig, så vet de vem du är.
  • Del 5 av 5:
    Få utsedda distriktsadvokat (3 stater och distrikt i Columbia)
    1. Bild med titeln Bli en distriktsadvokat Steg 25
    1. Bygga ett starkt rykte. En kandidat för möte till kontoret behöver ett starkt professionellt, personligt och offentligt rykte som sätter honom eller henne framför konkurrenterna. Hårt arbete, professionell artighet, och ett visat engagemang för samhället kommer att tjäna dig bra.
    • Även om du inte försöker vinna röster från allmänheten, kan du använda många av samma metoder som en kampanjpolitiker skulle använda. Att bygga din politiska profil kan imponera på en avnämningsorgan precis som det skulle imponera på den röstande allmänheten.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 26
    2. Imponera rätt personer. Den faktiska personen eller personer som utser distriktsadvokater varierar efter jurisdiktion. Till exempel, i Connecticut, är chefs åklagare kända som "Statens advokater" och utses av en panel, vars ledamöter utses av statsguvernören. I New Jersey är chefs åklagare kända som "län åklagare" och utses av statsguvernören.Lär känna de människor som kommer att göra avtalet, eller se till att de vet vem du är. Om du verkligen är en livskraftig kandidat till distriktsadvokatens kontor, bör ditt rykte föregå dig.
  • Bildbeteckningen blir en distriktsadvokat Steg 27
    3. Skicka in din ansökan. Din jurisdiktion kan kräva att en ansökan om distriktsadvokat ska beaktas för ett möte. Kontakta kontoret för den person eller kropp som kommer att göra utnämningen för ytterligare instruktioner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande