Hur man väljer en affärsadvokat

Business advokater hanterar ett brett utbud av affärsfrågor, som många skyddar dina pengar och skyddar ditt företag från juridiska tvister. Oavsett om ditt företag är en du kör själv eller du har många anställda, kommer du att gå i juridiska frågor som kräver hjälp av en advokat. Du behöver veta hur man hittar en bra och betrodd advokat. När du hittar kvalificerade kandidater behöver du veta hur du väljer den bästa för dina behov.

Steg

Del 1 av 4:
Be om hänvisningar
  1. Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 1
1. Börja titta innan du behöver hjälp. Att köra ett bra företag handlar om att förutse dina behov, och välja en advokat är inte annorlunda. Du borde planera att hitta en bra advokat för ditt företag innan ett verkligt behov uppstår. Om du väntar kan du sluta känna tidstrycket, kanske redan är i trubbel och kan sluta betala mer för samma juridiska hjälp.
  • Som ett exempel, om du införlivar ditt företag, bör du leta efter en advokat innan du ens införlivar, så advokaten kan hjälpa dig med den processen.
  • Du vill inte vänta tills, till exempel, ditt företag blir stämd av någon anledning. Om du väntar så länge och då behöver du en advokat, kommer du att vända mot domstolsfrister för att svara på inlagor. Denna typ av försening gör advokatens arbete svårare (och dyrare).
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 2
    2. Kontakta företagskollegor för hänvisningar. Titta runt i ditt samhälle för andra företag som är något som liknar din. Utan att bryta några affärskonfyndheter eller avslöja några företagshemligheter, borde du kunna begära advokatreferenser. I många fall kan din bästa källa för ett hänskjutande vara en annan affärsägare som behandlar samma problem du gör.
  • Kontakta någon du känner eller bara ring en annan affärsägare i ditt område. Låt dem veta att du börjar i affärer och fråga om de skulle rekommendera sin affärsadvokat. Det kommer i allmänhet inte vara oro för en intressekonflikt, så länge som du och den andra verksamheten inte är direkt motsatta varandra i ett rättsligt fall.
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 3
    3. Kontrollera med den lokala eller statliga barföreningen. En Bar Association är en professionell organisation av advokater som tjänar flera olika ändamål. Bar Association ger bland annat kontaktlistor över advokater eller advokatbyråer, ordnade efter plats och specialområde. Du kan antingen ringa kontoret i Bar Association i ditt område, eller kolla på webbplatsen.
  • American Bar Association är en rikstäckande grupp av advokater.
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 4
    4. Sök efter advokater med en kommersiell hänvisningstjänst. Många kommersiella referenstjänster har webbplatser på nätet som du kan använda. En populär webbplats är Bindlaw.com, där du kan söka efter din plats samt av specialitet.
  • För att hitta dessa hänvisningar, sök online. Skriv "advokat hänvisning" till din favorit sökmotor.
  • Några av dessa kommersiella tjänster kan försöka samla en avgift för ett rättsligt hänskjutande. Du borde inte behöva betala. Om du hittar en webbplats som kräver en avgift, gå vidare till en annan webbplats eller hålla fast vid din Bar Association.
  • Bild med titeln Välj en företagsadvokat Steg 5
    5. Fråga en annan advokat. Om du känner till en advokat genom andra kontakter kan du kanske fråga honom eller henne för ett hänskjutande. Till exempel, om du arbetade med en advokat för ett fastighetsköp, kanske den advokat kanske inte vill representera ditt företag men kanske känner till någon som gör det. Advokater känner ofta på andras rykte på området, och de kan rekommendera någon som kan hantera dina affärsbehov.
  • Del 2 av 4:
    Undersöka hänvisningar
    1. Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 6
    1. Granska varje advokatens hemsida. När du har fått några kvalificerade hänvisningar, besök webbplatserna för dessa advokater. De flesta advokater upprätthåller webbplatser idag, och du borde kunna få en bra uppfattning om advokatområdena. Titta över webbplatsen och leta efter diskussion om dina specifika behov.
    • När du granskar en advokatwebbplats, uppmärksamma både innehållet på webbplatsen och dess övergripande utseende. Om webbplatsen visas slarvig eller innehåller felstavningar eller grammatiska fel, bör du vara oroad över att advokatens skriftliga arbete kan visas på samma sätt.
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 7
    2. Kontrollera advokatens referenser. En advokatwebbplats bör innehålla en viss grundläggande information om den advokatens arbete och historia. Granska webbplatsen för några av dessa detaljer. Genom att läsa hela webbplatsen kan du göra ett mer informerat beslut. Leta efter följande information:
  • Var och när advokaten tog examen från lagskolan. Inte varje bra advokat måste gå till Harvard, men du bör se till att skolan var en ackrediterad lagskola med ett positivt rykte.
  • De typer av fall advokaten arbetar i allmänhet på. Många webbplatser kommer att rapportera flera representativa fall, med korta sammanfattningar av fakta och resultat.
  • Klienttestimonials. Vissa advokater kan innehålla namnen på andra företagskunder och en ge några positiva kommentarer från företagsofficer.
  • Huruvida advokaten har referenser som specialist. Vissa stater tillåter advokater att tjäna specialiserade referenser på vissa områden. Till exempel, i Kalifornien, kan en advokat bli en certifierad specialist i franchise- och distributionslagen, liksom vid beskattning.
  • Bild med titeln Välj en företagsadvokat Steg 8
    3. Tänk på storleken på företaget. Du måste bestämma om du vill ha en advokat som arbetar ensam eller en som är en del av ett större advokatbyrå. Eftersom storleken på företaget ökar, är kostnaden sannolikt att öka också. Ett större advokatbyrå kan dock kunna erbjuda fler tjänster som ditt företag kan behöva. Du bör överväga framtiden för ditt företag och vilket juridiskt arbete du kan behöva.
  • Kostnaden ska inte vara din enda övervägande. Större företag har ofta specialister på flera olika områden. Om du behöver hjälp med en immateriell rättighetsproblem kan din advokat kunna utnyttja hjälp av en IP-advokat i företaget. Om du plötsligt stämmer för diskriminering av anställningsdiskriminering kan samma företag ha sysselsättningsjurister som kan hjälpa dig.
  • Små företag får inte hysa alla specialiteter du behöver under ett tak och kanske inte har rykte och räckvidd för ett större företag. Men de debiterar betydligt mindre än större företag. Om du kör ett litet, lokalt företag kan ett litet företag kunna hantera alla dina behov.
  • Bild med titeln Välj en företagsadvokat Steg 9
    4. Ta reda på någon disciplinär historia. Varje stat har en disciplinär kommission som tar emot och undersöker klagomål om advokater. Du borde hitta din statens byrå och söka advokatens historia. Om du hittar en rekord av allvarliga överträdelser, kanske du vill styra.
  • Tänk på tidpunkten för eventuella överträdelser. En advokat med med en överträdelse på rekord från 20 år sedan, till exempel, kan vara helt bra nu. Du kanske vill fråga advokaten om detaljerna, men varje post måste inte automatiskt vara en diskvalifikation.
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 10
    5. Leta efter online recensioner. Många webbplatser innehåller recensioner om advokater-avvo, Yelp, Google+. Dessa recensioner kan vara till hjälp, men du bör också vara försiktig med att ta dem för allvarligt. Sådana recensioner publiceras ofta anonymt, och därför kan personen posta ha för mycket frihet. Förstå att människor som är upprörda är ofta mer motiverade att skicka något än människor som var nöjda. Som ett resultat är dessa recensioner ofta skevade mot negativ feedback.
  • Dessutom är det möjligt att anställa byråer att posta positiva recensioner, så en sträng av ovanligt positiva rapporter kanske inte är legitima heller.
  • Del 3 av 4:
    Intervjuskandidater
    1. Bild med titeln Välj en Business Attorney Steg 11
    1. Planera introduktionskonsultationer. Advokater erbjuder i allmänhet introduktionskonsultationer att träffas och prata om deras erfarenhet. Om du redan är involverad i en rättslig fråga, skulle du kunna diskutera det och fördelarna med ditt ärende. Inledande konsultationer kan vara trettio minuter till en timme och hållas i advokatens kontor. Om du driver ett stort företag kan du träffa advokaten till middag eller lunch.
    • Från din lista över hänvisningar, välj två eller tre kandidater som verkar mest troliga att tjäna dina behov.
    • När du gör det första samtalet, fråga direkt om advokaten avgifter för det första samrådet. De flesta advokater kommer inte att debitera för att träffa dig.
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 12
    2. Förbered frågor. När du går till det första mötet bör du ta en rad frågor om dina specifika behov. Tänk på detta en arbetsintervju, och du bestämmer om du ska anställa den här personen. Du måste undersöka om advokaten kommer att kunna möta dina behov både nu och i framtiden. Du kanske vill fråga följande typer av frågor:
  • "Hur mycket erfarenhet har du på det här fältet?"Om du startar en skivbolag, vill du ha en advokat som praktiserar underhållnings- och kontraktsrätt, men du bryr dig förmodligen inte om fastighetserfarenhet. Be om en lista över representativa kunder.
  • "Hur länge har du övat?"Fråga särskilt om år av juridiskt arbete. Vissa advokater kan rapportera att de tog examen från lagskolan för 20 år sedan, men då kan du ta reda på att de i tio år gjorde andra, icke-juridiska arbete.
  • "Har du någonsin hanterat den här specifika typen av problem?"Du kanske behöver hjälp med att integrera ett företag. Fråga advokaten om de någonsin har gjort det här förut.
  • "Hur kommunicerar du med kunder?"Fråga specifika frågor om e-post eller telefonanvändning. Försök ta reda på hur snabbt advokat handlar om att återvända telefonsamtal.
  • "Kan du hänvisa mig till någon av dina nuvarande kunder?"Du bör förstå att specifika detaljer om vissa affärsfrågor kan vara privilegierade, men en bra advokat bör kunna hänvisa dig till några kontakter för kundreferenser.
  • Bild med titeln Välj en företagsadvokat Steg 13
    3. Fråga om betalning. Betalning är en stor del av att göra affärer, och det finns ingen anledning att undvika frågan. Fråga direkt hur mycket advokatavgifterna och hur ofta du kommer att faktureras. Ta reda på om advokaten kan överväga ett alternativt avgiftsarrangemang.
  • Traditionellt laddar advokater av timmen och räkningen i tio eller femton minuters steg. Till exempel, en advokat som kostar $ 200 en timme, kommer att fakturera $ 50 för femton minuter av arbete och $ 100 för en halvtimme av arbetet.
  • Vissa advokater kan vara villiga att debitera en fast avgift för rutinfrågor som att integrera ett företag eller granska ett kontrakt. Fråga advokaten om han eller hon är villig att erbjuda fast avgiftsarrangemang.
  • Var beredd att betala en "hållare."Det här är en summa pengar som du betalar i förväg, som en deposition. Advokaten deponerar det till ett klientfonder konto och betalar sig från pengarna när han utfärdar räkningar till dig. Om du behöver regelbundet arbete kan din advokat debitera en månadshållare.
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 14
    4. Ta relevanta dokument till samrådet. Om du redan är inblandad i en rättslig fråga kan du använda tiden under det första samrådet för att granska det med advokaten. Det hjälper om du tar några relevanta dokument med dig. Advokaten skulle kunna granska pappersarbete och ge dig en bättre analys av ärendet.
  • Om du till exempel har meddelats att du stämmer på ett kontrakt, ta en kopia av kontraktet och eventuella betalningsbevis som du kanske har.
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 15
    5. Ta bra anteckningar under eller omedelbart efter ditt möte. Efter att ha träffat dina kandidater, skriv ner några anteckningar av dina tankar så att din erfarenhet kommer att förbli färsk i ditt minne. Under samrådet kan du ta anteckningar om planen för ditt ärende, advokatens faktureringspraxis eller andra detaljer som du kanske vill komma ihåg. Tänk särskilt på följande frågor:
  • Ditt intryck av advokatens kommunikationsförmåga. Hur bra förstod du problemen? Gjorde advokaten att du känner att du kommer att vara en del av beslutsfattandet framåt? Förklarade advokaten tydligt dina alternativ?
  • Är advokatkontoret på ett bekvämt läge? Du måste överväga din egen vilja att resa, antingen långa avstånd eller genom trafik. Om det här är en oro för dig, kanske du vill ha någon som är lokal.
  • Hur bekväm gjorde advokaten dig att känna? Du bör inse att du måste kunna kommunicera ditt företags behov, och du borde kunna förstå dina advokatansvar. Om du känner att advokaten talar ner till dig eller alltid talar i "Legalese", det kanske inte är någon du vill anställa.
  • Del 4 av 4:
    Gör ditt slutliga val
    1. Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 16
    1. Välj den bästa kandidaten. Granska de anteckningar du gjort från dina samråd och eventuella hänvisningar som du fått från andra personer. Välj advokat som bäst för att möta ditt företags behov, samtidigt som du erbjuder en kommunikationsnivå och komfort som du kan lita på. Kom ihåg att du inte är låst i ditt val. Du kan alltid släppa advokaten och gå vidare till någon annan, om behovet uppstår. När du fattar ditt slutliga beslut, kom ihåg följande problem:
    • Kommer du vara bekväm att arbeta med den här personen?
    • Verkar advokaten tillräckligt upplevda för att hjälpa dig?
    • Är du nöjd med att advokatens avgift är rimlig?
    • Känner du dig bekväm med kommunikationsnivån mellan dig själv och advokaten?
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 17
    2. Gå in i ett förlovningsbrev. När du fattar ditt slutliga beslut, kontakta advokaten. Fråga om nästa steg framåt. Advokaten kommer förmodligen att ha ett förfarande för att ta en ny kund. Typiskt kommer advokaten att förbereda ett förlovningsbrev, som tjänar som kontraktet mellan ditt företag och advokaten. Advokaten kommer att anpassa förlovningsbrevet, inklusive eventuella detaljer som är specifika för ditt företag eller ditt ärende och sedan ge det till dig att granska och underteckna.
  • Förlovningsbrevet bör exakt beskriva vad advokaten kommer att göra för dig och vad du håller med om att göra. Det bör också förklara advokatens faktureringsförfaranden, inklusive betalning av en behållare och månatliga faktureringspraxis framåt.
  • Granska avtalet noggrant. Om du har några frågor, antingen om saker som finns i brevet eller något som du diskuterade som inte är i brevet, borde du fråga om dem. Känn dig fri att be om att brevet ska revideras om det behövs. Du bör notera ett förlovningsbrev om du inte håller med allt i det.
  • Bild med titeln Välj en affärsadvokat Steg 18
    3. Betala behållarens avgift. Om betalning av en hållare är en del av avtalet bör du betala det så snart som möjligt. Många advokater börjar inte att arbeta för dig tills de får den betalningen. Var noga med att du förstår beloppet och faktureringsprocedurerna. Vanligtvis, enligt statlig lag, deponeras fonderna i ett kundens förtroende konto och debiteras som advokat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Attorneys personliga webbplatser är ett bra sätt att undersöka potentiella advokater innan de går framåt med intervjuprocessen. Du kan också hitta klienttestimonials online, liksom sekretessrankningar från advokatkataloger.
  • Be om en lista över nuvarande kunder för varje affärsadvokat du överväger. Om advokaten representerar din tävling och / eller en affärsenhet kan du eventuellt hamna i en tvist med, så kan det inte vara en bra idé att välja den advokaten.
  • Varningar

    Stäng inte av att välja en advokat tills du behöver juridisk representation för en tvist. Medan det är sant att advokatjänster kostar pengar kan tvister kosta mycket mer pengar. En bra advokat kommer att ge dig råd om åtgärder för att undvika tvister innan de händer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande