Hur man blir en personskada advokat

En personskada advokat är specialiserat på att representera käranden med en fysisk eller psykisk skada som orsakats av handlingarna i ett företag eller en annan person. Personliga skade advokater kan representera individerna i trafikolyckor, medicinska felbehandlingar, felaktiga dödsdrag och produktansvarsfall. Personliga skador advokater söker ersättning för sina kunders skador.

Steg

Del 1 av 6:
Kvalificerad för lagskolan
  1. Bilden med titeln Bli en patent advokat Steg 1
1. Få en kandidatexamen. För att komma i lagskolan behöver du först en kandidatexamen (4 årsgrad) från ett ackrediterat högskola eller universitet. Det spelar ingen roll vilken typ av kandidatexamen du får, men de flesta fördomsstudenter får kandidatexamen i statsvetenskap, psykologi eller sociologi.
  • Se till att skolan du väljer är ackrediterad. För att säkerställa att skolan du väljer är ackrediterad, kolla du.S. Institutionen för utbildning ("DOE") Databas med ackrediterade posterekondiella institutioner och program För en lista.
  • Du behöver inte större i "straffrätt" som grundutbildning. Faktum är att straffrättsliga majors är tillåtna till lagskolor är tillåtna till en lägre skattesats än de som huvudämne i journalistik, filosofi eller ekonomi. Även om du inte kommer att straffas för huvudämne i straffrätt är det ingen automatisk fördel i lagskolans inträde för att ha gjort det.
  • Bildbeteckningen fungerar bra i ett debattsteg 5
    2. Öva offentligt talande. En av de viktigaste färdigheterna du behöver som en advokat är förtroendet att prata framför någon. Personliga skador advokater är ofta i domstol, ta itu med domare och juries, så du bör börja utveckla denna färdighet under college. Gå med i debatt eller offentligtalande klubbar.
  • Du kommer också att vilja stärka dina forsknings- och skrivkunskaper, så du borde ta klasser som låter dig skriva långa forskningshandlingar.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 19
    3. Håll dina betyg upp. Inte alla kommer in i lagskolan. För att öka dina chanser att komma in, håll upp dina betyg. Du vill ha examen med minst en 3.0, men självklart en 3.5 eller 4.0 skulle vara ännu bättre. Admissions kommittéer Visa en hög GPA som en indikator på att du är en hård arbetare som är självmotiverad.
  • Ju högre din grundutbildning GPA, desto mer selektiv kan du handla om vilka skolor som ska tillämpas på. Även om du inte bryr dig om lagskolans rang som du deltar, gör en högre GPA stipendier lättare att få.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 4
    4. Bygg relationer med professorer. När du ansöker om lagskolan måste du lämna in rekommendationsbrev. Få ut det mesta av dina fyra år på college genom att bygga relationer med professorer som kan skriva dig starka rekommendationer.
  • Ett bra sätt att bygga relationer med fakulteten är att arbeta som forsknings- eller undervisningsassistent.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 35
    5. Praktikant med en personskada advokat. Många små advokatbyråer behöver kleriska och stödja personalhjälp på sommaren men också under hela året. Du kan arbeta deltid för en personskada som du arbetar mot din grundutbildning. Att göra det kommer att ge dig en smak av vad som är en personskada som är advokat är.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 8
    6. Studie för lagskolans inträdesprov (LSAT). LSAT är överlägset den viktigaste delen av din ansökan, och du kommer att behöva en poäng runt 50 percentilen för att komma in i en ackrediterad lagskola.
  • På grund av den senaste nedgången i lagskolansökan, ger lagskolor bort fler stipendier än någonsin tidigare. En hög LSAT hjälper dig att kvalificera dig gratis från din lagskola.
  • Bild med titeln vara en advokat under de närmaste 7 åren Steg 4
    7. Registrera dig. LSAT erbjuds fyra gånger om året, i juni, september, december och februari. Det erbjuds på lördagar, men det finns speciella sessioner för dem som observerar en lördag sabbat.
  • Skapa ett gratis konto På Law School Admission Counsel`s ("LSAC") webbplats.
  • Hitta ett testdatum och plats. För att göra detta, börja med LSACs lagskolans antagningsråds webbplatsdatum och tidsfrister.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 23
    8. Plugga till provet. LSAT kan vara den viktigaste faktorn i din lagskolans ansökan, så ta det på allvar. Det testar läsförståelse, analytisk resonemang och logisk resonemang. Test prep-företag erbjuder handledning, men du kan också studera på egen hand.
  • Ditt lokala bibliotek eller bokhandel ska ha kopior av gamla LSAT-tentor. Hitta den senaste att ta som träningstest.
  • Bildbetaget blir en patentadvokat Steg 2
    9. Gör provet. LSAT har fem multipelvalssektioner och en occored uppsats. Fyra av de fem multipelvalsdelarna räknas mot din poäng. Den femte är experimentell och räknas inte mot din poäng. Tyvärr vet du inte i förväg vilken sektion som är experimentell.
  • Följ reglerna för testdagen mycket noggrant. Om du inte följer någon av testdagsreglerna får du kanske inte ta provet. En fullständig uppsättning testdagsregler finns på LSAC: s webbplats på sin testadress.
  • Bildbeteckningen blir en sport advokat Steg 10
    10. Återgå om din poäng är låg. Sökande får ta provet mer än en gång. Skolor kan välja att acceptera din högre poäng, eller de kan välja att genomsnittliga de två. Om du tar LSAT två gånger men din poäng förbättras inte, bör du ompröva innan du tar en tredje gång.
  • I genomsnitt kan provtagare öka sina poäng bara två till tre punkter på en återtagning.
  • Del 2 av 6:
    Förberedelser för att ansöka om lagskolan
    1. Bildbeteckningen fungerar bra i ett debattsteg 1
    1. Bestäm om att vara advokat är verkligen för dig.Lagskolor är fulla av studenter som registrerar sig att det är ett enkelt sätt att göra stora pengar när det i verkligheten inte är lätt om det.Advokater (inklusive försvarsadvokater) arbetar långa timmar, klara av stress och kämpar för att komma överens med motsatta råd, kunder, chefer och domare.
    • Nu kan det vara en bra tid att tänka på hur du ska finansiera din juridiska utbildning. Kostnaden för en juridisk utbildning har exploderat under det senaste decenniet. Eleverna betalar rutinmässigt över $ 30.000 per år i utbildning ensam, vilket inte innehåller extra kostnader för levnadskostnader. Om du inte är försiktig kan du utbilda lagskolan $ 200.000 i skuld.
    • Den dramatiska ökningen av undervisningen sammanfaller med en nedgång i anställning av advokater. Enligt American Bar Association var mindre än 60% av lagen kandidater anställda i heltid, långsiktiga jobb som krävde en lagsexamen. Andra kandidater försöker styra deltids juridiska jobb eller arbeta ut ur det rättsliga området helt och hållet.
  • Bild med titeln Få ett sång jobb steg 4
    2. Registrera med Credential Assembly Service (CAS). CAS används av alla lagskolor. Du skickar dem dina transkript, rekommendationsbrev och utvärdering - de skapar ett paket och skickar det till lagskolan. Tjänsten kräver en avgift.
  • Registrera tidigt och se till att du får dina transkript till CAS i rätt tid.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 12
    3. Uppmana rekommendationsbrev. Nu är det dags att dra på de relationer du har byggt upp med fakulteten under din grundläggande karriär. Fråga dina professorer om de kan skriva ett starkt rekommendationsbrev. Följ bara om den professorn säger "Ja."
  • Om du inte byggde starka relationer med fakulteten, förtvivla inte. Du kan också begära rekommendationer från nuvarande och tidigare arbetsgivare, liksom från personer som är förknippade med kyrka eller volontärorganisationer.
  • Vissa rekommendationer kan behöva bli uppmanade att slutföra brevet. Skicka en vänlig e-post påminnelse, eller sluta för att chatta.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 13
    4. Utkast till ett personligt uttalande. Lagskolor kräver att du skriver ett kort uttalande, vanligtvis på ett ämne av ditt val. Uttalandet är vanligtvis bara 500 ord.
  • Följ anvisningarna. Om skolan vill att du ska skriva på ett visst ämne, skriv på det ämnet. Också, om de ger dig en ordgräns, håll dig till gränsen. Går över, med även några få ord, kan skada dina chanser att erkänna.
  • Känn dig fri att skriva om ditt intresse för personskada. Försök dock använda en anekdot som kan förklara ditt intresse för personskada. Till exempel har en familjemedlem skadats i en olycka?
  • Du bör också gärna skriva om något ämne som du vill ha. Du behöver inte förklara varför du vill vara en advokat (om inte prompten anger att du ska skriva om det ämnet).
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 14
    5. Tänk på att skriva ett tillägg. Ett tillägg kan vara ett bra sätt att förklara något som ser dåligt ut i din ansökan. Ett solidt tillägg kommer att ge sammanhang för all information som kan höja "röda flaggor."
  • Röda flaggor inkluderar kriminella övertygelser, straff för fusk eller plagiering, eller terminer med mycket låga betyg.
  • Ett tillägg kan också klargöra varför en LSAT-poäng är mycket högre än en annan. Kom ihåg att förklara i ditt tillägg, inte ursäkta.
  • Del 3 av 6:
    Välja en lagskola
    1. Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 3
    1. Tänk på var du vill träna. Endast en handfull lagskolor har nationell räckvidd. Istället lägger de flesta lagskolor sina kandidater i det lokala rättsliga samhället, vanligtvis i småföretag eller kommunala myndigheter. Du bör därför välja en lagskola i ett område där du vill träna.
    • Du bör alltid fråga någon prospektiv lagskola för sin arbetsplatsstatistik. Under de senaste åren har en havsförändring inträffat med hänsyn till hur skolorna samlar in arbetsplatsdata. Nu måste skolor inkludera mycket mer detaljerad information om sysselsättningsgraden för de senaste kandidaterna.
    • Var uppmärksam på antalet studenter som får "heltidsjobb som kräver en jd" efter examen. Annan anställningsstatistik kommer att vikas i personer som arbetar deltid eller som arbetar på ett fält som inte kräver en lagsexamen.
  • Bild med titeln Beräkna stängningskostnaderna Steg 10
    2. Jämför kostnaderna. När du jämför lagskolor, bör du alltid ha kostnader i framkant av ditt sinne. Du kan anta att offentliga skolor alltid är billigare än privata skolor, men det är inte alltid fallet. Undervisningen för out-of-state-advest är ofta jämförbar med en privatskoleutbildning.
  • Om du vill flytta till ett tillstånd och hoppas kunna kvalificera sig som en in-state bosatt, kontakta lagskolans antagningsbyrå för information.
  • Bild med titeln Hitta billiga Disney World Packages Steg 4
    3. Forskningskliniska möjligheter. Ett bra sätt att ta hand om juridisk erfarenhet medan skolan ska delta i en klinik. Många lagskolor har kliniker där eleverna representerar låginkomstskunder under överinseende av en fakultetsmedlem. Även om få lagskolor har kliniker med personskador, kan du delta i en straffrättslig klinik, vilket kan hjälpa till att utveckla dina färdigheter.
  • I en straffrättslig klinik intervjuar studenter ofta kunder och vittnen, förhandlar med åklagare, och till och med förekommer i domstol att prova fall före domare och juryer. Kriminella lagkliniker skulle således ge dig relevant erfarenhet, eftersom personskador advokater också engagerar sig i intervjuer, förhandlingar och rättegångsarbete.
  • Vissa tidskrifter eller webbplatser rankar lagskolans kliniska program. Bli inte för upptagen i rankning. Du är osannolikt att få jobb eftersom du deltog i ett "rankat" kliniskt program. Istället, fråga skolor om: de typer av kliniker de erbjuder och antalet studenter som kan ta dem, vilka typer av uppgifter de gör, oavsett om de kan delta i försök, och om de kan ta kliniken som 2L (eller till och med som en 1l).
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 13
    4. Studera skolor. Att välja en lagskola för vissa kommer att vara ganska lätt. De som planerar att stanna i det område där de för närvarande bor får bara ha 1 eller 2 alternativ. För andra kan valet vara svårare. Förutom kostnader bör sökandena överväga:
  • Läroplan. Den grundläggande läroplanen för första året studenter är ganska mycket detsamma vid någon lagskola, men efter det första året kan de tillgängliga klasserna vara väldigt olika. Leta efter en läroplan med valfria ämnen, lösningar, bevis och komplexa tvister.
  • Bibliotek och andra anläggningar. Du kommer sannolikt att spendera mycket tid i biblioteket medan du deltar i lagskolan, så var noga med att biblioteket har kvalitetsresursmaterial och timmar som kommer att fungera med ditt schema.
  • Ackreditering. Du vill vara säker på att lagskolan du väljer att delta är ackrediterad av American Bar Association ("Aba"), som du kanske inte kan sitta för baren i baren om din skola inte är. För att kontrollera att lagskolan du vill delta är ackrediterad, kontrollera ABAs ABA Godkänd Law Schools Page.
  • Trial Advocacy Program. Mer än de flesta andra advokater spenderar personskador advokater betydande tid i domstolen. Följaktligen bör du leta efter lagskolor som erbjuder rättegångsprogram. Dessa program lär eleverna insatserna för hela försöksprocessen, från att skapa effektiva utställningar och ifrågasätta vittnen, att leverera effektiva öppnings- och slutdatum. Lagskolor ofta fältföresättningsgrupper som konkurrerar i nationella tävlingar.
  • Solo utövare inkubatorer. Vissa lagskolor har insett att många av sina elever blir solo-utövare. Därför har de skapat program som är utformade för att hjälpa eleverna att slå marken som Solos när de examinerar och passerar baren. Eftersom många personskada advokater arbetar som solo-utövare, kan du vara intresserad av en skola som erbjuder ett inkubatorprogram.
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 14
    5. Använd din GPA och LSAT-poäng för att hitta lämpliga skolor. Det här är de två viktigaste faktorerna i lagskolans antaganden, och skolor kommer att förlita sig på dem tungt. Eftersom ansökningsavgifter kan vara dyra (ibland nära $ 100), kommer du att vara selektiv om vilka skolor du ansöker om. Leta efter skolor där din GPA och LSAT faller nära skolans medianer.
  • Du kan mäta din sannolikhet för att få tillträde till specifika skolor med hjälp av LSAC-kalkylator. Ange din grundutbildning GPA och LSAC-poäng för att se dina chanser.
  • Om du har en 3.5 GPA och en 155 LSAT, då har du en 25% chans att komma in i Arizona-staten, en 50% chans att komma in i Michigan-staten och en 75% chans att komma in i universitetet i Miami.
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 17
    6. Ansök på flera lagskolor. Ansökan om mer än en skola ökar dina chanser att accepteras. Om du inte kommer in i någon skola, måste du vänta ett år innan du ansöker.
  • För några bra tips om att slutföra lagskolans applikationer se universitetet i New Mexicos tips om hur du gör din ansökan så konkurrenskraftig som möjligt.
  • Del 4 av 6:
    Tjäna en lagsexamen
    1. Bild med titeln vara en advokat under de närmaste 7 åren Steg 1
    1. Ta obligatoriska kurser. Lagskolor kräver i allmänhet 90 hp eller så, spridas över 3 år. Ditt första år kommer främst att bestå av grundläggande kurser: torts, kontrakt, egendom, civilrättsligt förfarande, straffrätt och konstitutionell rätt.
    • De flesta personskada advokater arbetar antingen som solo-utövare eller i små företag med två till tio advokater. Men i vissa större advokater arbetar advokater i massladder eller produktansvar. Dessa advokater fokuserar på att försvara eller stämma stora företag, ofta i klasshandlingar. Om det här är den typ av personskada som du vill göra, måste du slutföra nära toppen av din klass.
    • Besök ditt Career Services Office och fråga vilka företag som kommer på din campus för att intervjua. Karriärtjänster bör också ha information om den GPA som krävs för att anställas av dessa större företag. Att samla denna information kan ge dig en uppfattning om hur bra du behöver göra i dina studier.
  • Bild med titeln Passera baren examen steg 4
    2. Gå med i en studiegrupp. Lagskolan är stressig och isolering, och en studiegrupp är ett bra sätt att träffa människor. Studiegrupper hjälper till med examensberedning, delning av anteckningar och konturer, liksom bara att blåsa av någon ånga.
  • Om du går med i en studiegrupp, håller du med den. Ingen gillar människor som bara går med i en grupp för att släppa ut efter en månad.
  • Bild med titeln vara en sjuksköterska steg 14
    3. Ta tentamen på allvar. Innan du kan bli advokat måste du passera lagskolan. Dina betyg kommer också att följa dig runt hela din karriär. Även om vikten av betyg minskar över tiden kan dåliga betyg hålla dig låst ur jobb, åtminstone ursprungligen.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik advokat Steg 2
    4. Ta lämpliga valfria ämnen. Många lagskolor tillåter eleverna att börja ta valfria ämnen som börjar med sin andra termin. Som en framtida personskada advokat vill du ta kurser som avancerade torts, bevis, rättegångsförespråk och komplexa tvister.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 21
    5. Leta efter praktik. Ett utmärkt tillägg till din juridiska utbildning skulle vara praktik med en domare, helst en som arbetar i civilrätt, där personskada är upptagna. Titta på att utföra en "externship" med en federal domare eller en statsdomstol. De flesta lagskolor tillåter externships för kredit. Om du är intresserad, kontakta din karriärcenter för mer information.
  • Som en rättslig extern får du en uppifrån av hur domare bestämmer fall, och du kommer att förstå vilka argument de finner övertygande och vilka de inte gör det. Som externt kommer du att undersöka rättspraxis, utkast till delar av noteringar eller bänkorder och titta på orala argument.
  • Bild med titeln Hyr en rättegångs advokat Steg 8
    6. Gå med i American Association for Justice (AAJ). Genom att gå med i AAJ kan du delta i sommarkonventionen gratis, där du lär dig de senaste provteknikerna.
  • Medlemskap kostar $ 15 för lagstudenter. Du måste registrera dig uppkopplad.
  • Bild med titeln Deal med tonårsgraviditet Steg 24
    7. Arbeta som sommarförbund för en personskada advokat. Under somrarna kan du arbeta för advokater som clerk eller en sommarförbund. Du bör börja leta efter dessa möjligheter under vårterminen. Större företag kommer att annonsera via din skolas karriärcenter. Du kan dock också skicka ut en kopia av ditt CV och transkript och fråga om en position är tillgänglig.
  • Du kan få betalt, men pengar bör inte vara det främsta syftet med ett sommarjobb. I stället bör du börja bygga ditt rykte. Var noga med att göra toppklassigt arbete, oavsett hur tråkigt uppdraget.
  • När du har examen lagskolan, kanske du inte har ett jobb. Om du gjorde bra jobb som sommarförbund, kan du dock nå ut till advokaten och be om arbete efter att du har examen. Du får bara få piecemeal överflöde arbete, men det kan hjälpa till att betala räkningarna och ge dig ytterligare erfarenhet.
  • Var noga med att få skrivupplevelse i dina sommarjobb. Arbetsgivare begär vanligtvis ett skrivprov när du ansöker om ett jobb, och det är bäst att ha ett "riktigt värld" skrivprov, som en rörelse eller kort, än ett skrivande uppdrag du gjorde för en juridisk skrivarklass i lagskolan.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 27
    8. Passera mpre. Den multistate professionella ansvarsplanen är skyldig att träna i alla utom tre jurisdiktioner i USA. Examinationen har 60 frågor och testar din kunskap om juridisk etik. Du kommer att ta provet i ditt tredje år av lagskolan.
  • Del 5 av 6:
    Få din lag licens
    1. Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 29
    1. Ansök om tillträde till en statsstång. Varje stat medger sina egna advokater och administrerar sin egen bar examen, så kolla med stapeln där du vill träna. De kommer att ge dig en lista över nödvändiga åtgärder för att ta.
  • Bildbetaget blir en marknadsföringskonsult Steg 3
    2. Registrera dig för Bar Exam. Nästan varje stat kräver att du passerar en skriftlig tentamen. Examen innehåller vanligtvis en uppsatsdel samt ett multipelvalstest.
  • Barprov erbjuds vanligtvis två gånger om året en gång under sommaren (juni eller juli) och en gång vintern (vanligtvis februari). Om du måste ta ut tentamen, måste du betala varje gång du tar det.
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 12
    3. Förbered dig för Bar Exam. Prep kurser överflöd. De varar vanligtvis flera månader och förbered dig för både uppsatsen och flera valdelar av barenamen. Kostnaderna kan springa upp till flera tusen dollar.
  • Om kostnaderna är en oro, kan du söka gamla studieguider publicerade av Bar Prep Companies. Många människor säljer gamla guider på eBay och andra online-återförsäljare.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 31
    4. Fyll i bakgrundsundersökningen. Förutom att passera barprovet måste du också skicka en karaktär och träningsrecension. Detta kräver att du fyller i en detaljerad undersökning på din bakgrund.
  • Vanliga problem med karaktär och fitness inkluderar kriminella övertygelser, ekonomisk oansvarighet (som konkurs) och anklagelser om plagiering. Dessa får inte helt blockera dig från tillträde, men var beredd att diskutera dem med karaktär och fitnessutskott.
  • Var alltid ärlig när du fyller i bakgrundsundersökningen. Ofta är försöket att dölja något värre än brottet i första hand.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 30
    5. Ta streckundersökningen. Barprov hålls vanligtvis under 2 dagar. Den första dagen består av en multipelvalsexamen som täcker ämnen som kontrakt, konstitutionell lag, straffrätt, bevis och torts. Den andra dagen, bestående av uppsatser, är ofta statspecifik.
  • Förvänta dig att vänta flera månader för att få din poäng. I Illinois, till exempel, de som tar tentamen i juli kommer inte att få sina resultat fram till de första två veckorna i oktober.
  • Del 6 av 6:
    Börjar som en personskada advokat
    1. Bildbetaget blir en sport advokat Steg 33
    1. Delta i på campusintervjuer (OCI). Om stora eller medelstora företag med personskada praxis kommer på din campus för intervjuer, kan du också registrera dig om dina betyg är till och med något konkurrenskraftiga. Att gå igenom intervjuprocessen hjälper dig att stärka dina intervjuförmåga.
    • Ditt Career Services Office kommer att skicka ut detaljerade krav för deltagande i OCI, till exempel att förbereda ett CV och beställa kopior av ditt transkript. Var noga med att följa alla policyer till brevet, annars kan du vara förbjuden att delta i intervjuer.
  • Bild med titeln vara en advokat under de närmaste 7 åren Steg 30
    2. Sök online för jobbposter. Mindre företag annonserar ofta online. Du kan kontrollera Craigslist, jobbaggregat som faktiskt.com, och med din State Bar Association, som kan ha en jobbstyrelse. Du kommer att bli ombedd att vidarebefordra ett CV, brevbrev och skriva prov, så har de redo att gå.
  • Bild med titeln Adoptera ett barn om du är gay steg 10
    3. Ställ in informativa intervjuer.Efter att ha tagit baren examen bör du identifiera advokater vars praxis du vill lära dig mer om. Utkast till ett brev (inte ett mail) och presentera dig själv. Var noga med att nämna vem som gav dig sitt namn.
  • I brevet, uttryckligen ange att du inte ber om ett jobb. Du får ett bättre svar på det här sättet.
  • Utveckla en lista med frågor (minst fem) och ta anteckningar. Vara förlovad.
  • Fråga advokat om hon känner till någon annan du kan prata med, och var noga med att skicka ett tackmeddelande efteråt.
  • Bild med titeln Hyr en rättegångs advokat Steg 13
    4. Nå ut till tidigare arbetsgivare. Om du inte kan hitta ett jobb efter att ha passerat baren, ansluts du med advokater du arbetade för under sommar eller deltid under skolåret. De kan ha överflödigt arbete för dig att göra, till exempel forskningsuppdrag, domstolsavtal eller briefing.
  • Du kan också kalla andra personskada advokater och fråga om de har något överflödigt arbete. Om du inte har ett jobb, bör du vara mest fokuserad på att bygga ditt rykte och inte vara picky om hur mycket du får betalt. Om du gör gott arbete för låga löner (eller till och med gratis), kan advokaten komma tillbaka till dig med ytterligare arbete.
  • Bild med titeln återkalla en borgmästare steg 2
    5. Få ett första jobb. Även om personskada är din dröm, kan du behöva ta ett annat juridiskt jobb helt enkelt för att betala räkningarna. Helst kan du arbeta som en brottslig försvarsadvokat. Liksom personskada advokater, straffrättsliga advokater arbetar med medicinska experter och får gott om rättssalen. Du kan också vara anställd som en transaktionsadvokat, en försäkringsansvarsjusterare eller arbetar som juridisk forskningsassistent.
    1. Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 24
      1. Håll kontakten med den juridiska gemenskapen. När din karriärförskott, var noga med att fortsätta att höja din profil genom att erbjuda fortsatta jurister, anslutning till Bar Association Committees och ansluter sig till nationella organisationer som National Association of Personal Skada advokater.
    2. Du kan också söka styrelsecertifiering i personskada, om din stat erbjuder det. Vissa stater, som Texas, intygar advokater i personskada. Du kan behöva ta en tentamen och uppfylla minimikraven, som att träna i ett antal år och dedikera en viss procentandel av din praxis till personskada.

    Tips

    Om du inte kan betala ansökningsavgiften för lagskolan är du intresserad av att delta, kontakta administrationen och fråga om avgiften kan avstå.
  • Fråga en av dina professorer som har praktiserat personskada i det förflutna för förslag på vilka klasser som är till stor hjälp för en framtida försvarsadvokat.
  • De flesta lagskolor kommer att ha en administratör vars enda jobb hanterar ekonomiska biståndsfrågor.Be honom eller henne att peka dig i riktning mot lån, bidrag eller stipendier du kan kvalificera dig för.
  • Om du inte är helt säker på vilken typ av lag du vill träna efter examen, skugga eller clerk för så många olika typer av advokater som möjligt.Det bredare ditt erfarenhetsområde, desto mer sannolikt att du följer vad som är rätt för dig.
  • Varningar

    Lag brukade ha ett rykte som ett stabilt karriärval för riskavvikande personer. Det juridiska yrket har dock förändrats dramatiskt sedan den stora lågkonjunkturen. Nya advokater kan känna att de är frilansare, försöker hämta arbete här och där för minimala löner. Även erfarna advokater kan släppas från sitt fasta i ett ögonblick. Du bör prata med nya advokater och fråga om deras dagliga erfarenheter.
  • Vissa människor kan göra det roligt med ditt karriärbeslut och kallar dig en "ambulanschaser."Vet att du ger en viktig tjänst till dina kunder, få dem välbehövliga ersättning för skador som de uppstod genom inget eget fel. (Och låt oss också veta att det är oetiskt att "jaga ambulanser", vilket är därför ingen advokat gör det.)
  • Saker du behöver

    • Pengar. Lagskolan och de relaterade undersökningarna, applikationerna och jobbsökningarna kostar mycket pengar.Du kan få lån för det mesta, men du måste betala tillbaka.
    • Tid. Lagskolan tar tre år att slutföra, och du är bara berättigad till antagning efter att du har tjänat en kandidatexamen.
    • Tillägnande. Lagskolan och baren examen är svåra, och är på många sätt utformade för att ogräs ut människor som inte är motiverade nog att lyckas.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande