Hur man blir en advokat i texas

I Texas definieras lagstiftningen som förberedelse av juridiska handlingar, vilket ger juridisk rådgivning och förekommer i domstol på uppdrag av en kund.För att utöva lag i Texas måste du vara en licensierad advokat som antas till statsstången. Licensförfarandet är multi-steg och kan börja på den första dagen av college.

Steg

Del 1 av 5:
Förberedelser för din juridiska karriär
  1. Bild med titeln Få din Texas Real Estate License Steg 1
1. Välj en grundutbildningskurs. Lagskolan är en avancerad examen. För att kvalificera sig för ansökan måste du först slutföra en fyraårig kandidatexamen från ett erkänt högskola. American Bar Association (ABA) rekommenderar inte eller kräver någon specifik studie. En mångsidig liberal konstgrad som omfattar historia, litteratur, filosofi och statsvetenskap kommer att ge fast grund för din juridiska utbildning.
  • Det enda undantaget till grundutbildningsbehovet är om du vill utöva patenträtt. Det kräver en examen i hårdvetenskap som teknik, omvårdnad, biologi eller kemi.
  • Du är inte skyldig att få din grundutbildning i Texas. Din examen kan vara från någon högskola i USA som erkänns av U.S. Utdela. av utbildning. Grillar från skolor i andra länder kan vara tillräcklig, men om din examen är från utanför USA, kan ditt transkript ses över av en organisation som lagstadgad rådgivande råd för likvärdighet till en inhemsk skola.
  • Grundläggande betygsgenomsnitt är en kritisk faktor i antagning till lagskolan. Studera mycket i olika ämnen som du tycker om och du tror att du kommer att lyckas.
  • Bild med titeln Poäng högre på LSAT steg 3
    2. Ta pre-entré lsat examen. Lagskolans aptitude test, bättre känt som LSAT, är en viktig del av din lagskolans antagningspaket. LSAT är multipelval, med fem sektioner som du har 35 minuter vardera för att slutföra. Din poäng kommer att dras från fyra av sektionerna.
  • Läsförståelse testar din förmåga att läsa och analysera långa passager av text. Frågorna kommer från konst, humaniora och hårdvetenskap.
  • Sektionerna om analytiska resonemang utmanar testtagare i slutsats, deduktiv motivering och ritningsförhållanden mellan uttalanden. Den klassiska analytiska frågan börjar, "Om A är högre än B, och C är högre än D..."
  • Logisk resonemang kräver inte studien av logik. Men frågan kommer att utmana dig att identifiera delar av ett argument och dra slutsatser baserat på en presentation av relaterade fakta.
  • Det finns också ett skrivprov som inte ingår i ditt LSAT-poäng. Det ges dock till de skolor du ansöker om.
  • LSAT erbjuds flera gånger om året på olika platser i USA och internationellt. Det finns testdatum för att rymma religiösa helgdagar och sabbats observationer.
  • Det finns gratis testberedningsmaterial, såväl som provtest för inköp. Åtminstone bör du bli bekväm med formatet på frågorna och arbeta under tidsgränserna.Kommersiella material är inte nödvändiga, men kan vara till hjälp.
  • Del 2 av 5:
    Slutföra din juridiska utbildning
    1. Bilden med titeln Bli en patent advokat Steg 3
    1. Delta i en ABA-godkänd lagskola. Det finns nio lagskolor i Texas.Men du behöver inte delta i lagskolan i Texas för att träna där. En juris doktorsexamen, eller motsvarande, från en av de 200 + lagskolor som godkänts av American Bar Association (ABA) kommer att uppfylla kraven för att sitta för baren i Texas.
    • Att delta i en ABA-godkänd lagskola erbjuder många fördelar. Skolan har visat att den uppfyller en hög nivå av professionella standarder avseende fakulteten och anläggningar, alla stater låter dig sitta för baren i baren och har i allmänhet högre barpassager.
    • Vissa stater, framför allt Kalifornien, kommer att tillåta en examen av en lagskola som inte godkänts av ABA för att ta baren examen och vara licensierad att träna. Kontrollera med tillståndets licensieringsmyndighet som du överväger innan du förbinder dig att delta i en lagskola som inte godkänts av ABA.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik advokat Steg 2
    2. Fyll i alla krav för examen. Lagskolor varierar något i examen, men för att uppfylla ABA-standarderna, kommer skolorna att kräva att du slutför ett föreskrivet studieområde. Krav som vanligtvis innehåller klasser i kontrakt, torts, egendom, konstitutionell rätt, civilrättsligt förfarande och juridisk forskning. De flesta skolor kräver att du examinerar med minst 2.0 betygsgenomsnitt i din juridiska kurs.
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 13
    3. Anmäl in och slutföra en kurs på professionellt ansvar. ABA kräver att lagskolor erbjuder instruktioner i juridikens etik och ansvar. En typisk kurs ser på historien och utvecklingen av juridisk etik och hur man tillämpar dessa regler för lagens praxis.
  • Del 3 av 5:
    Tar Texas Bar Exam
    1. Bild med titeln vara en advokat under de närmaste 7 åren Steg 24
    1. Slutför registreringen för att ta baren examen. Om du deltog i lagskolan i Texas kan du slutföra in-state-programmet.Alla andra sökande måste slutföra den allmänna ansökan.
  • Bild med titeln är gift med en advokat steg 3
    2. Bestäm om du ska ta den bärbara datorns version av testet. Texas erbjuder möjligheten att ta Multistate Performance Test (MPT) och Texas Essay Exam på din bärbara dator. Du måste registrera dig separat för detta förfarande, uppfylla hårdvarukraven och betala den separata registreringsavgiften.
  • Bärbara testtagare måste ta med blått eller svarta pennor för att ta den handskrivna tentamen i händelse av ett datorfel.
  • Bärbara testtagare måste ta med en makt och / eller förlängningssladd minst åtta meter lång.
  • Din bärbara dator kan inte ha CD-skivor, DVD-skivor, USB-enheter, donglar eller någon mobiltelefon eller WiFi-enhet. Du kan inte ta med din bärbara dator i ett fall, omslag eller datorväska.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 32
    3. Sitta för baren examen. Texas Bar Exam är ett tre dagars test som erbjuds två gånger varje år, vanligtvis i februari och juli. Platser bestäms av State Board of Bar Examiners. Den består av MPT (papper med svart bläck eller bärbar dator), förfarandet och bevisavsnittet (P & E) (papper med svart bläck eller bärbar dator), multi-state Bar Exam (MBE), ett multipelvalstest som tagits av penna, och uppsatspartiet (papper med svart bläck eller bärbar dator.)
  • Du behöver fotoidentifiering och din antagningsbiljett. Ta inte med en klocka, timer, mobiltelefoner, smarta klockor eller andra elektroniska enheter, förutom din godkända bärbara dator. Underlåtenhet att följa kan leda till utstötas från tentamen.
  • Bildtiteln Bli en immateriell ägare Steg 16
    4. Uppnå en passande poäng på baren examen. Det finns 1000 möjliga poäng uppdelade mellan MPT (10%), P & E (10%), MBE (40%) och uppsatsprovet (40%.) För att passera måste du få minst 675 poäng. Resultaten är vanligtvis tillgängliga ungefär 10 veckor efter examensdatum. Resultatet redovisas styrelsen för advokatens hemsida, genom första klassens mail och fysiskt publicerad i statliga lagar i staten.
  • Del 4 av 5:
    Ansöka om att vara licensierad för att utöva lag
    1. Bildtiteln Förnya ett grönt kort steg 1
    1. Uppfylla Texas ålder och medborgarskapskrav. Om du vill vara licensierad för att träna lag i Texas måste du vara minst 18 år gammal. Du måste också kunna bevisa att du är en u.S. medborgare eller bosatt utlänning.
    • Om du föddes utanför Förenta staterna och inte har fått medborgarskap, kan du betraktas som en bosatt utlänning och berättigad att sitta för baren om du har fått ett grönt kort från invandringsmyndigheterna, betecknar din permanent bosatta status.
  • Bild med titeln Bli en Arizona licensierad entreprenör Steg 11
    2. Visa god moralisk karaktär och fitness. Detta krav är nöjt med en grundlig bakgrund och referenskontroll. Du kommer att slutföra formulär som avslöjar tidigare adresser, kriminalregister, behandling för psykisk sjukdom eller missbruk och utsläpp av dina skatteposter och kreditpoäng.
  • Om du har en kriminalregister eller historia av psykisk sjukdom eller drogmissbruk, kommer programmet att göra det möjligt att skicka en förklaring. Var ärlig och koncentrera sig på de ansträngningar du har gjort för att förbättra dig själv under åren efter fortsatt.
  • Bildbeteckningen blir en Arizona licensierad entreprenör Steg 12
    3. Skicka in en uppsättning fingeravtryck för undersökning av FBI. Texas invånare kan skicka sina fingeravtryck via ett traditionellt papper "tio-kort" eller elektroniskt genom depten. av allmän säkerhet. Kontakta din lokala polis eller Sheriffs kontor för att ordna elektronisk inlämning av dina fingeravtryck. Om du bor utanför staten skickas ett papperskort som du måste slutföra, vanligtvis på din lokala sheriffens avdelning och lämna in inom 30 dagar.
  • Bild med titeln Bli en Arizona licensierad entreprenör Steg 5
    4. Betala önskad ansökan och licensavgifter. Dina avgifter kommer att adresseras till den högsta domstolen i Texas och State Bar of Texas. Ditt primära län av övning kan också kräva att du registrerar dig i den lokala barföreningen. Förvänta de totala avgifterna att vara mellan $ 300 och $ 500.
  • Bild med titeln vara en advokat under de kommande 7 åren Steg 23
    5. Uppnå en förbigående poäng på den professionella etikundersökningen. Examinationsexamen krävs för inträde till Texas Bar. MPRE är en två-timmars, 60-frågan flera valprov erbjuds tre gånger varje år. Du kommer att testas med din kunskap om juridisk etik och professionellt beteende. Texas kräver att du passerar med en poäng på 85 poäng.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 24
    6. Ta eden och bli inledd i Texas Bar. När du har lyckats passera baren, måste du vara svurit in med den nya advokaten ed. Medan de flesta statliga tjänstemän kan administrera eden är det vanligtvis en induktionsceremoni.
  • Del 5 av 5:
    Licensiering via alternativa applikationer
    1. Bild med titeln Hitta ett fordon
    1. Ansök om övning i Texas via alternativa kanaler. I begränsade omständigheter kan advokater som är licensierade i andra stater vara licensierade att träna i Texas utan att ta ut tentamen.
    • Ansök om ömsesidighet. Advokater som annars är licensierade kan vara berättigade att ansöka om tillträde genom ömsesidighet eller antagning genom rörelse. Advokater i vilken stat som har varit aktivt engagerade i lagstiftningen för fem ut de föregående sju åren kan tillämpas via den allmänna ansökan.Denna procedur avstår från Texas Bar-examen, och vid godkännande och betalning av avgifter, beviljar du rätten att utöva lag i staten.
    • Få tillträde Pro hac vice. Om du annars är licensierad och behöver bara träna i Texas för ett visst fall, kan du ansöka om att bli tillåten Pro hac vice. Kraven inkluderar att din licens är i god ställning utan några öppna disciplinära förfaranden och att du är associerad med en licensierad Texas-advokat som är villig att fungera som en professionell och karaktärsreferens. Efter betalning av avgiften och godkännandet av Texas Bar kan du träna i Texas-domstolar som krävs för att slutföra förfarandet.
    • Tillåtas att träna i Texas Federal Court. Det finns fyra federala distriktsdomstolar i Texas och fyra konkursdomstolar i Texas. Om du annars är licensierad kan du ansöka om det specifika federala distriktet genom verifierad ansökan, vilket svär att du inte är i straffrättsliga eller disciplinära förfaranden och betalning av lämplig avgift. Du måste ansöka om varje distrikt separat.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Statsstången i Texas kräver licensierade advokater fullständiga fortbildningskurser för att upprätthålla statlig licens. Advokater måste slutföra minst 15 timmars fortsatta juridisk utbildning varje år med licensierad i Texas-staten.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande