Hur man dyker av en klippa

Historiskt sett markerade klippdykning en passage av passage i en ung persons liv, men idag är det ofta reserverat för en liten subkultur av spänningssökande. Medan den här utrustningfria, extrema sporten kan vara både kul och spännande, kan det också vara mycket farligt. Men om du tar rätt försiktighetsåtgärder och scout ut en populär dykplats, gå med vänner eller proffs, och behärska dykningsteknikerna, då kommer du att kunna kolla av klippdykning från din hinklista.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta rätt plats
  1. Bild med titeln dyk av ett klippsteg 1
1. Hitta en populär Cliff Diving-plats. De säkraste platserna till Cliff Dyk, speciellt om du är nybörjare, är på klippor som ofta hoppas från. Du kan antingen genomföra din egen forskning online, eller fråga lokalbefolkningen i området om populära klippdykningar.
  • Om du talar med människor som ofta dyker på en populär plats, fråga dem om det finns något viktigt du borde veta om platsen. Finns det stenar i vattnet? Har vattnet en stark ström? Finns det tillräckligt med en plattform på klippan för att få en löpande start? Finns det några lokala lagar som spärrar turister från dykning på en viss klippa?
  • Några populära platser över hela världen är: Rick`s Cafe i Negril, Jamaica-Buža kaféer i Dubrovnik, Kroatien - Ord River i Kimberley, Australien - Brontallo i Ticino, Schweiz - Foothills of Himalaya i Rishikesh, Indien- och Tar Creek Falls i Los Padres National Forest, Kalifornien.
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 2
    2. Leta efter klippor som har flera dykhöjdsalternativ. Du kommer att vilja arbeta upp till de högre dykarna. Bli inte svep upp i adrenalinhopp och hoppa från den högsta klippan som finns. För nybörjare, börja med klippor som är cirka 20 meter (6.1 m) eller lägre.
  • Det genomsnittliga dykningsklipperna varierar mellan 20 fot (6.1 m) till 50 fot (15 m) hög. Medan du alltid kan dyka från en klippa kortare än 20 meter (6.1 m), det rekommenderas inte att köra av klippor som är högre än 50 meter (15 m), eftersom allvarliga skador kan förekomma lättare.
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 3
    3. Kontrollera vattendjupet själv. Du vill kunna visualisera ditt dyk- och landningsområde, så ta inte någons ord på det. Ta ett par skyddsglasögon och simma runt i vattnet. Se till att vattnet är tillräckligt djupt för att du dyker in, men också leta efter nedsänkta stenar, grenar eller andra skräp.
  • Vattnet måste vara minst 8 fot (2.4 m) djupt. Lägg till en extra 2 meter (0.61 m) djup för var 10: e meter (3.0 m) av klipphöjden.
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 4
    4. Var medveten om vattenströmmarna, och eventuella ripsides i området. Även om du är en stark simmare, är det väldigt lätt att bli svep upp i en riptid. Om du blir svep upp i en ström, försök vrida din kropp för att undkomma den aktuella.
  • Undvik att hoppa nära vattenfall. Även om detta kan tyckas pittoreskt i filmer, skapar vattenfall ofta starka strömmar och undertyg som kan göra dykupplevelsen farlig.
  • Bild med titeln dyk av ett klippsteg 5
    5. Se till att ingen är att simma i vattnet under klippan. Du kommer att behöva vara helt fokuserad innan du hoppar. Att ha vattnet under den klippa fria från simmare tillåter dig att koncentrera sig, och kommer också att hindra någon från att bli skadad.
  • För extra säkerhet kan du få vänner att rotera för att vara en utkik under klippan. När en person hoppar kan en annan titta på vattnet i botten av klippan för att se till att ingen simmar i vägen.
  • Metod 2 av 3:
    Vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder
    1. Bild med titeln dyk av ett klippsteg 6
    1. Öva dykfötter först eller huvudet först på en lokal pool. Om du är nervös om ditt kommande klippdykning äventyr, så få lite simning Tid på en lokal pool. Att hoppa av en högkörning i en kontrollerad miljö hjälper dig att få förtroendet och den rätta tekniken som behövs för att gå klippa dykning.
    • Det är bra att ha starka badkunskaper för klippdykning, eftersom du kan stöta på starka strömmar i vattnet. Så om du behöver, ta några simma lektioner för att borsta upp på rätt simningsteknik.
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 7
    2. Ta med en grupp vänner eller någon som har upplevt i Cliff Dykning med dig. Aldrig klippa dyker ensam. Även om du tar rätt försiktighetsåtgärder, är det väldigt lätt för något att gå fel. Så ta en grupp vänner, eller till och med någon som har erfarenhet av sporten, att gå med dig.
  • Se till att någon har en mobiltelefon och cellservice. Om något går fel, kommer du att kunna ringa till medicinsk hjälp. Om det område du har inte har mobiltelefon mottagning, håll sedan ett fordon i närheten så att du och dina vänner snabbt kan lämna.
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 8
    3. Använd tätt monterade kläder. Du vill inte bära överstor eller baggy kläder medan klippdykning. Kraften att dyka genom vattnet kan riva lös kläder direkt och kan till och med försämra dina simbassänger. Så försök och ha en baddräkt eller våt kostym som kan klara dykningen.
  • Överväg också att lägga till droppar olivolja i öronen för att undvika vattentrycksuppbyggnad. När du landar i vattnet, kommer trycket att byggas upp i dina öron. Så innan du hoppar, lägg till några droppar olivolja i öronen för att lindra vattentrycket.
  • Bild med titeln dyk av ett klippsteg 9
    4. Klipp inte dyk under påverkan av droger eller alkohol. Dykning under påverkan kan i stor utsträckning försämra din dom och fysiska förmågor. Du kommer att behöva ett tydligt huvud för att utföra ditt dyk och simma upp från vattens djup.
  • Cliff dykning i sig är en mycket farlig sport. Om du eller någon av dina vänner är under påverkan medan du dyker, återkommer sedan starkt tillbaka senare på dagen när du och dina vänner har slagit upp.
  • Bild med titeln dyk av ett klippsteg 10
    5. Känn inte pressad att hoppa. Om du inte känner dig bekväm hoppning, gör det inte. Eventuell tvekan kan leda till allvarlig skada. Så känns inte som att du måste hoppa för att imponera på någon eller bevisa någonting.
  • Försök att titta på några av dina andra vänner eller en professionell klippa dyk först. Detta kan lindra några av dina rädslor. Om det inte gör det, oroa dig inte. Du kan fortfarande ha lika mycket roligt att uppleva det ögonblick som personligen.
  • Metod 3 av 3:
    Använda rätt teknik till Cliff Dive
    1. Bild med titeln dyka av ett klippsteg 11
    1. Välj en landningsplats i djupt vatten som är borta från klippans sida. Hur långt du behöver hoppa och var du behöver landa helt beror på den speciella klippan du dyker från. Du vill landa där vattnet är djupaste - förutsatt att det djupaste vattenområdet inte har några hinder eller inte är rätt upp mot cliffside.
    • Innan du hoppar, fokusera på din landningsplats och visualisera ditt hopp. Låt dig inte bli distraherad.
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 12
    2. Böj knäna i 45 graders vinkel för att springa av klippan. Du kommer att behöva driva dig själv utanför klippan med hjälp av dina böjda knä för att springa upp och ut från klippan. Hoppning utåt kommer att hålla dig borta från klippans sida och skydda dig mot skada.
  • Om du dykar fötter först kan du behöva en ytterligare löpande start. Ta så många steg som du tror att du kanske behöver springa din kropp bort från sidan av klippan.
  • Bild med titeln dyk från ett klippsteg 13
    3. Använd penna-dykningstekniken för att utföra ett enkelt hopp. Penna-dykningstekniken är det enklaste sättet att klippa dyka eftersom det kräver att du hoppar fötter först i vattnet. De flesta professionella klippa dykare hoppar på detta sätt, och det är den bästa tekniken att använda om det här är din första gången klippdykning.
  • Hoppa upp och borta från klippan, dykfötter först. Din kropp ska vara styv som en penna som riktar sig till din landningsplats i vattnet.
  • Utbredd dina armar för att städa din kropp när du dykar fötter först. Din kropp kan naturligtvis gälla på sidan när du hoppar. Så använd dina armar som vingar för att snabbt stabila och räta ut din kropp.
  • Tryck på dina armar till dina sidor. När din kropp är stadig, dra armarna vertikalt, tätt mot din kropp. Detta gör det enkelt att din kropp glider in i vattnet, snarare än att bryta genom ytan.
  • Räta ut ryggen. Din kropp ska inte vara böjd när du slår vattnet. Vikning eller vridning av din kropp för att utföra tricks medan det faller kan lätt resultera i en hård kollision med ytan av vattnet. Att ha ryggen rakt kommer att minska trycket som är tvunget på din kropp från effekten.
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 14
    4. Dyk huvud först för en mer avancerad klippa dykningsteknik. Oavsett klipphöjd är det otroligt farligt att dyka huvudet först när klippdykning. Det är en teknik som ofta är reserverad för professionella klippdykare. Så om det här är din första gången Cliff Dykning, undvik dykhuvudet först om inte annonseras annars av en professionell.
  • Hoppa utåt från klippan och vinkla din kropp för att dyka huvudet först. Denna rörelse liknar den du skulle göra för att dyka in i en swimmingpool. Du vill bara se till att din kropp är borta från klippans sida och riktar sig till önskad landningsplats i vattnet.
  • Räta ut din kropp som en pil med dina armar utsträckta över huvudet och mot dina öron och tuck i hakan. Dina armar skyddar dina öron från vattentrycket när du kontaktar vattnet.
  • Laga handflatan så det är ovanpå baksidan av din andra hand. Du vill slå vattnet med dina lagrade händer först för att skydda ditt huvud. Dina skiktade händer kommer säkert att skära igenom ytan av vattnet och låta resten av kroppen glida in i vattnet.
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 15
    5. Peka dina tår och kläm dina ben tillsammans innan du slår vattnet. Detta gäller för både dykhuvud först och dykfötter först. Du vill att din kropp ska vara styv som en planka. Detta kommer att se till att din kropp lätt kommer att glida genom vattnet i stället för att slamma mot den.
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 16
    6. Andas genom näsan när du ansluter till vattnet. Din kropp kommer naturligtvis vilja andas ut när du kommer i kontakt med vattnet. Så andas ut genom näsan för att förhindra att vatten skjuter upp i näsan och för att förhindra att du av misstag suger i vatten genom munnen.
  • Bild med titeln dyk av ett klippsteg 17
    7. Njut av din tid som dykning genom luften. Det tar mycket mental och fysisk förberedelse att gå klippa dykning. Så när du dyker, se till att njuta av den spännande upplevelsen!
  • Bild med titeln dyka av ett klippsteg 18
    8. Håll din kropp rakt när du går in i vattnet. Beroende på hur hög klippan är, kan du få stora hastigheter när du dyker. Så när du bryter ytan av vattnet, fokuserar du på att hålla musklerna spända tills du sakta ner. Då, när du är redo, simma till ytan och ut ur landningszonens väg.
  • De genomsnittliga hastigheter som träffas från Cliff Diving kan vara mellan 25 mph (11.176 m / s) till 45 mph (20.117 m / s).
  • Bild med titeln dyk av ett klippsteg 19
    9. Fortsätt att träna din teknik på de nedre klipporna. Precis som med någon sport, mastering the Cliff Diving Technique tar övning. Du vill vara säker på din dykningsförmåga innan du flyttar upp till en högre klippa.
  • Säkerhetsinformation

    Cliff Dykning Säkerhetsåtgärder

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    Medan klippdykning kan vara en rolig och spännande upplevelse, kan du allvarligt skada dig från klippdykning, oavsett din erfarenhetsnivå. Så ta det lämpliga försiktighetsåtgärderna: Gå med en grupp, kolla vattendjupet och vattenströmmarna och börja på de kortare klipporna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande