Hur man rengör din egen pool

Om du har din egen pool, kanske du vill spara pengar genom att rengöra poolen själv. Det tar ganska lite arbete att städa en swimmingpool och du måste övervaka kemiska nivåer minst tre gånger i veckan. Det är dock värt att hålla din pool ren och säker för användning.

Steg

Del 1 av 4:
Skimming och borstning
  1. Bild med titeln Rengör din egen pool Steg 2
1. Se till att du har rätt leveranser. Innan du skömmer och borstar din pool, ta reda på dina leveranser. Se till att du har allt du behöver.
  • Se till att du har en teleskopstol. De flesta pool rengöringsmedel bifogas en pol så här, så att ha en tillgänglig hjälp. Du kanske vill torka av polen för att se till att det är fri från eventuella skräp som potentiellt kan förorena din pool.
  • Ett bladskimmer eller Skimmer Net är ett viktigt poolrengöringsverktyg. Detta är ett litet nät som fäster på teleskopstången. Du använder det här nätet för att ta bort löv och andra skräp från ytan av din pool. Som med några pool rengöringsmedel bör bladskimmers rengöras ibland.
  • Se till att du har en poolborste. Detta är en enhet som används för att rengöra sidorna, stegarna och stegen i din pool. Borstar kan bli igensatta med damm och skräp, så se till att du sköljer din poolborste periodiskt för att se till att det är rent.
  • 2. Skumma ytan på din pool med en bladskimmer. Det första steget att städa din pool är att skumma sin yta med bladskimmer. Faktum är att detta bör göras på en daglig basis för att se till att poolens yta är fri från någon förorening.
  • Detta är en ganska lätt del av pool underhåll. Fäst skimmeren till teleskopstolen för att starta.
  • Använd sedan nätet för att dra ut skräp. Saker som löv och annat löv faller ofta i utomhuspooler. Använd helt enkelt nätskimmeren för att ta bort alla främmande kroppar du ser på toppen av poolens vatten.
  • 3. Borsta sidorna av poolen och poolstegen. När du har rensat någon uppenbar skräp, använd en poolborste för att rengöra poolens sidor såväl som alla trappor eller stegar. Detta bör göras varje vecka. Fäst bara poolborsten till teleskopstången och kör den över dessa områden, med hjälp av någon kraft för att ta bort smuts när det behövs. Tänk på områden med dålig vattencirkulation, till exempel trappor, kan behöva mer uppmärksamhet.
  • Del 2 av 4:
    Dammsugning
    1. Bild med titeln Rengör din egen pool Steg 4
    1. Välj ett poolvakuum. En pool vakuum används för att städa golv i en simbassäng. Det finns olika typer av pool dammsugare beroende på din typ av pool och personliga behov.
    • Automatiska rengöringsmedel finns i tre typer. Sugsidor rengöringsmedel rekommenderas inte som de ofta slår upp saker som stenar, som kan skada din pools filtreringssystem. Trycksidor rengöringsmedel bifogar returstrålen i ditt poolfiltreringssystem och arbetar genom att ta bort skräp från filtrerat vatten och placera det i en avtagbar väska. Detta kräver dock att du gör lite filtrering. Den mest effektiva automatiska renaren är en robotpoolrengörare. Dessa självständiga enheter kör runt botten av din pool som samlar skräp. Den enda nackdelen är dock att de tenderar att vara dyra.
    • Du kan spara pengar genom att använda en manuell poolvakuum. Du kan köpa en manuell pool vakuum online. Du kan också hitta en till salu på en hårdvaruaffär. Vakuumet ska komma med instruktioner för inställning och användning.
  • Bild med titeln Rengör din egen pool Steg 5
    2. Ställ upp vakuumet. När du har valt poolvakuum som bäst passar dina behov, sätt upp dammsugaren för din pool. De flesta pool dammsugare kommer med några typer av bruksanvisningar.
  • För ett manuellt vakuum är det vanligtvis ett sätt att fästa vakuumets huvud till teleskopstången. Du kommer sedan långsamt sänka vakuumhuvudet i poolen.
  • Du ska sedan mata slangen i poolen. Se till att all luft tas bort från slangen innan du lägger den på pumpen som kommer med de flesta manuella dammsugare. Fästa pumpen till slangen innan luften har blivit utvisad kan skada pumpen.
  • Vakuum bör alltid komma med individuella tillverkares instruktioner. Om du är osäker på hur du använder en vakuumpump är det vanligtvis ett nummer på rutan du kan ringa med frågor.
  • 3. Vakuum poolen som du skulle en matta. Du använder pool dammsugare på samma sätt som du skulle vakuum en matta. Flytta vakuumet över botten av poolen, stanna längre i områden som behöver visas smutsigare. Vissa automatiska rengöringsmedel kräver att du inte vakuum.
  • Bild med titeln Rengör din egen pool Steg 7
    4. Vakuum minst en gång i veckan. Många skräp och bakterier bygger på botten av en pool. Du bör vara säker på att vakuum din pool minst en gång i veckan för att hålla det rent och säkert för användning.
  • Del 3 av 4:
    Hantera kemikalier
    1. Testa vattens pH-nivåer. Det finns kemikalier i poolvatten som hjälper till att upprätthålla en pools renlighet. Faktorer som väder och användning kan påverka kemiska nivåer. Du bör testa pH-nivåerna minst tre gånger i veckan för att se till att poolen är säker att använda.
    • Du kan köpa en ph-testare på en lokal stormarknad. Du bör läsa recensioner av olika märken innan du gör ett inköpsbeslut för att du ska köpa ett pålitligt varumärke. När du har valt en tester, använd det här för att kontrollera din pools pH-nivåer.
    • PH-nivån på din pool ska vara mellan 7.2 och 7.8.Beroende på hur användarna klorerar sin pool kan de upptäcka att försök att bibehålla en pool med ett lågt pH kommer att medföra frekventa syraadditioner.Om du ofta lägger syra kanske du vill titta på att sänka din totala alkalinitet (TA).Om det är ditt pH är utanför dessa områden, använd antingen pH-reducerare eller pH-inbrott. Ansök efter behov för att ta din pool till rätt ph-område.
  • 2. Kontrollera poolfiltret. Du bör hålla området runt ditt poolfilter fri från skräp och smuts. Kontrollera poolfiltret för skräp, smuts och annan uppbyggnad. Om du märker något igensatt filtret, ta bort det.
  • Bild med titeln Rengör din egen pool Steg 10
    3. Lägg till sanering av klortabletter. Sanitizing tabletter är tabeller du kan köpa online eller på många hårdvaruaffärer. De löser långsamt och släpper klor för att döda några bakterier i ditt poolvatten. Du bör lägga till tabletter till din pool enligt instruktionerna på etiketten. Du bör också lägga till tabletter till din skimmer, floater eller automatisk matare för att se till att dessa redskap också är bakterier.
  • Bild med titeln Rengör din egen pool Steg 11
    4. Tänk på poolchock. Pool Shock är en typ av pool renare som riktar sig mot bakterier som släpps ut av saker som hår, urin och svett. Om du är orolig för förorening, överväg att använda poolchock
  • Del 4 av 4:
    Rengöring av en mycket smutsig pool
    1. Bild med titeln Rengör din egen pool Steg 12
    1. Ta bort skräp med ett bladnät. Om du har en pool som är smutsig till den punkten är vattnet grönt, det tar lite extra ansträngning att rengöra. Till att börja med kommer det troligen ett lager av scum på ytan av poolen. Använd inte en skimmer för att ta bort skräp, eftersom det kommer att röra scum i vattnet och få poolen att se värre ut. Använd istället ett bladnät för att ta bort skräp från poolytan. Om du inte har ett bladnät kan du köpa en på en lokal hårdvaruaffär.
  • 2. Justera kemikalierna. En mycket smutsig pool simmar sannolikt med oönskade bakterier. Du måste justera kemiska nivåer tills poolvattnet är säkert för användning.
  • Testa och justera vattens pH-nivåer.När du försöker rensa en grön pool kan du hitta det bäst att först sänka ditt pH till 7.2.Detta är delvis eftersom många pH-test är ogiltiga vid höga klorhaltiga nivåer.Det kommer förmodligen att ta några dagar, och lite försök och fel med ph-reducerare och ökar, för att få pH-nivåerna till en säker nivå. Förutom ph-reducerare och ökad, kan du behöva lägga till Alkalinity ökad till poolen. Återigen är en bra pH-nivå mellan 7.2 och 7.8 Men vid rengöring av en grön pool är det bäst att sänka pH till 7.2.
  • Du måste chocka poolen. Det är troligt mycket smutsigt och kan behöva några få gallon poolchock, administreras under några dagar, för att få vattnet tillbaka till säkra nivåer för simning. Börja med att lägga till 3 eller 4 liter. Se om poolen vatten har, på morgonen, ändrats molnigt vitt, ljusgrön eller klar. Om det inte har, lägg till ytterligare 3 till 4 liter och vänta till 24 timmar. Upprepa denna process tills vattnet har ändrats.
  • Bild med titeln Rengör din egen pool steg 14
    3. Kör filtret i 24 timmar om dygnet. Du måste köra poolfiltret 24 timmar om dygnet i några dagar. Detta är tydliga oönskade bakterier och skräp som har samlats i poolen.
  • Se till att du backwash ditt filter 3 till 4 gånger om dagen. Grönt vatten kan täppa till ett filter och orsaka skador. Det är normalt att behöva backwash filtret ofta medan du rengör en mycket smutsig pool.
  • Har ditt filtreringssystem kontrollerat om poolen inte rensar upp i 4 till 5 dagar. Detta kan vara ett tecken något är fel med ditt filtreringssystem. Du kanske måste få det ersatt innan du säkert kan använda poolen igen.
  • Bild med titeln Rengör din egen pool steg 15
    4. Rengör poolbotten. När poolvattnet är klart och pH-nivåerna är balanserade, rengör poolbotten med poolvakuum. Det är troligt mycket skräp som samlas på poolbotten så det kan ta lite extra tid och ansträngning att dammsuga poolen. Tänk på om det finns mycket skräp på golvet, överväga professionell hjälp om du inte är erfaren med att rengöra poolen. Debris kunde få igensatt i ditt poolrör, vilket orsakar skada, och det kan också orsaka slitage på ditt poolfiltreringssystem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande