Hur stänger du din pool för vintern

Ordentligt stänga din pool för vintern sparar mycket tid och pengar när du öppnar den på våren. Stäng poolen några veckor innan vädret blir kallt för att säkerställa att det är väl skyddat från eventuell frysskador (när det beror på din väderzon - kanske du frågar kunniga grannar med liknande pooler och pump / filtersystem, eller vid en poolförsörjning i ditt område ). Du kan vänta med att stänga tills vattentemperaturen är långt under 60 grader så, alger är mindre benägna att växa, och om det gör det växer det långsamt. Den här artikeln beskriver de steg du behöver ta för att Winterize din pool.

Steg

  1. Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 1
1. Undvik andning av kemikalier. En andningsskydd / dammmask rekommenderas.Starka rök av syror, alkali, klor, etc. Även när delvis utspädda och pulver, damm av granuler, kan dimma av vätskor såväl som rök bränna / skada lungorna, bronkialrör och näsborrar.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 2
    2. Lägg aldrig till vatten i kemikalierna. Istället, lägg till kemikalier i poolen eller i en hink med vatten, snarare än att lägga vatten till en hink som redan innehåller kemikalier - för att undvika popping, splatter och rök av starka kemikalier.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 3
    3. Använd skyddsglasögon och gummihandskar för att skydda dina ögon och händer, vid hantering av kemikalier. Undvik kemikalier på huden. Många poolkemikalier är mycket starka syror, alkali, klor, etc. Undvik personskada eller skador på dina kläder, handdukar, skor och andra saker.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 4
    4. Följ alla produktetikettinstruktioner. Detta säkerställer effektivitet och säkerhet för användning.
  • Del 1 av 4:
    Balansera poolens vattenkemi
    1. Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 5
    1. Justera pH, alkalinitet och kalciumhårdhet. Att se till att dessa är i balans skyddar poolen från korrosion eller skalauppbyggnad som kan uppstå under vintern medan poolen stängs av. Dessa justeringar bör göras om fem dagar innan du stänger av poolen.
    • Justera pH till en nivå mellan 7.2 och 7.6.
    • Justera alkaliniteten till 80 till 120 ppm (delar per miljon).
    • Justera kalciumhårdheten till 180 till 220 ppm eller högre enligt produktinstruktioner för att skydda en gipspool för att minska mineraler upplösning och leeching ut.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 6
    2
    Chockera vattnet. Använd ett extra starkt klor eller ett icke-klor-ersättare för att döda bakterier, några av de svampar och algerna som kan bo i poolen. Köp en chockprodukt med minst 65 procent natriumhypoklorit eller ett icke-klor-ersättare med motsvarande styrka. Fyll en fem gallon hink med poolvatten, tillsätt den instruerade mängden chockgranuler för poolens storlek och häll den i poolen bort från poolskimmervattenuttagen medan filtreringssystemet körs.
  • Om du vanligtvis använder en chockprodukt / mix som är säker för att folk ska simma in direkt, är det förmodligen inte tillräckligt starkt för att döda alla bakterier i din pool. Eftersom du stänger poolen ner, använd den instruerade starkare chockbehandlingen.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 7
    3. Håll dig ur poolen tills klornivån återvänder till mellan 1 och 3 ppm under några dagar innan du fortsätter till nästa steg.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 8
    4. Lägg till en vinteriserande algaekid. Algaecide dödar befintliga alger och förhindrar mer från blommande. Alger kan orsaka att poolen blir missfärgad, ge den en dålig lukt och täppa till filtret - så är det viktigt att behandla din pool med algaekide innan du stänger ner det.
  • Se till att klornivån har återgått till 1 till 3 ppm innan du lägger till algacid. Annars kommer kloren att göra algaekiden ineffektiv.
  • Köp en extra styrka algaekid. Använd en menad som ska användas för att övervintra en pool, snarare än en du lägger till din pool på löpande basis medan den är i bruk. Den starkare algaekiden är avsedd att förhindra att alger blommar hela vintern.
  • Del 2 av 4:
    Rengör poolen
    1. Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 9
    1. Ta bort allt från poolen som inte är vatten. Som inkluderar stegar, korgar, slangar, filter, pumpar, värmare och eventuella dekorativa poolbeslag.
    • Skölj all poolutrustning och lägg den ut för att torka noggrant.
    • Förvara utrustningen i garaget, skjul eller en annan torr plats genom vintern.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern steg 10
    2. Skumma poolen. Använd ett skimming netto på en pol för att ta bort alla ämnen som flyter på toppen av poolen, inklusive löv, insekter och andra skräp som kan ha fallit i. Töm den inbyggda poolskimmern fällor och även pumpbladet och skräpfångaren. Var noggrann, eftersom det här är sista gången du ska skumma poolen före vintern.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 11
    3. Vakuum och borsta poolen. Använd din pool-rengöringsutrustning för att städa botten och sidor av poolen.
  • Om du har mycket skräp på botten av poolen, använd en skumma väska för att samla den före dammsugning och borstning.
  • Bild med titeln Stäng din swimmingpool för vintern Steg 12
    4. Rengör poolen samma dag du stänger av den, för att hålla mer skräp från att samla under tiden.
  • Filtret måste tvättas upprepade gånger. Det här är medan poolen arbetar. Senare töm filtret, om det är a diatoméjord (de) filter Torka och lagra filterelementen, eller kanske är det ett sandfilter. Antingen kommer att laddas med vatten på våren (mer nedan i "Lägre vatten och avloppsutrustning").
  • Del 3 av 4:
    Sänka vattennivån och dränera utrustningen
    1. Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 13
    1. Sänk vattnet med en pump: de "huvudavlopp" av en i markbassäng kan göra detta med poolpumpen, dränering från botten med pumpen "Avfall", Huvudkontrollhandtagsinställningen. Eller det fungerar för att konfigurera en vakuumslang som om dammsugning med hjälp av skimmersugningen så att pumpen drar vatten under skimmernivån. Vattnet ska sänkas under skimmer och under vattnet avgår enligt typ av poolskydd du använder.
    • Om du använder ett nätskydd, sänk vattnet 12 till 18 tum (30.5 till 45.7 cm) under skimmer.
    • Om du använder ett solidt, flytande lock, sänk vattnet till 3 till 6 tum (7.6 till 15.2 cm) under skimmer.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintersteget 14
    2. Töm utrustningen. Alla pumpar, filter, värmare och kloratorer måste dräneras av vatten före vintern. Ta bort skimmerkorgen (er) och returnera ögonboll (er). (Om vatten skulle frysa inuti utrustningen kunde det skada eller förstöra det.)
  • Öppna avloppet på varje utrustning för att lossa vattnet inuti.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 15
    3. Töm och öppna filterväskan för att rengöra det och filtret mycket noggrant. Förvara filterelementen på ett torrt ställe inuti för vintern. Om det är en De filter Filterelementen kan avlägsnas och ersättas en efter en. Det överskott som är avgjort i botten kan behöva avlägsnas för hand - eller det kan finnas en avloppsplugg på filtret, nära botten.
  • Eller, om det är en sandfilter, Sanden kan behöva rengöras manuellt och kan behöva bytas ut om den inte är renbar.
  • Om filtren inte kan tas bort, blåsa försiktigt med ett affärsvakuum för att ta bort det återstående vattnet ur dem. En luftkompressor kan bygga upp alltför stort tryck i systemet eller skada systemet annars.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 16
    4. WINTIZE VVSEN. Linjerna som kör / återvänder vatten i din pool måste torkas ut så att de inte fryser och spricker över vintern.
  • Använd ett butiksvakuum för att blåsa luften i skimmerutloppsröret, genom utrustningen och tillbaka i poolen. Om du har mer än en skimmer ska det göras en efter en. Använd expansionspluggar för att ansluta raderna vid avkastningen och i skimmer-så går inte till dem.
  • Eller, om du inte blåser ut linjerna, kan du lägga till simbassäng (inte bil) för att förhindra kvarvarande vatten från frysning. Sätt 1/2 gallon frostskydd ovanför kontakten i skimmeren (erna). Sätt en styrofoambit eller en plastflaska i skimmer som en munk för att förhindra att skimmeren skadas, om regnvatten eller snösmältning dränerar i det. Följ tillverkarens instruktioner.
  • Del 4 av 4:
    Finish stänger poolen för vintern
    1. Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 17
    1. Täcka poolen. Det flytande tarpskyddet är inte barn / husdjursäker. Det är viktigt att använda ett lock som passar bra och lämnar inga luckor eller sprickor för skräp för att komma in i poolen över vintern.
    • En förankrad, fastsatt, förstärkt, meshsäkerhetsskyddet skulle passa poolen för att skydda den. Det hjälper till att förhindra att ett barn eller husdjur vandrar in i poolen.
    • Vattentät, "Solid flytande täcker" (Som stora, flexibla vinyl tarps) ligger löst på ytan av det sänkta poolvattnet och kör upp väggarna. Vissa människor lägger lite vatten ovanpå locket för att hålla ytan viktad. Titta på för att se om du behöver rengöra skräp av omslaget. Det kan vara nödvändigt att pumpa regnvatten, snösmelning av locket. Du kan använda en automatisk täckpump på locket så länge som vatten kommer på tarp faller genom våren.
    • Scatter 1/2 fullvattenpåse runt kanterna på poolen, ur vägen. Centrera locket över poolen. Tryck på lockets kanter så att den ligger på vattnet, och resten ligger på däck.
  • Vika eventuellt överskottskåpa under och vikt alla kanter med vattenpåsarna så det finns ingen del av tarpen att blåsa runt hela kanten av poolen. Vattenpåsar kan tömmas för lagring på våren, medan sandväskor inte är lämpliga.
  • Om du har träd som skulle fortsätta att skjuta löv som omger din pool, kan du placera ett bladnät över det för att fånga skräp för att förhindra en fuktig röra på toppen av omslaget. Vissa träd skjuter alla löv på 3 veckor är inte ett kontinuerligt problem.
  • Bild med titeln Stäng din pool för vintern Steg 18
    2. Använd luftkuddar. Luftkuddar förhindrar att isens expansion i överjordes pooler, men de är inte nödvändiga att använda i pooler.
  • Uppblåsa luftkuddar med en bladblåsare eller butik vakuum och knyta ner dem i mitten av poolen.
  • Större pooler kräver två eller flera luftkuddar.
  • Tips

    Varningar

    Håll ett poollarmaktivt under vintermånaderna. Husdjur och barn kommer att ha olyckor oavsett säsong. Det är alltid för kallt att simma på vintern.
  • Töm aldrig helt en pool - Hydrostatiskt tryck kan orsaka skador.
  • Använd inte Automobile-frostskyddsmedel i poollinjerna.
  • Saker du behöver

    • POOL TEST KIT
    • Winterizing Chemicals (Kit)
    • Algaekid
    • Chockbehandlingskemikalie
    • Filter Cleaner Chemical
    • Poolskydd (Leaf Net Valfritt)
    • Pool rengöringsutrustning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande