Hur man lägger till salt till en pool

Saltvattenpooler är mildare på huden än klor och lika lätt att underhålla, förutsatt att du vet hur och när du ska lägga till ditt salt. Efter att ha kontrollerat vattenhalten i din pool med en salttestremsa och använda ett referensbord för att ta reda på hur mycket salt som ska användas, gå runt din pool som sprinklar i saltet lite för att se till att det blir fördelat jämnt. När du har lagt till saltet sopa bottenytan av poolen med en poolborste för att förhindra att saltet hämtas och hjälper det att lösa upp snabbare.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämma hur mycket salt att använda
  1. Bild med titeln Lägg salt till en pool steg 1
1. Läs dina klorgenerators instruktioner för att hitta sin målsaltnivå. Olika system kräver olika mängder salt för att fungera korrekt. För att ta reda på exakt hur mycket salt du behöver lägga till, kontakta litteraturen som följde med din saltklorgenerator. Denna information är kritisk, så det borde vara en av de första objekten du stöter på.
  • Med vissa system kan viktig information som saltkoncentration och applikationsfrekvens visas direkt på generatorns generator för enkel referens.

Dricks: De flesta saltklorgeneratorer fungerar bäst i en koncentration av 2 500-4 500 delar per miljon (ppm). Din generator kommer sannolikt att falla någonstans mellan dessa två siffror.

  • Bild med titeln Tillsätt salt till en pool Steg 2
    2. Köp några påsar med salt avsedda för användning i simbassänger. Du kan köpa swimmingpoolsalt från din lokala pool och spa specialhandlare. Vilken typ av matkvalitet, icke-jodiserat salt kommer att göra. Helst bör du dock handla om en produkt med 99% renhet eller högre.
  • Swimmingpoolsalt säljs typiskt i 40-80 lb (18-36 kg) påsar. Du kommer sannolikt att behöva minst 2-3 påsar för en enda behandling. Men det är en bra idé att fortsätta och lagra, eftersom du behandlar din pool regelbundet.
  • Högrenhetssalter löses snabbare och är enklare för saltklorgeneratorer att bearbeta än lägre renhet.
  • Bild med titeln Lägg salt till en pool Steg 3
    3
    Testa salthalten i din pool med en salttestremsa. Fyll den lilla flaskan som ingår i testkit med vatten från din pool, sätt sedan in testremsan och låt den sitta under den tid som anges av instruktionerna. När remsan ändrar färg, ta bort den från vattenprovet och jämför det med färgscheman som visas på testkitens förpackning för att bestämma salthalten. Djupet av färgen kommer att berätta ungefär hur mycket salt är för närvarande i din pool.
  • Liksom din saltklorgenerator ges koncentrationerna som indikeras av salttestremsor i delar per miljon.
  • Få vana att kontrollera salthalten i din pool minst 2-3 gånger i veckan för att se till att din generator arbetar på sin riktade saltnivå.
  • Dricks: Tänk på att salttestremsor ofta har ett antal fel mellan 200-300 ppm. För en mer exakt läsning, överväga att köpa en digital vattenkvalitetsmätare från din poolförsörjningsleverantör.

  • Bild med titeln Tillsätt salt till en pool Steg 4
    4. Slå upp ett saltbord för att ta reda på exakt hur mycket salt att lägga till. Din saltklorgenerator eller förpackad saltprodukt kan innefatta vissa allmänna riktlinjer för behandling. Om inte, kan du dra upp ett användbart referensdiagram online genom att köra en snabb sökning efter "pool saltbord."En av dessa tabeller kommer att berätta hur mycket salt som ska användas för en given pool Storlek, form och volym.
  • De flesta saltbord ger mätningar i både pund och ppm, vilket kan göra det lättare för dig att hälla i precis rätt mängd.
  • För en 12 ft (3.7 m) Cirkulär pool som rymmer 3 000 liter (11.000 l) vatten, du måste lägga till 87 pund (39 kg) salt, eller ca 2 hela väskor, för att få upp den till den rekommenderade koncentrationen.
  • Lägg aldrig salt till din pool indiscriminately. Gör det kan leda till försämring av väggarna, golvet och andra ytor över tiden.
  • Del 2 av 3:
    Lägger till saltet
    1. Bild med titeln Lägg salt till en pool Steg 5
    1. Stäng av poolens saltklorgenerator innan du lägger till saltet. Gå ner till poolens styrenhet, lokalisera omkopplaren som motsvarar generatorn och vänd den till "av" -läget. Lägga till saltet medan generatorn är i drift kan placera överskott på den, vilket resulterar i skador och kostsamma reparationer.
    • Vissa saltklorgeneratorer kan behöva fortsätta springa under behandlingen för att bearbeta saltet. Se litteraturen som ingår i generatorn för att ta reda på om du vill stänga av eller lämna den på.

    Dricks: Se till att du lämnar pumpen på. Den milda cirkulationen av vattnet hjälper saltlösningen snabbare.

  • Bild med titeln Lägg salt till en pool Steg 6
    2. Gå runt poolen hälla i saltet lite i taget. Snip hörnet av en påse med salt och börja skaka det medan du långsamt cirkulerar poolen. Detta kommer att bidra till att fördela det jämnare i hela vattnet. Försök att strö saltet 1-2 fot (0.30-0.61 m) bort från kanten av poolen för att hålla den från att hälla upp runt väggarna eller helt enkelt drifta i skummarna.
  • För att säkerställa att det löser sig ordentligt och förhindrar ytförmågan, är det bättre att låta saltet sänka gradvis än att dumpa det på en gång.
  • Vissa experter rekommenderar att du lägger till en större andel salt till den djupa änden runt huvudavloppet. Reasoning bakom detta är att ju mer vatten det finns, desto snabbare kommer saltet att bryta ner när det sjunker.
  • Bild med titeln Lägg salt till en pool Steg 7
    3. Använd en borste för att sprida salt som är bosatt i botten av poolen. Om du råkar märka några platser där saltet har staplat upp, gör några pass med en långhanterad poolborste för att sprida den ut. Fokusera på lågljudande fläckar, såsom området runt huvudavloppet. Borstenens rörelse kommer också att uppmuntra saltet att lösa upp snabbare.
  • Om du har en ovanstående pool som inte har ett huvudavlopp, kan det också bidra till att plugga ett vakuum i thru-wall-skimmerinmatningen och vrid vakuumhuvudet upp och ner för att dra upp vatten från botten av poolen och håll det i rörelse.
  • Bild med titeln Lägg salt till en pool Steg 8
    4. Fortsätt köra din poolfilter tills saltet löser upp helt. För de flesta standardstora hempooler, tar det 18-24 timmar, beroende på vattentemperatur och styrka i cirkulationen. Var beredd att vänta upp till 48 timmar för saltet att bryta ner helt i en särskilt stor pool.
  • Håll av vid att ta ett dopp tills saltet har haft tid att lösa upp helt. Det är inte farligt, men det kan smaka eller känna sig obehagligt.
  • Del 3 av 3:
    Balansera din pools saltnivåer
    1. Bild med titeln Tillsätt salt till en pool Steg 9
    1. Kontrollera dina saltnivåer igen för att se om de är inom det riktade intervallet. På morgonen efter att du lägger till saltet, samla ett annat prov och släpp i en fräsch salt testremsa. Efter några minuter, notera skillnaden i färg. Skuggan på testremsan ska matcha den av den perfekta salthalten för din pool som anges på produktförpackningen.
    • Om salthalten fortfarande ser lite låg, lägg bara till mer salt för att ta upp den till den rekommenderade nivån. När det är där, tillåta upp till 48 timmar för hela saltet att lösa upp helt.
    • Kom ihåg att i de flesta pooler måste saltkoncentrationen falla inom 2,500-4,500 ppm-sortimentet för att säkerställa korrekt sanering.
  • Bild med titeln Lägg salt till en pool steg 10
    2. Späd din pool med färskt vatten för att korrigera översalinering. Oroa dig inte om du av misstag lägger till för mycket salt. Du kan rätta ditt misstag enkelt genom att helt enkelt ersätta lite av vattnet. Ställ in din pool för att tömma från huvudstyrenheten, fyll sedan på det saknade vattnet med färskt vatten från en närliggande slang. En bra tumregel är att Töm och byt ut ca 1/8 av poolens vatten i taget tills den når den rekommenderade koncentrationen.
  • För att ta reda på hur mycket 1/8 av din pools totala volym är, beräkna det genomsnittliga djupet i antingen tum eller centimeter, dela sedan det numret med 8. För en pool som är 10 meter (3.0 m) djupt, till exempel, 1/8 skulle vara 15 tum (38 cm) vatten.
  • När du är klar, testa vattnet igen för att se till att det är på den optimala riktade nivån och vänta ytterligare 18-48 timmar innan du slår på din generator.
  • Bild med titeln Lägg salt till en pool steg 11
    3. Vänd din generator igen när du är färdig med att göra justeringar. När du har uppnått den optimala saltkoncentrationen för din pool, huvudet tillbaka ner till styrenheten och vänd generatorns omkopplare till "På" position för att återställa strömmen. Det kommer då att gå till jobbet omvandla det färska saltet i klor för att sanera vattnet i poolen. Glad simning!
  • Du är fri att dyka in så snart du får din saltklorgenerator igång igen.
  • Tips

    Om du är orolig för att skada din saltklorgenerator, är det bättre att lägga lite för lite salt än lite för mycket.
  • Backwashing, partiell dränering och överskott av stänk eller regn kan alla orsaka saltnivåerna i din pool att släppa i snabbare takt.
  • Om vattnet i din pool har en stark salt smak, har du nog haft för mycket salt. Den mänskliga tungen kan inte detektera salt tills det når nivåer cirka 5000 ppm, vilket är högre än det belopp som rekommenderas av de flesta saltvattenpoolsystem.
  • Varningar

    Undvik att använda salter som innehåller anti-kakningsmedel. Dessa kan orsaka missfärgning eller oxidering av metallbeslagen runt din pool, eller till och med ytan av poolen själv.

    Saker du behöver

    • Food-kvalitet granulerat icke-jodiserat swimmingpoolsalt (99% renhet eller högre)
    • Salt testremsa eller digital vattenkvalitetsmätare
    • Långhanterad poolborste
    • Pool vakuum (tillval)
    • Online salt referensbord (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande