Hur man klorerar en pool

Klor hjälper till att hålla en pool ren, och hantering av klor nivå är en viktig aspekt av att äga en pool. Klortabletter är det bästa alternativet för att bibehålla en normal nivå av 2 till 3 delar per miljon (ppm). För att distribuera kemikaliet jämnt, lägg till tabletterna till en automatisk dispenser. Förutom att använda tabletter bör du också sanera din pool med en flytande eller granulär klorchockbehandling var 1 till 2 veckor. Oavsett om du arbetar med klor i tablett, vätska eller granulär form, läs produktens instruktioner noggrant och använd den enligt anvisningarna.

Steg

Metod 1 av 2:
Upprätthålla normala klorhaltiga nivåer
  1. Bild med titeln klorera en pool steg 1
1. Använd skyddsutrustning och använd försiktighet vid hantering av poolkemikalier. Sätta på ett par skyddsglasögon och tjocka handskar innan man arbetar med klor och andra poolkemikalier. Om du behandlar en inomhuspool, se till att det finns tillräcklig ventilation innan du öppnar en kemisk behållare.

Säkerhetstips: Var särskilt försiktig om du använder en flytande eller granulär produkt. Använd långa ärmar och byxor, och var försiktig så att du inte kan spilla klor.

  • Bild med titeln klorera en pool Steg 2
    2. Gå med klortabletter för det längsta varaktiga alternativet. Tabletter är det mest populära sättet att klorera en pool. De är lättare att använda, varar längre, och är mildare på poolfodrar än flytande alternativ, som bäst används som chockbehandlingar. Till skillnad från granulerade alternativ löses tabletter långsamt, vilket garanterar jämn fördelning.
  • Köp klortabletter online eller vid en poolförsörjning. Tabletter kommer i 1 tum (2.5 cm) och 3 tum (7.6 cm) Storlekar. De större tabletterna är det föredragna alternativet. De är enklare att hantera, varar längre och är generellt billigare än 1 tum (2.5 cm) tabletter.
  • Bild med titeln klorera en pool Steg 3
    3. Beräkna din pools volym om du inte redan vet det. Du måste veta hur mycket vatten din pool håller för att bestämma rätt mängd klor för att lägga till. För en snabb uppskattning, mäta din poolens längd och bredd, hitta det genomsnittliga djupet, sedan multiplicera längden med bredd med det genomsnittliga djupet. Om din pool är cirkulär, mäta diametern, dela det värdet med 2 för att hitta radien, använd sedan formeln πrh, där r är radie och h är det genomsnittliga djupet.
  • Antag att du har en 50 ft × 20 ft (15.2 m × 6.1 m) Pool. Om den grunda änden är 3 ft (0.91 m) djup och den djupa änden är 6 ft (1.8 m) Djup är det genomsnittliga djupet 4.5 ft (1.4 m).
  • Efter att ha hittat det genomsnittliga djupet, multiplicerar du 50 × 20 × 4.5 ft (15.2 × 6.1 × 1.4 m) för att hitta en volym av 4500 kubikfot (127 m). Sedan 1 kubikfot (0.028 m) innehåller 7.48 gallon (28.3 liter) vatten, din pool har 33.760 gallon (127.800 l) vatten.
  • Du kan också ladda ner en app eller använda en online-kalkylator för att hitta din poolens volym.
  • Bild med titeln klorera en pool steg 4
    4
    Testa Ditt poolvatten för att bestämma hur mycket klor att lägga till. Innan du klorerar din pool, testa pH och kemiska nivåer med hjälp av en poolvatten test kit. Läs din produkts instruktioner - Etiketten låter dig veta hur mycket att lägga till baserat på din pools volym för att nå målklorivån i ppm.
  • Ditt testkit visar flera kloravläsningar. Gratis tillgängligt klor är aktivt och dödar bakterier, medan det kombinerade klor är det belopp som har använts upp att döda bakterier. Testa ditt poolvatten dagligen om det blir vanligt, och upprätthåller en fri tillgänglig klorivån mellan 1 och 3 ppm.
  • Om du behåller ett spa eller badtunna, behåll den fria tillgängliga klorhalten runt 4 ppm.
  • Alltid runt upp till närmaste 5000 liter (19.000 l). Antag att du har en 33.760 gallons (127.800 l) pool, din nuvarande klor nivå är cirka 0 ppm, och din produkt leder dig för att lägga till 1 tablett per 5000 liter (19.000 l) för att öka klorhalten med 1 ppm. Du behöver 14 tabletter för att uppnå en läsning av 2 ppm.
  • Bild med titeln klorera en pool steg 5
    5. Investera i en klordispenser för det mest effektiva alternativet. Helt enkelt kasta tabletter i poolen kommer inte att göra tricket. Istället är det bäst att använda en flytande klormatare, kloreringsskimmer eller annan automatisk dispenseringsanordning. Allt du behöver göra är att placera tabletterna i matarens patron och låta dem lösa upp, vilket vanligtvis tar några dagar.
  • Om inte din poolklor nivå är under 1 ppm eller över 5 ppm, är det bra att simma medan tabletterna löser upp. De är konstruerade för rutin, kontinuerlig användning.
  • Du kan hitta klordispensrar online och vid poolförsörjningsaffärer. Enkla floaters är billiga, medan skimrar som rena skräp och dispense kemikalier kan kosta hundratals dollar (u.S.).
  • Bild med titeln klorera en pool steg 6
    6. Lägg cyuransyra om din klorprodukt inte stabiliseras. Cyuraninsyra är en stabilisator som gör klor längre. Om din klor är märkt "stabiliserad" "triklor" eller "diklor", innehåller den redan cyuransyra, och det är inte nödvändigt att vidta ytterligare åtgärder. Om inte, köp flytande eller granulerad cyuraninsyra, späd den enligt paketets instruktioner, lägg sedan till den i poolen.
  • Det rätta beloppet att lägga till varierar efter produkt. I allmänhet måste du lägga till ca 4 pund (1.8 kg) cyuransyra per 10 000 liter (38 000 l) vatten för att nå en nivå av 10 ppm. Det rekommenderas att upprätthålla en cyuraninsyrarnivå runt 50 ppm.
  • Kom ihåg att bära skyddsglasögon och handskar när du blandar och applicerar poolkemikalier.
  • Lägg inte till cyuransyra till ett spa eller badtunna.
  • Metod 2 av 2:
    Chockerande din pool
    1. Bild med titeln klorera en pool steg 7
    1. Köp en flytande eller granulär klorchockprodukt. Medan tabletter är bäst för rutinmässig klorering, kommer chockbehandlingar vanligtvis i flytande eller granulära former.Obligatoriska belopp och applikationsmetoder varierar, så se en anställd i Pool Supply Store och läs din produkts instruktioner noggrant.
    • I allmänhet behöver du 3.5 amerikanska quarts (3.3 liter) av flytande chockbehandling eller 1 pund (0.45 kg) av en granulär produkt per 10 000 liter (38 000 l) vatten.
    • För att vara säker, kontrollera instruktionerna för det belopp som behövs för att producera en 1 ppm-förändring i klorhalten. Ditt mål är att ta med gratis tillgängligt klor till minst 8 ppm.
  • Bild med titeln klorera en pool steg 8
    2. Blanda produkten med varmt vatten om det måste lösas. Om det behövs fyller du en stor, ren hink med mängden varmt vatten som krävs i instruktionerna. Lägg sedan till den rekommenderade mängden kemikalie försiktigt för att undvika spillning eller dispergering av rök. Blanda lösningen långsamt tills en flytande produkt är jämnt dispergerad eller en granulär produkt är fullständigt upplöst.
  • Var noga med att bära skyddsutrustning när du spädar eller applicerar klorchockbehandlingar och andra poolkemikalier.
  • Bild med titeln klorera en pool Steg 9
    3. Tillsätt tillräckligt med klor för att få nivån till 8 ppm. Kom ihåg att testa ditt poolvatten innan du lägger till kemikalier på det. När du har uppmätt och, om nödvändigt, utspädd rätt mängd kemikalie, lägg den gradvis till poolen. Häll det långsamt när du går runt poolens omkrets för att säkerställa jämn distribution.
  • Lägg inte till en ospädd chockbehandling direkt till vattnet om inte produktens instruktioner specifikt kräver det.
  • Dricks: Du får mer bang för din buck om du lägger till chockbehandlingen på natten. Ultravioletta strålar bryter ner klor, så chockbehandlingen blir mindre effektiv om du lägger till det under dagen.

  • Bild med titeln klorera en pool steg 10
    4
    Justera Poolvattenens pH, om det behövs. Vissa klorchockbehandlingar har ett pH av 10 eller mer, vilket slänger av poolens pH-nivåer. Om det behövs kommer din produkts instruktioner att rikta dig för att lägga till ett surt poolvattenändring för att motverka chockbehandlingens höga pH.
  • Be en anställd i Pool Supply Store eller kontakta din Pools installatör om rätt kombination av chockbehandlingar och pH-ändringar. Använd produkter enligt anvisningarna och tillämpa dem i den ordning som rekommenderas i instruktionerna.
  • Det är viktigt att hålla pH mellan 7.2 och 7.8. Försök att hålla det rätt runt 7.5. Om det är för högt, sanerar klor mindre effektivt. Om pH är för lågt kan klor korrodera rör, skada poolfoder och irritera huden.
  • Bild med titeln klorera en pool steg 11
    5. Vänta tills klornivåerna minskar till 5 ppm innan du simmer. Shockbehandlingar ger gratis tillgängliga klornivåer till 8 till 10 ppm, vilket ligger utanför det säkra området för simning. Vissa chockbehandlingar fungerar snabbt, och simning är säker efter bara 15 till 20 minuter. För andra produkter måste du vänta 4 till 24 timmar.
  • Testa alltid dina klornivåer efter att ha ändrat poolvatten innan du tillåter någon att simma. Läs din produkts instruktioner för specifika väntetider.
  • Tänk på att en ledig klorhalt över 10 ppm kan bränna testremsan och ge en falsk läsning av 0 ppm. Om det händer, försök med vattnet efter några timmar.
  • Bild med titeln klorera en pool steg 12
    6. Stöta din pool varannan 1 till 2 veckor. Till ett minimum, chock din pool varannan vecka medan den är i bruk, oavsett hur ofta du använder den. Om din pool får mycket användning, chockera det varje vecka. Dessutom chockera det efter poolen och om det har varit förorenat, till exempel efter en badrumsrelaterad olycka.
  • Den kombinerade klorivån, eller mängden av använd klor, bör förbli under 0.2 ppm. Om det överstiger 0.2 ppm, det är dags att chocka din pool.
  • Tips

    Butik poolkemikalier på en sval, torr plats ur direkt solljus. Håll dem utom räckhåll för barn och husdjur.
  • Det kan tyckas kontraintuitivt, men en stark klorlukt betyder inte att din pool är överklorerad. Det är faktiskt ett tecken på att din pool beror på en chockbehandling.
  • Ansökningsmängder och metoder varierar beroende på produkt, klorform och klorkoncentration. Läs alltid instruktionerna noggrant och använd din produkt enligt anvisningarna. När du är i tvivel, kontakta en anställd i Pool Supply Store eller din poolinstallatör.
  • Om du lägger till klor för första gången, tillsätt mängden produkt som krävs för att uppnå en fri tillgänglig klorhalt av 2 till 3 ppm. Anvisningarna kommer att låta dig veta hur mycket du ska använda för att höja nivåerna med 1 ppm per 10 000 liter (38.000 l) vatten.
  • Varningar

    Lägg inte ditt ansikte nära en öppen behållare av klor eller andra poolkemikalier. Kom ihåg att alltid använda försiktighet och bära skyddsutrustning när du behandlar din pool.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande