Hur man blir en certifierad dykare

Ordet scuba är en akronym för självständig undervatten andningsapparat och hänvisar till den utrustning som möjliggör att ordentligt utbildade dykare på ett säkert sätt utforska undervattensmiljön. I hjärtat av en dykarens utbildning är att lära sig hur denna utrustning fungerar och förfarandena och teknikerna för sin säkra användning. Om du försöker bli en certifierad dykare, men du vet inte hur, hitta en certifierad instruktör för att lära dig och arbeta mot ditt C-kort, ett dykcertifieringskort, genom att träna med din utrustning i en sluten vattenmiljö.

Steg

Del 1 av 3:
Kvalificera sig till dykning
  1. Bild med titeln Bli en certifierad dykare Steg 1
1. Vara minst 12 år. Du måste vara minst 12 år för att börja Scuba Diver Training. Om du är yngre än 12 kan du kunna delta i begränsade, junior dykarutbildningsprogram sponsrade av vissa träningsbyråer.
  • Om du är under 12, kontrollera med dina lokala dykbyråer för att se om de har junior kurser som du kan anmäla dig till.
  • Bild med titeln Bli en certifierad scuba dykare Steg 2
    2. Bestäm om du är medicinskt lämplig att dyka. Scuba Diving är en aktiv sport som kräver en rimlig nivå av god hälsa och fysisk kondition. Om du har en beslagstörning, narkolepsi eller lågt blodtryck, kanske du inte kan dyka. Kolla med din läkare om du har några problem.
  • Du kan avgöra om du är lämplig för utbildning och deltagande i sporten genom att granska ett frågeformulär som används av World Recreational Scuba Training Council. Du kan visa frågeformuläret genom att besöka http: // wrstc.com / nedladdningar / 10% 20-% 20Medical% 20Guidelines.pdf
  • Bildbetaget blir en certifierad dykare Steg 3
    3. Se till att du har all den scuba-utrustning som krävs för dina klasser. Dykning är en utrustningsintensiv sport, och dykare behöver en komplett uppsättning dykutrustning för att delta. Standarddykningsutrustning inkluderar: en dykmask, fenor, flytkontrollenhet och sele, en primär och sekundär regulator, tvillingdekompressionscylindrar, en nedsänkbar tryckmätare och en torr kostym.
  • Några eller allt detta redskap kan inkluderas i din kursavgift, eller du kan kunna hyra den från en lokal dykbutik.
  • Del 2 av 3:
    Anmäl dig till lektioner
    1. Bild med titeln Bli en certifierad dykare Steg 4
    1. Hitta en kvalificerad scuba instruktör att lära dig. Leta reda på en scuba instruktör antingen genom en hänvisning från en vän eller associera, en annons eller via en lokal dykbutik. Var noga med att din instruktör har ett aktuellt medlemskap i deras träningsverk och är i en "undervisning" status. Deras c-kort kommer att berätta det här. Du bör försöka hitta någon som har erfarenhet av att träna dykare från början.
    • Eftersom det finns flera byråer som certifierar dykare kan du kontrollera med din instruktör för att se vilken de ska vägleda dig mot i din klass och bestämma om det är vad du behöver.
    • Välj en anläggning som ligger nära ditt hem eller din arbetsplats så att du kan komma dit snabbt.
    • Ta reda på exakt vad din träning kommer att kosta. Vissa instruktörer och dykbutiker tar ut en fast ränta för fullständig certifiering, medan andra laddas in stegvis när träning fortskrider. Fråga din instruktör vad det totala klassrummet och poolträning kommer att kosta, och även vad avgiften är för den slutliga öppna vattenturen.

    Dricks: Om du hittar någon du gillar, be om att granska en eller två av sina klasser innan du begå.

  • Bild med titeln Bli en certifierad dykare Steg 5
    2. Ta Watermanship-testet. För att du ska kunna börja en scuba-kurs måste du först visa en instruktör din förmåga att simma kontinuerligt i 200 meter (180 m) och flyta i 10 minuter, båda utan hjälpmedel. Alternativt, om du vill simma med en mask, fenor och en snorkel, måste du simma kontinuerligt i 300 meter (270 m) och flyta sedan i 10 minuter utan hjälpmedel.
  • Bild med titeln Bli en certifierad dykare Steg 6
    3. Underteckna ett ansvarsansvar för att erkänna riskerna med dykning. Fyll i dina medicinska och fitness riktlinjer för att låta din instruktör veta om några extra risker du kan ha. Sedan, underteckna ett ansvar från din instruktör som bekräftar att du förstår att du kommer att vara ansvarig för eventuella olyckor som uppstår när du dyker, inte din instruktör eller dykskola.
  • De flesta instruktörer kommer inte att lära dig hur man dyker tills du har tecknat ett ansvarsansvar.
  • Del 3 av 3:
    Lära sig hur man dyker och testar dina färdigheter
    1. Bild med titeln Bli en certifierad dykare Steg 7
    1. Studera säkerhetsreglerna för dykning genom din kurs. Läs boken, titta på DVD: n och gör det online-kurs som du är tilldelad. Den akademiska delen av en scuba-kurs lär dig teorin om dykning och de förfaranden som är nödvändiga för att göra det säkert. Vanligtvis är dessa kurser uppdelade i korta segment med frågesporter som i allmänhet efter varje ämne och en slutprov i slutet för att bedöma din förståelse av materialet.
    • Vissa kurser ger en klassrumsinställning, medan andra kan tas online.

    Dricks: Om du inte passerar den slutliga tentamen vid första försöket, tillåter många kurser Re-Dos.

  • Bild med titeln Bli en certifierad scuba dykare Steg 8
    2. Öva dina dykkunskaper i en pool med din instruktör. Den begränsade vattendelen av en scuba kurs är där träningens hjärta inträffar. Här kommer du att lära dig funktionen av all din utrustning och hur man använder det säkert. Du kommer att bli undervisad för att rensa vatten från en översvämd mask, andas från en regulator, använd fenor ordentligt och kontrollera din flytkraft genom att lägga till eller ventilera luft från din flytkontrollenhet, tillsammans med en myriad av andra färdigheter.
  • En dykningskurs kan ta var som helst från några dagar till ett par veckor. Det är upp till dig och din instruktör att ställa in din tidslinje och hålla fast vid den.
  • Bild med titeln Bli en certifierad dykare Steg 9
    3. Fyll i din öppna vattenutbildning och certifieringsdyk. Det sista steget mot att bli en certifierad dykare är att slutföra 4 öppna vattenutbildningsdyk under överinseende av en instruktör. Dessa dyk utförs i en stor vattenkälla, som ett hav eller en sjö, över 2 eller flera dagar. På dessa öppna vattendyk kommer din instruktör att du demonstrerar för honom eller henne att du kan göra det du lärde dig att göra i poolen.
  • Översvämning och rensning av din mask, nedåtgående till botten, återhämta en felplacerad regulator och stigande till ytan är alla färdigheter du kan testas på.
  • Bild med titeln Bli en certifierad dykare Steg 10
    4. Få ditt C-kort från din instruktör. När du har slutfört de 4 önskade öppna vattendykarna, kommer din instruktör att ge utbildningsbyrån att utfärda ett C-kort i ditt namn. Dina C-Card-vouches för din träning och kvalificerar dig för att få luftfylld eller uthyrningstankar, köpa eller hyra scubautrustning och engagera sig i fritidsaktivt vattendykning i förhållanden som liknar de som du utbildade utan ytterligare tillsyn.
  • Det finns flera byråer som certifierar dykare, inklusive Padi, Naui, BSAC och CMAS. Kolla in i varje byrå och bestämma vilken certifiering som är rätt för dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du behöver korrigerande vision på land, kommer du förmodligen att behöva det under vattnet också. Mjuka eller gaspermeabla kontakter fungerar också under vattnet, eftersom de gör på land, och många dykare använder dem framgångsrikt.

    Varningar

    Dykning är en sport som kräver specifik kunskap, utrustning och färdigheter som ska göras säkert. Vänligen försök inte dykning, även i en pool, utan fullständig träning om du inte är under överinseende av en instruktör.
  • Alltid vara i övervakning av en kompis. Aldrig dyker ensam!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande