Hur man bygger en swimmingpool

En swimmingpool kan göra ett bra tillägg till en stor bakgård, men att installera en är långt ifrån ett DIY-projekt. I de flesta städer får du inte bygga en pool själv, eftersom byggandet måste övervakas av en licensierad byggare för att kunna betraktas som upp till kod. Installationsprocessen är emellertid liknande, oavsett om du sätter i en glasfiber, vinyl eller betongpool. Börja med att välja en lämplig plats för din nya pool och bestämmer sedan på din föredragna form och djup. Du hyr sedan ut ett byggbesättning, som kommer att utgräva området, tillsätt de nödvändiga VVS- och elektriska ledningselementen, och slutligen häll betong eller sätt in en vattenhållningsfodral innan du fyller i poolen.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar din pool
  1. Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 1
1. Få nödvändiga bygglov. Din stad kommer sannolikt att kräva att du har ett bostadsbyggande tillstånd för att lägga en pool på din egendom. Du kan vanligtvis ansöka om bostadsbyggnadstillstånd på webbplatsen för din lokala avdelning för byggnad och säkerhet.
  • Förutom att ge dig tillåtelse att bygga en swimmingpool, kommer bostadsbyggnadstillståndet att beskriva de exakta kraven och specifikationerna för din nya pool.
  • Det kan finnas statliga eller lokala riktlinjer som du måste följa för din pool, som hur långt det måste vara från din fastighetslinje.
  • Glöm inte att även kolla ditt grannskaps husägareförbundsriktlinjer innan du går framåt med installationen - inte alla kvarter tillåter pooler.
  • Vissa kommuner kan också förvänta dig att ha ett separat elektriskt tillstånd. Emellertid kan den elektriker du kontraherar för att ta hand om din pools Inground-ledningar ofta ansöka om ett elektriskt tillstånd på dina vägnar.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 2
    2. Välj en lämplig plats för poolen. Utse en del av din egendom som skulle fungera bäst för din nya pool. Simbassänger finns vanligtvis i bakgårdarna i de flesta hem, men du kan också placera din till ena sidan om du har tillräckligt med utrymme för att leka med.
  • Tänk noga på var din pool kommer att gå. Installera en swimmingpool i vissa områden kan kräva att du lägger till eller tar bort andra utomhusfunktioner som träd eller delar av fäktning, vilket kommer att driva upp projektets kostnad.
  • Du kan ha ett begränsat antal alternativ när det gäller poolens övergripande dimensioner, beroende på var du bestämmer dig för att uttrycka den.
  • Du måste också se till att utgrävningsutrustningen har tillgång till det område där du vill gräva din pool.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 3
    3. Kom upp med en grundläggande design för din pool. Tänk på hur du vill att din nya pool ska titta. Skulle du föredra en rund, kvadratisk eller rektangulär form? Hur djupt kommer det att vara? Hur många ingångar och utgångar kommer det att ha? Det här är alla viktiga detaljer som du behöver diskutera med din entreprenör innan projektet kommer igång.
  • De flesta hempooler kommer i standardiserade storlekar som 10 meter (3.0 m) x 20 meter (6.1 m), 15 fot (4.6 m) x 30 meter (9.1 m) och 20 fot (6.1 m) x 40 fot (12 m) och kan vara var som helst från 4-15 fot (1.2-4.6 m) djupt.
  • Tänk på att det mer komplexa din pooldesign är, desto högre är den totala kostnaden att vara.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 4
    4. Skapa grunden för din pool med betong för att säkerställa att den är byggd för att hålla. De flesta bostadshus är färdiga med 1 av 3 ytbeläggningsmaterial: hällt betong, glasfiber eller vinyl. Betong är den starkaste och mest hållbara, men också den dyraste. Det tenderar att vara det bästa valet för stora pooler som är avsedda som ett permanent tillskott till ett hems exteriör.
  • Om du förväntar dig att din pool ska få tung användning, kan investera i ett långvarigt material som betong skära ner på kostnaden för reparationer på lång sikt.
  • En välskött betongpool kan också lägga till återförsäljningsvärdet av ditt hem, i vissa fall.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 5
    5. Köp en gjuten glasfiberpool för enkel installation. Glasfiberpooler säljs oftast som endelade premadeformer. Detta gör dem till en bris att sätta in, eftersom alla byggbesättningen måste göra efter utgrävning av din webbplats är att sänka dem på plats och fylla runt dem. Glasfiber erbjuder också den bästa balansen av hållbarhet och överkomlighet.
  • För saltvattenpooler, vill du gå med glasfiber eller vinylfoder, eftersom salt kan bära ner betong över tiden.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 6
    6. Gå med en vinylfodrad pool om du vill spendera mindre. Vinylpoolen är i huvudsak stora, släta lakan som är formade för att passa konturerna i den färdiga poolen. De är överlägset det mest ekonomiska alternativet för att avsluta en hempool. Den stora nackdelen är att de sliter ut mycket snabbare än både glasfiber och betong.
  • En annan nackdel med vinylpoolens liners är att de har en tendens att bubbla, rynka och dra lös. Det betyder att de kan behöva regelbunden justering för att hålla sitt attraktiva utseende.
  • En vinylfodrad pool kommer bara att driva 25 000-50 000 dollar i genomsnitt, jämfört med hällt betong, vilket kan kosta uppåt på $ 80.000-100.000.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 7
    7. Hyr en biljardentreprenör för att få din vision till livet. Kör en sökning efter coop entreprenör företag i ditt område och jämför dina alternativ noggrant. Du vill välja en professionell som har en giltig entreprenörs licens som innebär att de är kvalificerade att installera simbassänger. Erfarenhet av byggpooler i minst flera år är också ett plus.
  • Läs recensioner från husägare som har använt entreprenören i det förflutna för att få en känsla av vilken typ av arbete de gör.
  • Den entreprenör du anställer för att lägga i din pool tar ut en separat takt för arbetskraft, så glöm inte att fakturera deras lön i din första budget.
  • Del 2 av 3:
    Skapa den grundläggande strukturen
    1. Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 8
    1. Utgräva området. När du har anställt en certifierad poolentreprenör, börjar de med att markera och gräva upp marken på den webbplats du har valt. För att göra detta kan de behöva använda en traktorgrävare och andra tunga maskiner. Utgrävning är en av de viktigaste delarna av byggprocessen, eftersom korrekt installation av andra poolens andra komponenter beror på att det görs rätt.
    • Byggnadsbesättningen ber om din hjälp att göra din egendom tillgänglig för sin utrustning.
    • Det är kritiskt att du har ditt bostadsbyggande tillstånd på filen vid denna tidpunkt. Annars riskerar du risken för att skada eller unearthing-verktygslinjer inte visste om.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 9
    2. Betygsätta marken längst ner på hålet. När webbplatsen har utgrävts är nästa steg att jämna ut vad som blir golvet i poolen så mycket som möjligt. Detta kommer att innebära att täcka bottenytan med ett tjockt lager av tvättat grusunderjord, som sedan raked och komprimeras tills det är perfekt nivå.
  • Det finns några olika sätt att betygsätta en swimmingpool. Vissa pooler har plana bottnar, medan andra är byggda med sluttande golv som etablerar en djup ände och en grundlig ände. Var noga med att berätta för din entreprenör vilken stil du har i åtanke.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 10
    3. Ram väggarna med stålstöd. Med marken grävde upp och den nedre ytan graderad, är du redo att börja bilda sidorna av poolen. Byggnadsbesättningen kommer att gå runt omkretsen av hålet som ställer in metallbolen och träbrädorna. Dessa material används för att skapa form och ge stöd.
  • Liksom golvet är det viktigt att väggarna i din nya pool är platt, nivå och i linje med varandra.
  • Det kan vara nödvändigt att anställa en separat stål underleverantör för att rama väggarna i din pool om din byggentreprenör inte är licensierad eller utrustad för att göra det.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 11
    4. Installera alla nödvändiga VVS-armaturer. Vid denna tidpunkt måste du ta med en licensierad VVS-expert för att ställa in poolens vattencirkulations- och filtreringssystem. Detta kommer att innehålla komponenter som avlopp, skimmare, 2- och 3-vägsventiler och huvudpumpen som är ansvarig för fyllning, tömning och rörligt vatten i hela poolen.
  • Var noga med att anställa någon med stor erfarenhet av att arbeta med pooler - en oerfaren rörmokare kan göra en röra av din nya pool innan den är jämnt färdig.
  • Observera att VVS-system kan variera beroende på byggnadskoderna där du bor.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 12
    5. Tråd poolen för el. Innan poolen är fodrad, måste en elektrisk entreprenör köra ström till din för att driva filtreringssystemet och alla undervattensbelysningselement som du vill inkludera. Det här är en annan gång när det är viktigt att säkra tjänster av en professionell, eftersom dåliga ledningar och vatten kan vara en farlig kombination.
  • Fråga din huvudbyggnadsentreprenör för rekommendationer för pålitliga elektriker som de har arbetat med i det förflutna.
  • Poolens elektriska säkerhet är ett stort problem. Felaktig ledning kan öka simmers risk för elektriska stötar.
  • Del 3 av 3:
    Foder poolen
    1. Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 13
    1. Häll väggarna och golvet om du sätter i en konkret pool. Med VVS och elektriska armaturer på plats, kommer byggbesättningen att använda en konkret mixer för att täcka stålformerna uppsatta längs det inre av poolen. De kommer att betygsätta och släta betongen manuellt medan den fortfarande är våt.
    • För pooler med varierande djup kommer det att vara nödvändigt att kontrollera att lutningsvinkeln är konsekvent från ena änden till den andra.
    • Väggarna med betongpooler är vanligtvis färdiga med antingen cinderblock eller sprutad betong. Din entreprenör kan också installera ett gipslock över betongen så att den har en fin finish.
    • Betong behöver tid att bota - vanligtvis ca 28 dagar, så prata med din entreprenör om hur länge du behöver vänta innan du gör mer arbete på din pool.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 14
    2. Har glasfiberpooler som är professionellt. De flesta glasfiberpooler kommer i en enstaka konstruktion. Om du plockade ut en premade glasfiberpool för din gård, måste det sättas på plats med en kran eller liknande utrustning. Därefter fyller byggbesättningen i utrymmet runt poolen med smuts eller betong.
  • I vissa fall installeras glasfiberfodraler genom att spruta glasfibermaterialet på en befintlig ram i stället för att ställa in en premadepool i ett stycke.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 15
    3. Passa vinylpooler med ett flexibelt fodrar. Vinylfodrar kan endast installeras efter att betongbasen har hällts och ges 1-2 fulla dagar att torka. Installatörerna kommer att lura det enstaka vinylplattan och sträcka ut det för att täcka hela den inre ytan av poolen. De lägger sedan det genom att säkra det inbyggda fodret tack runt de yttre kanterna och sätt in ett vakuummunstycke för att suga ut luften mellan fodret och poolens väggar.
  • Innan du installerar fodret måste byggbesättningen markera och skära ut hål för lamporna, skummarna och andra armaturer på poolens interiör.
  • Vinyl liners är ofta lätta att sätta i dig själv, även om du har hjälp med en professionell kommer att se till att installationen utförs korrekt och effektivt.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 16
    4. Fyll i poolen. Med konstruktionen komplett, allt som är kvar att göra är att lägga till vatten! Beroende på hur ivrig du ska ta ditt första dopp, kan du köra vattnet långsamt med en slang som är ansluten till ditt hems vattenförsörjning, eller hyra en vattenbil för att klara av det på mindre tid.
  • Fyllning av en swimmingpool med en enda vattenslang kan vara en hela dagen (kanske till och med hela natten). När du hyr en vattenbil, kommer vattnet att fördelas i din pool via flera slangar för att fylla det mycket snabbare.
  • Medan du fyller din nya pool, Kontrollera efter läckage, VVS-funktionsfel eller andra komplikationer. Om du upptäcker ett problem, kontakta byggentreprenören för att schemalägga reparationer innan du använder poolen.
  • Bild med titeln Bygg en swimmingpool Steg 17
    5
    Behandla din pool med de nödvändiga kemikalierna. Använd ett hemvattentestkit för att hitta vattnet i din pool. Därefter tillsätt klor och andra kemikalier som chock och algaekid som behövs för att få det till de rekommenderade nivåerna för säker simning. Det ideala pH för vattnet i en simbassäng är 7.4-7.6, eller strax över neutral.
  • Det tar vanligtvis ca 10 dagar för pH och klor nivåer i din pool att balansera.
  • Du kan hämta ett vattentestkit var som helst som säljer pooltillbehör.
  • Den exakta mängden klor du behöver beror på volymen av din pool. Om du är osäker på hur mycket du lägger till, kontakta ett poolunderhållsföretag för hjälp.
  • Om du planerar att ha en saltvattenpool, kommer du Tillsätt saltet (tillsammans med de korrekta proportionerna av andra kemikalier) efter att poolen har fyllts.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När din pool är klar kommer det att vara upp till dig att se till städning, klorering och allmän underhåll, om du inte väljer en professionell poolservice.
  • Håll alltid poolen täckt i lågsäsong när du inte använder den. Detta kommer båda att hålla det rent och skydda det mot skador som ett resultat av exponering för elementen.
  • Ta dig tid att undersöka de olika foder, VVS och filtreringsalternativ som du har tillgång till innan du slutför planerna för din nya pool.
  • Överväg att ta ytterligare säkerhetsåtgärder utöver vad som anges i dina lokala byggkoder. Det kan till exempel vara en bra idé att bygga ett hölje runt din pool om du har små barn eller husdjur, eller utnyttja bojtåg, flera stegar eller andra funktioner för dem som inte är starka simmare.
  • Efter att ha grävat upp marken måste du följa rätt sätt att avyttra jord och andra material som du kan hitta.
  • Varningar

    På vissa ställen betraktas simbassänger och liknande projekt skattepliktiga hemtillägg. Undantaget till detta är om den färdiga poolen inte ökar ditt hems egendomsvärde.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande