Hur man ser ut professionell

Framträdande professionell börjar med dressing professionellt. Det slutar inte där, men. Du måste också göra dig själv som en professionell, fortsätt dina framträdanden på andra sätt och behålla dina färdigheter över tiden.

Steg

Metod 1 av 5:
Dressing professionellt
  1. Bild med titeln visas professionellt steg 1
1. Känn ditt kontors klädkod. De flesta kontor kommer att stava ut sin klädkod för dig. Men om de inte gör det, ta en titt när du intervjuar. Du borde kunna mäta vad som är lämpligt att bära på kontoret av vad andra människor har på sig. Till exempel, om alla har på sig en kostym och jacka, inte dyka upp för arbete i jeans.
  • Om du intervjuar för ett jobb, se till att fråga om klädkoden om din intervjuare inte nämner det. Detta visar att du är engagerad i att hålla fast vid kontorets klädkodspolicy.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 2
    2. Hitta dina varumärken. Det gör det lättare för dig att hålla din garderob om du hittar speciella märken som fungerar för dig i ditt prisklass. Inte alla märke passar detsamma, inte heller passar varje stil varje person. Investera lite tid på att besöka olika butiker för att hitta vad du gillar fram, och då behöver du inte spendera så mycket tid när du behöver uppdatera dina kläder senare.
  • Om varumärken du gillar bäst är ute av ditt prisklass, försök att shoppa för dem vid andra handbutiker och rabatter.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 3
    3. Förstå blygsamhet är din vän. Kontoret är inte platsen för korta kjolar, lågklassiga blusar, täta byxor, eller halvvägs unbuttoned skjortor, för män eller kvinnor. Håll dina kläder mer blygsamma, och det är mer troligt att du kommer att ses som en professionell.
  • Tänk på att du bara får en chans att göra ett första intryck.
  • Kom också ihåg att medan blygsamhet är viktig, är din arbetsprestanda och personlighet vad som kommer att sätta dig ifrån varandra.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 4
    4. Klä upp mer än du tror att du behöver. Denna regel är sant, särskilt när du träffar någon för första gången, intervjuas eller deltar i ett stort möte, till exempel ett pressmeddelande eller ett möte med en viktig kund. Om du överskrider, kommer du fortfarande ses som professionell, medan du är under klänning, kommer du att ses som oprofessionell. Det betyder inte att du behöver bära svansar eller en formell klänning till ett aktieägares möte - men du bör försöka bära din bästa professionella kläder.
  • Välj dämpade färger när du väljer en outfit för arbete. Svart, mörkgrå, och marin är alltid bra val.
  • Håll din smink enkel och dämpad också, till exempel genom att ha minimal smink och välja neutrala toner, som naken och ljusrosa läppstift.
  • Bildbetaget visas professionellt steg 5
    5. Fokusera på detaljerna. Det är de detaljer som sätter dig över de bästa. Till exempel kan du ha en bra kostym, men om det är täckt av hundhår, kommer du inte att se professionell. Dessutom kan du ha fina skor, men om de är tungt scuffed upp, tar det bort från ditt utseende.
  • Ta en stund innan du lämnar ditt hus för att skanna dig från huvud till tå för saker som husdjurshår, tårar i dina kläder eller strumpor och scuffed skor.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 6
    6. Var inte rädd för att lägga till lite känsla. Du kan lägga till personliga detaljer i din outfit och anses fortfarande vara professionell. Kanske gillar du ett roligt slips, eller kanske du gillar ett vackert hårklipp. Så länge det inte är för prickigt, är det bra.
  • Styra av stora örhängen, synliga tatueringar, pungentkologer, och allt annat som kan förolämpa dina intervjuare, medarbetare eller klienter.
  • Metod 2 av 5:
    Agerar professionellt
    1. Bild med titeln visas professionellt steg 7
    1. Visa upp i tid. Att vara i tid betyder faktiskt att du är lite några minuter tidigt på morgonen, redo att arbeta. Även när du ska delta i möten, alltid vara i tid.
    • Om du slutar vara sent vid någon tidpunkt, kommer det att vara till hjälp med ett rykte. Det blir mer troligt att du kommer att bli förlåtad för att vara sent.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 8
    2. Vidta lämpliga raster. Om du ska ta en timmes lunchpaus, se till att du är tillbaka inom timmen. Följ också dina pausregler. Om du är tillåten 4 bryts en dag på 10 minuter vardera, se till att hålla fast vid det.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 9
    3. Känna ditt jobb. Du borde vara utbildad för att göra ditt jobb när du först anländer. Men om du befinner dig ett år eller två, och du fortfarande inte har all den kunskap du behöver, fråga någon för hjälp. Om du vill vara diskret, fråga någon som arbetar på samma nivå som du ska ge dig några tips.
  • På samma sätt, om du inte förstår en ny uppgift, be om förtydligande från din chef. Din chef brukar inte tänka på för att du bara försöker få jobbet gjort rätt.
  • Bildbetaget visas professionellt steg 10
    4. Stanna på uppgiften. Medan du är på jobbet, var på jobbet. Var inte i telefon med icke-affärssamtal utom för den sällsynta nödsituationen. Undvik sociala medier och andra distraktioner. Fokusera på de aktuella uppgifterna.
  • Metod 3 av 5:
    Hålla upp framträdanden
    1. Bild med titeln visas professionellt steg 11
    1. Håll ditt personliga och professionella liv separat. Medan det är bra att nämna din familj en gång och medan det är bäst att undvika att gå in för mycket detaljer om ditt personliga liv. Undvik att diskutera familjeproblem med dina medarbetare. Om du har en medicinsk fråga som kan påverka ditt jobbprestanda, prata med någon från din personalavdelning. På samma sätt, titta på hur du presenterar dig själv på sociala medier.
    • Om du är vänfulla människor från jobbet, kanske du vill dölja vissa inlägg från dem, eller ännu bättre, lägg inte emot dem alls. Till exempel, om du går ut på ett drickande binge, lägg inte om det på sociala medier.
    • Om dina medarbetare nämner att ansluta till dig på sociala medier, rikta dem till din LinkedIn-sida.
    • Men kom ihåg att när det är där ute, kan det kopieras och delas av andra människor, så om du verkligen inte vill att folk ska se det, skicka inte det.
  • Bildbetaget visas professionellt steg 12
    2. Köpa i kulturen. Varje kontor har en annan kultur, inklusive outtalade regler. Vissa är mer avslappnade, medan andra kan vara mer styva. Titta på människor nära för att hämta de outtalade reglerna. Till exempel, kanske en otalig regel är att du behöver använda e-post om din fråga kan vänta ett tag.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 13
    3. Håll ditt kontor rent. Om du har högar av papper och kaffekoppar överallt, ses du som oprofessionellt. Du kan dock lägga till några bitar av personlig charm - bara hålla det lämpligt. Bilder av din familj är fina - bilder av halv nakna män eller kvinnor borde stanna hemma.
  • Bilder som är oförskämda eller stötande är olämpliga för ditt arbetsutrymme. Håll dem hemma eller bara i dina privata, icke-arbetsutrymmen.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 14
    4. Tala tydligt och omtänksamt. Det bästa sättet att låta professionellt är att hålla verbal tics ur ditt tal. Ett sätt att göra det är att tala långsammare, ta tid att tänka på vad du säger som du säger det.
  • Om du inte är säker på vilka verbala tics du använder, försök ta en inspelning av dig själv när du pratar i telefon. Du kommer att kunna märka det bättre när du spelar tillbaka än du normalt gör när du talar.
  • Försök att eliminera "ums" och "gillar."
  • Metod 4 av 5:
    Behandla andra bra
    1. Bild med titeln visas professionellt steg 15
    1. Ge andra människor din respekt. Att vara respektfull, istället för Catty eller Sarkastic, är ett sätt att visa andra människor som du är en sann professionell. Uppmuntra andra att tala upp i möten, och förminska inte vad de måste säga. Svara inte fritt för människor, även om du tycker att tanken låter dumt.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 16
    2
    Lyssna. En del av att behandla andra väl lyssnar bra. Det visar andra människor som du faktiskt bryr dig om vad han eller hon har att säga, och det främjar sant konversation, eftersom du inte bara väntar tills de slutar prata så att du kan säga vad du vill ha.
  • Kom ihåg att lyssnande är annorlunda än att höra. Det är viktigt att du fullt ut förstår vad den andra personen säger och överväga deras synvinkel.
  • Bildbetaget visas professionellt steg 17
    3. Hoppa över skvaller. Om du pratar om människor bakom ryggen, kommer det så småningom att komma tillbaka till dem, vilket inte kommer att göra någon lycklig. Om du stannar ut ur drama, kommer du definitivt att visas mer professionell.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 18
    4. Bekräfta dina misstag. Om något du arbetade med går fel, tryck inte bort det på någon annan. Äga upp till det, och räkna ut hur man gör det bättre i framtiden. Om du inser att något går fel i mitten av ett projekt, ta upp det med din chef - kanske tillsammans kan du räkna ut hur man fixar det.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 19
    5. Göra ärlighet din policy. Professionella berättar sanningen om sitt arbete, både till sina medarbetare och deras kunder. Liggande kommer så småningom att upptäcka och få dig att se oprofessionellt.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 20
    6. Vara självsäker, inte kamativ. Även om du borde vara säker på ditt arbete, bör du inte försöka ta andra för att göra ditt arbete bättre. Till exempel, om du avslutar ditt arbete snabbare än andra, kommer din chef att märka utan att du kramar om det.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 21
    7. Använd folks namn. Folk älskar att höra ljudet av deras namn. Om du ofta använder folks namn, kommer de att känna sig mer respekterade av dig.
  • Till exempel, när du passerar en kollega i hallen, säg inte bara "hej."Säg," Hej, Craig!"Eller" Hej, Annie!"
  • Metod 5 av 5:
    Upprätthålla dina färdigheter
    1. Bild med titeln visas professionellt steg 22
    1. Läs de senaste nyheterna. Läs mycket i ditt fält. Titta på aktuella nyheter, liksom information om närstående företag. Till exempel, om du är i smycken, håll flikar på vad din tävling gör.
    • Att vara välkänd i ditt företags going-on hjälper dig också att sticka ut med ledningen. Det kommer att göra det lättare för dig att bidra under möten när din chef har bett om anställdas inmatning.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 23
    2. Håll dina färdigheter uppdaterade. Ta fortbildningskurser när det är möjligt. Gå till kurser. Läs aktuella läroböcker som publiceras i ditt fält. Se till att du håller dina färdigheter uppdaterade.
  • Försök att kontrollera ditt lokala community college för kurser, eller titta på en online-kurs.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 24
    3. Bli medlem i en professionell organisation. De flesta fält har någon typ av professionell organisation. Dessa organisationer har ofta lokala möten där du kan borsta på lokala nyheter. Dessutom kommer de sannolikt att ha stora årliga möten där du kan träffas med andra yrkesverksamma och höra paneler och föreläsningar i ditt fält. De kan också lägga ut nyhetsbrev som ger dig uppdateringar om fältet.
  • Bild med titeln visas professionellt steg 25
    4. Ta på extra uppdrag. Medan det här steget inte låter som mycket roligt, kan det hjälpa dig att bygga färdigheter och erfarenhet. Dessutom kommer din chef att märka att du är villig att ta jobb att ingen annan vill, vilket kan hjälpa dig när kampanjen kommer runt.
  • Till exempel, om din chef nämner att det finns ett nytt projekt som kräver en lagledare, volontär att gå upp i det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande