Hur man bekämpar lör och agerar stress

När du är en högskolestudent som försöker komma in i din första-vals högskola, kommer att ta upp satt- eller handlingsexamen för att du stressar.Även om du läser om hur många högskolor lägger mindre betoning på SAT / ACT-poäng, är det helt enkelt en bra affär på en (eller båda) av dessa tentor.Med det sagt, långsiktig förberedelse och testdagsplanering är ditt bästa försvar mot SAT och ACT-stress, speciellt i kombination med allmänna stresshanteringstekniker.Ju mer osäkerhet du kan ta bort från din testupplevelse, desto lugnare och övertygare kommer du att vara.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelse effektivt
  1. Bild med titeln Combat lör och agera stress steg 1
1. Börja förbereda sig långt före tiden.Medan SAT var ursprungligen tänkt som ett test som du inte kunde studera för, är dessa dagar långt borta.Både SAT och ACT är baserade på signifikant förberedelse av testtagare och bidrar inte till "cramming" eller "binge" -studier.Börja inte att förbereda natten innan, eller veckan innan - Ge dig själv flera veckor om inte månader för att ordentligt och metodiskt förbereda.
  • Genom att starta din förberedelse tidigt kan du komma ifrån dig, arbeta på en enda sektion för kanske en timme per dag.Detta kan hjälpa dig att förhindra att du känner dig överväldigad av den totala beredningen som krävs.
  • Grundlig förberedelse behöver inte bryta banken, även om det finns handledning och andra alternativ som kan ställa dig tillbaka hundratals eller till och med tusentals dollar.Leta efter gratis förberedelsesurser på de officiella tentamen webbplatser och på annat håll, sedan överväga betalda alternativ efter behov.
  • Bild med titeln Combat lör och agera stress Steg 2
    2. Välj tentamen (er) du vill ta.Det behöver inte vara en antingen / eller situation - många människor tar både SAT och ACT-tentamen.Men om du behöver eller vill fokusera på att ta bara en, överväga skillnaderna i tentamen och bestämma vilken som är bättre lämpad för dina styrkor.
  • Vissa anser att handlingen är mer användarvänlig och okomplicerad, och därmed lite mindre stressande.En annan ny version av SAT presenteras 2016 för att förmodligen ta itu med några av dessa problem (och hantera att falla bakom lagen när det gäller marknadsandel).
  • Lagen är ett prestationstest, menat att mäta det du lärde dig i skolan, är längre (med 5 sektioner) och är helt flera val förutom det valfria skrivprovet. Du straffas inte för felaktiga svar.SAT är fortfarande mer av ett lämplighetstest, menat att bestämma dina resonemang och verbala förmågor. Den har tre sektioner, inklusive en (nu valfri) skrivkomponent och straffar felaktiga svar.
  • Bild med titeln Combat lör och agerar stress Steg 3
    3. Ta massor av övningstest.För att bli en bättre fult skytt i basket, tar du massor av träningsfria kast.För att göra dig redo för din gymnasiet, går du igenom din del om och om igen.För att bli redo för SAT eller ACT, bör du ta många och frekventa övningar.Detta är det bästa sättet att bekanta dig med innehållet, formatet och "känslan" att ta dessa tentor.
  • Öva testböcker och webbplatser finns i överflöd för både SAT och Act.Leta efter gratis övningstest på de officiella webbplatserna.
  • Över tiden, försök att replikera testdagen erfarenhet när du tar träningstest.Time dig själv, och ta träningstestet vid en tid på dag och plats som approximerar de villkor där du kommer att ta den faktiska tentamen.
  • Bild med titeln Combat lör och agera stress Steg 4
    4. Förfina din teststrategi.Vissa människor verkar ha en förmåga att ta standardiserade tester, medan andra verkar naturligt kämpa med dem (även om de har samma befäl av materialet).Oavsett var du passar på denna skala, som plottar ut en testande strategi skräddarsydd för antingen SAT eller ACT hjälper dig att svara så många frågor som möjligt så effektivt som möjligt.
  • Oavsett om du tar SAT eller ACT, lämna aldrig "lätt" frågor (som du känner till svaret) blank.Svara dem direkt och ring tillbaka till hårdare frågor som tiden tillåter.Använd en process för eliminering för tuffare frågor - om du kan utesluta även två möjliga svar, kommer du att förbättra dina odds för att göra en "kvalificerad gissning."
  • Eftersom SAT straffar fel svar, bör du hoppa över frågor du inte är säker på och återvända till dem i slutet av avsnittet, efter att du har svarat på alla andra frågor.Om du kan eliminera svar och göra det a "50/50" Gissa, fortsätt och svara.Om inte, lämna den tom och fortsätt.
  • Lagen straffar inte felaktiga svar, så du borde aldrig lämna några frågor.Följ samma process som SAT, men lämna dig tillräckligt med tid att åtminstone fylla i din "bästa gissning" (eller bara en slumpmässig gissning) för varje fråga.Du är tvungen att få åtminstone några av dem rätt och förbättra din poäng.
  • Bild med titeln Combat lör och agerar stress Steg 5
    5. Styr din examensberedning.Examiner som SAT och ACT är stressiga delvis, eftersom så mycket känns ur din kontroll.Ska jag studera detta, eller det?Kommer det att ställa dessa frågor, eller de som?Detta gäller vad några experter kallar n.Du.T.S. Stressmodell - som står för nyhet, oförutsägbarhet, hot mot själv eller ego, och känsla av kontroll som saknas.Ju mer av dessa förhållanden som är närvarande, desto mer stress kommer du sannolikt att känna.
  • Du kan inte styra vilka ämnen som ska täckas eller vilka specifika frågor som kommer att ställas på tentamen.Du kan dock utöva full kontroll över din förberedelse, vilket ger dig en känsla av byrå och självförtroende som kan minska din stress.Göra en plan.Skapa ett schema.Hålla fast vid det.Ta bort så mycket av "n.Du.T.S." som du kan.
  • Del 2 av 3:
    Gör dig redo för tentamen
    1. Bild med titeln Combat lör och agera stress Steg 6
    1. Få allt klart natten innan.Oavsett hur bra du förbereder i förväg, kommer du att vakna på morgonen av testet känner sig nervös och ängslig.Lägg inte till onödig stress om att välja vad du ska bära eller hitta din identifiering eller miniräknare till mixen.Undvik oavsett stress du kan så att du kan fokusera på att hantera den stress du inte kan undvika.
    • Lägg ut dina kläder, vilket gör tröst din prioritet.Packa din väska, se till att du har allt på din checklista (bekräfta vad du behöver för testdag på den officiella SAT eller ACT-webbplatsen (er)).Vet exakt hur du ska komma till exakt var du behöver vara precis rätt tid att ta provet.
  • Bild med titeln Combat lör och agera stress Steg 7
    2. Sova och äta ordentligt på förhand.Studerar istället för att sova natten innan testet kommer att göra mer skada än bra.Tillräcklig sömn minskar stressnivåerna och ökar energi och fokus för testdagen.Förbered din kropp för att fungera med toppkapacitet istället för att försöka klämma i en mer övningstex eller granskningssession.
  • Försök att äta en stor, hälsosam frukost som ger dig stadig energi genom testperioden.Om du är för nervös för att äta mycket, försök att ha flera mindre (hälsosamma) mellanmål.Drick mycket vatten, så att du är hydratiserad.
  • Bild med titeln Combat lör och agera stress Steg 8
    3. Förstå anvisningarna för varje sektion av testet i förväg.Det är mycket viktigt att du fullt ut förstår de specifika instruktionerna för varje avsnitt av antingen SAT eller ACT-examen.Men varje ögonblick du spenderar på testdagen som noggrant läser över instruktioner kan användas för att svara på frågor under vad som är i båda fallen ett strikt tidsbestämt test.Tack och lov, medan du inte hittar de specifika frågorna i förväg, kan du hitta och noggrant läsa över avsnittet innan du går in i testcentret.
  • Gå till de officiella lördagen och / eller fungera webbplatser för att komma åt instruktionerna i förväg.
  • Detta är ett annat sätt att minska osäkerheten och öka din känsla av kontroll över testet, vilket kommer att bidra till att lindra en del av din stress.
  • Bild med titeln Combat lör och agerar stress Steg 9
    4. Förbered snabba raster och övningar att använda under tentamen.Dessa tester tar flera timmar, och varje minut räknas.Det finns flera schemalagda raster mellan sektioner, så var redo att maximera din användning av dessa fönster för att vila och ladda.Har också en plan klar för när du behöver en mini "hjärnbrytning" (för bara några sekunder) medan du tar provet.
  • Till exempel, öva en snabb andningsövning du kan använda när som helst på examensdagen. Ta ett djupt andetag in genom näsan, känner hur luften känns som det går in i bröstet och magen. Tryck sedan ner tungan och andas ut genom din mun, vilket kommer att utlösa kroppen för att känna sig mer avslappnad, som om du vilar. Gör detta för totalt 3-5 andning.
  • Du kommer noga med några små "ögonbrott" från tid till annan medan du stirrar intensivt på din tentamen.Titta bort för en sekund, stirra av i rymden (men inte i riktning mot andras tentamen!) och ta en eller två djupa andetag.Sedan återfokusera dina ögon och sinne på tentamen.
  • Bild med titeln Combat lör och agera stress steg 10
    5. Avvärja potentiella stressorer under tentamen.Oavsett hur bra du förbereder, kommer du att känna lite stress under provet.En del av det är oundvikligt, men mycket av det kan undvikas om du håller saker i rätt perspektiv.
  • Till exempel kan du känna som om du konkurrerar mot de andra som tar provet, och oroa dig om de verkar vara snabbare än du.Kom ihåg att deras poäng har absolut ingen bär på din.Föreställ dig att varje person i rummet tar ett helt annat test om det hjälper.Fokusera bara på dig själv och din tentamen.
  • Rusa inte igenom frågorna, såvida inte sektionsperioden är på väg att sluta och du har tomma frågor kvar (särskilt med lagen, som inte bestraffar felaktiga svar).Träna dig själv för att hålla en snabb men stadig takt.Använd din träning och speciellt dina övnings tentor för att fastställa denna takt.
  • Fortsätt påminna dig om att testet är viktigt, men det är det inte "liv eller död."SAT eller ACT-poäng är inte "Var alla, sluta alla" När det gäller college val och ditt liv går framåt.De är bara en fasett av portföljen du bygger.
  • Del 3 av 3:
    Med hjälp av stressreduceringstekniker
    1. Bild med titeln Combat lör och agera stress Steg 11
    1. Anta eller behålla en hälsosam livsstil.Under examensberedningen eller ett annat stressigt scenario kan du ensna dig själv i en ond cykel.Stress gör det svårare för dig att sova och mindre intresserad av att äta hälsosamma måltider, vilket i sin tur gör din kropp mer mottaglig för stress, vilket i sin tur ytterligare försämrar dina sovande och ätmönster, och så vidare.En frisk kropp kan hantera stress mycket mer effektivt, så du måste prioritera att äta rätt, sova tillräckligt och träna ofta.
    • Som en tonåring, avsätta 8-10 timmar för sömn varje natt.Tillfredsställande sömn ger dig energi, fokus och positiv utsikt, medan otillräcklig sömn ökar dina stresshormonnivåer.
    • Ät hälsosamma, balanserade måltider, med massor av färska frukter och grönsaker, magra proteiner och hela korn.Detta kommer att ge stadig energi och fokus.Motstå frestelsen för förmodad "komfortmat" som sugarydrycker eller fet snabbmat.Dessa kommer endast att ge en tillfällig boost, följt av en krasch.
    • Ser Denna artikel För mer om att göra hälsosamma val och andra sätt att minska stress som en tonåring.
  • Bild med titeln Combat lör och agera stress steg 12
    2. Göra tid för avkopplande aktiviteter.När du är stressad om en stor händelse som en SAT eller ACT-examen, kan du känna dig som ett vakna ögonblick som inte riktats mot förberedelsen är bortkastad tid.Du måste dock komma ihåg att du inte är en maskin.För din känslomässiga, mentala och fysiska hälsa måste du avsätta tid varje dag för avkoppling, trevlig, stressavlastande aktiviteter.
  • Lyssna på musik.Läs en bok.Ta en promenad.Prata med en vän.Baka kakor.Hitta tid för en favorithobby, eller prova en ny.Hitta det som gör dig lugn, avslappnad och glad och gör lite tid för det.
  • Bild med titeln Combat lör och agera stress Steg 13
    3. Prova meditation eller andra lugnande tekniker.Vissa människor får den största stressreduktionseffekten av aktiviteter som specifikt är avsedda att ha en lugnande effekt.Det kan vara lika enkelt som djupa andningsövningar, eller så komplexa som avancerad yoga poserar.Även bryts på 5-10 minuter, eller kanske en halvtimme, kan ha en signifikant stressreduceringseffekt.
  • Hur man lindrar stress ger en trevlig inledande diskussion om lugnande tekniker som meditation, yoga, djup andning, mindfulness, andlighet och andra.
  • Att hålla en tidskrift är också ett enkelt och effektivt sätt att hantera stress.Den enkla handlingen att skriva ner hur du känner och vad du tänker kan hjälpa dig att bättre hantera en stressig situation som SAT eller ACT-förberedelse.
  • Bild med titeln Combat lör och agera stress steg 14
    4. Prata med människor som kan hjälpa dig.Du måste ta SAT eller ACT-testen ensam, men du behöver inte förbereda dem - eller hantera den stress som de orsakar - på egen hand.Sök ut bra lyssnare och personer du kan lita på, och prata om dina allmänna testproblem, de specifika områdena i det test där du känner dig mindre självsäker, och så vidare.Liksom att skriva, kan prata om din stress hjälpa dig att bättre känna igen och hantera situationen.
  • Var inte rädd för att söka hjälp av en pålitlig lärare, en vägledare eller en professionell terapeut om du känner dig överväldigad av din stress.Sök ut personer med erfarenhet av din typ av situation, så att de kan ge dig specifika råd om hur man hanterar SAT / ACT-stress.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande