Hur man är en framgångsrik affärskvinna

Över hela världen krossar kvinnor och bevisar att de har vad som krävs för att vara framgångsrika företagsledare. Här är några praktiska råd för att bli en framgångsrik affärskvinna.

Steg

Metod 1 av 2:
Förbereder dig själv för kvinnor Specifika utmaningar
  1. Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 1
1. Läs om framgångsrika kvinnor. Det finns många framgångsrika karriärkvinnor där ute - i affärer och på andra områden. Att undersöka och lära sig om deras bakgrund och karriärvägar hjälper till att motivera och inspirera dig. Att läsa sina berättelser kommer att ge en uppfattning om vad vägen till framgång ser ut och vilka hinder du kan stöta på under vägen.
  • Webben är en bra resurs för att undersöka framgångsrika affärskvinnor. Det finns några intressanta och insiktsfulla artiklar om webbplatser som Forbes och Harvard Business School.
  • Du kan också läsa memoarerna eller biografierna av ett antal framgångsrika kvinnor och få insikt i sina yrkesupplevelser - både bra och dåligt.
  • Sheryl Sandberg. Ett utmärkt exempel på en sådan memoir är "Luta sig i: kvinnor, arbete och viljan att leda" av Sheryl Sandberg, Coo Facebook. Hon diskuterar frågor som den låga nivån på kvinnor i företags- och statliga ledarroller, de ojämlikheter som kvinnor står inför på arbetsplatsen och svårigheten att balansera karriärambitioner med att höja en familj. Hon uppmuntrar unga kvinnliga kandidater till "tro på sig själva, höja händerna, sitta vid bordet, ta risker och stödja varandra."
  • Anne-marie slakt. Anne-Marie slakt är en Princeton professor som steg till framträdande under 2012 när hon skrev en artikel i Atlanten med titeln "Varför kvinnor fortfarande inte kan få allt," En öppen bedömning av hennes svårigheter att balansera sitt arbete som direktör för politisk planering på Statens avdelning för Hillary Clinton med sitt ansvar som moder till två söner. I artikeln hävdade hon för att "ändra socialpolitik och böja karriärspår för att tillgodose våra val" istället för att förvänta sig att kvinnor helt enkelt springa sig för att spela med arbetsplatsens nuvarande regler.
  • Hillarklinton. Tidigare statssekreterare och potentiell 2016 presidentkandidat Hillary Clinton har länge varit en förespråkare för kvinnors rättigheter. Clinton har betonat behovet av att förlänga familjen och medicinsk ledighet och uppmuntra kvinnor och tjejer att bedriva karriär i matematik och vetenskap. Hon säger: "Vi måste bemyndiga kvinnor här hemma för att delta fullt ut i vår ekonomi och vårt samhälle. Vi måste göra lika betala en verklighet." Många kommer att hävda att Hillary Clinton faktiskt inte är ett mycket bra exempel. Detta beror på att inte bara är hon inte en affärskvinna, men hon är också under hotet om utredning.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 2
    2. Forskning Kvinnor i ditt fält. Oavsett vilket fält du är i, det är säkert att vara framgångsrika kvinnor som har banat vägen för andra. Att ta reda på framgångsrika kvinnor i ditt speciella fält ger dig en bättre uppfattning om vad en typisk karriärväg kan se ut och lyfta fram några praktiska steg du kan ta för att bli framgångsrik.
  • Forskning Vilka skolor Kvinnorna i ditt fält gick till, vilka praktik som de gjorde, oavsett om de arbetade utomlands, där de fick sitt första jobb och någon annan information om deras karriärväg.
  • Ta reda på vad dessa kvinnor gjorde rätt, använd den kunskapen för att utarbeta en karriärplan.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik affärskvinna Steg 3
    3. Tänk på ett fält med färre kvinnor i den. Historiskt har kvinnor varit underrepresenterade inom områden som vetenskap, teknik, teknik, matematik och datavetenskap. Genom att driva en karriär på ett av dessa områden kan en kvinna dra nytta av vissa incitament som syftar till att uppmuntra fler kvinnor att komma in i dessa områden, såsom stipendiumprogram och bidrag.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 4
    4. Bestäm hur du balanserar arbete och familj. Kanske är det största bekymmer för kvinnor i arbetskraften hur man balanserar arbete och familjeliv. Kvinnor är vanligtvis i sina nyckelfyndiga år samtidigt som man försöker främja sin karriär och klättra upp företagsstegen.
  • Undersökningar har visat att de flesta kvinnor lämnar sina jobb på grund av karetrande konflikter eller arbetsplatsklimat som är fientliga mot föräldraskapets krav.
  • Det bästa sättet att säkerställa en balans mellan arbete och familj är att hitta ett företag som erbjuder en kombination av föräldervänliga politik som betald mammaledighet, sponsrad barnomsorg, flexibel planering, familjehälsovårdsförmåner och faderskapsledighet.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 5
    5. Övervinna lönen ojämlikhet. Trots att de är fantastiska framsteg när det gäller antalet kvinnor i arbetskraften och andelen av dem som fortsätter att nå ledande och ledande befattningar finns det fortfarande en lång väg att gå, särskilt när det gäller lika lön. Den frustrerande sanningen är att kvinnor tjänar betydligt mindre än män, för samma arbete. Även om faktorer som utbildning eller beslutet att få ett barn kan påverka lönnivåerna, är det största problemet att kvinnor konsekvent undervärdera sig och misslyckas med att effektivt förhandla med arbetsgivare för högre löner. För att övervinna lönekvalitet bör du:
  • Gör dina läxor. Ta reda på vad andra människor (män och kvinnor), med samma kvalifikationer och i liknande positioner, tjänar.
  • Lär dig hur du förhandlar. När du väl vet ditt värde bör du arbeta med att sälja dina kvalifikationer, färdigheter och prestationer. Undersälj aldrig dig själv. Ge inte en lönefigur först och ge ett löneintervall om du trycker på det.
  • Säg aldrig ja till ett erbjudande omedelbart. Tänk på det första numret de tillhandahåller som en "första erbjudande" och fortsätt att förhandla om du känner att du är undervärderad.
  • Inse att du har rätt att be om en höjning. Om du redan är i ett jobb där du känner att dina bidrag är undervärderade, eller du får reda på att en kollega betalas mer för samma arbete, var inte rädd att be om en höjning. Var noga med att bygga ett övertygande fall: Gör dina läxor och ta reda på lönområdet för liknande roller både inom och utanför företaget. Var beredd att prata om dina positiva bidrag till företaget, inklusive några nyligen framgångsrika framgångar eller problem som du har löst. Markera någon positiv feedback du har fått från andra på ditt lag.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 6
    6. Var självsäker. Att ha förtroende för dig själv och dina förmågor är viktigt för att bli en framgångsrik affärskvinna. Människor kommer att se dig när du skildrar dig själv. Om du projekterar förtroende, kommer människor att tro att du är säker.
  • Självkänsla är naturligt, men låt det inte överväldiga dig. Kom ihåg att du är där du är för att du är bra på vad du gör.
  • Projektförtroende genom ditt kroppsspråk. Du kan göra detta genom att stå högt och hålla huvudet höll högt. Hälsar människor med ett fast handskak och ett leende. Viktigast av allt, gör ögonkontakt med den person du pratar med. Försök att inte titta på dem innan du snabbt tittar bort, kom ihåg att hålla blicken, eftersom det här är ett säkert tecken på förtroende. Om du måste ta itu med ett rum med människor, försök att göra ögonkontakt med varje person i rummet i minst en sekund eller två.
  • Om du har en dålig dag där ditt förtroende känns skakat, försök att försäkra dig själv med hjälp av positiva bekräftelser. Det kan känna sig dumt, men titta på dig själv i spegeln och upprepa något som "Jag är bra på vad jag gör" eller "Jag är fast besluten att nå toppen" kan verkligen hjälpa dig att återupptäcka ditt självförtroende och beslutsamhet.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 7
    7. Vara självständig. En av de mest bestående stereotyperna om kvinnor i affärer är att de är svaga och känslomässiga. Det bästa sättet att övervinna dessa stereotyper är att motbevisa dem. För att få respekt som en formidabel affärskvinna är det viktigt att vara assertiv.
  • Du kan förmedla självständighet genom både ditt tal och dina handlingar - ha förtroende för dina beslut och inte andra gissa dig själv. Tala auktoritativt, på ett tydligt, självsäkert sätt och människor kommer inte ha någon anledning att tvivla på dina beslut.
  • När man står inför kritik, försök att vara så rationell och samlad som möjligt. Tänk på vad som har sagts och bestämma om du kan använda kritiken konstruktivt eller om du bara ska ignorera den. Vad du än gör, låt det inte vara en utlösare som får dig att tvivla på dig själv och dina förmågor.
  • Expertips
    Archana Ramamoorthy, MS

    Archana Ramamoorthy, MS

    Chief Technology Officer, WorkAyArchana Ramamoorthy är Chief Technology Officer, Nordamerika på arbetsdagen, hon är en produkt Ninja, Security Advokat, och på ett försök att möjliggöra mer inkludering i teknikindustrin. Archana fick hennes BS från SRM University och MS från Duke University och har arbetat med produkthantering i över 8 år.
    Archana Ramamoorthy, MS
    Archana Ramamoorthy, MS
    Chief Technology Officer, arbetsdag

    Var din egen förespråkare. Archana Ramamoorthy, chef för teknik Produkthantering på arbetsdagen, har detta råd: "Stå upp för dig själv och kom alltid ihåg att tala upp. Om du inte gör din närvaro kände, kommer du att bli bortglömd. Det är i dina händer. Många yngre kvinnor känner sig skrämmade och vill inte tala upp eftersom de är oroliga för återverkningar. Om du inte är villig att stå upp för dig själv när någon avvisar dig, kommer ingen att bry sig, och världen kommer att gå vidare, men Du kommer ständigt att tänka på den händelsen."

  • Bildbeteckningen är en framgångsrik affärskvinna Steg 8
    8. Hantera kritik väl. Kapaciteten att hantera kritik och växa från det är en mycket viktig aspekt av framgång. Det finns emellertid en stor skillnad mellan konstruktiv kritik och destruktiv kritik. Du måste lära dig hur du känner igen och hanterar var och en av dem.
  • Destruktiv kritik är en kommentar eller anklagelse som är utformad för att skada din självkänsla. Det är inte tänkt att hjälpa dig eller låta dig se vad du gjorde fel och förbättra det. Ett exempel på destruktiv kritik skulle vara en kollega som säger "Hur kan du vara så dum?" eller "Vad tänkte du?" Det bästa sättet att hantera denna typ av kritik är helt enkelt att ignorera det.
  • Konstruktiv kritik, å andra sidan, har vanligtvis en bra avsikt bakom den. Det är avsett att hjälpa dig att förbättra och bör ses som en positiv. Ett exempel på konstruktiv kritik skulle vara: "Tack för din rapport. Det var en bra insats, men jag tror att det kan dra nytta av mer statistik för att stödja dina resultat." Det bästa sättet att hantera denna typ av kritik är att tacka personen för deras feedback och att använda sina kommentarer för att förbättra ditt arbete i framtiden.
  • Metod 2 av 2:
    Allmänna steg till framgång
    1. Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 9
    1. Hitta din passion I livet och följ det. För att nå toppen måste du vara passionerad om vad du gör. Tänk på det. Det är så mycket lättare att motivera dig själv att arbeta hårt när du är energisk och upphetsad av vad du gör.
    • Vägen till framgång är lång och har sin rättvisa andel av UPS och Downs. Arbetar mot något du är passionerad för att ge dig styrka under de tuffa tiderna och tillfredsställande under det goda.
    • Om du inte är säker på var dina passioner ligger, tänker på att se en karriärtränare eller en bra psykolog. De hjälper dig att identifiera dina styrkor och svagheter och få en tydligare vision av dina livsmål.
    • Kom ihåg att inte alla har en befintlig passion, det kan ta lite tid att hitta din. Det är också möjligt att bli passionerad om ett jobb, med tillräckligt hårt arbete och engagemang.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna steg 10
    2. Vara organiserad. Framgång är resultatet av långsiktig planering och daglig åtgärd. Bra organisation hjälper dig att få kontroll över din tid så att du kan planera och slutföra de uppgifter som behövs för att uppnå dina mål.
  • Fokusera på vad som är viktigt. Påminna dig om dina långsiktiga mål och revidera dem när det behövs.
  • Lär dig att prioritera. Bestäm vad dina mål är varje dag, sedan ställa in dagliga prioriteringar för att uppnå dina mål.
  • Avsluta en uppgift innan du börjar en annan. Multi-tasking är överskattad. Fokusera 100% av din uppmärksamhet på varje uppgift Du tänker på, om det svarar på e-post eller fyller ut pappersarbete. Detta minskar chanserna att du gör ett misstag eller med utsikt över något viktigt.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 11
    3
    Nätverk. Nätverk kan vara till stor hjälp för din karriär. Nätverk handlar om att göra anslutningar och byggande, ömsesidigt fördelaktiga relationer med andra yrkesverksamma. Det gör att du kan ta reda på spännande karriärmöjligheter, lära av nya utvecklingar på ditt område eller upptäcka lösningen på ett problem som du står inför på jobbet.
  • Nätverk handlar om kommunikation - ringa telefonsamtal, genomföra informationsintervjuer, skriva bokstäver eller ansluta via onlinetätverk.
  • När du väl har kontaktat en person är det viktigt att försöka utveckla ett förhållande med dem, för att hålla kontakten med dem och hjälpa dem med några förfrågningar eller gynnar de kan ha. Du vet aldrig vad de kanske kan hjälpa dig med i framtiden!
  • Ett av de bästa sätten att nätverket framgångsrikt är att göra informativa intervjuer. Här organiserar du att informellt träffas med en ledande kollega eller annan professionell för lunch eller kaffe för att ställa frågor, få värdefull information och insikter och skapa affärsrelationer. När mötet är över, tacka dem för sin tid, be om ett visitkort och försök att hålla kontakten.
  • Kom ihåg: Oavsett hur svårt du jobbar, om du inte är medveten om ett tillfälle, kommer du inte att få ett skott på det. Ditt nätverk öppnar möjligheter för dig och din karriär, både nu och under de kommande åren.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna steg 12
    4. Vara kreativ. Kreativitet är ett ord som kastas runt mycket i affärsvärlden. Anställda förväntas "Tänk kreativt" och kom med "kreativa lösningar" till de hinder som de står inför på jobbet. Men vad är kreativ men menar? Kreativitet är i huvudsak hel-hjärnans tänkande - vilket kräver fantasi och intuition av hjärnans högra sida, i kombination med logik, strategiskt tänkande och kritisk analys av vänster. Det handlar om att komma med innovativa, men ändå effektiva sätt att hantera de problem du stöter på och ger ett unikt perspektiv på världen runt dig.
  • När du står inför ett problem på jobbet, använd ett tomt pappersark, börja tänka på möjliga lösningar och skriv ner allt som dyker upp i ditt sinne. Försök att frigöra ditt sinne från beredskapen och praktiken. Låt din hjärna tänka fritt och att göra föreningar som du normalt inte skulle göra. Kreativt tänkande kräver att man tänker utanför lådan.
  • Bli mer lekfull i ditt arbete. Använd bilder och färger när du skriver rapporter. Använd leksaker eller rekvisita för att stimulera kreativt tänkande. Ge en presentation från baksidan av rummet. Bryta sig bort från konventionen för att tänka kreativt.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 13
    5. Få en bra utbildning. En utbildning från ett högklassigt universitet kan vara avgörande för att få dig till var du vill vara i livet. Att slutföra allt mer avancerade utbildningsnivåer visar att du har en körning och engagemang för att lära och tillämpa information, idéer, teorier och formler för att uppnå en rad olika uppgifter och mål.
  • Att delta i en bra skola kommer inte bara att ge dig nödvändig kunskap och färdigheter som krävs för din valda karriär, det kommer också att tillåta dig att konkurrera om de bästa positionerna på arbetsmarknaden. Några av de mest prestigefyllda positionerna kommer bara att acceptera kandidater från högsta skolor.
  • Att delta i en bra skola kommer också att ge dig ett utmärkt tillfälle att göra kontakter och interagera med de bästa personerna i ditt fält.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 14
    6. Var villig att lära. Var inte rädd för att erkänna att du inte vet allt. Det är viktigt att veta var dina svagheter ligger och ständigt försöker förbättra dem. Även när du är övertygad om dina förmågor, bör du alltid försöka öka dina färdigheter.
  • Lär dig så mycket som möjligt från folket runt dig, läs böcker för att öka din kunskap och gå till workshops för att förbättra beslutsfattandet eller interpersonella färdigheter.
  • Hitta en mentor. En mentor är någon, vanligtvis med lite mer erfarenhet än du, som känner till handeln, erbjuder råd och hjälper dig i din strävan efter framgång.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna steg 15
    7. Var villig att arbeta hårt. Oavsett hur många möjligheter som kommer, hur mycket erfarenhet eller hur bra av en utbildning du har, är nummer en nyckel till framgång hårt arbete. Ingen gör det till toppen av sitt spel utan att sätta på långa timmar och göra offer för att nå sina mål. Om du hittar det tufft, påminna dig själv om att belöningarna kommer att vara värt ansträngningen.
  • Håll dig borta från distraktioner. Det är svårt att fokusera på arbete 100% av tiden, men när du siktar på toppen är det viktigt att minimera distraheringar så mycket som möjligt. Det är viktigt att ta någon personlig tid då och igen, men syftar till att vara fokuserad och effektiv när du är i arbetsläge.
  • Omgiv dig med motiverade och framgångsrika människor. Genom att omge dig med andra likasinnade människor kommer du att bli tvungen att ställa dig mycket höga standarder och att arbeta extra hårt för att kunna sticka ut.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik affärskvinna Steg 16
    8. Stanna kvar beständig. För att lyckas behöver du uthållighet. Du måste falla på ditt ansikte, sedan gå tillbaka och försök igen. Framgång kommer inte lätt, det tar konsistens och beslutsamhet.
  • Var inte rädd för att misslyckas. Misslyckande kan vara en bra sak, om det hjälper dig att lära av dina misstag.
  • Om du börjar känna demoraliserad, påminna dig om allt du har uppnått redan och hur långt du har kommit. Kom ihåg att din största prestation kan vara precis runt hörnet!
  • Bild med titeln vara en framgångsrik affärskvinna Steg 17
    9. Var modig. Att vara en framgångsrik affärskvinna betyder att du ständigt måste driva dig bortom din komfortzon, ta risker och vara orädd i strävan efter dina mål. Varje enskild framgång kommer att öka ditt självförtroende och uppmuntra dig att sträva efter mer. Även när saker inte går som planerat, kom ihåg att det inte är världens ände och du kan göra bättre nästa gång runt. Var stark, självsäker och modig och du kommer snart att skörda belöningarna.
  • Provdokument

    Provnätverk introduktioner

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande