Hur man firar internationella kvinnors dag

Internationella kvinnodagen faller den 8 mars och är en symbol för de kämpar som kvinnor runt om i världen har genomgått för att få jämlikhet och rättigheter. Det är också en påminnelse om hur långt det fortfarande är att gå. Det finns några saker som du kan göra för att firar den här viktiga dagen. Utbilda dig själv genom att lära dig mer om kvinnor och deras kamp över hela världen. Bli politiskt involverad genom att donera till en pro-women-organisation. Öka medvetenheten om kvinnors problem med sociala medier. Vara stödjande för kvinnorna i ditt liv. Låt dem veta hur mycket de menar för dig.

Steg

Del 1 av 4:
Utbilda dig själv
  1. Bild med titeln firar internationella kvinnor
1. Lära sig historien om den internationella kvinnodagen. Internationella kvinnodagen firar kvinnors prestationer, liksom att erkänna sina prestationer och de kamp som de har gått igenom. Det var en del av de arbetsrörelser som började i början av 1900-talet i Amerika och Europa. Läs upp på historien om International Women`s Day online för att förstå syftet med semestern.
  • Den första internationella kvinnodagen firades 1909 för att hedra 1908 plagg kvinnors strejk i New York. Kvinnorna protesterade mot sina hemska arbetsförhållanden.
  • När tiden fortsatte fortsatte Internationella kvinnodagen att vara ett protestfordon. Under andra världskriget, till exempel, dagen användes för att protestera i kriget.
  • År 1975 erkändes semestern av FN och fortsätter att firas idag.
  • Bild med titeln Lär dig något nytt varje dag Steg 7
    2. Lär dig om kvinnors prestationer runt om i världen. Kvinnor är ofta rutinmässigt förbises i historien. Gå online eller sluta med ett lokalt bibliotek för att läsa upp kvinnors historia vars historiska bidrag lämnas ur historien.
  • Titta till exempel på Rosalind Franklin. Hennes studie av DNA var kritisk mot Francis Crick, James Watson, Maurice Wilkins, men ignorerades helt av Nobelprisutskottet.
  • Det har varit många kvinnliga härskare genom historien som inte är allmänt kända. Titta på Juana i Österrike, som fungerade som en kompetent regent mellan 1554-9, och som förblev en nyckelfigur i den spanska domstolen.
  • Bilden med titeln förhindrar spridningen av pinneye steg 13
    3. Gör lite läsning. För att utbilda dig själv om historiska kvinnor, sluta med ett bibliotek eller bokhandel och köpa några böcker. Läs upp på kvinnor över hela världen och genom historien som har gjort skillnad.
  • Läs kritiska verk av feminism och teori, som Det andra könet av Simone de Beauvoir.
  • Läs böcker om kvinnor över hela världen. Mona Eltahawy är till exempel en författare som skriver om Mellanöstern-kvinnor.
  • Kolla upp Varför jag kallar mig en feminist, Redigerad Bygictoria Pepe. Detta är en samling av uppsatser med 25 kvinnor under 30 som täcker sina känslor om kvinnors problem och feminism.
  • Bild med titeln Öppna en restaurang Steg 22
    4. Titta på informativa filmer. Det finns många filmer du kan titta på att utbilda dig själv om kvinnor och kvinnors historia. Ha en filmnatt med dina vänner och titta på filmer om kvinnor, särskilt kvinnor från andra länder eller kulturer.
  • För att lära dig om internationella problem, titta på filmer som Syriens upproriska kvinnor.
  • Att lära sig om kvinnor i den internationella arbetskraften, överväga att titta på Vem räknar? Marilyn Waring på kön, lögner och global ekonomi.
  • Se om det finns några filmskärmar eller festivaler i ditt område. Detta kan vara ett bra sätt att umgås med andra kvinnor och utbilda dig vidare.
  • Bild med titeln Ordna konstverk hemma Steg 2
    5. Gå till lokala museer. Kolla in museer och konstinstallationer nära dig. Många museer kan ha speciella utställningar för International Women`s Day som visar på kvinnors ingenjörer, författare, konstnärer och mer. Om museer inte har speciella evenemang, kan du helt enkelt delta i ett museum i ditt område och titta på utställningar som fokuserar på kvinnor.
  • Del 2 av 4:
    Blir politiskt involverad
    1. Bild med titeln firar internationella kvinnor
    1. Ta bort dagen, om möjligt. Det finns en rikstäckande protest där kvinnor uppmuntras att ta bort dagen. Detta kan lyfta fram kvinnors effekt på den globala ekonomin. Om du kan göra det, överväga att hoppa över jobbet på den dagen för att främja International Women`s Day.
    • Om du inte kan ta ledig dag, undvik att göra inköp på International Women`s Day. Detta kan också påverka ekonomin.
  • Bild med titeln firar internationella kvinnor
    2. Donera till ett lokalt kvinnohem. Du kan donera pengar, kläder, mat eller din tid. Att hjälpa till med ett lokalt kvinnors skydd bidrar till att påminna dig om svårigheterna att kvinnor fortsätter att möta, liksom att göra din roll för att hjälpa till att lindra några av det.
  • Du kan göra det till ett evenemang med dina vänner. Få alla du vet för att hjälpa till att fira dagen genom att hjälpa till med ett lokalt kvinnohem.
  • Bild med titeln firar internationella kvinnor
    3. Delta i ett protest. Det finns många protester som äger rum på Internationella kvinnodagen. Sök ut ett protest i ditt område för att visa ditt stöd för kvinnor och deras bidrag till världen. Du kan se online för att hitta protester eller fråga lokala politiska organisationer, till exempel din lokala liga av kvinnor väljare, om några protester uppstår.
  • Bild med titeln firar internationella kvinnor
    4. Leta efter maraton eller promenader. Många områden värd maraton eller promenader för att öka medvetenheten eller pengar. Se om det finns en lokal promenad i ditt område. Marching, löpning eller promenader med andra kvinnor kan hjälpa till att öka medvetenheten om kvinnors kampar runt om i världen.
  • Hitta en brovandring. De ideella kvinnorna för Women International organiserar brovandringar över hela världen, bildar Kanada hela vägen till Kina. Deras mål är att öka medvetenheten om vilka kvinnliga överlevande av krigsytan varje dag. Se om du kan hitta en bro i ditt område.
  • Bild med titeln firar internationella kvinnor
    5. Volontär. Tänk på att aktivt delta i att skapa rättvisa löner för kvinnor, stödja reproduktiva rättigheter och vård och lagstiftning som främjar jämlikhet. Titta på saker som kvinnors hälsokliniker eller ditt lokala planerade föräldraskap. Se om de behöver volontärer. Om en organisation är värd för en speciell händelse för International Women`s Day, kan de behöva volontärer att hjälpa till.
  • Göra ett engagemang för volontärarbete långsiktigt. Organisationer är alltid i behov av hjälpsamma volontärer för att hålla sakerna smidigt.
  • Del 3 av 4:
    Ökar medvetenheten
    1. Bild med titeln Wear Booties Steg 23
    1. Bära rött. Kvinnor runt om i världen har rött för att öka medvetenheten om den internationella kvinnodagen. Gör en punkt att kasta en röd tröja, klänning, par byxor, eller några andra röda kläder du har. Detta kan uppmärksamma ditt engagemang för dagen.
    • Om du inte hittar några röda kläder, gör något som röda nagellack eller röda smycken.
  • Bild med titeln Lär dig något nytt varje dag Steg 1
    2. Leta efter sätt att dela din historia. Många kvinnor har berättelser att dela. Du kan ha en historia där du kände dig diskriminerad. Du kan också ha en historia om hur du triumferade över motgång. Leta efter försäljningsställen för att dela din historia, som öppna mikrofoner eller skicka något på din Facebook-sida som delar en historia relaterad till kvinnors problem.
  • Vissa webbplatser, som Sisterhood Agenda, bjudar in människor att maila i sina berättelser. Se om du kan hitta en webbplats som vill höra din historia.
  • Bild med titled Trace Cell Phone Numbers Steg 4
    3. Använd sociala medier. Sociala medier kan vara ett bra verktyg för att öka medvetenheten. Använd din Facebook och Twitter-flöde till postfakta om kända kvinnor eller länk till artiklar om kvinnors kamp över hela världen. Sök hashtags om Internationella kvinnodagen (jag.e., #Internationalwomensday) för att se vad andra delar och om tweet eller återuppmärkta övertygande artiklar.
  • Del 4 av 4:
    Firar enskilda kvinnor
    1. Bild med titeln firar internationella kvinnor
    1. Hjälp ut en nära kvinnlig vän eller familjemedlem. Detta kan vara allt från att ta hand om din systers barn för kvällen eller göra allt hushållsarbete för din mamma. Om du känner till en kvinna i nöd, gör extra ansträngning för att hjälpa henne ut för International Women`s Day.
    • Överväga att göra en pant till en viktig kvinna i ditt liv som du kommer att fortsätta att hjälpa henne hela året. Till exempel lova din fru eller flickvän du hjälper till att stödja sin karriär mer.
  • Bild med titeln firar internationella kvinnor
    2. Berätta för en kvinna vad hon menar för dig. Detta kan vara din chef, en familjemedlem, din betydande andra, eller en vän. Du borde berätta för henne varför hon är viktig och allt hon gör det bra. Till exempel, om det är din chef, berätta för henne varför hon är en bra chef och hur mycket du har haft jobbat för henne.
  • Du kan använda sociala medier för att göra det här. Dela ett inlägg som firar kvinnorna i ditt liv.
  • Bild med titeln firar internationella kvinnor
    3. Tack kvinnorna i ditt liv. Berätta inte bara för dem varför de är viktiga. Tack för att du är där för dig och för att göra vad de gör. Detta kan vara så enkelt som att tacka din mamma för att hjälpa till att höja dig eller tacka en kvinnlig vän för att hjälpa till under tuffa tider i ditt liv.
  • Du kan också tacka kvinnor du inte vet. Skicka något som tackar en känd kvinna för att göra fram till jämlikhet, till exempel.
  • Tips

    Vem som helst kan hjälpa till att fira detta datum - uppmuntra dem omkring dig att göra det.

    Varningar

    Tala inte över kvinnor, när du diskuterar kvinnors rättigheter och vikten av denna dag. Detta är ett område som de har mer erfarenhet av och kunskap om.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande