Hur man utformar en framgångsrik företagslogotyp

En bra logotyp design går långt för att lägga till en positiv touch till ditt företag. På grund av detta bör du se till att din logotyp är omtänksamt utformad och lämnar ett positivt intryck i människornas sinnen som vill göra affärer med dig. Din logotypdesign Kommer att vara ditt företags identitet, så du måste vara mycket försiktig när du utformar det, ser till att det är attraktivt, tilltalande, inspirerande och minnesvärt.

Steg

Del 1 av 3:
Besluta om grundernaStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Design En framgångsrik företagslogotyp Steg 1
1. Fokusera på ditt meddelande. Bestäm vad du vill kommunicera med din publik. Med andra ord, vad vill du att folk ska tänka när de ser din logotyp? Detta kommer att informera resten av din designprocess. Vet också om din potential och nuvarande målgrupp för att skapa en design för dem.
  • Se till att logotypdesignen är relevant för dina produkter och tjänster på marknaden. Det hjälper dig att ansluta till dina kunder och bygga en positiv bild.
  • Överväg att lägga till en taggning till din logotypsdesign för att förmedla ditt meddelande till dina målgrupper.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik företagslogotyp Steg 2
    2. Bestäm på en logotypstyp. Logotyper faller vanligtvis i tre grundläggande kategorier: teckensnittbaserat, illustrerande eller abstrakt. Fontbaserade logotyper är de som Coca-Cola-logotypen som använder en speciell eller unik typ för att skilja sig själva. Illustrativa logotyper, på ett bokstavligt sätt, vad företaget gör, som en country club logo som visar en golfare. Abstrakta logotyper, som Adidas-logotypen, tjänar bara för att visuellt locka uppmärksamheten hos köparen och är kopplade till varumärket genom reklam.
  • Abstrakta logotyper kan vara dyra, både att designa och tydligt associera dem med ditt företag. För ett litet företag är de bästa valen teckensbaserade logotyper och särskilt illustrativa logotyper.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik affärslogotyp Steg 3
    3. Tänk på det humör du vill att din logotyp ska kunna förmedla. Olika designval inom en logotyp kan kommunicera olika känslor och kvaliteter till en konsument. Att göra dessa designval konsekvent över en logotyp kan förstärka vissa egenskaper i ditt företag i kundens sinne.
  • Till exempel kan former framkalla olika känslor för tittare. Cirklar demonstrerar enighet och fullständighet, medan kvadrater visar stabilitet och professionalism.
  • Dessutom kan handskrivna teckensnitt visa kreativitet eller ödmjukhet, medan fetstil typsnitt kan visa professionalism och elegans.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik företagslogo Steg 4
    4. Tänk på färger att använda. Precis som former eller teckensnitt kan olika färger förstärka din logotyps meddelande. Varje färg har sin egen uppsättning tillhörande stämningar. I allmänhet representerar varma färger som röd, orange och gul energi, lycka och kommunikation. Några av de andra färgföreningarna är:
  • Grön: Naturlig, Affluens.
  • Lila: Kreativitet, Imagination.
  • Blå: Professionalism, Framgång.
  • Svart: Elegans, styrka.
  • Del 2 av 3:
    Utarbeta din logotypStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln design En framgångsrik affärslogotyp Steg 5
    1. Forskning logotyper av andra företag i din bransch. Att utföra en forskning om dina konkurrenters logotyper kommer att göra dig medveten om trendlogotyperna och stilarna i branschen. Du kan lära av dina konkurrenters misstag och skapa en design som kommer att bli älskad av alla. Tänk på de saker som skiljer ditt varumärke från dina konkurrenter och försöker inkludera det i designen.
    • Tillåt andra logotyper att informera din designprocess, men få en exklusiv logotyp eftersom det blir den visuella identiteten hos ditt företag. Din logotypdesign måste kunna göra ditt varumärke ut från konkurrenterna.
    • Göra ett försök att undvika trender som du ser i dina konkurrenters logotyper.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik företagslogo Steg 6
    2. Gör din logotyp minnesvärd. Din logotyp behöver differentiera ditt företag från dina konkurrenter och omedelbart igenkännas. Se till att din logotyp design är unik, meningsfull, inspirerande och attraktiv. En sådan logotypdesign kommer omedelbart att fånga kundernas uppmärksamhet och hålla fast i sina tankar under en lång tid.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik företagslogotyp Steg 7
    3. Överväga skala. Innan du bestämmer dig för en design, tänk på alla de platser där din logotyp kommer att visas. Detta kan innehålla broschyrer, flygblad, affischer, visitkort, nyhetsbrev, annonser, etc. En bra logotyp ska vara skalbar, lätt att reproducera, minnesvärd och distinkt. Se till att det ser bra ut vart du använder det, och särskilt att det inte är så komplicerat att det kommer att vara oundvikligt när det är tryckt mycket litet.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik företagslogo Steg 8
    4. Förenkla dina färger. Många av de mest framgångsrika logotyperna använder sig endast av en eller två färger. Logotyper med fler färger med det som kan visas visuellt förvirrande eller överkomplicerat. Dessutom tillåter vissa medier bara två färger. Av dessa skäl bör du försöka begränsa din logotypdesign till två eller högst tre färger.
  • Du bör också kolla för att se hur din logotyp ser ut när den skrivs ut i svartvitt.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra din logotypStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Design En framgångsrik företagslogo Steg 9
    1. Förstå att du ska anställa en professionell. Även om du är övertygad om dina egna förmågor att designa en logotyp, är att anställa en professionell designer rätt flyttning. En professionell kan ge din logotyp en ren och pålitlig design, föreslå förbättringar och förbättra din användning av färg. Dessutom kommer en designer att veta hur bra en design kommer att överföras till utskrift och hur mycket det kostar att skriva ut. Det här är två viktiga komponenter som bara en professionell designer kommer att vara medveten om.
    • Att anställa en designer kan vara dyr, men kostnaden kan kostnadsföras över tio år (det beräknade användbara livet för en logotyp), vilket dramatiskt minskar den omedelbara kostnaden för dig.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik företagslogo Steg 10
    2. Hyr ett professionellt logotypdesignföretag. Utför online-forskning för att hitta och hyra ett erfaret och professionellt logotypdesignföretag för ditt företag. Se till att företaget arbetar med ett team av professionella designers. Titta på företagens online-portföljer och välja en som har utformat andra logotyper som du hittar tilltalande.
  • Har en stark uppfattning om humör och meddelande du vill förmedla med din logotyp när du går och träffas med designersna.
  • Förhandla ett kontrakt som anger hur många revisioner på logotypen kommer att göras, hur mycket interaktion du kommer att ha med designern, och hur länge designprocessen kommer att ta.
  • Förvänta en professionellt utformad logotyp för att kosta dig någonstans från $ 2000 till $ 12.000 eller mer.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik affärslogotyp Steg 11
    3. Hyr en frilansdesigner. Du kan spara ditt företag lite pengar genom att välja en frilansdesigner. Dessa designers laddar mellan $ 35 och $ 150 per timme för sina tjänster. Men välj inte en designer bara för att spara pengar. I stället leta efter en med en portfölj av imponerande mönster och ett gott rykte. Du kan också fokusera på att anställa en frilansare som har utformat logotyper för företag i liknande industrier.
  • Överväg att använda frilansare webbplatser som uppåt, frilansare.com, 99designs, eller designcrowd för att hitta en av dessa designers.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik företagslogotyp Steg 12
    4. Varumärke din logotyp. När du har utformat och slutfört din logotyp måste du se till att ingen annan kan använda den. När allt kommer omkring representerar den här logotypen ditt företag och din ensamma. Skydda det genom att ansöka om ett varumärke med din regering. I Förenta staterna kan detta göras på det amerikanska patent- och varumärkesbyråns hemsida.
  • Var beredd att betala arkiveringsavgiften för ett varumärke, vilket kan vara över $ 300.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande