Hur man gör artikelmarknadsföring

Artikelmarknadsföring är en form av marknadsföring där artiklar är strategiskt placerade på Internet för att främja en viss webbplats. Konceptet är att skapa intresse för din webbplats, skapa trovärdighet som expert i din nisch och skapa back-länkar till din webbplats som förbättrar din webbplatss sökmotor ranking. Fördelen med artikelmarknadsföring är att det är relativt enkelt att göra och kostar inte några pengar.

Steg

  1. Bild med titeln Gör artikeln Marketing Steg 1
1. Identifiera din marknadsnisch. Din nisch kommer att bestämma vilken typ av artiklar du skriver, eftersom alla artiklar du publicerar som en del av din marknadsföringsstrategi, bör vittna om din expertis och inspirera web surfare som är intresserade av din specifika produkt, service eller ämne för att besöka din webbplats. Till exempel, om din webbplats är en blogg om japansk mat, så ska alla dina artiklar relatera till det ämnet.
  • Bild med titeln Gör artikeln Marketing Steg 2
    2. Välj artikeltitlar. De titlar du använder är oerhört viktiga när det gäller att locka tittarna och förbättra din sökmotoroptimering (SEO), och du bör därför ta viss hand om att plocka dem. Det finns ett antal faktorer som går in i att skapa starka, seo-friendly titlar.
  • Titlarna ska vara så korta och koncisa som möjligt och bör exakt representera den information som finns i artikeln. Gör inte misstaget att välja en catchy titel bara för att locka uppmärksamhet om artikelinnehållet inte matchar.
  • Att faktor SEO i din artikel marknadsstrategi, forskning nyckelord för att välja titlar som sannolikt kommer att sökas efter av web surfare (hög sökvolym) och som har låg konkurrens.
  • Placera sökordsfraser i början av titlarna, snarare än i slutet. Till exempel en artikel med titeln, "5 roliga sätt du kan lära din fågel att sjunga" skulle vara mer lämpligt med titeln, "Lär din fågel att sjunga: 5 roliga sätt."
  • Rita från en mängd resurser för artikelmarknadsföringstitelidéer. Förutom sökordsforskning kan du hitta titelidéer genom att söka relaterade bloggar, dra från kundens vanliga frågor och söka på webben för dina sökord plus villkoren "artiklar" och / eller "bloggar."
  • Bild med titeln Gör artikeln Marketing Steg 3
    3. Skriv av högkvalitativa artiklar. Din artikelmarknadsföring kommer bara att vara lika effektiv som de artiklar du skriver, eftersom lågkvalitativa artiklar är mindre benägna att garnera uppmärksamhet och inspirera besökare på din webbplats.
  • När du skriver dina artiklar glömmer du rätt "skrivning" som du lärde dig i skolan. Stora bitar av innehåll kommer att skrämma dina läsare. Skriv ditt innehåll precis som om du pratade med en vän. Försök lägga till Bucket Brigades som mentala raster som också håller dina läsare anslutna. Ju mer spännande du kan göra ditt innehåll, desto mer besökare och försäljning kommer det att generera.
  • Om utgivaren låter dig länka till din egen hemsida i artikeln är kroppsinnehållet ett bra ställe att infoga artikeln marknadsföringsbacklänkar.
  • Håll dina artiklar mellan 250 och 500 ord. Studier visar att de flesta webblåsare är mindre benägna att läsa artiklar längre än det.
  • Stäng dina artiklar med en kort (2 till 3 mening) författare Bio som innehåller en länk till din webbplats. Denna del är nödvändig för att skapa artikel marknadsföringsbacklinks som kan förbättra din webbplatss SEO. Beroende på utgivaren kan din BIO placeras i slutet av artikeln på webbsidan eller i en "resursbox" område.
  • Bild med titeln Gör artikeln Marketing Steg 4
    4. Placera sammanfattningar av dina artiklar strategiskt inom din webbplats. Om du till exempel har en online Winter Apparel Catalog kan du presentera sammanfattningar för artiklar som, "Bära din halsduk dessa 5 kreativa sätt" och, "Måste-ha vinterrockar" direkt på dina produktsidor. Detta kommer att engagera besökare och inspirera dem att stanna och utforska din webbplats.
  • Bild med titeln Gör artikeln Marketing Steg 5
    5. Dela dina artiklar om sociala nätverk. Dessutom, inkludera sociala medier som delar på alla dina webbsidor, så andra kan dela dina artiklar.
  • Bild med titeln Gör artikeln Marketing Steg 6
    6. Publicera artiklar i artikelkataloger.
  • Sök på webben för artikelkataloger för att hitta inlämningsplatser som accepterar och publicerar dina artiklar. Inkludera både nisch och allmänna termer i dina sökningar för att hitta en mängd olika anmälningsställen.
  • Spin, eller omskrivning, dina artiklar om du planerar att skicka in dem till flera webbplatser. Sökmotorer får inte ge höga rankningar för att kopiera innehåll, så det är viktigt att du ger varje artikel en makeover innan du publicerar den på mer än en plats på webben.
  • Bild med titeln Gör artikeln Marketing Steg 7
    7. Skriv gäststolpar för bloggar. Hitta bloggar relaterade till din nisch och fråga med dem om de accepterar gäster eller inte. När du hittar bloggar som är villiga att presentera dig som gästaffisch, skicka in högkvalitativa artiklar med din bio och länk.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ett sätt som du kan skapa ett extra intresse för din webbplats är att skriva dina artiklar med en Edgier-känsla, eller att röra upp en kontrovers som gör att läsarna vill besöka din webbplats för att lära dig mer.
  • Inte alla artikel marknadsföringsbacklinks skapas lika. För att få de mest och bästa resultaten från ditt hårda arbete, fokusera på att placera dina artiklar i kataloger som har en stark sökmotor ranking (t.ex. EzineArticles, Ideamarketers och GoArticles, till exempel) och det är relevanta för din specifika nisch.
  • Om du inte har tid eller förmåga att skriva egna artiklar, kan du anställa en professionell för att skriva artiklar för dig. Sök online för artikelskrivningstjänster, placera en klassificerad annons på webbplatser som Craigslist för att hitta författare att göra jobbet, eller göra ett jobbförslag till frilansskribenter på webbplatser som Elance och Odesk.
  • Använd gratis verktyg som Google AdWords-sökordsverktyg för att undersöka sökordsfraser som du kan använda i dina titlar och i hela din artiklar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande