Hur man är en skallig och vacker kvinna

Oavsett varför du rakar huvudet, gör det kan känna sig befriande. Medan det kan ta lite tid att vänja sig, kan din nyfunda skallighet absolut vara vacker, och du kan till och med känna sig mer självsäker än tidigare! Läs igenom några av dessa tips och tricks för att lära dig hur du kan se och känna ditt bästa utan ett fullt hårhår.

Steg

Metod 1 av 10:
Betona dina funktioner med smink.
 1. Bild med titeln vara en skallig och vacker kvinna Steg 4
1. Om du gillar smink, är du din tid att experimentera. Betona dina ögon med falska fransar, svart eyeliner och smokey ögonskugga. Uppmärksamma dina läppar med en djärv läppstift och glänsande glans. Markera dina kindben med lite bronzer och rodna för att verkligen runda ut ditt utseende. Om du har på grund, var noga med att blanda den ner i nacken och bakom öronen, eftersom all din hud är utsatt nu!
 • Om du inte gillar smink behöver du definitivt inte bära den. Makeup är ett personligt val, och du borde inte känna att du måste prova det.
Metod 2 av 10:
Använd kläder som får dig att må bra.
 1. Bild med titeln vara en skallig och vacker kvinna steg 1
1. Ditt förtroende kommer att skyrocket när din outfit ser bra ut. När du går ut, sätt på en klänning eller en kjol som gör att du känner dig fantastisk. Om du bara hänger med vänner, kasta på en t-shirt och jeans som passar dig perfekt. Du kan spendera en längre tid på ditt utseende när du inte behöver oroa dig för att göra ditt hår!
Metod 3 av 10:
Fuktar din hårbotten om det känns torrt.
1. Vissa kvinnor hanterar vagga mössa eller mjäll. Om så är fallet, gnugga en unscented lotion på din hårbotten, som epaderm, hydromol eller doublebase. Det hjälper till att skydda din hårbotten och hålla din hud att torka ut.
 • Det kan också bidra till att täcka huvudet i solen. Din hårbotten kan brinna lätt, och en solbränna på toppen av huvudet kan få kliande.
Metod 4 av 10:
Gör en photoshoot.
1. Bli glömda och visa upp ditt skalliga huvud. Sätta på en outfit som gör att du mår bra och anlitar en professionell fotograf för att fånga din skönhet. Du kan gå ut i naturen eller stanna i en studio för att få roliga bilder som får dig att må bra.
 • Om du har några skalliga vänner, överväga att be dem att komma med för fotothoot. Gör det en rolig dag full av skratt och vänner att verkligen öka ditt självförtroende.
Metod 5 av 10:
Fake ditt självförtroende.
 1. Bild med titeln vara en skallig och vacker kvinna steg 6
1. Du kommer inte att känna dig självsäker varje dag, och det är okej. Det är detsamma för människor som inte är skalliga - ibland måste du förfalska det tills du gör det. Om du vaknar en morgon och verkligen inte känner dig själv, bara låtsas som om du är! Så småningom kommer ditt falska förtroende att bli verkligt förtroende.
 • Du kanske måste förfalska det mycket i början, och det är okej. Att vara skallig kan vara svårt att vänja sig, så ge dig lite tid.
Metod 6 av 10:
Skratta av kommentarer.
 1. Bild med titeln vara en skallig och vacker kvinna Steg 3
1. Du kan få kommentarer eller frågor om ditt skalliga huvud. Om vänner eller familjemedlemmar frågar, känner dig fri att förklara varför du gick skallig eller valde att raka ditt huvud. Om främlingar på gatan säger någonting, kan du diffundera situationen med humor eller ignorera dem helt.
 • Till exempel, om någon på gatan kommenterar din skallighet, kan du röra huvudet och säga "vad?! Var gick hela mitt hår?!"
Metod 7 av 10:
Anslut med andra skalliga kvinnor.
1. Omgiv dig med ett stödsystem av skalliga, vackra kvinnor. Om du inte känner till någon annan som är skallig i det verkliga livet, försök att söka på sociala medier. Du kan titta igenom hashtags som #baldisbeautiful och #baldwoman för att hitta andra människor som går igenom samma sak som du.
 • Om du förlorat ditt hår på grund av sjukdom eller kemoterapi kan du också hitta specifika supportgrupper online för att ansluta till liknande personer.
Metod 8 av 10:
Experimentera med peruker.
1. Prova en ny frisyr du aldrig haft tidigare. Om du vill, försök få några peruker i alla olika längder, stilar och färger. Du behöver inte bära en varje dag, men du kan prova dem när du vill klä upp eller se lite annorlunda ut.
 • Försök att köpa peruker gjorda av riktigt mänskligt hår så att de ser mer realistiska ut.
Metod 9 av 10:
Få en huvudtatuering.
 1. Bild med titeln vara en skallig och vacker kvinna steg 5
1. Din hårbotten är fri att experimentera med. Om du redan har tatueringar, försök lägga till din samling med en bit på sidan av ditt huvud. Det är ett roligt sätt att uttrycka dig själv att inte alla kan göra.
 • Tänk på att huvudtatueringar inte kan anses lämpliga för en professionell miljö. Om du har ett jobb eller planerar att få en i framtiden, kanske en huvudtatuering inte är det bästa alternativet för dig.
Metod 10 av 10:
Sätt på en huvudduk eller ett huvudomslag.
1. Täck huvudet medan du är modernt. Om du känner kylig eller du vill täcka upp din hårbotten, försök att sätta på en silkescarf eller ha på sig ett långt huvudomslag. På vintern, gå till en bomull eller en ull en för att hålla huvudet varmt. Dessa roliga kläder är ett bra sätt att krydda ditt skalliga huvud och lägga till lite sort till ditt vardagliga utseende.
 • Du kan också prova ett brett huvudband eller en mössa för att täcka ditt huvud.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande