Hur man blir en modern dansare

Samtida dans grundades i början av 1900-talet och är nu en av de mest populära dansstilarna i västvärlden. Det betonar yttrandefrihet genom rörelse snarare än styva tekniker. Börja med att anmäla dig till en klass för nybörjare. Därifrån arbetar du med att bygga din styrka, flexibilitet och lära av avancerade tekniker. Att dansa professionellt, anmäla sig till ett avancerat dansprogram på ett universitet eller dansskola, sedan träna för att komma in i den professionella världen.

Steg

Del 1 av 3:
Tar nybörjarklasser
  1. Bilden med titeln Bli en modern dansare Steg 1
1. Anmäl dig till en modern dansklass. Se till att klassen är för nybörjare och, om möjligt, riktade mot din åldersgrupp. Leta efter en dansskola som ligger nära hemmet och passar din budget. Om det inte finns några moderna dansklasser i ditt område, titta på att ta privata lektioner.
  • Du kan alltid begära en försökslektion eller uppsättning lektioner - det är viktigt att känna sig bekväm med klassen och klicka med läraren.
  • Bildbeteckningen blir en modern dansare Steg 2
    2. Arbeta med samordning och rytm. Sätt på vilken musik som helst som du gillar bäst och övar bor på-beat, gör vätskeförflyttningar och ökar ditt rörelseområde. Samtida dans betonar inte styva tekniker, raka linjer eller spetsiga rörelser. Istället handlar det om flytande rörelse, yttrandefrihet och improvisation. Håll detta i åtanke när du övar.
  • Du kommer att arbeta med det här i din klass, men hemmapraxis gör dig bara bättre.
  • Bildbeteckningen blir en modern dansare Steg 3
    3. Sträcka dagligen för att öka din flexibilitet. Samtida dansare måste vara flexibla för att göra språng, hopp och många andra vanliga drag. Sträcka varje morgon och kväll. Börja långsamt med sträckning och gradvis skjuta lite svårare för att bli mer flexibel - det händer inte över natten! Med regelbunden sträckning och motion blir du mer flexibel över tiden.
  • Börja med statisk sträckning, vilket innebär att du får en viss sträcka till spänningsspänningen och håller sedan den som ställer in 10 till 60 sekunder. Försök att göra Toe Toe Toopes och Split Sträcker för att öka flexibiliteten.
  • Bildbeteckningen blir en modern dansare Steg 4
    4. Gör yoga för att öka dina förmågor. Yoga ökar flexibiliteten, men det delar också många andra viktiga drag med modern dans. Det är erkänt som en av de grundläggande samtida dansteknikerna eftersom det betonar andning, kroppsjustering, mental kontroll och muskelavslappning - många av samma kärntekniker som lärs i samtida dans.
  • Du kan ta en yogaklass eller till och med följa Yoga-instruktionsvideor på nätet.
  • Bild med titeln Bli en modern dansare Steg 5
    5. Öva hemma efter din dansklass. Det kommer att bli rörelser som du enkelt kan göra, och andra som inte kommer som naturligt. Arbeta med de tuffa rörelserna hemma, efter din klass. Du kommer att känna dig mer bekväm om att röra upp, eftersom ingen tittar på dig, och när nästa klass rullar runt, har du redan de rörliga perfekta.
  • Om möjligt, träna framför en spegel. Du kan också ta video av dig själv och spela det tillbaka senare, tweak dina drag efter behov.
  • Använd online-videoklipp om du behöver ytterligare instruktioner om ett drag du övar hemma.
  • Del 2 av 3:
    Utöka din teknik
    1. Bildtiteln blir en modern dansare Steg 6
    1. Studieballett för att hjälpa dig att bli bättre på moderna danstekniker. Balletten betonar poise, balans och kontroll. Att arbeta flitigt på dessa gör det lättare för dig att behärska avancerade samtida danstekniker. De flesta aspirerade samtida dansare tar ballettklasser när de går vidare på skicklighetsnivå.
  • Bildtiteln blir en modern dansare Steg 7
    2. Fokusera på att stärka dina kärnmuskler. Många traditionella dansstilar fokuserar på benrörelser i sina tekniker. Samtida dans fokuserar mer på rörelser gjorda av torsoområdet. Många av de avancerade rörelserna kräver mycket torso styrka och smidighet. Arbeta på styrketräning på ett gym, och överväga att lära sig att vissa Pilates flyttar som fokuserar på att stärka torso.
  • Plankor, sidoplankor och sidokriser är utmärkta kärnstärkande övningar för dansare.
  • Bildbeteckningen blir en modern dansare Steg 8
    3. Arbeta med en koreograf. Koreografer är i princip styrelseledamöterna, och de skapade vanligtvis dansstycket själva. De kommer att instruera dig mycket specifikt och har kontroll över den kreativa visionen av stycket. För att avancera i modern dans, lära dig att arbeta med en koreograf. Konsultera dina rörelser till sin estetiska vision och vara öppen för nya rörelser och stilar.
  • Bildbeteckningen blir en modern dansare Steg 9
    4. Börja choreographing dance bitar själv. Koreografi är en av de viktigaste aspekterna av modern dans på grund av betoningen på uttryck. Att lära sig att koreografa dansstycken är i princip att lära sig hur man uttrycker känslor och berättelser med din kropp och dess rörelser. Börja med att träna koreografi hemma till dina favoritlåtar. När du går, kolla in klasser som fokuserar på koreografi specifikt.
  • Brainstorm teman, musik och möjliga berättelser. Inkorporera rörelser som du tycker om att emulera de idéer du vill komma över.
  • Arbeta med att skapa steg som spelar till dina styrkor som dansare.
  • Bilden med titeln Bli en modern dansare Steg 10
    5. Delta i klassuppträdanden. Offentliga föreställningar får dig redo för en professionell dans karriär. Ta reda på om dina klasser kommer att ha föreställningar eller skälen i slutet av termen - de flesta gör. Försök att engagera sig i dessa prestationer så mycket som möjligt. Lär dig allt du kan och utföra så ofta som möjligt.
  • Del 3 av 3:
    Dansar professionellt
    1. Bild med titeln Bli en modern dansare Steg 11
    1. Studera samtida dans på ett universitet eller dansskola. Framsteg i dansens värld kräver vanligtvis erfarenhet som uppnåtts genom högre utbildningsnivåer. Många skolor erbjuder kandidatexamen i dans, med fokus på samtida dans. Var redo för en audition och en personlig intervju innan du accepteras, eftersom många av dessa program är extremt val.
  • Bild med titeln Bli en samtida dansare steg 12
    2. Fokusera på och experimentera med dina koreografiska färdigheter. Koreografi blir allt viktigare när du går i modern dans. Dessa program betonar vanligtvis kreativitet och experiment, så utforska dina förmågor. Arbeta med att skapa din egen dansstil och skapa starka berättelser att följa med den valda musiken.
  • Dansa till många olika typer av musik för att utöka din kunskap och förmåga ännu mer.
  • Bildbeteckningen blir en modern dansare Steg 13
    3. Utforska och stärka dina styrkor som en utövande. Bortsett från koreografi är prestanda det andra huvudfokus för dansare i avancerade program. Arbeta med att utforska prestationsscenarier, efter koreografinstruktion och somatiska metoder. Många skolor kommer att ge dig video- och ljudredigeringsprogram så att du kan lära dig hur man presenterar föreställningar via installationer, film- och projektionstekniker.
  • Arbeta med mock auditioner för att förbereda dig själv för din framtid som en professionell dansare.
  • Bilden med titeln Bli en modern dansare steg 14
    4. Utforska och audition för professionella roller. När du har slutfört din examen kommer du att bli en mycket utbildad dansare. Du kan auditionera för dansföretag, roller i balletter och moderna dansuppträdanden med elitgrupper. Du börjar jobba nära med andra yrkesverksamma på fältet.
  • Att ansluta ett professionellt dansföretag ger dig chansen att uttrycka din konstnärliga vision, resa och till och med bli involverad i saker som social aktivism.
  • Om du inte vill följa den här vägen kan du själv bli en avancerad instruktör, som ger dig möjlighet att koreografera och lära andra dansare dina bitar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande