Hur man designar moderna möbler

Att utforma dina egna möbler är det bästa sättet att få unika, uttalande bitar för ditt eget hem. Moderna möbler definieras genom att ha rena, enkla och raka former och linjer, och görs med hjälp av praktiska material som trä, plast och polerad metall. För att designa dina egna moderna möbler, få idéer och inspiration från befintliga bitar innan du utarbetar en grov skiss av din design. Då kan du hitta ett lokalt företag för att hjälpa dig att ta med dig din design!

Steg

Del 1 av 2:
Planerar möblerna
  1. Bild med titeln Design Modern Möbler Steg 1
1. Titta på gamla kataloger för att se vad som definierar moderna möbler. Moderna möbler är centrerade runt rena, raka linjer, och vanligtvis pinnar till naturliga neutrala och varma toner. Material som trä, läder, linne, plywood, polerad metall och plast används vanligen.
  • Moderna möbler tenderar att göra utrymmena ser rena, snygga och öppna. För många invecklade detaljer eller krusiduller är inte en del av moderna möbler.
  • Den allmänna designstilen för moderna möbler bildades på 1920-talet till 1950-talet.
  • Bild med titeln Design Modern Möbler Steg 2
    2. Samla idéer från tidskrifter eller webbplatser av bitar som du gillar. Titta igenom hem- och designmagasiner och hålla en anteckning eller en bild av allt du vill eller som kan inspirera din design. På samma sätt, använd en sökmotor för att hitta olika typer av moderna möbler på design eller möbelwebbplatser.
  • Det kan vara till hjälp att rippa ut eller skriva ut bilder av allt du vill, och för att kompilera dessa i en mapp. Detta hjälper dig att organisera alla dina idéer, och det kommer att se till att du inte glömmer något viktigt att du stöter på. Anteckna bilderna med dina egna kommentarer och idéer när du går.
  • Håll inte till idéer bara om typen av möbler. Få idéer för typ av trä eller material, tyg, form, design och färger.
  • Bild med titeln Design Modern Möbler Steg 3
    3. Gå till 2-3 möbelaffärer som säljer moderna möbler för att få idéer. Utforska några lokala möbelaffärer i ditt område för att se hur de moderna bitarna ser i det verkliga livet. Ta anteckningar om vad du gör och inte gillar, och om någon aspekt av de bitar du vill inkludera i din design.
  • Se till att du försöker ut de bitar som du gillar om möjligt. Sitta i stolar som du gillar, och föreställ dig hur speciella tabeller eller skåp skulle se i ditt eget hem.
  • Ofta många av de moderna möbelstyckena som du gillar kommer att bli en kompromiss. Till exempel kan du älska hur en matstol ser ut, men tycker det obekväma att sitta i. Eller du kanske älskar form och struktur av ett skrivbord, men inte som den typ av trä som har använts. Håll en rekord av alla dessa saker, så att du kan designa din bit för att vara en perfekt balans mellan dina önskemål för funktionalitet och estetiska.
  • Bild med titeln Design Modern Möbler Steg 4
    4. Rita en grov skiss av din design. Du behöver inte vara den bästa konstnären i världen, men en grov plan hjälper dig att kommunicera dina idéer så att du möbler kan skapas. Betona och märka eventuella nyckelfunktioner, material eller delar som är viktiga i din design.
  • Oroa dig inte om du inte är helt nöjd med din design. Antingen göra några fler skisser som har lite olika funktioner, bara vänta tills du hittar någon som kommer att göra dina möbler, eftersom de kommer att hjälpa till att finjustera din design.
  • Del 2 av 2:
    Få möblerna gjorda
    1. Bild med titeln Design Modern Möbler Steg 5
    1. Hitta ett lokalt företag som specialiserat sig på att göra möbler. Använd en sökmotor eller en telefonbok för att hitta ett lokalt företag i ditt område. Fråga din familj och vänner om de kan rekommendera några företag till dig.
    • Försök hitta ett lokalt företag som koncentrerar sig på den typ av möbler som du vill göra. Till exempel, om du utformar ett träbord eller en soffa, besök din lokala snickare. Men om du utformar en bit som innebär en stor metall eller plastelement istället, kontakta andra möbelföretag för att fråga om det arbete de gör.
    • När du hittar någon potentiell lokal verksamhet som kan hjälpa dig att ta med din design till livet, be om att se några av sina produkter som de har gjort. Detta hjälper dig att se det slags arbete som de gör, och den allmänna stilen som de lägger till i bitarna.
  • Bild med titeln Design Modern Möbler Steg 6
    2. Kommunicera dina idéer med snickaren eller designern. Visa dem alla de mönster du gillar, och prata om de planer som du har för att designa dina egna moderna möbler. Ta hänsyn till deras inmatning, feedback och idéer på sätt att förbättra din design.
  • Var inte rädd för att ge feedback om de planer som snickaren eller designern kommer upp med baserat på dina idéer. Även om det är viktigt att lyssna på sin professionella åsikt om hur stycket ser ut och funktionaliteten är det i sista hand de moderna möblerna i din design, så du måste vara nöjd med det.
  • Bild med titeln Design Modern Möbler Steg 7
    3. Placera din beställning för att möblerna ska göras. Boka i din design för att få processen startad. Ställ några frågor som du kan ha, särskilt om kostnaden och förväntad tid som stycket kommer att ta.
  • Bild med titeln Design Modern Möbler Steg 8
    4. Gå till en lokal stoppare om det behövs. Om du gör en stol, soffa eller annat möbel som kräver tyg, kan du behöva besöka ett annat företag som kan tillhandahålla denna tjänst. Kommunicera dina idéer igen, och visa dem möbler och eventuella designplaner som du kan ha.
  • Var noga med att ställa frågor om den beräknade kostnaden och längden på det att det kommer att ta så att du vet vad du kan förvänta dig.
  • Bild med titeln Design Modern Möbler Steg 9
    5. Placera din nya del av moderna möbler i ditt eget hem. Du har förmodligen avbildat exakt var stycket kommer att gå och hur det kommer att se över designprocessen. Flytta alla befintliga möbler eller föremål ur vägen för att rensa lite rum och njut av hur din design har blivit en del av ditt hem!
  • Om du inte är säker på exakt var du vill att din nya bit ska gå, experimentera med olika ställen i ditt hem för att se vilken plats du gillar det bästa.
  • Tips

    Samla så många idéer som möjligt. Inte bara kommer det att hjälpa dig att vara nöjd med den färdiga produkten, men det kommer också att ge dig massor av idéer för din nästa design.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande