Hur man dansar en pointe

Pointe Technique är en av de viktigaste komponenterna i klassisk ballett, där dansarens vikt stöds upp på fötterna på fötterna, som framträder, graciös och viktlös. Det är en av de mest ikoniska elementen av dansballett. Pointe skor tillåter dansarens vikt att vara jämnt fördelad över foten. För att lära dig mer om att starta Pointe-arbete kan du lära dig vad du kan förvänta dig av träningsprocessen och hur man ger dig den bästa chansen för framgång.

Steg

Del 1 av 4:
Komma igång
  1. Bild med titled Dans En Pointe Steg 2
1. Få en bra lärare. Innan du köper pointe skor, se till att du har en bra danslärare. Gå dit själv för att kolla upp undervisningen, om du inte redan arbetar med en lärare. Prata med människor som vet vad de gör för att se till att du får rätt och säker utbildning.
  • Det är bättre att fortsätta Pointe-Work med en lärare du har haft i flera år. De borde kunna berätta när du är redo för Pointe-Work.
  • Bild med titeln Dans En Pointe Steg 1
    2. Slutföra minst tre års regelbunden ballettutbildning i en bra studio. En bra tumregel ska dansa i minst 3 dagar i veckan. Detta gör det möjligt för dina muskler att fortsätta, i motsats till att bara dansa en en vecka skulle det inte. Det viktigaste med att börja pointe-work är att veta när man ska börja. Pointe-arbete är svårt och kräver år och år av utbildning för att bli skicklig.
  • För att starta Pointe-work måste dansaren vara extremt stark och välutbildad i grundläggande balletttekniker. Du måste vara fysiskt och mentalt beredd att starta den här typen av arbete.
  • Försök aldrig Pointe-Work utan en professionell instruktör för att ge dig framåt. Dans på Pointe kan vara lite smärtsam för en nybörjare eller någon utan korrekt instruktion.
  • Bild med titeln 298966 3
    Bild med titeln 298966 3
    3
    Utveckla styrka i dina anklar. Fortsätt dina grundläggande ballettklasser som vanligt, med fokus på att bibehålla balans i dina anklar och stärka dem så mycket som möjligt. Ankelstyrka är en av de viktigaste komponenterna i framgångsrikt Pointe-arbete, och det är troligt att du inte kommer att rekommenderas för att gå vidare med dans en Pointe om inte dina anklar är mycket starka.
  • På egen hand, öva häl-höjningar för att stärka dina anklar. Stå på tårna och höja dina klackar upp i luften, böj dina kalvar. Var balanserad. Upprepa dessa höjningar i uppsättningar av 10 eller 15. Gör tre uppsättningar, med en minut av vila däremellan.
  • Bild med titeln 298966 4
    Bild med titeln 298966 4
    4. Förvänta lite domningar och obehag. Att pågå Pointe för första gången kommer inte att vara bekväm. Det kan vara svårt och förvirrande att känna dina fötter i dem, men det blir mycket lättare när tiden går. Det är viktigt att gå in med de korrekta förväntningarna så att du inte blir avskräckt. Om du har tagit ballett i några år, bli upphetsad! Du tar nästan nästa stora steg i avancerad ballett.
  • Om du är lite freaked ut, få nybörjare pointe skor. De kommer att stödja dina fötter bättre om du inte har så stark en fot som behövs för att stå helt på tårna än.
  • Del 2 av 4:
    Köpa och förbereda Pointe Shoes
    1. Bild med titeln Dans En Pointe Steg 3
    1. Köp rätt skor. När du har hittat en bra nybörjare Pointe-klass, gå till affären och köpa dina pointe skor. Prata med en säljare i affären och be om hjälp.
    • Se till att dina pointe skor passar dina fötter snyggt. De borde få fötterna att se långa och tunna ut. Om du har mjuka bågar, se till att skon du får har en mjuk skaft. Några bra skor för personer med mjuka bågar är Capezio, Mirella och Bloch Sonata. Om du har starka bågar, bör du prova Grishko och Russian Pointe.
    • Köp inte skorna på nätet. Pointe skor är extremt svåra att passa, och du bör ta minst en halvtimme med säljaren för att hitta rätt passform. Försök inte köpa skor i en större storlek, förväntar dig att du kommer att växa till dem. Skorna ska passa perfekt och vara lite svårt att sätta på.
  • Bild med titled Dans En Pointe Steg 4
    2. Lyssna på din instruktör. När du har hittat ett bra par pointe skor, gå och kolla med din instruktör. Gör vad din instruktör säger. Om du behöver gå och bli annorlunda, gå till olika. Din instruktörs diskretion är den viktigaste informationen du kan få för din säkerhet och komfort. Om möjligt, få din lärare att komma med dig för att köpa ditt första par.
  • Bild med titled Dans En Pointe Steg 5
    3
    Förbered dina pointe skor för att dansa. Bryta i skorna korrekt. Ett bra sätt att bryta i dina pointe skor är att använda dina händer och rulla genom bågen. Försök att bryta dem med dina händer först, hemma, innan du bär dem i studion. Normalt visar din lärare dig hur man syr dem, Men om han / hon inte gör det, kolla upp videor på YouTube. Obs! Vissa märken, som Gaynor Mindens, behöver inte bryta in. Gör forskning innan du försöker någon typ av metod på dina skor.
  • Så viktigt som det är att bryta i skorna, överdriv inte det tills du är erfaren med pointe skor. Bryta aldrig i dina skor sickled eller det är bara ett slösat par av pointe skor.
  • Använd inte gelkuddar för början med. Du måste känna golvet. Använd istället ett tunt skum, ull eller tygplattor.
  • Del 3 av 4:
    Dans en Pointe
    1. Bild med titled Dans En Pointe Steg 6
    1. Prova den första klassen. Nu när dina skor är trasiga, kan du gå till din första klass. För en nybörjarklass, kommer du att spendera en bra tid på Barre för uppvärmningsövningar. Du kommer förmodligen inte att gå i mitten först. Din lärare bestämmer det för dig. Dans en Pointe är mycket svårt, och det är bra på det är ännu svårare.
    • Använd inte dina pointe-skor utan din lärare, men vänta på din instruktörs godkännande. Ha tålamod. För många dansare är nybörjarklasser inte super-roliga, men de är avgörande för att bygga styrka.
  • Bild med titeln 298966 9
    Bild med titeln 298966 9
    2. Koncentrera sig på hela kroppens inriktning. Du vill fokusera på att lyfta ut ur skorna. Påminn dig om att ju längre och svårare du arbetar på barre, desto starkare kommer du att vara för centrumövningarna.
  • Håll en stark kärna. Dans en Pointe är mycket svårare att upprätthålla balans och så är det viktigt att ha en stark kärna. Om din kärna är förlorad, är chansen att du blir skadad eller det blir bara mycket mer komplicerat än det behöver vara.
  • Peka din fot i din sko. Detta hjälper dig att stabilisera dig själv för Barre och Center Work. När du är en Pointe betyder det inte att din fot är verkligen pekad. Tänk på att dra upp och ut ur dina skor.
  • Bild med titeln 298966 10
    Bild med titeln 298966 10
    3. Engagera allt. Om det finns ett sätt att se till att du kommer att falla, är det avkopplande dina muskler. För att hålla din fot spetsig, arbeta din Achilles Tendon och böj din kalvsmuskel. För att hålla benet rakt, engagera dina quadriceps. För att förlänga och förlänga benet, använd dina hamstrings. För att visa sig, använd dina höftböjare och dina glutes. För att balansera, använd dina buken. För att hålla bra hållning, dra ner i ryggmusklerna.
  • Bild med titled Dans En Pointe Steg 7
    4. Hantera smärtan och prata med din instruktör. När det är din första klass får du bara de sista tio minuterna innan vissa smärtsatser. Om du upplever domningar, berätta för din instruktör direkt så att du kan ta av pointe skor. Hur du också kan berätta om du borde sluta är varje minut eller så för att se till att blodet fortfarande strömmar genom tårna och tårna har fortfarande känsla i dem.
  • Sjunka inte i din pinky tå. Detta är känt som sickling. Det är verkligen dåligt för dina fötter, anklar och knän och gör att dansa hårdare, för att eventuellt att orsaka allvarlig skada. Håll din vikt i mitten av lådan, på din stora tå.
  • Bild med titled Dans En Pointe Steg 10
    5. Ta hand om dina fötter. Dina fötter kommer förmodligen att vara ömma eller numb efteråt. Smärtan kommer att minska efter några veckor. Blötläggning av fötterna i varmt vatten är bra för dina fötter eftersom det lindrar spänning och slappnar av fötterna. Gå inte till ett fot spa eller ta bort dina callouses, eftersom du behöver dem på dina fötter, vilket hjälper till i pointe arbete. Använd en stressboll eller footsyrulle med bunheads för att massera dina fötter.
  • Efter klassen, lägg babypulver på fötterna för att suga upp svetten och gör detsamma med din vaddering. Håll alltid dina tånaglar till medellängd (inte för länge eller för kort - vilket kan vara mycket smärtsamt)
  • Låt dina pointe skor luft ut, för om du inte kommer de att suga upp svetten och bryta snabbare. Kom ihåg att pointe skor bara håller upp i några månader eller år, beroende på hur ofta du använder dem. För proffs, går de vanligtvis igenom många par på bara några månader eller till och med vecka / s.
  • Del 4 av 4:
    Byggnadsstyrka
    1. Bild med titeln Dans En Pointe Steg 9
    1. Träna dina fötter och ben. Det finns många sätt att träna dina fötter så att du har mer styrka för din nästa klass. Du kan göra releves, hoppar och även pekar bara på tårna.
    • Det är nästan omöjligt att tvinga turnout en Pointe så att du måste ha stark utdelning i förväg. En lämplig övning för att redo dig själv för upplösning är grodgen.
    • Ankelstyrka är det viktigaste om du inte vill bli skadad. Gör några releves i baren före klassen.
    • Mjukna (böj) knäna något när du gör pointe arbete.
  • Bild med titeln 298966 14
    Bild med titeln 298966 14
    2. Öva hemma i mjuka tofflor. Koncentrera sig på att arbeta dina fötter och ben och peka på det maximala. Engagera allt. Det blir lättare att peka på dina fötter i pointe skor om du har den extra styrkan att träna på egen hand.
  • Bild med titeln 298966 15
    Bild med titeln 298966 15
    3. Fortsätt din vanliga träning. Sluta inte ta regelbundna teknikklasser bara för att du är på pointe. Pointe arbete ensam kommer inte att förbättra din övergripande ballettteknik. Regelbundna klasser ger dig mycket mer styrka för att hjälpa till med ditt Pointe-arbete!
  • Bild med titled Dans En Pointe Steg 11
    4. Håll dig stark och vara tålmodig. Mest av allt, lyssna så att du kan bli en fantastisk dansare!
  • Tips

    Det är viktigt att alltid dra upp genom benen och torso. På samma sätt som du gör en pirouett måste du dra dig själv för att säkerställa balans och styrka.
  • Om du börjar, bör du alltid känna som om du ska falla när du lägger din vikt över stora tå.
  • Håll dig klar och graciös. Det finns inget som ser värre ut än en hunched över dansare som ser ut som hon verkligen inte vill vara där. Håll bröstet upp utan att böja ryggen (om det inte är i koreografi) och håll din haknivå eller något upp.
  • Låt bli Starta en Pointe tills åtminstone 11 år - någon yngre och benstrukturen i fötterna är inte mogen nog att lägga all din vikt på den.
  • Släpp inte på Barre tills läraren säger att du är redo.
  • Lyft upp din kropp för att ta vikten av tårna. Detta kommer också att hjälpa dig att dansa mer graciöst.
  • Om du börjar få kramper, ta en paus för att tillåta kramperna att rensa upp. Fortsätt inte, för fortsättning kan orsaka allvarliga skador.
  • Epsomsalt med några droppar djupa blå eteriska oljor i en varm fot suger kommer att göra underverk för fötterna före och efter pointe arbete.
  • Fråga din lärare om du är redo för dans en Pointe, innan du försöker det. Om det inte är gjort korrekt kan det vara farligt och kan orsaka skador.
  • Försök att göra övningar som TheraBand för att stärka dina anklar och bågarna på dina fötter.
  • Varningar

    Bryta i dina skor för mycket är verkligen dåligt. De borde vara böjbara nog för att få fina bågar och Demi Pointe. Något mer kommer att ta bort stöd och slita ut dina skor snabbare. Professionella kan kanske dansa i mycket mjuka skor eftersom deras fötter är så starka, men det tar år, till och med decennier för att uppnå den typen av styrka!
  • Innan du börjar, värm upp för att undvika skador
  • Du kan inte ha samma par pointe skor för alltid, du måste få ett nytt par när läraren säger, för att de bryter, och kan inte hålla dig.
  • När du dansar som nybörjare, gör alltid under övervakning av en instruktör om han inte / hon säger att du kan göra det på egen hand.
  • Skos botten är inte tillräckligt för att hålla dig. Du måste hålla håll. Om du inte fokuserar på det finns det många chanser att falla.
  • Saker du behöver

    • Pointe Shoes
    • Band och elastik
    • En sömnad och tjock tråd (helst den färgade satinen i dina skor)
    • En instruktör
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande