Hur man är en ballerina

Många skulle älska möjligheten att dansa för att leva. Men livet en professionell dansare kan vara grusande och stressande. Det tar år av träning och engagemang för att göra det som en ballerina. Du kan också bli skicklig på ballett för din egen personliga njutning och uppfyllelse, men träning är fortfarande nödvändig för att bli skicklig på hantverket.

Steg

Metod 1 av 4:
Förberedelser för att utföra ballett
  1. Bild med titeln vara ett ballerina steg 1
1. Börja i en tidig ålder, om möjligt. Att bli ballerina tar år av engagemang och träning.Ballerinas börjar ofta sina karriärvägar väldigt unga. Eftersom dans är en konstform som tar stor utövning, tränar professionella ballerinas i flera år innan de blir professionella. Vid 21 är de flesta ballerinas redan i sin professionella karriär. Om möjligt, börja träna för att bli en ballerina i tidig barndom.
  • Många ballerinas börjar ta klasser på lokala samhällscentra i tidig barndom. Men om du är äldre kan du fortfarande försöka komma in i ballett. Titta på prisvärda dansklasser i ditt område.
  • Tänk på att de flesta professionella ballerinas börjar mycket ung, eftersom din karriär börjar i början av 20-talet.
  • Bild med titeln vara ett ballerina steg 2
    2. Komma i form. Dans är ett mycket fysiskt hantverk. Om du vill bli en ballerina måste du vara i peek fysisk form för att konkurrera med professionella dansare.
  • Varelse "på pointe" hänvisar till att stå på tårna på tårna. Medan det ser graciöst och enkelt, är det faktiskt otroligt smärtsamt och kräver mycket skicklighet. Tipsna av ballerina skor är kudde av träblock, vilket gör att det är fysiskt krävande. Som ballerina måste du utveckla en hög smärtgräns.
  • Pilates är en träningsrutin som använder rörelse, styrketräning och sträckning för att uppnå långa och mager armar och muskler. Om du vill ha en dansarens kropp, innehålla pilates i din träningsrutin. Gå med i en Pilates-klass eller leta efter Pilates rutiner online.
  • Cardio är också viktigt för dans. Du behöver en otrolig mängd fysisk uthållighet om du vill vara en professionell dansare. Sträva efter minst 30 minuter av kardio varje dag. Cardio innehåller saker som jogging, löpning, cykling, simning och andra aktiviteter. Du kan också hitta Cardio-rutiner att göra hemma.
  • Styrketräning är också nödvändig för att bli en dansare. För att vara mager men stark, använd lätta vikter med höga repetitioner. Använd till exempel ett viktljus som du börjar kämpa för att slutföra övningen efter 18 till 20 uppsättningar istället för 8 till 15.
  • Bild med titeln vara en ballerina steg 3
    3. Förbered dig för kostnader. Att bli ballerina är inte billigt. Du måste överväga kostnader för utbildning, kostnader för leveranser och kostnader för resor när du flyttar från plats till plats för auditioner och visar. Du kanske måste lägga mycket pengar i hantverket innan det kommer att börja betala. Även casual dansare måste lägga mycket pengar i leveranser.
  • Om du vill åka pro, måste du delta i ballettskolan. Undervisning för Top-Tier Ballettskolor är dyr. Eftersom träning börjar unga, hamnar många ballerinor i träningsprogram på och av i 15 år. Detta kan lägga till upp till $ 53,000 i undervisning. Det finns också extra avgifter som går in i ballettskolan, som kostnadsformulär och kostymer. Med tiden kan dessa lägga till upp till $ 2000. Men om du bara vill bli skicklig i ballett för din egen tillfredsställelse är sådan träning sannolikt onödig. Du kan sänka kostnaderna genom att ta ballettlektioner på en lokal dansstudio istället för att spendera pengar på en separat skola.
  • Många ballerinas tar sommarverkstäder i gymnasiet, gymnasiet och högskolan. Med tiden kan dessa lägga till upp till $ 32.000. Om du inte syftar till att gå pro, behöver du inte ta en workshop vid varje tillfälle. Det kan dock vara till hjälp att ta några workshops under din tidiga utbildning för att få ytterligare utbildning.
  • Ballettskor är dyra och slitna över tiden. Under en sjuårsperiod kan du sluta spendera 29 000 dollar på pointe skor med tanke på att de, särskilt tidigt på utbildning, måste bytas ut ungefär var tredje månad. Andra tillbehör, som leotards och tights, kan kosta $ 2000 över 15 år. Även människor som dansar för sitt eget nöje kommer att behöva spendera pengar på leveranser.
  • Bild med titeln vara en ballerina steg 4
    4. Anta en hälsosam kost. Ballerinas måste behålla en viss vikt för att konkurrera. Detta innebär att man antar en hälsosam kost som får dig alla nödvändiga näringsämnen med färre övergripande kalorier.
  • Majoriteten av din kost bör innehålla färska, råa livsmedel och hela korn. Dessa inkluderar saker som nötter, frön, frukter, grönsaker och helvetebröd, ris och pasta.
  • Förpackade och bearbetade livsmedel bör undvikas. De innehåller ofta tomma kalorier och kan också vara otroligt högt i natrium, vilket kan leda till vikthantering.
  • Prata med en läkare om kosten du behöver som ballerina. Du vill se till att du får tillräckligt med kalorier och näringsämnen.
  • Bild med titeln vara ett ballerina steg 5
    5. Öva. Dans är en konstform som kräver perfektion. Ballerinas kompletta rutiner med en viss nivå av behärskning för att flytta upp i världen. Om du vill vara en ballerina måste du träna ofta för att tävla. Övning kan vara grusig och smärtsam, men du måste vara beredd på en livstid av hårt arbete om du vill bli ballerina.
  • Metod 2 av 4:
    Upprätta en professionell karriär
    1. Bild med titeln vara en ballerina steg 6
    1. Anmäl dig i ett träningsprogram mellan åldrarna 6 och 11. Många professionella ballerinas börjar träna program unga. Sommarverkstäder och boardingskolor ger ofta möjlighet att lära sig ballettens konst. Om möjligt, försök att ange ett träningsprogram mellan 6 till 11 år.
    • För att accepteras i de mest prestigefyllda ballettprogrammen måste du auditionera. Försök därför få lite utbildning i via ballettlektioner innan du försöker komma in i ett program.
    • Auditioner kan vara intensiva erfarenheter. Elever Audition i grupper och får då nyheterna om huruvida de kommer att bli ombedda för en andra audition eller ett mini-utbildningsprogram för att bedöma om de kommer att bli tillåtna i skolan. Om du inte gör det ett år, kan du vanligtvis konkurrera igen till de mer konkurrenskraftiga programmen.
    • Utbildning lär den grundläggande underliggande färdigheten bakom balletten. Ballettskolor erbjuder grundläggande akademiker, som engelska, matte, vetenskap och historia, förutom dansklasser. I vissa skolor är klasserna mycket små. Detta kan tillåta lärare att ge eleverna mer individualiserad uppmärksamhet.
  • Bild med titeln vara ett ballerina steg 7
    2. Spendera somrar och raster i dansverkstäder. Ett fullständigt träningsprogram är inte realistiskt för alla som vill bli ballerina. Om så är fallet för dig, överväga att ta sommarverkstäder och spendera andra raster från skolan i dansprogram. Du kan ta klasser i ditt område och fråga dina instruktörer för råd om vilka prisvärda workshops du kan ta under sommar, vinter och våren raster. Även om detta kan låta mindre intensivt än ett fullt träningsprogram, lyckas många professionella dansare i en vanlig offentlig skola och göra workshops över pauser.
  • Bild med titeln vara ett ballerina steg 8
    3. Bestäm på college eller öppna klasser. När du kommer till slutet av gymnasiet måste du tänka på var du ska gå nästa. Du kan anmäla dig till ett college-program som lär dans, men du kan vara bättre att ta öppna klasser med dansföretag om du är inbjuden att göra det. Eftersom de flesta professionella dansare börjar sin karriär väldigt ung, går många rakt in i den professionella världen och släckte college i några år.
  • Öppna klasser är dansklasser på respektfulla studior. Om du är inbjuden att ta öppna klasser får du möjlighet att dansa framför företagsdirektörer utan att genomgå en formell audition. Om du arbetar hårt på öppna klasser kan du få ett erbjudande att träna eller lär dig med ett professionellt dansföretag.
  • Om du vill delta i college, erbjuder många skolor strikta dansgrader. Top-Tier Colleges är mycket konkurrenskraftiga, så arbeta hårt på din rutin för auditioner. Du bör också sträva efter att hålla dina betyg och poängera högt på standardiserade test, eftersom du måste möta de grundläggande akademiska kraven på ett college också.
  • Bild med titeln vara ett ballerina steg 9
    4. Få en lärling. En lärling är mycket viktigt om du vill bli en professionell dansare. Det är i huvudsak din fot i dörren till professionella föreställningar och stadigt arbete. Är en ståndpunktsposition där du agerar som en understudy, träning hela dagen i händelse du måste utföra på scenen. Du kan auditionera för lärling efter college. Du kan också märkas på öppna klasser och bad om att vara en lärling för ett företag.
  • Metod 3 av 4:
    Ballett
    1. Bild med titeln vara ett ballerina steg 10
    1. Audition. När du fortsätter i din karriär som professionell dansare måste du lära dig att auditionera. Auditioner kan hjälpa dig att leda roller i dansföretag såväl som enskilda föreställningar. Om du vill tjäna pengar som professionell ballerina måste du flytta till en större stad som New York för att lyckas.Var glad efter att ha förlorat en tävling.
    • Var noga med att njuta av dig själv som din audition. Kärlekens kärlek är nödvändig för att lyckas med ballett och en panel vill anställa en dansare som förmedlar passion på scenen. Även om evenemanget blir stressigt, försök att njuta av dans.
    • Hitta sätt att visa din personlighet. Att vara själv kan hjälpa dig att skilja dig från andra dansare. Om du får välja din egen rutin, välj flyttningar som fånga din unika personlighet.
    • Prova ditt bästa inte till panik på scenen. Om du gör ett mindre misstag eller felaktigt, hur du återhämtar dig från det i audition talar volymer till dina färdigheter som dansare. Försök att hålla dig lugn och fortsätt även om du skruvar upp under en rutin.
    • Även låga stakes lokala föreställningar har en auditionsprocess. Även om du bara vill utföra för skojs skull, kommer du sannolikt att behöva audition vid någon tidpunkt.
  • Bild med titeln vara ett ballerina steg 11
    2. Turné. Om du dansar professionellt kan du bli ombedd att turnera med ett dansföretag vid någon tidpunkt i din karriär. Det betyder att flytta från plats till plats i månader i slutet med en grupp andra dansare. Se till att du är beredd på det här engagemanget.
  • Camaraderie är viktigt för ballett. Du kommer att leva med, turnera med, äta med och utföra med en kärngrupp av dansare. Du måste lära dig att komma överens med andra. Försök att bilda fasta bindningar med någon i ditt dansföretag.
  • Bild med titeln vara ett ballerina steg 12
    3. Förbered dig för ett grusande schema. Att vara en professionell ballerina tar en otrolig mängd arbete. Scheman är långa och de fysiska och känslomässiga kraven är intensiva. Om du vill bli en professionell ballerina, förbered dig för ett tufft schema.
  • Ofta hamnar ballerinas upphållna 10 timmars fysiska övning varje dag. Du kan ta klass klockan 9 och spendera resten av dagen som repeterar för shower. Du måste arbeta med att upprätthålla ett bra sömnschema för att ha den energi som krävs för att vara en professionell ballettdansare.
  • På prestanda dagar kommer ditt schema att vara ännu längre. Du måste gå upp tidigare för att repetera och gå och lägg dig senare. En dansarens liv kan vara lite ensam ibland eftersom det finns lite utrymme för socialisering. Men många dansare från nära-stickade band med andra yrkesverksamma.
  • Metod 4 av 4:
    Kopiera med motgångar
    1. Bild med titeln vara en ballerina steg 13
    1. Var realistisk om du vill dansa professionell. Professionell dans är en otroligt krävande, konkurrenskraftig arbetslinje. Du måste vara realistisk om dina chanser till framgång. Även om du gör alla rätt saker och jobbar mycket hårt kan du inte göra det professionellt. Du måste förbereda dig emotionellt för att inte göra det.
  • Bild med titeln vara ett ballerina steg 14
    2. Förbered dig för skador. Skador är vanliga i professionell och amatördans. Ballett är en högkonst och du kan sluta med ömma höfter och anklar. Vissa skador kan förhindra att dansa under en viss tidsperiod. Prata med en läkare under hela din dans karriär för att se till att du tar hand om dig själv. Medan skada kan hända med någon, ta hand om din kropp genom tillräcklig sträckning och vila kan göra det mindre troligt.
  • Bild med titeln vara ett ballerina steg 15
    3. Ha en back up plan. Som sagt är världen av professionell dansande grusande. Efter en viss punkt kan du behöva acceptera att du behöver en alternativ karriärväg. På högskolan och gymnasiet, ta kurs i ämnesområden som intresserar dig. Leta efter praktik i fält utanför dansen. Du måste arbeta med att hona en färdighetsuppsättning som går utöver professionell dans om du behöver en backup-plan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande