Hur man väljer ballett tofflor

Ballett tofflor är lätta skor slitna för avslappnad ballettdans och övning. De kommer i en mängd olika storlekar, färger och material. Om du börjar dansklass, eller bara behöver ett nytt par skor, kan det vara svårt att välja rätt ballett tofflor för dina behov. Tillbringa lite tid att tänka på vad du vill ha när det gäller storlek och stil. Därifrån hittar du leverantörer online eller i ditt område.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämma vad du behöver i en ballettslipper
  1. Bild med titeln Välj Ballet tofflor Steg 1
1. Bestäm mellan duk och läder. Ballett tofflor kommer i allmänhet i två material: duk och läder. Du kan köpa kvalitet ballett tofflor i antingen material, beroende på vad du letar efter specifikt.
  • Canvas tofflor tenderar att absorbera fukt bättre. De kan också forma mer till fötterna. Om du dansar mycket, eller planerar att dansa långsiktigt, kanske du vill investera i Canvas tofflor. Dessutom kan vissa människor ha moralisk motstånd mot läder som det är gjord av djur.
  • Läder kan dock ibland vara mer hållbart. Om du tenderar att dansa aggressivt, kan läder vara ett bättre alternativ. Läder kan också ge mer dragkraft, så snabba dans kan vara bättre lämpade för läderlägenheter. Dessutom tenderar läder att ge mer support, så det rekommenderas när man väljer ballett tofflor för barn.
  • Bild med titeln Välj Ballett Slippers Steg 2
    2. Ta reda på din skostorlek i ballett tofflor. Ballett tofflor tenderar att springa något mindre än vanliga skostorlekar. Din storlek för en ballettslip kan vara en till två storlekar mindre än din vanliga skostorlek. Till exempel, om du normalt är en storlek 6, kan din ballettstorlek vara storlek 3 1/2 till 4. Storlekar varierar beroende på företaget. Om du vill köpa ballettskor från en viss tillverkare bör du se om deras företag tillhandahåller ett storlek omvandlingschema online.
  • Att räkna ut din storlek kan ge dig ett grovt utbud av vad du ska leta efter i ballett tofflor. Du bör alltid försöka försöka ballett tofflor på innan du köper.
  • För vissa företag förändras inte barnens storlekar mellan vanliga skor och ballettslippare. Om du väljer en ballettslip för ett barn, kan konvertera skostorlekar inte vara nödvändiga.
  • Bild med titeln Välj Ballett Slippers Steg 3
    3. Bestäm mellan full-sule och split-sule. Ballett tofflor finns i två typer: full-sule och split-sule. Med fullsålar går sulan genom fotens längd. Med split-sulor är det en halv sål på fotens häl och en halv sål på fotens boll.
  • För barn eller oerfarna dansare är fullsålar en bra idé. De hjälper till med balans och ger också mer stöd och dämpning till foten.
  • Om du har dansat ett tag, kanske du kan få med en splittring. För mer avancerade dansare tillåter delade sålar dig mer flexibilitet. Det kan vara lättare att böja och manövrera din fot med en delad sålsko, vilket kan hjälpa till med mer avancerade dansrörelser.
  • Bild med titeln Välj ballettslippare Steg 4
    4. Välj rätt färg för dina behov. Färgen är något subjektiv när det gäller ballett tofflor. Traditionellt är det rosa för kvinnor och svart för män. Om du planerar att dansa professionellt, i traditionell form kanske du vill följa denna konvention. Men ballett tofflor kommer i en mängd olika färger. Om du bara dansar för skojs skull, oroa dig inte för tradition. Välj en ballettsko i en färg du gillar.
  • Om du tar en klass, fråga din instruktör vilken färg är bäst. Till exempel kan de föredra att du bär antingen rosa skor eller skor som matchar färgen på dina ballettstrumpor.
  • Bild med titeln Välj Ballett Slippers Steg 5
    5. Bli professionellt monterad på en lokal dansaffär. Online-konverteringskartor kan hjälpa dig att få en känsla av din storlek. Det är dock en bra idé att bli monterad på en professionell dansbutik om du aldrig har köpt skor innan. Om du köper tofflor för ett barn, bör du få ditt barn professionellt monterat. Du bör också bli professionellt monterad om du byter stilar eller märken av ballettslippare.
  • Du eller ditt barn kommer att stå på en plattform eller platt yta i affären. En arbetare kommer att mäta dina fötter och sedan ta med dig en rad storlekar för att försöka på.
  • Korrekt monterade skor ska känna sig snygga, utan att vara för hårt. Du kommer sannolikt att bli ombedd att gå runt för att få en känsla av hur bra skon passar.
  • Din storlek kan ändras beroende på varumärke och typ av sko du köper. Om du köper ballett tofflor för ett barn, kommer barnets storlek att förändras som han eller hon växer.
  • Del 2 av 3:
    Hitta kvalitet Ballett Slippers leverantörer
    1. Bild med titeln Välj ballett tofflor Steg 6
    1. Bestäm prisklassen. Ballett tofflor är ganska billigt, och är mindre dyrare än andra ballettskor som pointe skor. Du kan i allmänhet hitta ett par ballettslippare mellan $ 20 och $ 30. Om du går med ett större, bättre känt företag, kan priserna vara något högre, men du borde i allmänhet kunna få tofflor inom detta prisklass. Du bör vara försiktig med leverantörer som säljer tofflor långt under det typiska prisklassen. Dessa skor kan inte vara högkvalitativa.
    • Med barn måste ballett tofflor bytas ofta. Men du borde fortfarande leta efter skor i det vanliga priset. Billigare skor kan spara pengar på kort sikt, men felaktigt skor kan hindra ditt barns lärande.
  • Bild med titeln Välj ballettslippare Steg 7
    2. Sök leverantörer i ditt område. Det är en mycket bra idé att försöka på ballettskor, gå runt och flytta lite före köp. Därför bör du undersöka lokala leverantörer först. Helst bör du köpa ballettskor i butik från ett lokalt företag.
  • Professionella dansbutiker bör sälja ballettskor. Om du bor i ett storstadsområde finns det förmodligen en dansbutik i ditt område. Du kan titta online, eller på de gula sidorna. Om du är i ett mindre område kan du fortfarande hitta en professionell dansaffär, speciellt om ballettklasser lärs i ditt område.
  • Fråga runt. Om du tar en ballettklass, be din lärare att peka dig i riktning mot skoleverantörer. Du kan också prata med dina meddansare.
  • Bild med titeln Välj ballettslippare Steg 8
    3. Hitta leverantörer online. Du kanske inte alltid kan hitta ballettskor från en lokal källa. Om du inte bor nära en lokal leverantör, kan du köpa ballettskor online från ett brett utbud av leverantörer.
  • Du kanske kan hitta online köpare genom att fråga andra dansare. Detta är förmodligen ditt bästa alternativ, eftersom medlemmarna i Dance Community kommer att få feedback och insikt om ett företags rykte.
  • Du kan köpa ballett tofflor från stora detaljhandelsplatser, som Amazon, men det kan vara bäst att gå till en leverantörs webbplats direkt. Du kan titta på storlekschemor för att bestämma rätt storleksko för dig, och det kan finnas ett nummer att ringa om du har några frågor.
  • Kontrollera returpolicy när du arbetar med onlineföretag. Det är en bra idé att se till att du kan returnera några skor du köper online. När du kommer att dansa i ballett tofflor, vill du se till att de är bekväma. Om de inte passar vid ankomsten måste du kunna returnera dem.
  • Del 3 av 3:
    Undvik vanliga köpfel
    1. Bild med titeln Välj Ballett Slippers Steg 9
    1. Arbeta med välrenommerade säljare, speciellt när man köper online. Du vill se till att alla säljare du arbetar med är ansedda. När du arbetar med ett lokalt företag är det lättare att bestämma rykte. Du kan fråga andra dansare, och bläddra i Yelp recensioner. Du kan också få en känsla för ett företag när du besöker och interagerar med personalen. När du köper online, ta extra försiktighet.
    • Online-företag kan också ha Yelp-sidor, som du kan bläddra innan du köper. Du kan också se om ett online-företag tillåter användare att lämna recensioner. En eller två dåliga recensioner bland många bra kan bara vara en persons erfarenhet. Men en angrepp av negativa recensioner är förmodligen ett dåligt tecken.
    • Du bör också leta efter grundläggande tecken på att ett online-företag är legitimt. Webbplatsen ska inte överskridas av popup-annonser. Det ska finnas en fysisk adress och telefonnummer. Priserna bör inte vara otroligt låga. Det bör också i allmänhet vara en sekretesspolicy och en returpolicy.
  • Bild med titeln Välj Ballett Slippers Steg 10
    2. Förstå skillnaden mellan pointe skor och ballett tofflor. Pointe skor är förmodligen mer förknippade med ballett än ballett tofflor. Det här är skor som är utformade för att hjälpa avancerade dansare att stå på pointe, vilket betyder på tipsets tips. Ballett tofflor, å andra sidan, är lätta skor som ofta används i dans och övning. Pointe skor har mycket strängare regler om dimensionering och stil. Om du letar efter pointe skor, prata med en professionell dansare eller dansinstruktör om hur du börjar din sökning.
  • Bild med titeln Välj ballett tofflor Steg 11
    3. Flytta runt i skor innan du köper. Det bästa sättet att avgöra om en ballettslipare fungerar för att du ska dansa. När du försöker på skor i en butik, eller försöker på ett par köpte du online, flytta i skorna. Gör några grundläggande dansrörelser. Om du bekvämt kan känna bollarna på dina fötter och peka på tårna utan att känna en nypa, är tofflarna förmodligen rätt storlek och form för dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande