Hur man blir bildesigner

En bildesigner, eller bildesigner, ansvarar för att skapa innovativa mönster som förbättrar funktionaliteten och utseendet på bilar. De flesta bildesigners arbetar i lag med andra designers eller ingenjörer. Designern kommer att göra grundläggande skisser av bilen med hjälp av datorstödd utarbetande (CAD), och kommer sedan att producera mer detaljerade 3-D-bilder. Bildesigners kan göra en anständig lön och kan kombinera tekniska färdigheter med kreativitet och innovation.

Steg

Del 1 av 3:
Få den nödvändiga utbildningen
  1. Bildbetaget blir en bildesigner Steg 1
1. Få händerna på erfarenhet som arbetar med bilar. Innan du får din formella utbildning i bildesign, bör du börja med ett genuint intresse och passion i bilar. Om möjligt, spendera tid i en bilbutik eller arbeta först hand på en bil för att se hur bilar är byggda och hur de fungerar på en mekanisk nivå.
  • Du bör också utveckla kunskap om de senaste trenderna i Automotive Design och vara intresserad av att lära dig mer om innovationer inom bildesign.
  • Stark ritning och skulptur är också nyckeln till att vara en framgångsrik bildesigner. De flesta arbetsgivare letar efter människor som har kreativa färdigheter och mekanisk kunskap om bilar, eftersom de kommer att bli väl avrundade designers.
  • Bildbetaget blir en bildesigner Steg 2
    2. Fyll i en kandidatexamen i ett bildesignprogram. En kandidatexamen är typiskt de minsta utbildningskraven för ansökan om bildesigner. Tekniska skolor som har nära relationer till bilföretag och traditionella universitet med bildesignprogram som är väl respekterade i branschen är både bra alternativ.
  • Även om en examen i ett bildesign eller bilteknik program är idealiskt kan du också kvalificera dig för att vara bildesigner om du har en kandidatexamen i industriell design eller industriell teknik.
  • Ofta kommer arbetsgivare att rekrytera akademiker från bildesignprogram för att arbeta hos sina företag, eller att placera dem i praktik. Så det är viktigt att du väljer programmet noggrant. Leta efter bildesignprogram som är överkomliga, väl respekterade och erbjuder en mängd olika kurser. Du kan också ta nybörjarklasser i bil- eller transportdesign under din grundutbildning och sedan överväga att anpassa ett specialiserat program eller examen i bildesign.
  • De flesta bildesignprogram erbjuder kurser som fokuserar på att designa bilar och andra vägfordon, liksom de mekaniska funktionerna hos bilar och fordonsdynamik. Du kommer också att ta klasser på matematik, datorstödd utarbetande (CAD) och modell som gör för att förbereda dig för branschen.
  • Bildtiteln Bli en bildesigner Steg 3
    3. Överväg att få en magisterexamen om du vill ha en högre lön. Vissa bildesigners beslutar att driva en magisterexamen i sannolikheten för att kvalificera sig för högre lön. Du kan också överväga att få en mästare i bilteknik för att utöka din kunskap och färdighetsuppsättning. Att ha en magisterexamen är emellertid inte på något sätt ett krav på att anpassa sig till bildesignerpositioner.
  • En magisterexamen i industriell design eller industriell teknik kan också vara ett bra alternativ.
  • Bildbeteckningen blir en bildesigner Steg 4
    4. Ansök om praktikplatser på designföretag. I stället för dykhuvud först till den konkurrerande bildesignvärlden, ansöka om praktik på designföretag i ditt senaste år av skolgång. En praktik ger dig möjlighet att arbeta med erfarna proffs och att bygga din portfölj.
  • Tänk på de flesta praktikplatser är obetalda. Men många praktikplatser kan leda till anställning hos det företag du binder med, eller ett ben upp på tävlingen om du ansöker om en position och företaget är bekant med ditt arbete.
  • Del 2 av 3:
    Bygga din portfölj och kontakter
    1. Bildtiteln Bli en bildesigner Steg 5
    1. Gör mocka ritningar för olika företag. Din portfölj bör visa upp din kreativitet och innovation. Men det bör också visa en medvetenhet om nuvarande designtyper och stilar som används av stora bilföretag. Professionella bildesigners förväntas vara konstruerade mönster som passar inom ett befintligt "företags utseende" eller designportfölj av ett företag. Välj flera stora namn i bilar, som Ford, Toyota eller Volkswagen och skapa skisser baserat på de befintliga konstruktionerna av sina bilar.
    • Till exempel använder Ford ett tema som kallas kinetisk design. Designcentralerna på tanken på ett oriktigt föremål som uppträder som om det rör sig. Detta tema påverkar designen av varje FORD-bil, från sportigare modeller som Focus ST till familjen fokuserade modeller som 4x4. Som designer måste du kunna arbeta inom detta tema, samtidigt som du visar din kreativitet och innovation.
    • Din portfölj bör också visa upp dina förmågor med datorstödd modellering och lera modellering för att ge arbetsgivare en känsla av din färdighetsuppsättning.
  • Bilden med titeln Bli en bildesigner Steg 6
    2. Göra anslutningar under din praktik. Fokusera på att göra ett intryck under din praktik genom att be om råd och vägledning från mentorer och andra yrkesverksamma. Bygg professionella relationer med dina kamrater och göra ett bra intryck på överordnade i företaget genom att slutföra dina uppgifter och visa dina färdigheter under din praktik.
  • I slutet av din praktik, utbyta visitkort med alla mentorer eller kamrater du känner att du har kopplat till på en professionell nivå. Ha en diskussion med din överordnade om möjliga jobbmöjligheter i framtiden och hur du kan vidareutveckla dig färdighet att göra dig till en toppkandidat för anställning hos företaget.
  • Bildtiteln Bli en bildesigner Steg 7
    3. Gå med i en professionell bildesignorganisation. Många bildesigners som bara börjar kommer att gå med i en professionell organisation för att få ett bättre handtag på branschen. Dessa organisationer kan hjälpa dig att träffa andra bildesigners på fältet, diskutera nuvarande innovationer i bildesign och nätverk med mer erfarna designers.
  • Fråga dina kamrater i ditt bilprogram om de är en del av alla professionella branschorganisationer eller leta upp Professional Automotive Design Organizations Online. Börja med att kontakta två stora handelsorganisationer på fältet: Industrial Designers Society of America och Automotive Design Organization.
  • Bildbeteckningen blir en bildesigner Steg 8
    4. Nätverk på Automotive Design Utställningar och konferenser. Det här är fantastiska möjligheter att möta nyckeldesigners i branschen, kolla in de senaste designinnovationerna och nätverket med potentiella arbetsgivare. Många branschorganisationer kommer att hålla sina egna årliga konferenser, och kan ha förbindelser med större mässor och konventioner.
  • Ta med visitkort till utställningar och konferenser för enkel nätverk. Fokusera på att vara personliga och engagerade när du möter en potentiell kontakt.
  • Del 3 av 3:
    Ansöker om positioner
    1. Bildbeteckningen blir en bildesigner Steg 9
    1. Leta efter positioner på stora multinationella företag. Många designers letar efter inmatningsnivåpositioner på etablerade företag som General Motors, Ford, Chrysler eller Honda. Fördelen med att arbeta för större företag är att du kan lära av ett team av erfarna designers, du kan bli bekant med ett visst varumärke och ett tema, och du kommer sannolikt att tjäna en stabil inkomst. I U.S., Löner kan sträcka sig från $ 43,000- $ 57.000.
  • Bild med titeln Bli en bildesigner Steg 10
    2. Överväg att söka en position på ett startföretag. Som designer kan du vara en bra passform på ett mindre, starta alternativt bränsleföretag. Även om du får en lägre lön än en ståndpunkt i ett stort företag, kommer du att arbeta med alternativa mönster och innovativa tillvägagångssätt för alternativa bränslebilar.
  • Bild med titeln Bli en bildesigner Steg 11
    3. Var beredd att flytta för arbete. Ofta, vid examen, måste du vara villig att gå där du kan hitta arbete. Du kan behöva flytta utomlands eller över hela landet om en position kommer upp som skulle vara en bra passform.
  • Den genomsnittliga lönen i Storbritannien för bildesigners är cirka £ 50.000. UK-tillverkare tenderar att utveckla nischsporter eller prestigebilmarknader, i stället för desto mer.S. baserade "konsument" fordon. Så det betyder att du kan vara berättigad till en högre lön utomlands.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Om jag är 16 år och vill lära mig att vara en bildesigner, vad ska jag göra?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Få lite teckningsmedlet och lär dig att dra i perspektiv. Få lite lera och prova din hand för att skapa dina mönster i 3D. Photoshop är bra, om du har tillgång. Försök att göra lite arbete på bilar så att du får en förståelse för hur de fungerar. Kom ihåg att bilar handlar om form och funktion. Titta på videor och läser artiklar som gjorts av designers i branschen. Hårt arbete är nyckeln.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 8helpful 198
    • Fråga
      Jag skulle vilja bli en bildesigner. Hur blir jag skicklig i bilskissning?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Öva, öva och mer övning. När du fortsätter att träna, kommer teckningen att bli andra naturen och du kan verkligen koncentrera dig på det utseende du vill ta med.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 12helpful 120
    • Fråga
      Vilken typ av bil är en bra start?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      En Maruti 800 är en bra start eftersom det är billigt och det är enkelt att förstå dess struktur.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 17helpful 101
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande