Hur man ansöker om ett mba-program

MBA-applikationsprocessen kan vara tidskrävande och grusande, vilket kräver starka organisatoriska färdigheter och uthållighet. En examen från rättskolan kan dock avsevärt förbättra dina karriärmöjligheter. Om du börjar med att samla de professionella och pedagogiska färdigheter måste du lyckas under dina grundutbildning, kommer du att vara bra på väg att driva MBA-programmet för dina drömmar.

Steg

Metod 1 av 3:
Möte programmet Förutsättningar
  1. Bilden med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 1
1. Välj en grundutbildning som är användbar i ditt valda fält. Alla MBA-program kräver att du har en grundutbildning. Tekniskt kan du få en MBA med en examen i någon grundutbildning. Men du kommer att få en bättre chans att stå ut i ansökningar om din grundutbildning är användbar i fältet du vill driva en karriär i.
  • Om du till exempel vill vara en verkställande inom teknikfältet kan du förfölja en grundutbildning i datavetenskap, datateknik eller annan teknikrelaterad major.
  • Bilden med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 2
    2. Börja titta på MBA-program som slår ditt intresse. MBA-program rankingartiklar från betrodda myndigheter kan inledningsvis sätta några program på din radar. Men om du verkligen vill hitta program som är rätt för dig och dina karriärmål, vill du gå utöver dessa artiklar. Ta turer på företagsskolor och prata med nuvarande studenter och alumner om sina erfarenheter.
  • Om din grundutbildning har en handelsskola kanske du vill börja där. Affärsskolan kan också ha några klasser som är öppna för undergrad studenter som du kan ta för att få dina fötter våta.
  • Bilden med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 3
    3. Sök efter professionell erfarenhet i undergrad. Business skolor föredrar MBA-sökande som har etablerat en karriärväg och fått erfarenhet av sitt valda fält. Det specifika fältet är inte nödvändigtvis, men din erfarenhet borde helst vara i samma sektor och visa en väg av framsteg.
  • Till exempel, om du vill engagera dig i tekniksektorn, leta efter jobb och praktik vid teknikbaserade företag.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 4
    4. Ta antingen GMAT eller GRE i ditt seniorår av undergrad. MBA-program kräver att du tar åtminstone en av dessa test, med många accepterande poäng från antingen test. Eftersom GMAT är mer allmänt krävs för MBA-sökande än GRE, se till att de program du är intresserade av att acceptera GRE innan du bestämmer dig för att ta det testet.
  • GRE krävs för upptagande till de flesta andra forskarskolor. Om du redan är i grundskolan i en annan disciplin kan du kanske använda det GRE-poängen för att ansöka om ett MBA-program utan att behöva ta ett annat test. Scores anses vara giltiga i 5 år.
  • Båda testen är ungefär 3.5 timmar lång och testa din analytiska skrivning, muntlig resonemang och kvantitativa resonemang. GMAT innehåller också en sektion som testar dina integrerade resonemangs färdigheter.
  • För att lära dig mer om GMAT och registrera dig för provet, gå till https: // gMac.COM / GMAT-övriga bedömningar. Om du har bestämt dig för att ta GRE istället, besök https: // ets.org / gre.
  • Dricks: Anmäl dig i en prep-kurs och ta övningstest innan du tar antingen test. Några av sektionerna kan vara svåra att behärska utan att engagera sig i omfattande förberedelse.

  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 5
    5. Visa engelskspråkig färdighet om det behövs. Om du deltog i en grundutbildning i ett annat land och vill driva en MBA i USA, Kanada, Storbritannien, eller ett annat engelsktalande land, måste du bevisa att du kan läsa, skriva och förstå det engelska språket på en lämplig nivå. Det finns 3 olika test som du kan ta för att visa din engelska färdighet. Dubbelkontroll så att du vet vilka testresultat som är godkända av de program du är intresserad av så att du inte hamnar för att ta flera test.
  • TOEFL är den vanligaste av de 3 testen. Att anmäla sig för att ta provet, gå till https: // ets.org / toefl.
  • IELTS accepteras av många internationella program och är alltmer accepterat av amerikanska skolor. Att anmäla sig till testet, gå till https: // ielts.org / en-oss.
  • Pearson-testet på engelska (PTE) är också allmänt accepterat av universitet över hela världen. Gå till https: // Pearsonpte.com / att skriva upp sig.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 6
    6. Ta GMAT eller GRE igen om dina poäng inte är konkurrenskraftiga. Om du får dina poäng tillbaka och tycker att de är väl under genomsnittet för studenter accepteras till de program du är intresserad av, avbryta inte dina poäng. Skolor ser bara på din högsta poäng, så om du tar det igen kommer en tidigare låg poäng inte att ha någon negativ inverkan på din ansökan.
  • Se till att du studerar intensivt innan du tar testet igen. Lägg extra fokus på de avsnitt du hade störst med första gången.
  • Metod 2 av 3:
    Slutför din ansökan
    1. Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 7
    1. Välj en handfull program som du vill ansöka om. När du är redo att starta ansökan, begränsa din lista över program du är intresserad av inte mer än 6. Detta garanterar att du får tid att ägna åt varje applikation.
    • Inkludera 1 eller 2 Räckta skolor - Skolor där din GPA och testresultat är längst ner i det accepterade intervallet.
    • Minst 2 eller 3 av de skolor du ansöker om bör vara de där din GPA och testresultat är i början av det accepterade intervallet.
    • Du kanske också vill inkludera 1 eller 2 "säker" skolor. Det här är skolor där din GPA och testresultat är över sitt accepterade intervall. Säkra skolor kan ge ytterligare stipendier du inte kunde komma någon annanstans. Men gäller dock inte en säker skola om du inte har någon avsikt att åka dit.
  • Bilden med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 8
    2. Skapa en kalender för ansökningsfrister. De flesta handelshögskolor kommer att ha flera olika ansökningsfrister tillsammans med en slutlig tidsfrist genom vilken alla dina material måste tas emot. Markera dessa tidsfrister på en kalender och inställning påminnelser för dig själv säkerställer att de inte kommer att glida av.
  • Bryta applikationsprocessen ner i bitar och skapa tidsfrister för dig själv baserat på den ultimata tidsfristen för de skolor som du vill ansöka.
  • Medan du skapar en kalender, kolla ansökningsavgifter för de skolor som du vill ansöka. Om du behöver spara pengar för att betala dessa ansökningsavgifter, kan du schemalägga pengar för att lägga undan varje vecka med samma kalender.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 9
    3. Fyll i den grundläggande ansökan. Varje MBA-program har en grundläggande applikation med frågor om din identitet, pedagogisk och professionell bakgrund. Längden på dessa applikationer varierar beroende på programmet. Fler prestigefyllda program tenderar att ha längre och mer involverade applikationer.
  • Titta över programmet innan du börjar fylla det så du vet vilken typ av information du behöver. Du kan behöva samla dokument eller se någon information i dina poster när du fyller i ansökan.
  • Medan vissa program har en pappersansökan tillgänglig, kommer du vanligtvis att slutföra applikationen online.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 10
    4. Beställ officiella transkript för inlämning till de program som du väljer. Vissa skolor låter dig skicka in de inofficiella transkripten elektroniskt när du slutför din online-applikation. Du måste dock också få din grundskola för att skicka officiella transkript direkt till antagningskontoret för MBA-programmet.
  • De flesta skolor tar ut dig en avgift för officiella transkript, även om det vanligtvis inte kommer att vara mer än $ 20 eller $ 30.{{Greenbox:Dricks: Du behöver transkript från varje grundutbildning eller forskarskola du deltog, även om du inte tilldelades en examen från den institutionen.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 11
    5. Skriv dina uppdragsuppsatser. MBA-applikationer kräver vanligtvis att du skriver minst en uppsats. Vissa kan ha mer än en uppsats. Dessa frågor kräver vanligtvis att du beskriver dina karriärmål och hur du tror att du skulle dra nytta av en MBA.
  • Du kan också ställas till andra frågor relaterade till din kunskap om näringslivet, till exempel att skriva en uppsats om din favoritbolagsledare och varför de vädjar till dig.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program steg 12
    6. Samla rekommendationer från professorer eller företagsledare. De flesta MBA-programmen vill ha minst 2 rekommendationer för att stödja din ansökan. Välj personer som har auktoritet i området och vet om dina färdigheter, arbetsetik och potential som både en student och affärsman.
  • Så frestande som det kan vara, fråga inte kända politiker eller chefer för rekommendationer om de inte känner dig personligen och inte kan tala om dina personliga färdigheter och prestationer.
  • Vissa skolor kan ha specifika frågor för dina rekommendörer att svara, medan andra kommer att acceptera en allmän rekommendation som beskriver varför du skulle vara en bra MBA-kandidat.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 13
    7. Hantverk din résumé. En stark återuppta visar att du har gjort framsteg i ditt valda fält. Varje nytt jobb, idealiskt, kommer med större ansvar och en viktigare roll i organisationen. Den bästa Résuméen visar en tydlig, direkt karriärväg, snarare än en samling slumpmässiga positioner som studsar runt bland olika branscher.
  • Skräddarsy din Résumé mot MBA-programmet och dina karriärmål. Om du har utbildning eller erfarenhet som inte är relaterad till ditt valda fält, lämna det av. Till exempel, om du arbetade på en snabbmatrestaurang de första två åren av undergrad, finns det ingen anledning att sätta detta på din MBA Résumé om du inte planerar att arbeta i Foodservice-industrin.
  • Expertips
    Stacy Blackman

    Stacy Blackman

    MBA Admissions ConsultantStacy Blackman är en antagningsrådgivare och grundaren av Stacy Blackman Consulting (SBC), ett företag som specialiserat sig på att konsultera individer som vill tjäna Master of Business Administration (MBA) grader. SBC erbjuder en videoserie, kör live och virtuella workshops, och har en publiceringsarm, med 25 + e-guider som täcker olika aspekter av MBA-antagningsprocessen. Stacy har yrkeserfarenhet som arbetar i private equity hos Prudential Capital Group, lanserar Stryk Club och utvärderar företag som en bosatt entreprenör på Ideialab!. Hon tjänade en BS i ekonomi från Wharton School vid University of Pennsylvania och en MBA från Kellogg Graduate School of Management vid Northwestern University.
    Stacy Blackman
    Stacy Blackman
    MBA Admissions Consultant

    Vår expert samtycker till: Var helt ärlig på din Résumé och pryder inte något för att göra dig som en bättre sökande. Om du känner att det finns luckor i din Résumé kan du förklara dem i andra delar av ansökan.

  • Bilden med titeln Applicera på ett MBA-program steg 14
    8. Skicka in din ansökan och material före tidsfristen. Organisera alla dokument MBA-programmet kräver och se till att du har allt tillsammans före tidsfristen. Om andra skickar dokument på dina vägnar, samordna med dem för att se till att dessa dokument kommer till rätt plats.
  • Du kan till exempel behöva få din grundutbildning att skicka in officiella transkript direkt till antagningsbyrån för de företagsskolor där du ansöker. Vissa företagsskolor kanske vill att dina rekommendationer ska skickas direkt från de personer som skrev dem.
  • Metod 3 av 3:
    Acing din MBA-intervju
    1. Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 15
    1. Gå över ditt resumé och applikationsmaterial före din intervju. Du kan anta att du vet om din utbildning och yrkeserfarenhet, men det betyder inte att du kan hoppa över förberedelserna för intervjun. Du vill kunna säga något som är substantivt om din pedagogiska bakgrund och erfarenhet, inklusive vad du kom ut ur varje erfarenhet och hur det gäller för dina övergripande karriärmål.
    • Du kanske vill göra lite forskning online för att ta reda på vilka frågor som vanligen är frågade i MBA-intervjuer. Du kan också prata med nuvarande MBA-studenter om sin intervjuupplevelse.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 16
    2. Ta reda på vem som ska utföra din intervju. För vissa program utförs intervjuer av en medlem av antagningsutskottet. Andra har alumner utföra intervjuerna. Om du känner till din intervjuarens identitet, gör lite forskning om deras bakgrund så att du kan markera information om dig själv som skulle vara av särskilt intresse för dem.
  • Till exempel, om din intervju utförs av en alumnus, kan du ta reda på lite om sin arbetslivserfarenhet och den bransch som de för närvarande arbetar med.
  • Gör en Internet-sökning efter din intervjuares namn och se vad du kan hitta om deras bakgrund och erfarenhet. Notera aspekter av deras bakgrund som du har frågor om, eller som kan gälla för dina egna intressen. Att fråga dina intervjuar frågor kommer att visa att du är förberedd för intervjun.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 17
    3. Öva svar på möjliga intervjufrågor. Även om intervjuaren sannolikt kommer att fråga dig frågor om dig själv, vill du fortfarande inte vinge den. Öva dina svar framför en spegel, eller få en vän eller familjemedlem för att göra mock intervjuer.
  • Om du gör mock intervjuer med en vän eller familjemedlem, begära feedback från dem på vad du gjorde bra och vad du kunde göra för att förbättra.
  • Om du fortfarande är i skolan, ta reda på om Career Services Office eller Business Department erbjuder mock intervjuer. Om så är fallet är det något du kanske vill delta i för att hjälpa dig att förbereda dig.
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 18
    4. Anländer tidigt för din intervju om den är personlig. Klä som du skulle för en professionell jobbintervju och visa upp minst 15 minuter tidigt. Ta med kopior av din resumé och alla andra relevanta material som ska delas med intervjuaren. Håll dessa dokument organiserade snyggt i en mapp eller portfölj. Du borde också ha en penna och en papperspanna med dig.
  • Slå på ringsignalen på din mobiltelefon innan du anländer till intervjun. Undvik att kontrollera telefonen eller svara på e-post eller texter, antingen medan du väntar på intervjun att börja eller under intervjun, även om det finns en paus. Intervjun tar vanligtvis inte mer än en halvtimme - alla som försöker kontakta dig kan vanligtvis vänta åtminstone så länge för ett svar.
  • Dricks: Låt inte din vakt ner om din intervju utförs av en nuvarande MBA-student. Även om de är runt din ålder eller yngre, vill du fortfarande bibehålla en professionalism.

  • Bilden med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 19
    5. Ställ in en professionell miljö för en Skype-intervju. Vissa MBA-intervjuer utförs online via Skype snarare än personligen. Men du borde behandla dessa intervjuer detsamma som du skulle en personlig intervju. Ställ in din dator så att något bakom dig är professionellt och enkelt. Använd professionella kläder till intervjun.
  • Dubbelkontroll tidszoner för att se till att du är i tid för intervjun. Flytta till ett område där du inte kommer att avbrytas av människor eller husdjur som passerar.
  • Se till att datorn är inställd och redo att gå flera timmar före intervjun. Om du behöver ladda ner Skype eller annan online Conferencing-programvara, försök att göra det där innan du har tid att anpassa dig till några tekniska svårigheter.
  • Bilden med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 20
    6. Följ upp med ett tack. Oavsett eventuella ytterligare efterintervju-krav, skicka ett tackmeddelande direkt till den person som intervjuade dig inom 24 timmar efter intervjun. Håll det kortfattat och till den punkten, och notera specifika detaljer som stod ut till dig eller gav ditt intresse.
  • Till exempel kan du skriva "Kära Andy Executive, tack för att du tog dig tid att tala med mig om att delta i MBA-programmet i bästa universitetskolan. Jag var särskilt intresserad av skolans engagemang för hållbar energi, eftersom jag fokuserar på min karriär inom den sektorn. Jag ser fram emot att prata med dig om det längre. Tack igen!"
  • Bild med titeln Applicera på ett MBA-program Steg 21
    7. Skicka in din skriftliga reflektion på intervjuprocessen. Efter att intervjun är över, kräver vissa program dig att skicka in en skriftlig reflektion som beskriver dina känslor och intryck av intervjun och applikationsprocessen. Om det är nödvändigt kommer du att få instruktioner efter att din intervju är klar.
  • Alla skriftliga krav efter att intervjun typiskt kan lämnas in med samma online-portal som du brukade skicka in din ansökan och andra material.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande