Hur man blir en professionell konstnär

Övergång från en amatörkonstnär till en professionell konstnär, en konstnär som tjänar pengar för sitt arbete, kan vara utmanande. Att utveckla din talang och uppvisa ditt arbete hjälper dig att etablera dig som en professionell konstnär så att du kan börja tjäna ett boende. Att bli en professionell konstnär tar mycket tid och hårt arbete, men i slutändan kommer det att bli värt att få betalt för att göra vad du älskar.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla din talang
  1. Bild med titeln Bli en professionell konstnär Steg 1
1. Gå till konstskolan. Sök online för att ta reda på vilka konstskolor som finns i ditt område, eller vilka skolor som erbjuder specialiseringar i den typ av konst du vill driva. Även om det är möjligt att bli en professionell konstnär utan att delta i skolan är det den vanligaste utgångspunkten för amatörartister som vill övergå till proffs.
  • Om du vet vilken typ av professionell konstkarriär du vill driva, försök att titta på handelsskolan. Dessa program är i allmänhet icke-examensprogram som erbjuder omfattande kurser i flera specialiteter, såsom grafisk design och målning.
  • Om du vet att du vill vara en professionell konstnär men är osäker på vilken typ av konstnär du vill vara, försök att titta på skolor som erbjuder en kandidatexamen. Bachelors program är typiskt 4 års program som ger dig möjlighet att ta en mängd olika konstklasser och ge dig tid att ta reda på vad din konstnärliga passion är.
  • Om du har en kandidatexamen och vill specialisera sig i en viss typ av konst, överväga att titta på ett magisterexamen, som en mästare av konst.
  • Bild med titeln Bli en professionell konstnär Steg 2
    2. Delta i konstklasser eller workshops som hålls av professionella artister. Kontrollera med lokala museer, gallerier, konstskolor och studior för att ta reda på möjligheter att ta konstklasser eller delta i workshops. Många konstrelaterade institutioner erbjuder klasser och workshops ofta, så du kommer sannolikt att kunna hitta flera alternativ.
  • Att utnyttja dessa erbjudanden gör att du kan lära dig mer om vilken typ av konst du vill driva professionellt, och ger dig möjlighet att träna och få feedback från proffs.
  • Bild med titeln Bli en professionell konstnär Steg 3
    3. Arbeta med att förbättra dina konstnärliga färdigheter varje dag. Som med någon karriär, blir en professionell konstnär hårt arbete och konsekvent övning. Medan du kanske har naturlig talang och / eller har utvecklat nya konstnärliga färdigheter i ett examensprogram eller genom att ta klasser eller workshops, arbetar du på din konst varje dag (eller så ofta du kan) hjälpa dig att stärka dina färdigheter och hitta dina konstnärliga styrkor.
  • Att sätta i arbetet hjälper också till att bygga ditt förtroende för din konst och att presentera dig som en professionell konstnär.
  • Bild med titeln Bli en professionell konstnär Steg 4
    4. Hitta ditt unika perspektiv som en konstnär. Experimentera med olika medier och sök efter inspiration på olika ställen för att hjälpa dig att hitta ditt unika perspektiv som en konstnär. För att göra ett namn för dig själv som en professionell konstnär, vill du ha din konst att vara igenkännlig som din. Medan talang och kvalitet är viktiga är särskiljande konstverk de mest populära när det gäller vad som säljer.
  • Att resa, söka nya upplevelser, och observera världen runt kan du hjälpa dig att hitta inspiration och avslöja vad du vill förmedla genom din konst.
  • Del 2 av 3:
    Främja ditt arbete
    1. Bildbeteckningen blir en professionell konstnär Steg 5
    1
    Skapa en portfölj av ditt arbete. För att främja ditt arbete genom nästan alla yrkesorganisationer måste du skapa och skicka in en portfölj av ditt arbete. En stark portfölj belyser dina bästa bitar, så inkludera några bitar som du känner dig särskilt självsäker, liksom något som har fått positiv kritisk feedback. Din portfölj bör också visa upp dina förmågor, så var god att inkludera lovande oavslutade bitar som visar alla färdigheter som inte ses i dina andra bitar.
    • Oavsett om du väljer ett digitalt eller pappersformat för din portfölj beror du på dina karriärmål, personliga preferenser och den typ av konst du vanligtvis skapar. Om du till exempel är en grafisk formgivare, vill du skapa en digital portfölj, eftersom det kommer sannolikt att vara det förväntade formatet. Om du specialiserar dig i små, ursprungliga ritningar, kanske du vill inkludera original eller kopior av ditt arbete i en fysisk portfölj för att visa till galleri eller museellpersonal.
  • Bild med titeln Bli en professionell konstnär Steg 6
    2. Skicka din konst för visning i ett galleri. Lära sig hur Få din konst i ett galleri För att hjälpa dig att etablera dig som en professionell konstnär. Medan tävlingen är hård och det kan ta lite tid för dig att bryta sig in i galleriet, är det ett bra steg att sälja din konst och leva som en professionell konstnär.
  • När du börjar skicka ditt arbete, besök galleriöppningar och evenemang för att lära känna de människor som arbetar där, liksom andra artister. Ju fler människor lär känna dig, desto mer bekant kommer de att bli med ditt arbete.
  • Bild med titeln Bli en professionell konstnär Steg 7
    3. Starta sociala medier konton för att visa din konst online. Oavsett var du befinner dig i din karriär som konstnär, startar du ett Instagram och / eller Facebook-konto för att visa din konst på nätet kan ge dig en ökning i erkännande. När du har skapat en Instagram och / eller Facebook Konto, börja posta din konst minst 3 gånger per vecka, om inte varje dag, för att bekanta dina anhängare med din unika konstnärliga stil och perspektiv.
  • Du kanske också vill titta på hur man ska Annonsera på Instagram och Facebook För att öka din sociala media publiken och, så småningom, öka din försäljning.
  • Bildbeteckningen blir en professionell konstnär Steg 8
    4. Visa din konst i offentliga utrymmen. Tänk utanför lådan och nå ut till olika anläggningar för att fråga om du kan visa din konst. Butiker, restauranger, offentliga parker, hantverksmässor och festivaler är bra ställen att visa din konst och bli märkt som en professionell. Försök att vara kreativ och var inte rädd för att sätta dig själv och din konst där ute - du vet aldrig vad tillfälle att uppvisa din konst kan leda till en försäljning.
  • Del 3 av 3:
    Tjäna ett levande som en professionell konstnär
    1. Bilden med titeln Bli en professionell konstnär Steg 9
    1. Forskning Marknaden för att prissätta din konst. För att bestämma hur mycket att debitera för din konst, bedöma storleken, formen, medium, vikt, ämne, färger, hur länge det tog dig att göra det, hur mycket leveranserna kostar och hur upplevde du är på det specifika konstnärliga mediet. När du har bestämt dessa faktorer, forskar du hur mycket liknande bitar i ditt område tenderar att sälja för. Du kan göra det genom att söka online, eller genom att prata med butiker, gallerier och andra återförsäljare som säljer liknande konstverk.
    • När du presterar din konst måste du kunna motivera beloppet. Medan ditt konstverk är säkert unikt, så är det varje alt av original. Således kan detta inte vara en viktig faktor för att bestämma hur mycket du bör betala för dina bitar.
    • När du börjar sälja din konst, kan du behöva sälja den för mindre än vad andra, etablerade artister säljer sitt arbete för. Efter att ha sålt några stycken kan du börja ladda mer.
  • Bildbeteckningen blir en professionell konstnär Steg 10
    2
    Skapa en affärsplan. Oavsett vilken typ av konst du skapar, kan du skriva en affärsplan hjälpa dig att etablera dina mål som professionell konstnär och bestämma dina ekonomiska behov. Som en del av din affärsplan, forskning och skissera de potentiella marknaderna för din typ av konst. Ta hänsyn till alla sätt som du potentiellt kan sälja din konst, liksom de priser du har bestämt för de olika typerna av bitar du skapar. Då, skissera i din affärsplan hur många bitar du behöver producera och sälja för att möta dina ekonomiska behov, och hur du ska gå om att göra det.
  • När du bestämmer dina ekonomiska behov, överväg alla de saker du behöver betala för, inklusive mat, bostäder, fler konsttillbehör, och alla andra utgifter du ådrar sig dagligen, veckovis, månadsvis eller årlig basis.
  • Bild med titeln Bli en professionell konstnär Steg 11
    3. Gå med i professionella konstorganisationer. Sök på nätet för att hitta professionella organisationer som är relevanta för din typ av konstverk och registrera sig för att bli medlem. Detta kan hjälpa dig att etablera dig själv som en professionell konstnär och skicka meddelandet till potentiella kunder och / eller arbetsgivare som du tar din karriär som konstnär på allvar. Dessutom kan professionella organisationer ge möjligheter för dig att nätverk med andra artister, vilket hjälper dig att sprida ordet om ditt arbete.
  • Att sammanfoga organisationer och vistas med lokala konstnärliga samhällen är ett utmärkt sätt att träffa andra konstnärer, lära sig om branschen och få exponering.
  • Bild med titeln Bli en professionell konstnär Steg 12
    4. Sälj ditt arbete i butiker, gallerier eller online. Förutom att främja ditt arbete kan du också sälja ditt arbete i en butik eller galleri. Medan butiker och gallerier tar en procentandel av din försäljning, är det ett bra sätt att sälja din konst genom sådana företag ett bra sätt att avslöja ditt arbete till en större publik och förhoppningsvis göra mer försäljning. Förutom tegel och murbruksalternativ, kolla på de många sätten att sälja din konst på nätet, bland annat via sociala medier, en konstnärskollektiv hemsida eller via din egen detaljhandelswebbplats.
  • Lära sig hur man ska sälja din konst på etsy är också ett bra alternativ. Etsy är populär webbplats som får mycket trafik, så det är ett bra sätt att avslöja ditt arbete till en stor publik och hjälpa dig att leva som professionell konstnär.
  • Bilden med titeln Bli en professionell konstnär Steg 13
    5. Skapa kommissionstycken. Var du än visar din konst, annonsera att du också är tillgänglig för att skapa ursprungliga bitar för enskilda kunder på provision. De flesta artister skapar kommissionstycken någon gång i sin karriär. Arbete på kommission får inte vara lika stabil eller artistiskt uppfyllande enligt dina egna inspirationer, men det kan vara ett bra sätt att få din konst ut i världen medan du gör lite pengar.
  • Nyckeln till att bli framgångsrik som en beställd konstnär är att vara flexibel och lyssna på dina kunder. Medan du vill vara sant mot dig själv som konstnär, betalas du också för att skapa något specifikt baserat på dina kunders behov. Att hitta en balans mellan vad du vill och vad dina kunder vill kommer att göra upplevelsen ömsesidigt fördelaktig och förhoppningsvis, hjälper dig att bygga ett positivt rykte och landa mer kommissionarbete.
  • Bilden med titeln Bli en professionell konstnär Steg 14
    6. Lär konstverkstäder och klasser. Som professionell konstnär kan du tjäna pengar samtidigt som du delar din kunskap och färdigheter genom att undervisa klasser och / eller workshops för att spirande konstnärer. Det finns flera möjligheter du kan titta på, inklusive undervisningsklasser på en studio, galleri, samhällscenter eller skola. Undervisningen kan också hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om aktuella trender och tekniker, vilket hjälper dig att förbättra dina egna färdigheter. Du kan även hitta att du lär dig några nya idéer eller hitta ny inspiration från dina elever!
  • Du kan erbjuda olika klasser baserat på färdighetsnivå och teknik. Till exempel kanske du Lär dig grundläggande ritning klasser för nybörjare, liksom avancerade skuggningstekniker eller stilleben akvareller för mellanliggande eller avancerade studenter.
  • Bildbeteckningen blir en professionell konstnär Steg 15
    7. Producera konst för ett företag som anställd. Arbeta som en egen konstnär för ett företag som behöver dina konstnärliga färdigheter. Det finns många företag som anställer professionella konstnärer, inklusive mjukvaru- och tryckmaterialföretag, reklam och designbyråer och filmföretag. Dessa typer av företag är konsekvent i behov av konstnärer med olika speciella färdigheter, inklusive grafisk design, produktetikettdesign och illustration.
  • Arbeta som professionell konstnär för ett företag har den extra fördelen att du har en stadig lön.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande