Hur man kommer in i grafisk design

Grafisk design är ett växande fält med många möjligheter.Att komma in i grafisk design kan verka skrämmande.Ska du designa logotyper, appar eller webbplatser?Du kan välja att designa en viss typ av arbete, eller dabble i många olika delfält.Vad du än väljer att göra, utrusta dig med rätt teknik och förstå några grundläggande konstnärliga principer kommer att sätta dig på vägen till att bli en grafisk konstnär.

Steg

Del 1 av 4:
Bygga din färdighetsuppsättning
  1. Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 1
1. Lär dig hur du ritar. Du behöver inte ta mycket teckningskurser för att lära dig hur du ritar (men det kan hjälpa till).Istället hämta en hur man bokar som du kan rita på 30 dagar och följ bokens instruktioner.
  • Att öva din ritning i en halvtimme varje dag under en månad hjälper dig att utveckla din egen konstnärliga stil och få dig vana vid rytmen av kreativt arbete.
  • Om du vill ta en klass, kolla din webbplats för Community Arts för information om gratis eller prisvärda klasser.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 2
    2. Skaffa en utbildning.Om du planerar att arbeta för dig själv, kanske du tror att du inte behöver en examen.Men även kunder som kontraktar en privat designer kommer att vilja veta lite om din bakgrund för att du vet vad du gör.Att få utbildning ger dig bona fides du behöver imponera på potentiella kunder och arbetsgivare.
  • Inte bara utökar en grafisk designgrad dina möjligheter till nätverk och anställning, men det kan öppna dina ögon för nya tekniker, stilar och teorier som kan informera ditt arbete på ett positivt sätt.
  • Medan många skolor erbjuder grafiska designprogram, är de topprankade skolorna Rhode Island School of Design, Yale University och Maryland Institute College of Art.
  • Även ett certifikatprogram kan hjälpa dig att lära dig mycket mer om din handel.
  • Dra nytta av gratis grafiska design lektioner online.Tutorials om hur man blir en bättre grafisk designer är lättillgängliga online.Envo erbjuder till exempel 50 designlektioner på http: // design.tutsplus.com / artiklar / 50-total-free-lektioner-i-grafisk-design-teori - PSD-2916.Skriv en enkel sökning som "Hur man förbättrar som en grafisk designer" in i din favorit sökmotor.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 3
    3. Hitta din specialitet.Grafisk design är ett brett fält med många delfält inom den.Som en grafisk formgivare kan du välja att designa logotyper, mobilappar, webbplatser och mer.Experimentera med olika aspekter av grafisk design och bedriva specialitet eller specialiteter som talar med dig.
  • Om du vill skapa webbplatser, kolla in boken gör mig inte tro, reviderad: ett sunt förnuft för webbanvändbarhet.
  • Om du vill designa appar, läs boken Tapworthy: Designa Great Iphone Apps.Kontrollera ditt lokala bibliotek eller bokhandel för tillgänglighet.
  • Apple erbjuder många designguider för designers att bygga nya appar på sin programvara.Kolla upp https: // utvecklare.äpple.com / design / för mer detaljer.
  • Del 2 av 4:
    Få de nödvändiga verktygen
    1. Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 4
    1. Få rätt hårdvara.Grafisk design är ett tekniskt intensivt fält.På professionell nivå är många jobb beroende av att ha rätt uppsättning datorkunskaper.
    • Macs är vanligare i den grafiska designvärlden eftersom de är inriktade på medieanvändning och skapande.
    • Om du ska få en dator, se till att den är klar från förbelastade program och skräpprogram.På så sätt kommer det att springa snabbare och stöta på färre tekniska hicka.Se till att din dator har ett kraftfullt grafikkort och processor, och en stor hårddisk.
    • Det är viktigt att känna till grunden för både en Mac och PC, men hemma kommer du sannolikt att ha bara en eller den andra.Testa båda och välj den som fungerar för dig.
    • En tablett är också ett bra grafiskt designverktyg.Med rätt tablett och pennan kan du använda den som du skulle ha en penna och papper för att skapa smidiga digitala skisser av dina idéer eller införliva fina detaljer i din design.Wacom Bamboo är ett bra alternativ om du letar efter en tablett som passar grafiska designers.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 5
    2. Köp programvara.Grafisk design programvara kan göra ditt jobb enklare, och låta dig snabbt utföra uppgifter som annars skulle ta mycket längre tid.Medan du förmodligen kommer att utveckla en smak för ett visst program, är det bäst att vara bekant med flera.
  • Adobe Photoshop är en viktig del av programvara som varje grafisk designer ska förstå.Medan det kan ta bokstavligen år att få en fördjupad förståelse för Photoshop, är en grundläggande förståelse lätt att erhålla.Leta efter hur-till-videor på nätet och leka med programmet lite.
  • Det finns också många böcker tillgängliga om hur man använder de många verktygen Photoshop-erbjudanden.Kontrollera ditt lokala bibliotek eller bokhandel för tillgänglighet.
  • Adobe Illustrator är ett annat viktigt program som du kan lära dig genom prospektering.Två böcker --- Adobe Illustrator klassrum i en bok och vektor grundläggande träning - kan hjälpa dig att förstå grunderna i programmet.
  • Dessutom är Adobe InDesign, Microsoft Publisher, Quark och Coreldraw användbara program för att bekanta dig med.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 6
    3. Ladda ner användbara verktyg.I grafisk design, som i livet, handlar det inte bara om vad du säger, men om hur du säger det.Att ha rätt typsnitt kan göra eller bryta en design.Platser som Dafont (http: // dafont.com /) och myfonts (http: // myfonts.com /) är bra ställen att börja, men många grafiska designers erbjuder sina teckensnitt för nedladdning via sina personliga bloggar eller webbplatser.Titta runt för teckensnitt som talar med dig.
  • Notera väl utförda webbplatser eller appar.Identifiera aspekterna av varje som fungerar, och de som inte gör det.Använd dem som inspiration när du utformar ditt eget arbete.När du väl vet vad som har gjorts (och görs) kan du identifiera och utveckla din egen stil.
  • Del 3 av 4:
    Gör ett namn för dig själv
    1. Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 7
    1. Nätverk med andra i ditt fält.Gå med i designorganisationer.Det finns många grafiska designorganisationer på både lokala och nationella nivåer som är värd webbinarier, konferenser och andra evenemang där deras medlemmar kan ställa frågor och lära sig nya tekniker.
    • Till exempel har American Institute of Graphic Arts kapitel över hela landet.Använd deras databas på http: // aiga.Org / kapitel / Att hitta en nära dig.
    • Du kan skicka lite av ditt arbete till en designer med en stil som liknar din, tillsammans med en gratis anteckning som förklarar, "Jag tror att du kanske gillar den här delen jag gjorde det nyligen.Låt mig veta vad du tycker!"Om de visar intresse, utveckla relationen och hålla kontakten med dem.De kan skicka arbete din väg.
    • Håll kontakten med dina klasskamrater.När du utvecklar grafiska designkunskaper på college, utveckla nära slipsar till dina klasskamrater.De kommer att vara dina framtida kamrater i den grafiska designindustrin, och kan vara till hjälp när du letar efter arbete.Var verkligen vänlig och intresserad av sina idéer och mönster.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 8
    2. Volontär med ideella.Många lokala nonprofits kräver grafisk design eller webbdesignhjälp.Som en ideell vill de naturligtvis spara pengar på dessa kostnader.Att erbjuda din grafiska design förmågor är ett bra sätt att både ge tillbaka till ditt samhälle och bulk upp ditt CV.
  • Identifiera en välgörenhet du tror på och närma dem med ett erbjudande för att hjälpa dem med grafisk design.Till exempel, om du är passionerad om maträtt och fattigdom, kan du närma dig din lokala matbank eller soppkök med ett erbjudande att låna en hand.
  • Fråga nonprofitens ledning vilken typ av projekt de vill ha hjälp med.Utkast till flera iterationer för de mönster de behöver och låt dem välja den som de gillar bäst.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 9
    3. Utveckla en online-närvaro.Det finns många arenor online där du kan visa ditt arbete.Tumblr tillgodoser bildbaserade grafiska designposter, men du kan också använda en bloggplattform som WordPress eller Squarespace för att göra en digital showcase av ditt arbete.Behance, en onlineportföljservice, är ett annat bra alternativ som du kan styra potentiella arbetsgivare eller kunder till.Slutligen kan du alltid använda mer traditionella sociala medier som Facebook och Instagram för att visa ditt arbete och få ditt namn ut.
  • Ange grafiska design tävlingar.Många grafiska designorganisationer och universitet erbjuder grafiska design tävlingar baserade på en viss designfunktion eller tema.Till exempel kan ditt lokala universitet eller högskola erbjuda designkonkurrens baserat på att designa nya typsnitt.
  • Kontrollera med AIGA (http: // aiga.org / tävlingar /) och med webbplatser som grafiska tävlingar (http: // Graphiccompetitions.com / grafisk design /) för att hitta en du känner dig kvalificerad att skicka in arbete till.
  • Att vinna en tävling - eller ens placera andra eller tredje - ser bra ut på ett CV och kan vara användbart för att få mer arbete.Dessutom kommer det att ge dig det förtroende du behöver för att bli djupare i grafisk design.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 10
    4. Sluta inte skapa.Även om du inte är anställd i grafisk design, bör du använda din fritid för att fortsätta träna din kreativa talang och utveckla dina förmågor.Det mer kvalitetsmaterial du har under ditt bälte desto mer kan du dela med potentiella arbetsgivare när du går på jobbintervjuer eller söker nya kunder.
  • Del 4 av 4:
    Hitta ett jobb
    1. Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 11
    1. Söka arbete.Kontrollera anställningsplatser som Monster.com eller din lokala tidning för anställningsmöjligheter.Du kan också försöka kalla ett företag du är intresserad av att arbeta för.Du kan ansöka om ett jobb eller praktik.
    • En praktik är ett tillfälligt arbetsuppgift med ett företag eller designföretag.Om du har tur kan du få en betald praktik.Om inte, kan du lösa en obetald praktik.Men även obetalda praktikanter kan ge värdefull arbetslivserfarenhet, nätverksanslutningar och öppna dörrarna till bättre möjligheter längre ner på vägen.
    • Leta efter annonser som nära överensstämmer med din skicklighetsuppsättning.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 12
    2. Skräddarsy ditt CV till varje jobb.Med andra ord, om företaget letar efter en grafisk designer med en specifik färdighetsuppsättning eller specifik massa upplevelser, bör du vara säker på att lista de erfarenheter och färdigheter som företaget verkar vara särskilt intresserade av.
  • Till exempel, om anställningsannonsen begär en grafisk designer med en examen i grafisk design och erfarenhet i fotografering, och du har båda, var noga med att betona det på ditt CV.
  • Dubbelkontrollera ditt CV och skicka en portfölj av ditt bästa arbete.
  • Du behöver inte lista varje jobb du någonsin har haft på ditt CV.Lista bara jobb som du har haft under de senaste fem åren, plus några andra frivilliga positioner eller praktikplatser som är relevanta för den position du ansöker om.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 13
    3. Skriv ett brevbrev.Ditt brev bör ge mer djup till informationen om CV.Till exempel, om du listade din utbildning och andra jobb på CV, förklara i omslaget exakt vilka klasser du tog, och exakt vad arten av ditt ansvar på dina andra relevanta jobb var.Begränsa brevbrevet till en sida, enstaka åtskilda.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 14
    4. Ansök om jobb.Skicka omedelbart ditt CV och portfölj.Om företaget accepterar applikationer endast till den första i den följande månaden, vänta inte till slutet av den aktuella månaden för att skicka in din ansökan.Om företaget håller intervjuer som det tar emot applikationer, kan du vara den första som får en intervju.Om du imponerar kan du få jobbet på platsen.
  • Ring eller besök det företag du ansökte om.Skicka om det är möjligt, skicka in ansökan personligen.Du kan också gå till företaget med frågor om din ansökan innan du skickar in den.Till exempel, om ansökan begär tre stycken av det senaste arbetet, kan du fråga om det är okej att inkludera något mer än tre.Besöker eller ringer den grafiska designavdelningen i det företag du vill ansöka om att ge personalen där en uppfattning om vem du är och hjälper dig att bygga rapport med avdelnings ledare innan de ser din ansökan.
  • Även om du inte har frågor är det en bra idé att göra ett förevändning för att besöka bara för att kolla de villkor som du kanske arbetar och ger personalen där chansen att träffa dig.
  • Efter en vecka eller så, ge företaget ett samtal. Säg, "Hej, jag ringer bara till att följa upp den ansökan som jag skickade in förra veckan.Jag undrade om du fortfarande genomförde intervjuer för positionen?Om så är fallet skulle jag vilja planera en."Om de säger att de inte längre intervjuar för den positionen, återvända till jobbannonserna och ansöka om ett annat jobb du är intresserad av.
  • Bilden med titeln Gå in i grafisk design Steg 15
    5. Land a jobb.Spika intervjun genom att vara ärlig, personlig och smart.Klä professionellt - en klänningskjorta och kostym för män, och en smakfull klänning eller blazer för kvinnor.Välj dämpade jordtoner som marin, brun, svart och mörkgrön.
  • Förbereda och ställa frågor från arbetsgivaren om positionen.Till exempel "när skulle jag börja?"," Vilka avdelningar skulle jag arbeta med?", Och" Hur mycket variation medför ståndpunkten?"
  • Efter intervjun, skicka ett tackmeddelande eller e-post till den person eller personer du intervjuade med.Var specifik i ditt tack genom att citera speciella frågor som klargjordes eller intressanta platser du lärde dig under intervjun.
  • Om du försöker bli anställd av ett marknadsföringsföretag, gör dig redo för lite hårt arbete.Var beredd att börja i botten och arbeta dig uppåt.
  • När du har en position eller land en klient, ge det allt du har.Sätta varje ounce kreativ energi du har i varje jobb du gör, även om det verkar som ett mindre jobb.Det kommer att betala i slutet, i form av erkännande eller fler kunder.
  • Ge inte upp.Om du inte får ett jobb direkt, oroa dig inte.Om du känner dig passionerad om grafisk design och har ett konstnärligt temperament, fortsätt att fortsätta det även om det tar lång tid att få en praktik eller jobb.Sätt i massor av applikationer, fortsätt bygga din portfölj och hålla kontakten med dina kamrater i grafisk design.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Alltid kommunicera med dina kunder och ta reda på exakt vad de letar efter.
  • Med tiden, försök att utveckla din egen stil som sätter dig bort från resten.
  • Fortsätt lära!Ny programvara eller tekniker gör grafik design ett kontinuerligt utvecklande fält.Ta ytterligare klasser om det behövs.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande