Hur man blir en blomsterhandlare

Om du vill kombinera din kärlek till blommor, konst och människor, blir en blomsterhandlare ett bra alternativ för dig. Som en blommig designer skapar du arrangemang för många olika evenemang och interagera med alla typer av människor. Det finns många vägar att bli en blomsterhandlare. Oavsett vilken väg du väljer, desto mer praktisk erfarenhet får du desto bättre blir du.

Steg

Metod 1 av 3:
Utbildning för att bli en blomsterhandlare
  1. Bildtiteln blir ett blomsterhandlare steg 1
1. Gå ut gymnasiet. De flesta blomsterhandlare har ett gymnasiet diplom eller en GED. Ta klasser som kommer att förbereda dig för att arbeta som en blomsterhandlare som biologi, botanik, konst och alla designkurser som erbjuds på din skola. En fotokurs kommer att bidra till att utveckla din förmåga att se former, former och mönster, ganska användbara för en blommig designer.Läs också som många böcker och bloggar som du kan om blommor, växter och trädgårdsarbete.
  • Bildtiteln blir ett blomsterhandlare steg 2
    2. Få formell träning.Även om det inte alltid är nödvändigt, är det allt svårare att komma in och vara konkurrenskraftigt på detta område utan någon form av formaliserad utbildning. Post-Sekundär utbildning kan ge dig de färdigheter du behöver för att bli en blomsterhandlare.Privat blommiga skolor, yrkesskolor och gemenskapskollegier erbjuder certifikat och / eller examensbevis.Din träning kommer att omfatta ämnen som trädgårdsodling, utomhuslöv, inomhus blommönster, växthushåll, bröllopsdesign, dekoration, affärsförmåga, evenemangsplanering och grödor.
  • Leta efter program som är godkända av American Institute of Floral Designers (AIFD) eller licensierad av staten.
  • Kolla med skolan för att se om de kommer att ge dig blommor, behållare och tillbehör medan du är inskriven i programmet. Se till att du kan ta hem varje blommig design du gör i programmet för att vara säker på att få det bästa värdet.
  • En fyraårig grad i trädgårdsodling, blomsterodling eller blommig design är också ett alternativ.
  • Bild med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 3
    3. Få praktisk erfarenhet. Oavsett om du får formell utbildning eller inte, arbetar du med en erfaren blomsterhandlare ett av de bästa sätten att utveckla dina färdigheter. Detta kommer också att ge dig möjlighet att se vad det skulle vara att arbeta som en verklig blomsterhandlare. Många blomsterhandlare börjar med att arbeta som kassör eller leveransperson på en blomsterhandlare. Leta efter möjligheter till livsmedelsbutiker, allmänna varor och blomsterbutiker.
  • Tänk också på en formell lärling. Detta ger praktisk erfarenhet utan kostkostnad.
  • Lär dig så mycket du kan medan du arbetar under någon annan. Var uppmärksam på teknikerna för att skapa arrangemang såväl som kundservice och affärssidan.
  • Ring eller besök en lokal blomsterhandlare och låt dem veta att du är intresserad av att bli en blomsterhandlare. Det kan finnas ett tillfälle för dig att arbeta heltid, deltid eller volontär.
  • Bild med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 4
    4. Bli en certifierad blommönster. American Institute of Floral Designers erbjuder en certifierad blommig designeruppgift.En certifiering är inte nödvändig, men det kommer att visa att du är seriös om ditt hantverk och har en viss nivå av färdighet. Certifiering kräver ett online-test och en hands-on designutvärdering.
  • Du kommer att göra bättre på provet om du har formell blomsterhandlare.
  • Att vara certifierad hjälper dig också att sticka ut när du letar efter ett jobb.
  • Metod 2 av 3:
    Skaffar ett jobb
    1. Bild med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 5
    1. Förbered din portfölj. Ta kvalitet bilder på alla arrangemang som du gör och kompilerar dem till en professionell portfölj. Din portfölj kan delas med potentiella arbetsgivare och kunder. Markera ditt bästa arbete och visa hela utbudet av dina färdigheter (e.g. Buketter, begravningsbehov, centerpieces, bröllopsdesign, etc.).
    • Organisera din portfölj i sektioner (e.g. Bröllop, begravningar, bruddusch, etc.).
    • Varje bild ska innehålla en beskrivning av arrangemanget och priset på arrangemanget.
  • Bild med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 6
    2. Markera dina färdigheter. Om du planerar att frilans eller vara egenföretagare är det viktigt att marknadsföra dina blommiga designkunskaper. Ställ in en webbplats för att visa upp ditt arbete och främja dig själv med hjälp av sociala medier.Fråga dina vänner eller familjemedlemmar om de behöver blommor för en speciell händelse.Ge små arrangemang som gåvor till andra människor istället för att köpa presenter.
  • Om människor gillar ditt arbete, börjar du få kunderna av munnen.
  • Bild med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 7
    3. Kontakta potentiella arbetsgivare. Om du vill arbeta för någon annan, kontakta butiken eller butiken där du är intresserad av att arbeta.Om det är ett stort företag som använder blomsterhandlare, kolla webbplatsen för jobböppningar och ansöka online.Många florister jobb hittas av munnen, så det är bäst att ringa butiken eller besöka personligen.
  • Bild med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 8
    4. Gå med i en professionell förening. Förutom AIFD har många stater en blomsterhandlareförening. Besök din statens hemsida eller AIFD-webbplatsen för att hitta jobbmöjligheter.Du kan behöva gå med i föreningen för att komma åt jobbet. Om du fick formell utbildning, låt dina lärare och tidigare klasskamrater veta att du letar efter ett jobb på fältet. De kan känna till några möjligheter.
  • Dessa webbplatser har också en lista över blomsterhandlare som är medlemmar i föreningen. Du kan också kontakta dessa blomsterhandlare om anställning.
  • Bild med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 9
    5. Förbered dig för din intervju. Bära affärer casual klädsel till din intervju och ta med din portfölj. Visa din kunskap om blommig industri och blommor.Gör ögonkontakt och kommunicera bra under din intervju eftersom kundservice är mycket viktiga för en blomsterhandlare.
  • Business casual klädsel för kvinnor inkluderar skräddarsydda skjortor, tröjor, byxor, kjolar och klänningar som inte är för täta.Kjolar och klänningar ska vara knä längd eller längre.Klyvning ska inte vara synlig. Bära konservativa stängda tåskor som är svarta, bruna, marinblå eller taupe.
  • Business Casual för män innehåller fina slacks eller khakis och en långärmad knapp ner skjorta.Bära läderklänningskor också.
  • Du kanske eller kanske inte behöver designa eller sammanställa ett arrangemang som en del av din intervju.Om du måste designa, fråga om du behöver ta med egna verktyg.
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla din stil
    1. Bild med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 10
    1. Leta efter inspiration. Blombranschen utvecklas alltid, som mode och konstvärlden. Du bör ständigt leta efter inspiration i böcker, tidskrifter och vardag. Använd inspirationen för att informera de mönster som du skapar. Håll en anteckningsbok för inspirationer för dina mönster för att hjälpa dig att hålla reda på nya idéer.
    • Inspiration kan komma från var som helst.En promenad i parken, arkitekturen i en byggnad, eller en målning kan inspirera ditt nästa arrangemang.
  • Bildtiteln blir ett blomsterhandlare steg 11
    2. Öva så mycket du kan. Tillbringa din fritid utforma och skapa nya arrangemang. Håll en sketchbook av mönster som du planerar att skapa.Inkludera de material och tekniker som du vill använda för att skapa designen.Detta kommer att bidra till att bygga ditt självförtroende och hjälpa dig att lära dig nya tekniker.
  • Bild med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 12
    3. Odla din egen stil. Blomdesign är ett kreativt fält. Kunderna är beroende av blomsterhandlare för att rekommendera olika mönster, ordna skärmar och utföra sin vision. Att ha din egen synvinkel kommer att ställa dig en del.Vilka färger dras du till? Föredrar du paring oväntade blommor tillsammans?Gillar du känsliga arrangemang? Monokromatiska arrangemang?
  • Bilden med titeln Bli ett blomsterhandlare steg 13
    4. Låna från olika stilar. När du studerar blommig design (på egen hand eller genom formell träning), kommer du att upptäcka att det finns grundläggande tekniker som alla blomsterhandlare lär sig.Men genom att kombinera och slå samman olika stilar kan du komma med något som är helt själv. Titta på design skapade av andra blomsterhandlare och identifiera de element som du gillar.Tänk på sätt som du kan kombinera de olika elementen till något som speglar din personlighet.Var inte rädd för att prova något ovanligt eller ut ur lådan.
  • Spela med olika texturer, former och material.
  • Tips

    Vissa skolor kommer att erbjuda betalningsplaner för avgifter i stället för att kräva förskottsbetalning.
  • Nätverk är mycket viktigt, besök florister och försök att göra vänner med människor. Många floristjobb är inte annonserade och går ofta till vänner eller efter munnen.
  • Att arbeta som en blomsterhandlare är inte lika glamorös som det verkar, det finns mycket städning, kundservice, långa timmar, vanligt lön och hårt arbete. Allvarligt överväga detta innan du registrerar dig.
  • Var beredd att arbeta långa timmar runt helgdagar.Det är en mycket upptagen tid för blomsterhandlare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande