Hur man ansöker om en mästare av hälsoeverket

Sjukvård är en stor och växande industri runt om i världen. Du kan öppna otaliga professionella möjligheter samtidigt som man gör en verklig skillnad i människors liv genom att få en mästare i hälsoeverket (MHA). Ett bra MA-program kommer inte bara att utveckla ditt ledarskaps- och beslutsfattande färdigheter utan också ge dig enastående kompetens på affärssidan av vård. Att ta dig tid att hitta rätt skola och sätta ihop den starkaste applikationen du kan är de första viktiga stegen mot att påbörja en spännande och utmanande ny karriärväg.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta rätt program
  1. Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsoeförvaltning Steg 1
1. Forskning de mest välrenommerade skolorna. Börja med att ta reda på var du borde tänka på ansökan. Ju mer erkänd och uppnått programmet, desto mer sannolikt är det för dig att få bästa möjliga utbildning och för din examen att imponera på potentiella arbetsgivare i framtiden.
  • Du vill börja processen flera månader innan du planerar att ansöka så att du kan göra det mest informerade beslutet om var du ska ansöka och ha tillräckligt med tid för att sammanställa din ansökan (er).
  • Du.S. Nyheter och världsrapport ger en årlig rangordning av de bästa MHA-programmen som är värda att konsultera. Varje skolas poäng (av 5) bestäms genom att kartlägga fakulteten vid peerinstitut, så rankningen återspeglar industrins insiders perspektiv.
  • Det finns också en ideell organisation MHADEGREE.Org som har sammanställt en omfattande uppsättning gratis online-resurser för studenter som är intresserade av att bedriva MHA-grader, inklusive en aktuell lista över de bästa programmen och ett sökverktyg som kan hjälpa dig att hitta MHA-program i ditt område.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteg 2
    2. Ta reda på mer om skolorna som intresserar dig. När du väl ser vilka program som är starkaste, besök ett besök på var och en av sina webbplatser genom att antingen följa länkarna på rankings webbplatser eller göra en online-sökning efter examen och skolan. Detta ger dig en chans att bekanta dig med varje skola och de grundläggande skillnaderna (som platser, format, timing och kostnad) bland sina MHA-program.
  • Om du inte hittar det du söker online, kontakta programadministratören för mer information.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteg 3
    3. Ta hänsyn till platsen. Skolor som erbjuder MHA Grad-program ligger över hela kartan. Tänk på vilka alternativ som erbjuder de mest attraktiva och / eller praktiska ställena att bedriva din examen utbildning.
  • Om du inte är villig att flytta, måste du välja ett MHA-program som antingen ligger i ditt näromedel eller utförs på distans. Om du är redo att flytta, välj en skola på en plats där du vill leva.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteg 4
    4. Bestäm vilket pedagogiskt format du föredrar. MHA-programmen finns i antingen på campus eller onlineformat. Samtidigt som du väljer bland de bästa examensprogrammen är alltid en bra idé, vill du också se till att programmet du väljer Passar med din livsstil och inlärningsstil.
  • Om du önskar personliga interaktioner med dina lärare och medstudenter och / eller trivs i inställningar som erbjuder praktiska lärandeupplevelser, gå till ett Campus MHA-program. Om du hellre inte har ett bestämt schema över klasser eller föredrar att studera i din egen takt från ditt eget hemkontor, bör du välja ett online-examensprogram.
  • Online-examensprogram är alltmer populära på grund av deras tillgänglighet, flexibilitet och lägre studieutgifter. Även om online-examensprogram har ses som mindre rigorösa eller välrenommerade tidigare, hittar du många online-program bland de topprankade MHA-graderna.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteg 5
    5. Ta reda på om programmets tidslinje fungerar för dig. När du har minskat dina alternativ, överväga startdatum och varaktighet för varje program. Fråga dig själv när du vill börja, hur snabbt du vill slutföra examen, och om du kan begå dig heltid att studera eller inte.
  • De flesta MHA-programmen kommer att ha några årliga alternativ för när du kan börja. Vanligtvis kan du välja mellan att börja på hösten, våren eller sommarvillkoren.
  • Det typiska MA-programmet varar i ungefär två år om du är en heltidsstudent. Om du vill slutföra din examen snabbare, gäller ett accelererat program, men kom ihåg att kraven på dig som student blir mer intensiv. Om du vill fortsätta arbeta medan du tjänar din examen, hitta ett program som erbjuder ett deltidsanmälan. Tänk på att gå deltid kommer att fördubbla din tid till examen.
  • Bilden med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteget 6
    6. Jämför undervisningskostnader, avgifter och finansieringsalternativ. Nu när du har räknat ut vilka program du helst skulle vilja delta, ta reda på hur mycket du måste betala för att göra det. Beloppet varierar från skolan till skolan. Var noga med att du väljer program som passar in i din budget.
  • Helst vill du få det bästa för din buck. Om du bestämmer dig mellan två program passar både dina behov, välj den som är billigare eftersom det är ett bättre värde.
  • De flesta studenter kan inte betala för sina grader out-of-pocket. Ta reda på vilka typer av studentlån Du är berättigad till och bestämmer om du är bekväm med de återbetalningsvillkor och antal skulden som du antar för varje program.
  • Se om det finns stipendier eller bidrag tillgängliga för att täcka undervisning i varje program. Om en viss skola erbjuder stipendier eller bidrag, kan det vara värt att ansöka om att minska kostnaden för din utbildning.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteg 7
    7. Skapa en kortlista. Använd alla ovanstående kriterier för att bestämma vilka program du ska gälla för. Eftersom antaganden är konkurrenskraftiga är det alltid en bra idé att ansöka om mer än ett program.
  • Om du är på en budget, begränsa det antal skolor du ansöker om enligt vad du har råd att betala i ansökningsavgifter. Tänk på att du också måste betala för transkript och önskad standardiserad testning.
  • Det är också tillrådligt att inkludera en rad program, när det gäller deras konkurrenskraft, på din lista. Till exempel kanske du vill ansöka på minst en "säkerhetsskola på din lista (det vill säga ett program som du känner dig säker på att du kommer att bli tillåtet) och en pie-in-the-skyskolan (det vill säga , ett drömprogram som du är mindre benägna att bli tillåtet). Att göra detta kommer att öka dina chanser att ha ett framgångsrikt och tillfredsställande resultat till din ansökan, eftersom du är nästan garanterad att komma in någonstans men har fortfarande chansen att komma in i ditt bästa val.
  • Del 2 av 3:
    Förberedelser för att ansöka
    1. Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsoeförvaltning Steg 8
    1. Uppfylla de nödvändiga förutsättningarna. Varje MHA-program kommer att ha en tydlig uppsättning krav för sökande. Var noga med att du uppfyller dem alla innan du startar din ansökan.
    • Medan förutsättningar kommer att variera från skolan till skolan, kommer de flesta att kräva att du har en kandidatexamen från ett ackrediterat universitet och minsta betygspoäng från dina grundutbildning (vanligtvis en 3.0).
    • De flesta program kräver att detta minsta betygsgränsvärde är i din övergripande kandidatskarriär - men vissa kräver bara att GPA är inom ditt huvudområde eller inom dina sista år av studie. Om du är orolig, kontrollera om du vill se vilken policy som gäller när det gäller ditt program.
    • Vissa skolor kan också kräva eller föredra tidigare akademisk eller yrkeserfarenhet inom ett hälsovårdsrelaterat område som hälsovetenskap, hälsovård eller hälsoinformationsteknik. Om det finns ett krav på arbetslivserfarenhet inom hälsovårdsindustrin, kontrollera med kandidatens administratör för att se om din arbetshistoria kvalificerar sig.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteg 9
    2. Få timing rätt. Håll reda på förfallodagen för varje programs applikation, och ge dig tillräckligt med tid för att skicka in alla applikationsmaterial före då. När du har uppfyllt alla förutsättningar, ge dig minst tre månader för att montera alla delar av din ansökan.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteget 10
    3. Ta några nödvändiga standardiserade test. Många program kräver att du skickar dina poäng från kandidatexamen (GRE), som testar verbala, skriftliga och kvantitativa färdigheter. Om du redan har tagit det är din poäng i allmänhet tillåtlig i fem år.
  • GRE är ett datorbaserat test som du måste registrera för att ta i förväg på ett bestämt testcenter. När du registrerar dig, välj ett datum som lämnar dig tillräckligt med tid för att studera för att förbereda testet med de resurser som testorganisationen ger, med tanke på att det tar 10-15 dagar för dina poäng att skickas till skolor.
  • Det är bäst att bestämma var du ansöker före testet eftersom du kommer att kunna välja var du ska skicka dina poäng när du fyller i det.
  • Om du inte är modersmål, kan ditt program också kräva att du tar ett test, som Toefl eller Ielts, Att bevisa din färdighet i undervisningsspråket.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteg 11
    4. Begär referenser. De flesta program kräver två till tre rekommendationsbrev För din ansökan. Du borde fråga folk som har en bra förstahandskunskap om ditt arbete och kommer sannolikt att rekommendera dig som en utmärkt kandidat för examenstudie. Minst en av dina rekommendationer bör vara från en tidigare professor eller någon som på samma sätt som kan tala direkt till din akademiska förmåga, och minst ett brev bör vara från en handledare eller någon som kan erbjuda personlig inblick i ditt arbete i förhållande till vårdindustrin.
  • Du bör begära rekommendationer minst en månad före ansökningsdatum för att ge din domare tillräcklig tid att planera att slutföra den.
  • Om någon är överens om att skriva en rekommendation för dig, var noga med att skicka dem information om när och hur du skickar in sina referenser till varje program. Det är också en bra idé att skicka dem ditt CV så att de har tillgång till ditt allmänna arbete och akademisk historia för att komplettera sin personliga kunskap om ditt arbete.
  • Skicka en vänlig påminnelse till dina domare via e-post minst en vecka innan dina applikationer beror på att de kommer ihåg att lämna in sina bokstäver. Det kan vara så enkelt som: "Kära Dr. Williams, jag skickar bara en snabb påminnelse om att min ansökan om MHA-programmet beror på den 15 september. Låt mig veta om du har några frågor eller problem om att skicka in din rekommendation då. Tack!"
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteget 12
    5. Beställ dina transkript. Alla program kommer att kräva att du lämnar in officiella transkript från vilken institution du har fått en examen.
  • Fråga din universitets justitiesekreterare hur länge det i allmänhet tar för att behandla en transkriptförfrågan. De flesta skolor erbjuder nu elektroniska och pappersversioner av officiella transkript. Om du beställer papperstranscript, var noga med att tillåta tillräckligt med tid att skicka dem via posten. Elektroniska versioner har i allmänhet en snabb vändningstid på endast en vecka eller två men kan bara skickas direkt till det program som du ansöker.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra din ansökan
    1. Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteget 13
    1. Skriv ditt personliga uttalande. Detta är en av de viktigaste delarna i din ansökan. Det är din chans att göra ett övertygande fall för varför du ska bli antagen till sitt program. Uttalandet bör täcka varför du vill tjäna en mästare i hälsoeverket och hur graden hjälper dig att uppfylla dina karriärmål.
    • Ditt uttalande kommer att vara mer benägna att sticka ut om du sätter in en del av din egen personlighet. Prova att inkludera en personlig anekdot som illustrerar varför du är så engagerad i att främja dina studier i vården. Till exempel, om du eller en av dina nära och kära sparades av välskött sjukvård, kanske du vill nämna hur det påverkat dina karriärbehov. Eller, om du för närvarande är sjuksköterska, kan du förklara hur dina arbetserfarenheter har inspirerat dig att utforska den administrativa sidan av vården.
    • Har mer än en person korrekturläs ditt uttalande innan du skickar in det. Admissions officerare kommer att gynna studenter som har felfri skriftlig kommunikationsförmåga.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteget 14
    2. Skräddarsy ditt personliga uttalande för varje applikation. Om du ansöker om mer än ett program, var noga med att du skapar ett unikt uttalande för varje skola. Kärnan i ditt brev kan vara densamma, men ta lite tid att se till att varje version matchar kraven och talar till värdet av det specifika programmet som det är adresserat.
  • Minsta och maximala längder för ditt personliga uttalande kan variera i skolan. Var noga med att kolla på varje programs applikationskrav och justera ditt uttalande i enlighet med detta.
  • För varje skolspecifik personlig uppgift, förklara kortfattat varför du är särskilt intresserad av deras specifika program. Du kan till exempel vilja nämna medlemmar i fakulteten som du älskar att lära av eller delar av läroplanen som särskilt exciterar dig. Detta visar att du har gjort dina läxor och förstår styrkorna i deras examensprogram.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteget 15
    3. Uppdatera din återuppta. Du måste inkludera ett aktuellt CV i din ansökan som ger en översikt över din utbildning och arbetslivserfarenhet.
  • Sedan du ansöker om Grad School, lägg din utbildning först.
  • Se till att din arbetslivserfarenhet visar att du är en bra kandidat till ett MHA-program. Markera jobb och färdigheter som relaterar till vård och / eller företagsekonomi. Till exempel, om du är sjuksköterska, kan du nämna din förtrogenhet med vårdpolitik eller ledning av ett lag i beskrivningen. Om du är en personalchef, kan du inkludera din kunskap om fördelarprogram tillsammans med din ledningsupplevelse.
  • Glöm inte att inkludera något annat som skiljer dig som en utmärkt kandidat, som professionella eller akademiska heder, utmärkelser, medlemskap och anslutningar. Om du har en imponerande rekord av volontärarbete, var noga med att lägga till en "service" avsnitt i ditt CV.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteg 16
    4. Se till att resten av dina material är redo att gå. När du har slutfört ditt personliga uttalande och fortsätt, se till att du har det andra materialet på plats för att slutföra din ansökan. Kraven kommer att variera från skolan till skolan, men du måste generellt lämna in poäng från alla nödvändiga standardiserade test, rekommendationsbrev och officiella pranskript från alla tidigare posterekondiella examensprogram tillsammans med ditt CV och personligt uttalande.
  • Bild med titeln Ansök om en mästare av hälsovårdssteg 17
    5. Skicka in din ansökan. De flesta skolor har ett onlineansökningssystem som kräver att du skapar ett konto. När du har ett konto loggar du in för att ladda upp varje del av din ansökan. Online-systemet informerar dig när din ansökan är klar och låter dig trycka på Skicka.
  • Programmen kommer att informera dig via e-post när de har fått din slutförda ansökan och när de har beslutat om din antagning, så var noga med att du anger rätt adress.
  • Tips

    Tänk på att en grundläggande förståelse för datorer och datoroperativsystem är nödvändigt för att effektivt delta i ett online-examensprogram. Om du känner dig bekväm att surfa på Internet, skicka och ta emot e-post, och arbeta i applikationer som Microsoft Office, bör du vara tillräckligt beredd att studera online.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande