Hur man blir en grafisk designer

Om du befinner dig dagdrömmer du om mönster eller skapa mönster på fritiden, kan en karriär i grafisk design vara för dig. Du kan antingen träna dig i grafisk design eller få en formell utbildning. Volontär dina tjänster på en lokal välgörenhet eller ansöka om praktik för att få den nödvändiga arbetslivserfarenheten. Var noga med att skapa en portfölj som visar ditt bästa arbete. Skicka sedan in din portfölj till lokala marknadsförings- och annonsbyråer för att få ett jobb.

Steg

Del 1 av 4:
Utbildning för att bli en grafisk formgivare
  1. Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 1
1. Ta så många konst- och datorklasser i skolan som du kan. Ta teckning, målning, fotografi och tryckklasser i gymnasiet. Ta även datorklasser som datorgrafik, webbdesign och språkprogrammeringsklasser. Dessa klasser kommer att ge dig en stark grund för att börja din grafiska designkarriär.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 2
    2. Studera grafisk design på egen hand. Typ "Grafisk design kursplan" I din sökmotor på Internet. Ladda ner två till tre kursplaner på högskolan eller universitetsprofessorer. Granska studentinlärningsmålen och de läroböcker som används för att uppfylla dessa mål. Välj och köp de läroböcker du vill använda. Lägg åt sidan en timme varje dag för att läsa och ta anteckningar.
  • För att lära sig nödvändiga datorkunskaper för att bli en grafisk designer, titta på online-handledning på YouTube, Hack Design, Tuts + design och illustrationguider och andra webbplatser.
  • Medan det här tillvägagångssättet för att bli en grafisk designer är kostnadseffektiv, kan ha en examen eller certifikat ge dig en fördel när du ansöker om jobb.
  • Bildtiteln Bli en grafisk designer Steg 3
    3. Ta en introduktionskurs på ett lokalt commission. Besök ditt lokala community college och fråga om de grafiska designkurserna som de erbjuder. Högskolan ger dig en lista över kurserna, liksom prissättningen för kurserna. Du kan också ta online introduktionskurser.
  • Se om kollegiet erbjuder några träningscertifikat för grafiska designers.
  • En introduktionskurs ger dig en grundläggande förståelse av teori och elementen i design som färg, layout och typografi.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 4
    4. Få en associerad examen i grafisk design. Du kan få en associerad examen från ett lokalsamhälle. Genom att få en associerad examen kommer du att kunna utveckla och stärka din grafiska designkunskaper. Associerade grader fokuserar vanligtvis på användningen av grafisk designprogramvara som Adobe Illustrator och Adobe Photoshop.
  • Att veta hur man använder dessa program är viktigt eftersom en stor del av grafisk design görs digitalt.
  • En associerad examen tar vanligtvis två år att slutföra.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 5
    5. Få en kandidatexamen av konst i grafisk design. En kandidatexamen tar vanligtvis fyra år att slutföra. Under hela programmet kommer du att lära dig alla nödvändiga datorkunskaper och information för att vara en framgångsrik grafisk designer. Du kommer också att kunna specialisera dina färdigheter om du får en kandidatexamen.
  • Områden av specialisering i grafisk design inkluderar typografi, bokdesign, webbdesign, logotyp Design, Branding och reklam, Produktförpackning, Skrivbordsutgivning, Skriv ut eller webbproduktion och användarupplevelse design.
  • Att ha en kandidatexamen kommer att ge dig en kant över andra kandidater när du ansöker om jobb.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 6
    6. Ta extra ritning, skrivning och företagsklasser. Möjligheten att rita och skriva är användbara färdigheter för varje grafisk designer. Dessutom lär du dig hur du marknadsför dina färdigheter som en grafisk designer genom att ta en kommunikation eller marknadsföringsklass. Om du planerar att vara frilans grafisk designer, ta också några entreprenörsföretagsklasser också. Ta dessa klasser som en del av din associerade eller kandidatexamen.
  • Du kan också ta dessa klasser på en kurs-kurs på ett samhällskollegium.
  • Del 2 av 4:
    Få arbetslivserfarenhet
    1. Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 7
    1. Volontär dina tjänster på en lokal välgörenhet eller ideell. Volontärarbete för att redigera eller skapa logotyper, banderoller, utskrifter och andra grafiska material för välgörenhetsorganisationer är ett utmärkt sätt att få lite verklighetsupplevelse medan du är i gymnasiet eller högskolan. Kontakta välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer i ditt område. Se om de skulle vilja uppdatera sin logotyp, eller om de behöver något annat designarbete.
    • Volontär dina tjänster När du är bekant med Adobe Illustrator och Photoshop.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 8
    2. Ansök om praktikplats i gymnasiet eller högskolan. Använd Internet för att söka annons eller marknadsföringsbyråer. Titta på lokala myndigheter såväl som stora namnbyråer. Ring eller maila dem för att se om de erbjuder praktik. Om de gör det, se till att fråga om kvalifikationerna. Ansök om både betalda och obetalda praktikplatser som du kvalificerar dig för.
  • Till exempel, "God morgon. Jag skulle vilja veta om ditt företag erbjuder praktik i grafisk design. Om så är fallet skulle jag vilja ansöka. Snälla låt mig veta vem jag ska vidarebefordra mitt CV till. Tack."
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 9
    3. Gå med i ett lokalt grafiskt designgemenskap. Sök efter grafiska designgemenskaper online eller på ett lokalt högskola eller universitet. När du är med, startar du nätverk med medlemmarna. Låt medlemmarna veta att du letar efter arbete för att expandera din portfölj. Någon kan få dig i kontakt med en rekryterare.
  • Var medveten om att vissa samhällen kan kräva att deras medlemmar betalar avgifter.
  • Bildbeteckningen blir en grafisk designer Steg 10
    4. Berätta för dina vänner och familjemedlemmar att du letar efter ett jobb. Låt dem veta att du letar efter en praktik eller en postnivåposition. Skicka dem en kopia av ditt CV och en länk till ditt portfölj- eller sociala medier. På så sätt kan de enkelt hänvisa din information till potentiella arbetsgivare.
  • Låt också dina klasskamrater och sociala medier kontakter vet att du letar efter möjligheter att expandera din portfölj.
  • Del 3 av 4:
    Skapa en portfölj
    1. Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 11
    1. Välj dina bästa arbetsstycken. Undvik att inkludera allt du någonsin har skapat. Placera istället de bitar du är mest stolt över. Dessa bitar ska visa dina förmågor och visa upp ditt förtroende för ditt arbete.
    • Inkludera självinitierad arbete, såväl som arbete du har gjort för specifika kunder.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 12
    2. Inkludera en mängd olika exempel. Plocka bitar som visar ditt kompetensort. Inkludera bitar som visar din typografi, webbdesign och logotyp design färdigheter, till exempel.
  • Plocka bitar som visar att du har arbetat för en mängd olika klienter också.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 13
    3. Kontextualisera ditt arbete. För varje bit av arbete, skriv en till två stycken som förklarar kundens mål och hur din design mötte dessa mål. Prata om din inspiration för designen och din kreativa process. Var noga med att inkludera information om framgången för din design. Skriv in informationen i ett Word-dokument.
  • Till exempel, nämna att kunden var nöjd med ditt arbete och kontrakterade dig att göra mer, eller prata om hur din design ökade försäljningsaktivitet för din klient.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 14
    4. Ange eventuella ytterligare arbetsförmåga. Skapa en CV-sida i din portfölj som visar dina färdigheter, liksom din relevanta arbetslivserfarenhet. Detta kan vara den första eller sista sidan i din portfölj, beroende på hur du organiserar den. Var noga med att notera din förmåga att möta deadlines, kommunicera effektivt, arbeta med lagmedlemmar och andra viktiga yrkeskunskaper.
  • Var noga med att lista några grader eller certifikat som du har på den här sidan.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 15
    5
    Skapa en webbplats För ditt arbete. Använd en värdportfölj eller en värd för affärswebbplats som karbonmade, dunked, wordpress, weebly, squarespace eller portföljlåda för att skapa en webbplats för ditt arbete. Alternativt, använd en självhärdad webbplats. Om du börjar, använd en värdportföljs webbplats för att bygga din webbplats. På så sätt behöver du inte hantera att bygga din webbplats från grunden.
  • En webbplats som visar ditt bästa arbete är ett bra sätt att göra surfning av ditt arbete enkelt och engagerande.
  • Del 4 av 4:
    Arbetar som en grafisk formgivare
    1. Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 16
    1. Främja ditt arbete via online-samhällen. Registrera dig för att vara medlem i ett online-designgemenskap. Skapa en profil och publicera dina bästa verk på webbplatsen. Detta är ett bra sätt att få feedback och förbättra ditt arbete.
    • Exempel på välkända online-samhällen är deviantart, behanser och dribbling.
  • Bildtiteln Bli en grafisk designer Steg 17
    2
    Frilansarbete. Om du vill vara frilansare, var beredd att hitta ditt eget arbete. Skicka din portfölj till lokala marknadsförings- och annonsbyråer som arbetar med frilansare. Se till att följa upp med dina kunder om du inte hörs tillbaka från dem i mer än en vecka.
  • Som frilansare måste du kunna göra din egen marknadsföring, fakturering och redovisning förutom att vara en grafisk designer.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 18
    3. Använd sociala medier för att hitta nya kunder. Skapa ett Instagram eller Facebook-konto specifikt för ditt arbete. Publicera dina bästa arbetsstycken på dessa webbplatser. Lägg också en länk till din webbplats så att kunderna snabbt kan se din portfölj och återuppta om de är intresserade av dina tjänster.
  • Börja med att lägga till dina vänner, familjemedlemmar, kollegor och kollegor som vänner. Uppmuntra dem att dela ditt arbete med sina anhängare.
  • Bildtiteln Bli en grafisk designer Steg 19
    4. Arbeta för ett designföretag. Bläddra bland de grafiska designföretagens webbplatser, eller använd jobbsökningswebbplatser som LinkedIn eller för att hitta öppningar. Välj inträdesnivå jobb som du kvalificerar dig för. Leta efter assistent jobb, eller för jobb där du kommer att vara en del av ett lag. Skicka din portfölj online eller personligen för positioner som du kvalificerar dig för.
  • Du behöver vanligtvis 1 till 2 års erfarenhet och kunskap om grundläggande grafiska designkunskaper för att kvalificera sig till positioner på inträdesnivå.
  • Bild med titeln Bli en grafisk designer Steg 20
    5. Avancera till en högre position vid företaget. När du arbetar på företaget, se till att förbättra dina tekniska färdigheter. Men när du förbättrar dina tekniska färdigheter, arbetar du med dina ledarskapsförmåga, liksom din förmåga att få saker gjort. Ta på extra arbete, mentor andra, volontär att leda projekt och möta viktiga tidsfrister.
  • Det här är bra sätt att bli erkänd som en hård arbetare som kan få fler ansvarsområden
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande