Hur man kallar öl utan kylskåp

Du vill hålla dina öl kalla, men du har inte ett kylskåp! Ditt tillvägagångssätt varierar beroende på om du är utomhus eller inomhus - du måste jobba med vad du har tillgång till. I allmänhet finns det tre lågteknologiska alternativ: kyla din öl med kallt vatten, is eller snöbulle din öl med kraften av förångande kylning - eller begrava din öl i kall, fuktig jord för att hålla den från att värma upp på en varm dag.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda vatten, is och snö
1. Coola öl med kallt vatten. Detta är ett av de snabbaste sätten att sänka temperaturen på en dryck, och du kan göra det inomhus eller utomhus. Helt nedsänka ytan på din ölbehållare i kallt vatten - det kallare, desto bättre. Om vattnet är isigt, bör du kunna kyla en öl från rumstemperatur till "festkall" inom fem minuter. Processen kan ta något längre om du är utomhus, eller om vattnet är varmare.
  • Om du är inomhus: dunk öl i en hink med isvatten, eller kör dem under en kall kran i några minuter.
  • Om du är utomhus: Dunker öl i en naturlig vattenkälla - en flod, en vår, en sjö eller ett hav. Var noga med att säkra öl så att de inte sjunker eller driver bort.
  • 2. Ge öl en kall "bad". Fyll en hink, ett badkar, en kylare eller någon stor, vattentät behållare med det kallaste vattnet som du kan hitta. Tillägg med is, om möjligt. När du är klar, försök igen vattnet: Vatten din gräsmatta, eller din trädgård, eller fyll i ett husdjurs vattenskål. Placera dina drycker i isvattenlösningen och rör dem snabbt runt i 2-5 minuter. Genom omröring använder du tvångskonvektion för att påskynda överföringen av värme ur din drink och in i isvattenlösningen.
  • Lägg till så mycket is till vattnet som möjligt, men inte så mycket att det förhindrar att hela dryckesbehållaren är nedsänkt i vattnet. En 50/50 blandning av is och vatten är en bra tumregel.
  • Den tjockare och bättreisolerade behållaren, desto bättre. Försegla behållaren från luften för att behålla ännu mer av chillen. På detta sätt smälter isen långsammare.
  • 3. Lägg till bordsalt till isen. En liten handfull bör göra tricket. Salt sänker vattentemperaturen på vattnet - vilket innebär att vattnet kan bli kallare än den normala frysningstemperaturen (32 grader Fahrenheit OR0 grader Celsius) utan att vända sig till is.
  • 4. Kör kranen. Om du har tillgång till en handfat kan du snabbt kyla öl. Håll öl under kranen och kör en stadig ström av kallt vatten över behållaren. Du borde kunna kyla en öl inom fem minuter. Spara avrinningsvattnet i en hink så att du kan återuppta det.
  • Om du inte har en handfat kan du använda en dusch, ett badspatot eller någon annan vattenkälla.
  • Slösa inte vatten. Spara avrinningsvattnet i en hink, sedan använda den för att tvätta disk eller vattenväxter. Köra kranen i fem minuter bara för att kyla öl är otroligt slösigt.
  • 5. Nedsänka öl i en vattenkälla. Hitta en kall och tillgänglig vattenkälla: en flod, en sjö, en vår, ett hav. Rig upp ett system för att hålla ölarna att sjunka eller drifta. Binda öl i ett nät eller påsstränga dem tillsammans med rep - skjut dem i sanden i botten - kilar dem mellan rötter, stenar eller kelp. Om du kyla dina öl i rinnande vatten, se till att binda dem till banken, en båt, eller dig själv så att de inte sveps nedströms.
  • Använd inte varmvattenkällor, som varma källor eller geysrar. Detta är intuitivt, men kanske har nämnt.
  • Om det finns ett kallt regn ute, försök lämna ölen ut där de kommer att fånga elementets brunt. Detta kan inte kyla dem lika effektivt som en fullständig nedsänkning, men det borde göra tricket i tid.
  • 6. Stick dina öl i snön. Om det finns snö på marken, klicka bara dina öl i snön och vänta en halvtimme. Om det är kallt ut - säg, under 40 grader - men det finns ingen snö, kan du fortfarande sätta öl ute för att kyla. Försök att lämna dem i skuggan, inte det direkta solljuset. Om snön är tillräckligt djup, kilar ölen under ytan så att de svalnar snabbare.
  • Om du lämnar öl under snön, se till att du markerar platsen så att du inte glömmer var du har lämnat dem. Annars kan du bli dömd att dricka varma öl på våren.
  • Metod 2 av 3:
    Använda evaporativ kylning
    1. Bild med titeln Cool öl utan ett kylskåp Steg 7
    1. Försök chilling dina öl med förångande kylning. Konceptet: Du kommer att lägga öl i en lerkruka, isolerad av ett lager av sand och en större lerkruka. Täck toppen av krukan med en kall, våt handduk. När vattnet avdunstar, kyler det insidan av behållaren. Efter en timme eller två kan du sätta öl inuti och låt dem svalna! Du kan använda den här metoden även på mycket heta dagar - du kanske kan kyla insidan av potten till mer än 40 grader under utetemperaturen.
    • I en nypa kan du använda mindre förångande kylning. Blötlägga en handduk, tidning eller toalettpapper med kallt vatten, sätt sedan på ölet inuti. När vattnet avdunstar, ska öl sakta svalna.
  • Bild med titeln Cool öl utan ett kylskåp Steg 8
    2. Hitta två lerkrukor. Man borde vara tillräckligt stor för att hålla 2-5 öl på en gång - den andra borde vara tillräckligt stor för att hålla den första potten med minst en halv tum av clearance på varje sida.Anslut botten av varje kruka med lera, kitt, kork - allt som hjälper till att behålla sanden.
  • Om du måste använda plastkrukor (eller ett annat material), då kan du. Tänk på att lera är en bättre isolator, så a "Clay Pot kylskåp" kommer att bli effektivare.
  • 3. Isolera med sand. Du kan använda någon form av sand, även om fingritflodsand (i motsats till mindre tät sand med större korn) kommer att isolera bäst. Fyll den nedre tumen av den största krukan med sand och placera sedan den mindre potten inuti. Fyll försiktigt utrymmet mellan de två krukorna tills den är helt fylld med sand. Det är okej om du spillar lite sand i botten av den mindre potten.
  • 4. Våt sanden. Häll försiktigt isiskt kallt vatten i gapet mellan de två krukorna, hela vägen. Låt vattnet suga in i sanden, men använd inte så mycket vatten som det pooler på toppen. Du vill att sanden ska vara fuktig, men inte lerig.
  • 5. Placera öl inuti. När insidan av pottkylskåpet har sjunkit under ca 50 grader är du redo att börja kyla dina öl. Du kanske behöver vänta några timmar på en varm dag, eller en fråga om några minuter på en kall dag. Kolla öl varje timme eller så, men inte oftare.
  • 6. Placera en våt handduk över toppen. Grundligt blöta en handduk med kallt vatten, sedan vrida det så att det inte soping. Drapera handduken spänna över fälgarna i de två krukorna, och se till att det täcker hela öppningen. Nu, din "Clay Pot kylskåp" är komplett. När vattnet avdunstar från sanden och handduken, kommer det att kyla det inre av potten. Lämna konturen för att sitta i några timmar innan du lägger öl inuti. När de är kalla är de redo att dricka!
  • Om du behöver kyla dina öl snabbt, så är det okej att lägga dryckerna inuti omedelbart. Tänk på att inredningen kan svalna snabbare utan att dryckerna tar upp utrymme - och att processen fortfarande inte kommer att vara omedelbar.
  • Återskapa handduken med isigt vatten efter behov. Så länge det är fuktigt, borde du vara okej. Om du flyttar handduken, lämna inte "kylskåp" öppen för länge, annars kommer du att förlora all den kalla luften.
  • Överväga att lämna en termostat inuti potten. Detta hjälper dig att mäta hur bra din "kylskåp" jobbar, och det kommer att ge dig en ledtråd när du ska infoga öl.
  • Metod 3 av 3:
    Begrava öl
    1. Bild med titeln Cool öl utan ett kylskåp Steg 13
    1. Överväga att begrava dina öl i cool, fuktig jord. Denna metod är inte så snabb som de andra, men det kan hålla flaskor coola under långa perioder. Detta kan vara särskilt effektivt om det är en varm och solig dag. Det är mindre rörigt om dina behållare är stora, och det hjälper till att hålla dina öl chill om du flyttar dem från andra kylförvaring.
  • Bild med titeln Cool öl utan ett kylskåp Steg 14
    2. Hitta en plats av cool, fuktig jord. Titta i skuggan, inte den slående solen. Försök att begrava dina öl längs stranden av en flod, en sjö eller ett hav - men var försiktig om tidvattnet kommer in. Den våtare jorden, desto bättre.
  • Du kan också hälla vatten på marken för att hålla det fuktigt. Det kan vara det bästa valet om det inte finns någon vattenkälla, och du har vatten att spara,
  • Bild med titeln Cool öl utan ett kylskåp Steg 15
    3. Begrava öl. Gräva ett hål som är tillräckligt stort för ölbehållaren. Begrava upp det till locket eller locket, djupare är svalare. Överväg att lämna locket eller locket utsätts för att hålla det från att bli smutsig. Om du begraver öl helt, se till att du inte glömmer var du lämnade dem!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ett annat sätt att kyla din dryck är att vika en pappershandduk eller något som kan blötläggas och lindas runt drycken. Lägg sedan salt till en halv av pappershandduken och vika den för att stoppa saltet från att släppa ut. Sedan linda runt omkring dig dricker för att kyla ner det.

    Varningar

    Ta alltid allt ditt papperskorgen med dig efter att ha varit utomhus. Lämna inte flaskor, burkar, lock eller plasthållare ut för djurlivet att inge.
  • Salt kommer att döda växter i högre koncentrationer och ändrar jordens pH i lägre koncentrationer, vilket eventuellt förändrar vad som kan växa på den marken. Nakna mark där det finns tunga regn eller snabbt rörligt vatten (på en brant sluttning eller en flodbank som till exempel översvämningar) kan resultera i erosion. Så snälla kassera saltvatten ansvarsfullt.
  • Saker du behöver

    • Ölflaska
    • Vatten
    • Vind eller ström, vattenkropp
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande