Hur tvingar lökar inomhus

Om det kyliga vintervädret är nere, lägger du till några blommor inuti verkligen upp dig. Tvinga glödlampor inomhus är ett bra sätt att hålla vårblommor direkt på din bänkskiva året runt! Med rätt leveranser och lite tålamod kan du göra dina blommor blommar inuti på bara några månader.

Steg

Fråga 1 av 6:
När ska du tvinga lampor?
  1. Bild med titeln Force Lökar Inomhus Steg 1
1. Tvinga dina glödlampor så snart det kalla vädret träffar. Bulbblommor gör inte bra under de kalla vintertemperaturerna. Så snart vädret börjar svalna, ta tag i dina pottmaterial och börja tvinga dina glödlampor inomhus. Du kan hålla dem i en kruka inuti hela vintern, sedan transplantera dem ute på våren.
  • Realistiskt kan du tvinga lökar inomhus varje gång på året. Det är dock mest mening att göra det under vintern eftersom de inte kan växa utanför.
Fråga 2 av 6:
Vilka typer av glödlampor kan du tvinga inomhus?
  1. Bild med titeln Force Lampor Inomhus Steg 2
1. Du kan tvinga någon fjäderblommande lampa inomhus. Men vissa är svårare än andra. Hyacinths och påskliljor är några av de enklaste lamporna att arbeta med, medan tulpaner kan vara lite hårdare. Krokus, druvhyacint, snowdrops, caladiums, och amaryllis är också bra alternativ.
  • När du köper blomlampor, leta efter stora, bra stora glödlampor som är fria från mögel och mögel.
  • Plantskolor är bra ställen att köpa lökar.
Fråga 3 av 6:
Hur växt lökar i marken?
  1. Bild med titeln Force Lampor Inomhus Steg 3
1. Fyll en pott 1/3 av vägen full med pottmark. Välj en lera eller plastpott med dräneringshål som är minst 6 tum (15 cm) djupt. Fyll det ca 1/3 av vägen upp med kommersiell pottjord från en trädgårdsförsörjning.
  • 2. Stå lamporna upp i jorden. Peka på den håriga roten av lamporna ner i jorden med de spetsiga ändarna uppåt. I en 6 i (15 cm) kan du plantera ca 6 tulpanlökar, 6 påskliljalökar, 3 hyacintlökar eller 15 krokuslökar.
  • 3. Täck glödlamporna med pottmark. Ta tag i din pottmark och häll försiktigt det runt lamporna, se till att de är upprätt. Håll hällen tills spetsen av lamporna bara knappt sticker ut ur jorden. Tryck på krukan på marken för att platta ut pottjorden och sedan vattna dina lampor tills jorden är fuktig.
  • Fråga 4 av 6:
    Hur länge chillar du dina glödlampor?
    1. Bild med titeln Force Lampor Inomhus Steg 6
    1. Kyla lamporna i 12 till 14 veckor. Hitta en plats i ditt hem som är mellan 35 och 48 ° F (2 till 9 ° C), som ett garage, kylskåp eller källare. Placera dina krukor i kylområdet och lämna dem där för att simulera det kalla vinterväder som glödlamporna normalt skulle gå igenom.
    • Om du lägger dina glödlampor i kylskåpet, täcka krukorna med plastpåsar som har några lufthål som är poked i dem.
    • Vattna glödlamporna varje par dagar för att hålla jorden fuktig.
    Fråga 5 av 6:
    Hur tvingar du dina glödlampor att blomma?
    1. Bild med titeln Force Lampor Inomhus Steg 7
    1. Placera lamporna på en solig plats efter kylförvaring. Temperaturförändringen kommer att tvinga dina blommor att börja blomma. Ta med dina krukor inuti och försök att hålla dem omkring 50 till 60 ° F (10 till 16 ° C). I 3 till 4 veckor kommer dina glödlampor att blomma!
    • Om du vill ha blommor året runt, försök plantera dina glödlampor några veckor från varandra. På det sättet kan du ta med dem inom några veckor för ett kontinuerligt utbud av blommor.
    • För att förlänga din blommtid, flytta blommorna till en cool plats i huset varje natt. Det kommer att simulera den naturliga blomsperioden av en blomma och få dem att blomma längre.
    Fråga 6 av 6:
    Kommer att tvinga lökar blommar igen?
    1. Bild med titeln Force Lampor Inomhus Steg 8
    1. Nej, de brukar inte. Lampor som tvingas inomhus är vanligtvis en och gjort process - när blomman dör, kan du ta bort lampan och kasta den i din komposthög. Påskliljor är det undantaget från den här regeln: du kan rädda glödlamporna genom att plantera dem utomhus i marken.
    • Lampor är ganska billiga, så det kommer inte att kosta dig mycket att ersätta dem varje år.

    Tips

    Om du planterar dina glödlampor i använda krukor, tvätta krukorna med varmt, tvålvatten först för att ta bort skadedjur och svamp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande