Hur man bryr sig om en vilande groda

Det finns över 3500 arter av grodor runt om i världen, med cirka 80 arter som är infödda till USA. Dessa amfibier bor i en mängd olika miljöer. Vissa föredrar våta, coola livsmiljöer, medan andra föredrar varma och fuktiga tropiska livsmiljöer. Om du har köpt en groda på din lokala djuraffär, ska butikens anställda ha en bra uppfattning om vilken typ av miljö din groda föredrar. Se till att din grodas livsmiljö liknar sin naturliga miljö så nära som möjligt och hjälper din groda att förbereda sig för overwinterhibreringen genom att se till att dess behov är uppfyllda.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelse för viloläge
  1. Bild med titeln Vård för en viloläge FROG STEG 1
1. Flytta vilda grodor till en djupare sjö eller damm. När vattenlevande grodor börjar i oktober, behöver de vanligtvis en sjö eller damm djupt nog för att undkomma den frusna ytan. Om du stöter på en groda i det vilda som bor i damm mindre än 16 tum (40 cm) djup, kan vattnet frysa hela vägen på grund av sitt grunda djup. Om så är fallet måste du antingen flytta grodan till en sjö / damm i närheten som inte fryser hela vägen, eller ta med grodan inuti ditt hem för vintern.
  • Oavsett om du flyttar grodan eller tar det inomhus kommer det att bero på ditt samhälle (särskilt om några dammar / sjöar är i närheten), liksom din förmåga att ta hand om en groda över vintern.
  • Om du är i konflikt på vad du ska göra, prata med en lokal djurlivsbiolog. De flesta högskolor och universitet har djurlivsexperter, och några gymnasier kan också ha djurlivsbiologer.
  • Bild med titeln Vård för en viloläge Frog Steg 2
    2. Ge grodan med en lämplig inomhusmiljö. Om du har en husdjur groda, eller om du har bestämt dig för att ta hand om en groda över vintern, måste du skapa en bekväm habitat för grodan. För inomhusvård är ett glas akvarium den bästa miljön du kan erbjuda. Se till att din groda har någon typ av skydd inom akvariet om det vill gömma sig, liksom ett lämpligt substrat för att gräva / burrowing.
  • Överväg att lägga ner en säng av grus delvis eller allt akvarium, beroende på vilken typ av groda du bryr dig om. Träd grodor kommer förmodligen att föredra en steril blandning av sand och potting jord.
  • Ge växter i vattenlevande miljöer. Grodor som viloläge under vattnet måste kunna ta i tillräcklig syre genom sin hud under vattnet, vilket innebär att de behöver massor av fotosyntetiska växter i vattnet med dem.
  • Vissa grodor kommer att försöka äta andra grodor. Av den anledningen är det bäst att hålla grodor av samma storlek tillsammans i samma tank, om du planerar att ta hand om flera grodor.
  • Bild med titeln Vård för en viloläge Frog Steg 3
    3. Se till att grodan har mat och vatten. Oavsett om din groda räddades från det vilda eller köpt i en djuraffär, måste det ha sina grundläggande behov mätt. Din groda behöver mat varje dag. Det kommer också att behöva en maträtt eller ett rent, orubbligt vatten att sitta i.
  • Grodor äter ofta mer mat än vanligt att föda upp före viloläge. Se till att din groda har tillräckligt med mat att äta varje dag för att säkerställa en hälsosam viloläge.
  • Grodor njuter vanligtvis av insekter och sniglar, eftersom de är lättillgängliga i de flesta livsmiljöer som grodor naturligt bor i.
  • Du kan köpa crickets och Deklorination droppar i de flesta husdjursaffärer.
  • Bild med titeln Vård för en viloläge FROG STEG 4
    4. Ge grodan en plats att hibernat i sin tank. Att ge din groda med en lämplig miljö är viktig, men en del av den miljön ska innehålla en plats att hibernate över vintern. Var och hur din groda vilor kommer att bero på vilken typ av groda du bryr dig om.
  • Träd grodor (inklusive chorus grodor, peepers och grå träd grodor) vanligen vilande på land, ofta genom att begrava sig i jorden. Dessa grodor kan behöva ett djupare, rikare jordsubstrat för grävning och viloläge.
  • Vissa träd grodor, som trägroda och våren peeper, kan inte gräva i jorden. Istället kryper dessa grodor i utrymmen i krackade stockar eller stenar, eller ibland begraver sig i löv på marken.
  • Sanna grodor (leopard grodor, gröna grodor och bullfrogs) vanligen vilande i sjöar och dammar. Dessa typer av grodor kommer att kräva en större vattenmiljö att hibernat i.
  • Del 2 av 3:
    Omsorg för en groda under viloläge
    1. Bild med titeln Vård för en viloläge FROG STEG 5
    1. Håll temperaturen stabil. Beroende på arten av groda du bryr dig, kan det behöva en växellampa. Tropiska grodor kommer också att kräva fuktighet, vilket innebär att du kan behöva dimma tanken några gånger varje dag och installera en hydrometer för att övervaka fuktnivåerna. Men de flesta nordamerikanska amfibier behöver inte en artificiell värmekälla.
    • Amfibier i norra USA föredrar vanligtvis något i 65 till 75 grader Fahrenheit (18 till 24 grader Celsius), men du bör aldrig överstiga 80 grader Fahrenheit (26.7 grader Celsius) Om det inte är en tropisk groda art.
    • Tropiska grodor som den argentinska horned grodan och den afrikanska tjurfrogen behöver vanligtvis temperaturer runt 80 grader Fahrenheit (26.7 grader Celsius) för att överleva.
    • Prata med en amfibisk expert på din lokala djuraffär för att avgöra vilka arter du bryr dig om och om den arten behöver en värmelampa.
  • Bild med titeln Vård för en viloläge Frog Steg 6
    2. Ge mat under viloläge. I det vilda, kommer många grodor att avstå från att äta medan du är viloläge. Men amfibier i allmänhet kommer ofta ut ur viloläge under perioder av mildt väder, och de brukar foder under dessa perioder. Eftersom du styr grodans miljö genom att hålla den inomhus, kanske du vill lämna lite mat i närheten, bara om det kommer ut ur viloläge oväntat.
  • Bild med titeln Vård för en viloläge FROG STEG 7
    3. Motstå uppmaningen att störa din groda. Grodor kan verka döda under sin inaktiva viloläge. Det är bäst att lämna grodan ostörd under den här tiden, eftersom störning av grodan eller dess miljö kan starta grodan och störa sin naturliga viloläge.
  • Vissa grodor föredrar att hibernat i vatten. Se till att vattenrätten i din tank är tillräckligt stor för att rymma en sittande groda.
  • Del 3 av 3:
    Ger vård efter att grodan är vaken
    1. Bild med titeln Vård för en viloläge Frog Steg 8
    1. Ge gott om mat till husdjur grodor. Grodor använder vanligtvis resten av sina feta butiker när de först kommer fram från viloläge, men de måste snabbt återuppta sina vanliga dieter. Eftersom din groda var overwintring i en mer mild miljö, kanske det inte har lagrat sig så mycket fett som grodor i det vilda skulle. Se till att du ger din groda lite extra mat på våren när den först kommer fram från viloläge.
  • Bild med titeln Vård för en viloläge Frog Steg 9
    2. Släppa vilda grodor tillbaka i det vilda. Om du har bryr dig om en vild groda över vintern, måste du släppa den tillbaka i det vilda när det kommer ut ur viloläge. Grodor i naturen kommer att söka kompisar nästan omedelbart efter att ha kommit ut ur viloläge på våren. Ta vilda grodor tillbaka utomhus och släppa dem nära en damm eller sjö så att de kan börja parningsprocessen.
  • Släpp inte grodor nära vägbanor. Många grodor drabbas av fordon medan de försöker korsa vägarna under parningstiden.
  • Släpp din vilda groda så nära en sjö eller damm som möjligt, och stör inte det när du har släppt det.
  • Var inte orolig om grodan lämnar dammen du returnerar den till. Många grodor kommer att hålla sig borta från vatten tills de når sexuell mognad (som vanligtvis tar två till tre år), och grodor håller sig i allmänhet borta från vatten efter avel.
  • Bild med titeln Vård för en viloläge FROG STEG 10
    3. Överväga att rädda vilda grawn i kallt väder. Din groda kommer sannolikt att överleva en kall stavning på våren om den har tillräcklig mat efter viloläge. Dess spawn kan dock inte överleva om vädret blir oseasynligt kallt på våren. Efter parning låg grodor deras kula i grunt vatten, och de grawna är särskilt mottagliga för frost.
  • Om en kall stavning plötsligt kommer, kan du rädda gissa från en vild groda genom att skopa upp dem i en hink. Håll dem inomhus tills vädret blir lite varmare och frost är inte längre en faktor.
  • När du släpper ut spenen, se till att du gör det i samma damm som du räddade dem från.
  • Försök inte att höja gissa. Ta bara dem inomhus för att rädda dem från en frost och returnera dem till det vilda så snart som möjligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande