Hur man bryr sig om en spindelväxt

Spindelväxter (klorofytum comosum) kan också kallas flygplanter. Spindelväxter bildar båge klumpar av gräsliknande löv och få sina vanliga namn från barnplantorna som bildar sig på deras danglingstammar. De är en av de mest anpassningsbara och lätta att odla husplanter, så de är perfekta för människor som inte nödvändigtvis har en grön tumme!

Steg

Del 1 av 3:
Tillhandahålla den bästa platsen
  1. Bild med titeln Vård för ett spindelväxter Steg 1
1. Välj väldränering av mark eller pottmedium. Om din spindelväxter är utomhus, plantera den i ett område med väldränningsjord, som jord som innehåller sand. Om din spindelväxter är inomhus i en kruka, välj ett pottmedium som vermikulit eller coco coir. Fret inte för mycket över jorden, eftersom spindelväxter är mycket anpassningsbara.
  • Bild med titeln Vård för ett spindelväxter Steg 2
    2. Ge måttlig till djup nyans eller indirekt ljus. Spindelväxter behöver inte ett ton naturligt ljus, så de gör det bra i badrum och sovrum. De trivs också i Windowsills, även om de borde ställas in i 12 tum (30 cm) från söderläge fönster under våren och sommarmånaderna. Utomhus växter bör ha måttlig till djup nyans under dagen, eftersom för mycket direkt solljus kan scorch en spindelväxt.
  • Bild med titeln Vård för ett spindelväxter Steg 3
    3. Upprätthålla måttlig och konsekvent temperatur och fuktighet. Om du bor i ett område där temperaturen fluktuerar vildt eller når extremiteter, kommer dina spindelväxter att göra bättre inomhus. De föredrar en temperatur mellan 50 ° F (10 ° C) och 80 ° C) och kan inte trivas i utomhusområden med frysning eller searing temperaturer. Spindelväxter trivs i fuktiga klimat, så lägg en luftfuktare i samma rum som din spindelväxt.
  • Del 2 av 3:
    Administrera grundläggande vård
    1. Vatten din spindelväxter med destillerat eller renat vatten. Spindelväxter i synnerhet är känsliga för fluoriden i kranvatten. Kranvatten lämnar också efter andra mineraler som bygger upp och kan förstöra din växt, så det är viktigt att använda destillerat eller renat vatten. Vattnet bör hållas vid rumstemperatur, eftersom kallt eller varmt vatten kan chocka dina växter och försvaga dem.
  • 2. Håll jorden fuktig men inte fuktig. Peka försiktigt ditt finger i jorden för att se om det är torrt. Om topp 1 tum (2.5 cm) eller så av jord är torr, det är dags att vattna din spindelväxt. Vattning måttligt eller en gång per vecka under det första året borde vara tillräckligt för att hålla jorden konsekvent fuktig, men inte alltför våt. Efter det första året kan du vattna växten sporadiskt. Töm överskott av vatten från dräneringsbrickor omedelbart om din spindelväxter är krukad.
  • Bild med titeln Vård för ett spindelväxter Steg 6
    3. Befibla spindelväxter 1 till 2 gånger per månad under våren och sommaren. Under växtsäsongen, använd ett generellt flytande gödselmedel för att mata dina spindelväxter. Flytande gödselmedel kommer att ge bättre resultat än granulära gödselmedel. Följ anvisningarna på gödselmedlet för att veta hur mycket av lösningen som ska tillämpas på jorden vid basen av anläggningen. Undvik att befrukta spindelväxter under vintern om de växer ut sina krukor.
  • 4. Transplantera din spindelväxter när den växer ut sin behållare. Om din spindelväxters rötter börjar växa genom dräneringshålen, måste du repotera den i en större behållare på våren. Var noga med att tillhandahålla färskt pottmedium och välj en behållare med dräneringshål för att hålla växten från att bli vattenloggad.
  • Bild med titeln Vård för ett spindelväxter Steg 8
    5. Propagera stora växter. Dela spindelväxter som är för stora genom att dra eller skära rotbollen i flera sektioner, var och en med några löv och repottar sektionerna med färskt pottmedium. Alternativt kan du plocka av plantor och rota dem i en kopp vatten.
  • När man sprider barnanläggningarna kan det hjälpa till att placera en bomullsboll eller en servettkula i kålen för att hålla rötterna från att bli nedsänkt.
  • Del 3 av 3:
    Hantera gemensamma problem
    1. Trim döda lövtips eller löv med sax. Om du märker bruna eller döda löv eller lövtips, ska du ta bort dem. Snip spetsen eller löv av med sax så att växtens energi kan riktas mot växande friska löv. Var noga med att använda destillerat eller renat vatten på dina spindelväxter, eftersom bruna lövtips kan indikera mineraluppbyggnad i marken eller pottmediet.
  • 2. Behandla spindelmider med naturliga insekticider. Tecken på spindelmider inkluderar tråkiga, gråtande löv och webby substanser på undersidan av löv. Spraya en naturlig insekticid, som neemolja, på växten för att befria den av spindelmider. Du kan hitta neemolja på din lokala trädgårdsaffär.
  • 3. Läka blancherade löv genom att minska solens exponering. Löv och stjälkar som är bleka eller blekta indikerar för mycket sol. Om din spindelväxt är utomhus, transplanterar den till ett skuggigare plats eller placera en lång växt nära den för att ge skugga. Om din spindelväxter är inomhus, flytta den bort från fönster så att den tar emot indirekt, snarare än direkt, solljus.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Spindelväxter är utmärkta för att rengöra luften av små luftförorenande partiklar.De odlades till och med i rymdkapslar för luftrengöring.

    Varningar

    Spindelväxter är giftiga mot katter, även om andra djur inte verkar påverkas. Det skulle dock vara klokt att förhindra alla husdjur, inklusive fåglar, från att äta dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande