Hur man kontrollerar säkerheten på en webbplats

Oavsett om du är i skolan, jobbet eller hemma, vill du alltid vara säker på att du säkert surfar på Internet. Dessa dagar kan hackare och svindlare göra till synes oskyldiga länkar till de som kan ge dina datavirus eller skadliga program, ladda ner oönskade program eller phish. Men bli inte för paranoid! I den här artikeln lär du dig att kontrollera webbplatsens säkerhet och giltighet och hjälpa till att skydda dig själv och din dator från potentiella hot.

Steg

Del 1 av 2:
Utan att klicka på länken
  1. Bild med titeln Kontrollera säkerheten på en webbplats Steg 1
1. Använd online-säkerhetsprogramvara för att hjälpa dig, ladda ner och använda en online-säkerhetstjänst som Norton eller McAfee om möjligt. De kommer att upptäcka eventuella hot mot din dator och varna dig om några osäkra webbplatser. Tjänster som dessa kostar ofta pengar, men det är värt investeringen eftersom du inte behöver ständigt kontrollera om du använder säkra webbplatser eller inte.
  • Även om du inte kan använda säkerhetstjänster är det vanligtvis gratis att kontrollera webbadresser på sina webbplatser med hjälp av länkskannerverktyget som Nortons säkra webb. Du kan också skanna länkar med tjänster som Securi.
  • Bild med titeln Kontrollera säkerheten på en webbplats Steg 2
    2. Titta där sidan visas i Google. Om du använder en sökmotor, till exempel Google, för att komma till webbplatsen, notera hur långt det är från början av resultatsidan.
  • Generellt sett visas mer pålitliga webbplatser högst upp på din resultatsida. Ju längre ner du går, desto mer riskerar du att klicka på en osäker plats.
  • Tänk på att människor kan betala för att få sin webbplats närmare toppen av resultatlistan. De flesta hackare och scammers gör det inte, men lita inte automatiskt det första resultatet ändå.
  • Bild med titeln Kontrollera säkerheten på en webbplats Steg 3
    3. Sväva över länken för att visa hela webbadressen. Hackers och scammers ändrar ofta texten i länkar så att du tror att du klickar på en webbplats, när du faktiskt leds till en osäker plats. Om du svävar musen över länken innan du klickar på den, visar den hela webbadressen i det nedre hörnet av din webbläsare. (Du kan testa det här genom att sväva över länkarna i listan med källor för den här artikeln.)
  • Även om du använder en online-säkerhetstjänst är det ett bra försiktighetssteg för nya, obekanta webbplatser.
  • Bild med titeln Kontrollera säkerheten på en webbplats Steg 4
    4. Lita på din känsla. Det kan låta dumt, men om du Tänk inte att en länk är säker, du borde inte klicka på den. När allt kommer omkring tvingar ingen. Om webbadressen ser misstänkt ut eller ser ut som en bluff, kan det vara en osäker plats.
  • Del 2 av 2:
    När du är på platsen
    1. Bild med titeln Kontrollera säkerheten på en webbplats Steg 5
    1. Kontrollera för författarens / skaparens information. Finns det ett ställe du kan hitta Skaparens kontaktinformation (namn, e-postadress, telefonnummer, etc)? Mest använda, säkra webbplatser som Facebook eller WikiHow gör. Om du är på en scamming eller phishing-webbplats, kommer de sannolikt inte att lämna dig ett sätt att nå dem i rädsla för att bli fångad.
    • Alla webbplatser är olika, och vissa scamming- eller phishing-platser kan ha falsk kontaktinformation som ett sätt att lura dig till att lita på dem. Om du säkert kan göra det, kontrollera att informationen är legit.
  • Bild med titeln Kontrollera säkerheten på en webbplats Steg 6
    2. Gör en snabb skanning av webbplatsen.
  • Finns det några grammatik eller skiljetecken? Felstava? Ibland när scammers eller hackare är i en rush, kommer de att glömma att kolla dessa saker. Kommersiella webbplatser Sådana butiker eller banker skulle inte ha enkla fel så här.
  • Finns det ett företagslogotyp? Vad sägs om bilder? Om webbplatsen inte ser professionell, är det förmodligen inte. Även om webbplatsen är säker, vill du förmodligen inte lita på någon information du hittar där. Om de inte tog sig tid att göra platsen, tog de förmodligen inte tid att undersöka heller.
  • Begär det din personliga information? Finns det misstänkta bilagor eller erbjudanden som är för bra för att vara sanna? Hackers och scammers vill ofta lura dig att överlämna personlig information, så tänk innan du anger något "tävlingar" som kräver ett kreditkortsnummer.
  • Bild med titeln Kontrollera säkerheten på en webbplats Steg 7
    3. Om du fortfarande är osäker, gör en mer noggrann kontroll.
  • Finns det verkliga länkar blandade med falska länkar? Ibland kan detta signalera ett bedrägeri, eftersom människor efterliknar en annan webbplats kommer ofta att ha riktiga länkar till en sekretesspolicy eller en användarvillkor bland länkar till bedrägerier. De gör det för att göra det att visas mer "verklig".
  • Akta dig för popup! Phishing-bedrägerier kommer ibland att rikta dig till en riktig webbplats med popup-fönster som leder till en falsk eller osäker.
  • Tips

    Kom ihåg att vissa mindre webbplatser (även om de är säkra) kommer inte att inkludera kontaktuppgifter. Bara för att en webbplats inte har den, hoppa inte till slutsatsen att det är osäkert.
  • Om du hittar eller misstänker en osäker webbplats eller en bluff, avsluta sidan. Då rekommenderas att du kör en antivirussökning på din dator och varnar för att inte gå på den webbplatsen.
  • Om du fortfarande är osäker på en webbplatss säkerhet och giltighet efter att ha försökt alla saker ovan, sluta använda den. Kom ihåg att lita på din tarmkänsla, men bli inte för paranoid. Du kan alltid fråga en förälder, lärare eller till och med din chef om du vill ha en andra åsikt.
  • Skolor och arbetsplatser har vanligtvis en online-säkerhetstjänst eller ett program installerat som blockerar olämpliga eller osäkra webbplatser, men det är en bra idé att fråga om att få en om du inte gör det. Att ha en kan rädda dig och andra mycket tid och oroa dig för dåliga platser.
  • Varningar

    Ingen av de ovan angivna strategierna är garanterade att varna dig om en falsk eller osäker plats. Använd dessa tips på egen risk.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande