Hur man blir en mailman

Att bli en mailbärare kan vara ett bra val för någon som börjar en första karriär eller byte karriärer senare i livet. I allmänhet kräver dessa positioner lite för ingen utbildning eller tidigare erfarenhet samtidigt som det ger utmärkt ersättning och fördelar. Den exakta arbetsbeskrivningen, kraven, ansökan och förhandsgranskningsprocessen för en mailbärare varierar beroende på plats. Det finns dock några allmänna steg som du måste ta för att bli ett brevbärare.

Steg

Del 1 av 2:
Ansökan om jobbet
  1. Bilden med titeln Bli en mailman Steg 1
1. Bestäm om att vara en mailbärare är rätt för dig. Innan du börjar på ansökan måste du ta reda på om du skulle vara glad som ett brevbärare. Liksom alla jobb kommer det att bero på din personlighet, livsstil och skicklighet.
  • De lyckligaste och mest effektiva brevbärarna kommer att vara "morgonmänniskor." De flesta postbärare börjar sin dag klockan 7 och avsluta runt 3 pm. Om du är en tidig stigare som vill undvika rusningstrafik kan du vara en utmärkt passform.
  • Den typiska arbetsdagen för de flesta postbärare är en fysiskt ansträngande. Ditt jobb kommer sannolikt att bestå av mycket att gå och lyfta tunga föremål. Om du inte tycker om fysisk aktivitet eller har du hälsoproblem som skulle göra dessa uppgifter svåra eller omöjliga, skulle du förmodligen vara bättre lämpad för ett annat jobb.
  • Om du inte bor i ett tätt urbana centrum måste du vara en skicklig förare. Posten måste levereras oavsett vägförhållandena. Om du är benägen för trafikolyckor eller du hittar körning för att vara stressig, kanske det inte är rätt karriär för dig.
  • Bild med titeln Bli en mailman Steg 2
    2. Leta efter Open Letter Carrier Positions i ditt område. Medan dessa jobb brukade vara listade på det lokala postkontoret använder de flesta länder nu online-applikationssystem. Besök bara den lämpliga webbplatsen och använd sökfunktionen för att hitta jobb nära ditt hem.
  • Förenta staternas posttjänst (USPS), Kanada Post, och Australien skickar alla tillgängliga positioner på organisationernas webbplatser under "Karriär" eller "Om oss."
  • Medan de flesta kungliga postpositioner i Storbritannien är upplagda på företagets hemsida, bokas andra på annat håll. Använd både Royal Mails webbsida under "Karriär" och den offentliga sponsrade webbplatsen Universal Jobmatch för att söka efter öppna positioner.
  • Bild med titeln Bli en mailman Steg 3
    3. Bestäm om du uppfyller arbetskraven. I allmänhet kommer brevbärare att ha kvalifikationer baserade på nivåer av fysisk kondition, körpost och läsförmåga.
  • USPS kräver att alla sökande måste vara medborgare eller juridiska invånare i Förenta staterna och antingen minst 18 år, eller 16 med högskoleexamen. Bärare kan också krävas för att lyfta upp till 70 kg (ca 32 kilo) och ha en säker körpost, beroende på positionen. Framgångsrika sökande måste också godkänna en kriminell bakgrundskontroll, läkemedelsscreening, medicinsk bedömning och lämplighetstest som är specifikt för brevbärare som kallas examen 473. Preferensvalet kommer att ges till veteraner av de amerikanska väpnade styrkorna.
  • Kanada Postförfrågningar om att alla sökande måste kunna lyfta paket som väger upp till 22.7 kilo (50 kg), bär laster upp till 15.9 kilo (35 lbs) och klättra trappor i dåligt väder. De måste också ha ett giltigt körkort med ett treårigt tillfredsställande säkert körrekord. Sökande kommer också att utvärderas utifrån deras organisatoriska och kundservice färdigheter.
  • Australien Post har olika jobbkrav för olika typer av "postleveransofficer" beroende av det specifika transportsättet som används, inklusive promenader. Allmänt måste alla kunna lyfta och bära upp till 16 kilo (ungefär 35 kg) och ha utmärkta interpersonella kommunikationsförmåga.
  • Brevbärare i Storbritannien är vanligtvis skyldiga att lyfta upp till 16 kilo (ungefär 35 kg) och passera ett lämplighetstest. Vid ansökan om leverans för leverans, måste sökanden ha ett fullständigt brittiskt körkort med högst 6 straffpoäng.
  • Bild med titeln Bli en mailman Steg 4
    4. Samla nödvändig dokumentation. Du behöver information om tidigare anställnings- och utbildningsrekord. Du måste också ha relevanta regeringsnummer, till exempel ditt personnummer om du bor i USA och ditt körkort om det behövs.
  • I USA, att kräva veterans preferens, måste du ha en digital kopia av ditt intyg om utsläpp eller utsläpp från aktiv tjänst eller annat bevis på tidigare tjänster.
  • Bild med titeln Bli en mailman Steg 5
    5. Fyll i onlineapplikationen. Ange tillräckligt med tid för att avsluta det utan distraktioner. Hitta ett lugnt ställe och en kompatibel webbläsare för att fylla i online-anställningsapplikationen. Inte alla webbläsarsversioner stöds. Om du har svårt att få en webbsida att visa korrekt, försök visa den på en annan webbläsare. För de flesta applikationswebbplatser måste Java Scripting vara aktiverad.
  • Del 2 av 2:
    Förberedelser för screening före anställning
    1. Bild med titeln Bli en mailman Steg 6
    1. Bekanta dig med erforderliga lämplighetstest. I USA tar postnivåpostarbetare examen 473. Många webbplatser erbjuder testguider som kan köpas. Dessa guider är också tillgängliga på de flesta lokala bibliotek.
    • Exam 473 består av avsnitt på adresskontroll, exakt formulär slutförande, postkodning, kortvarigt minne och personlighet. Medan det inte finns specifika svar kan du studera för, vara bekant med examensformat hjälper dig att koppla av och göra ditt bästa.
    • Sökande i de flesta andra länder måste ta liknande men inte identiska tentor.
  • Bild med titeln Bli en mailman Steg 7
    2. Schema och slutföra dina tentor. I USA är kvalificerade sökande omedelbart inbjudna att ta en online-version av examen 473 efter avslutad applikation både på skärmen och via e-post. Detta måste typiskt göras i en angiven tidsram (vanligtvis 3 till 7 dagar). Om en sökande passerar online-bedömningen måste han eller hon schemalägga en personlig tentamen på ett testcenter som betecknas med personlig postnummer.
  • Online och onsite-versionerna av examen 473 tar vanligtvis 90 minuter att slutföra.
  • Om du passerar examen 473 men erbjuds inte ett jobb, kommer din poäng fortfarande att vara giltig i 6 år. Du kommer inte behöva återta provet inom denna tidsperiod.
  • Om din poäng är under behörighetsgränsen, kommer du inte att kunna återta examen 473 i 120 dagar.
  • I andra länder kan du ta reda på telefon eller e-post. Screening tentor tas ofta samma dag som arbetsintervju.
  • Bildtiteln blir en mailman Steg 8
    3. Förbered dig för din intervju. Om du är inbjuden till en intervju, se till att du är beredd på det. Allmän Jobbintervjufärdigheter krävs med några tillägg.
  • Om positionen har fitnessbehov, håll din kropp frisk och väl vilad.
  • Om en läkemedelsscreening är en del av applikationsprocessen, avstå från tung alkoholanvändning och någon form av olaglig substans i veckorna som leder fram till din intervju. Undvik mat (som vallmofrön) och receptfria läkemedel (som hostsirap) som kan orsaka en falsk positiv på en läkemedelsskärm. Meddela laboratoriet för alla mediciner som du för närvarande tar eller har tagit nyligen, särskilt om du har föreskrivit kontrollerade ämnen (t.ex. behandlingar för kronisk smärta och ADHD) eller mediciner som är kända för att orsaka falska positiva (som de flesta antidepressiva ämnen).
  • Tips

    Om du inte har en hemdator eller Internetåtkomst kan du ansöka med de verktyg som finns tillgängliga på ditt lokala bibliotek.
  • Akta dig för Internet-postprov som lovar USPS-positioner för en testavgift. Det finns ingen avgift för att ta posten. Kontakta US Postal Inspection Service, Federal Trade Commission och State Attorney General eller Better Business Bureau för att rapportera postprov Scams.
  • Bli inte avskräckt om du aldrig hörs tillbaka om din ansökan. Fortsätt bara att applicera varje gång du hittar en öppen lokal position. Kom ihåg att tusentals sökande kan ha tillämpat på samma ställning och att rekryteringsprocessen ofta beror på lycka och timing.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande