Hur man upprättar byggnadsställningar

Byggnadsställningar är ofta en nödvändig del av bygg- och hemunderhåll. Ställ in byggnadsställningar ordentligt för att se till att du och någon annan som använder utrustningen är säker. Ett tillsyn för att bygga uppställningar kan leda till en allvarlig olycka. Att ställa in byggnadsställningar är ett alternativ till att använda stegar. En fördel med att använda byggnadsställningar är det större arbetsområdet och rörlighet som det erbjuder över en stege. Det ger en plattform för promenader och för att ställa in alla dina verktyg. Detta skärs arbetstid drastiskt.

Steg

1. Välj en säker grund för att bygga och ställa in stället. Få lerskikt eller basplattor för att fästa byggnadsställningen för att göra foten mer stabil. En av de viktigaste bekymmerna är att ha ställningsnivå och på säkra marken. Om du är på Unlevel Ground, har du mitt behov av att gräva för att göra smutsnivån i något högt hörn. Använd också justerskruvarna på ställningen för att nivån strukturen. Om ytan är på en drastisk sluttning, få benförlängningar.
  • 2. Välj hjul. Om du planerar att flytta din byggnadsställning till jobbet på olika ställen, inkludera hjul i din ställningsinställning. Kom ihåg att låsa hjulen när du får det på plats.
  • 3. Montera ställningsramen. Lägg ut ändarna av byggnadsställningarna. Lyft ett ändstycke och fäst den övre korsningen. Den bortre änden av denna stag bör stödja ändstycket medan du lyfter det andra ändstycket och fäst sitt övre korsstång. Säkra ändarna på korset på botten av den motsatta ändramen.
  • 4. Se till att byggnadsstället är stabil. Flytta ställningen i önskat läge och se till att den är jämn och säker.
  • 5. Placera plankorna. Lyft plankorna genom byggnadsstängerna och på plats. Hårdvara ska inkluderas för att fästa plankorna på plats.
  • 6. Säker tillgång till byggnadsställningen. Om stegar används för att komma åt ställningen, använd de som är konstruerade för den specifika ställningen. Trappliknande stegar kan användas för att komma åt byggnadsstället men måste ha räcken och treading. En oro med åtkomstpunkten är att göra det säkert att manövrera och förhindra att byggnadsställningen tippas över.
  • 7. Fäst skyddsräcken. Guardrails rekommenderas starkt för alla byggnadsställningar på grund av höjden på utrustningen och risken för fall. Överväg också att använda slips och annat fallskydd.
  • 8. Kontrollera ställningen för att säkerställa säkerhet. Undersök grundligt ställningsinställningen för att se till att alla delar är säkra. Reinspect stillesystemet varje gång du lämnar webbplatsen och återvänder till den för att se till att det fortfarande är säkert.
  • 9. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Hålla säkerhet i åtanke. Byggnadsställningar anses säkrast på en höjd av upp till 4 gånger bredden på basen. Håll ställningen bort från kraftledningar. Var medveten om väderförhållanden. Fungerar inte på byggnadsställningar i dåligt eller extremt väder.

    Saker du behöver

    • lera sills eller basplattor
    • byggnadsdel
    • Stege eller trappor
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande