Hur man katt bevis din lägenhet

Så bedårande som kattungar och katter är deras klor och nyfikna naturen att orsaka kaos på dina kläder, möbler och sängkläder i hela din lägenhet. Tack och lov, det är mycket du kan göra för att katta din lägenhet så att dina nya baby kattungar förstör inte alla dina ägodelar. Du måste också ta bort faror så att din katt inte är skadad eller dödad.

Steg

Del 1 av 3:
Kontrollera din lägenhet och ändra dina vanorGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 1
1. Testa dina skärmar. Om du öppnar dina fönster ofta, kontrollera att dina skärmar inte ger lätt under tryck. Vissa skärmar kommer att dyka upp, låta din katt fly eller ens skada din katt om den faller ut ur en andra eller tredje våningar lägenhet.
  • Om dina skärmar dyker upp, öppna bara dina fönster en spricka eller fråga din ledningspersonal om de kan ändras ut.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 2
    2. Kontrollera alltid din torktumlare och diskmaskin. Katter har en tendens att gå där det är varmt. När du är färdig med att använda dessa apparater, se till att du stänger dem så att din katt inte kryper in och fångas. Dessutom, se alltid inuti innan du kör dem.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 3
    3. Täck dina papperskorgen. Vissa katter kommer att bestämma att de vill utforska vad som finns i papperskorgen, antingen gräva ut otrygga föremål som gör dem sjuka eller knackar burken över. De kunde också klippas på föremål, till exempel kan låsa. En enkel lösning är att få en burk med lock. Byte från metall till plastskuggburkar ska göra bort med skarpa kanter
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 4
    4. Sätt locket ner. Katter, särskilt kattungar, kan drunkna i en liten mängd vatten, inklusive din toalettskål. Dessutom kan äldre katter vilja dricka från det inte så rena vattnet. Det är bäst att bara lägga locket när toaletten inte är i bruk.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 5
    5. Kontrollera dina möbler. Om du har möbler som återleder eller har en lyftfot, kontrollera alltid under innan du lägger upp det. Katter älskar att krypa i täta utrymmen, och du vill inte fälla din.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 6
    6. Lämna inte ljusen obevakade. Katter kan fånga sin päls i brand när de går förbi. Se till att du alltid är i närheten när du har en tänd.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 7
    7. Berätta för din ledning om din katt. Medan du kanske vill dölja ditt husdjur för att undvika att betala en insättning är det viktigt att varna förvaltningen om ditt husdjur. Eftersom ledningen kan komma in i din lägenhet i en nödsituation, borde de veta att du har ett husdjur, så de släpper inte ut det av misstag.
  • Del 2 av 3:
    Avlägsna farorGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 8
    1. Kontrollera för giftiga växter. Många växter är giftiga mot katter. Vissa är bara mildt, medan andra kan vara dödliga. Kontrollera varje växt i ditt hus för att se till att de inte är giftiga mot din katt. Det är bäst att ta ut giftiga växter helt och hållet, men om du måste hålla dem, sätt dem i ett rum är katten inte tillåtet i.
    • Några vanliga växter som är giftiga inkluderar Aloe Vera, någon typ av liljor, många typer av ormbunkar (men inte alla), calladium och många Ivies.
    • Vissa icke-toxiska alternativ för katter inkluderar afrikanska violetter, bambu och fjäderpalm.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 9
    2. Håll giftiga livsmedel utom räckhåll eller läggas bort. Du borde inte ha kaffe, alkohol, choklad, druvor eller russin där din katt kan äta dem. Dessutom bör du inte låta din katt prova jäst deg, macadamia nötter, lök, vitlök, gräslök eller xylitol, eftersom de också kan orsaka problem. Även om det är vanligt lore som katter som mjölk, borde du inte mata den till dem eftersom laktosen kan orsaka magproblem. Slutligen, undvik att mata ditt katt extra salt, eftersom hon kanske inte kan bearbeta det ordentligt.
  • Denna lista är inte omfattande. Kontrollera alltid om en mat är säker för att mata ditt husdjur med hjälp av högkvalitativa webbplatser eller fråga din veterinär.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 10
    3. Sätt upp några strängar. Strängar, som de på persienner, lockar till din katt. De ser ut som perfekta leksaker till henne. Men hon kan bli trassig upp i dem eller till och med krossa sig själv. Din katt kan också vara intresserad av ledningar för elektronik, som har en uppenbar risk om hon tuggar på dem. Göm dem eller knyta upp dem högt när det är möjligt.
  • Glöm inte att dölja strängar som tandtråd eller garn. Medan du kan använda dem för att spela med din katt, om du lämnar henne oövervakad med dessa saker, kan hon svälja, vilket kan orsaka magproblem.
  • Om du inte kan få dem utom räckhåll för din katt, kan du få dem att smaka dåligt. Använd en kattsäker spray, som bitter äpple.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 11
    4. Dölj kemikalierna borta. Rengöringsmedel och andra hushållskemikalier är ofta giftiga mot katter, och din nyfikna katt kan försöka komma in i en flaska om hon kan hitta en. Se därför till att du håller dem bort i skåp som din katt inte kan komma in i.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 12
    5. Dölj läkemedel. Liksom kemikalier kan läkemedel vara giftiga för dina katter. Även om det är ett läkemedel kan din katt normalt ta, det blir en mycket högre dos än hon skulle behöva. Tyvärr kan dina medicinflaskor låta som en kattleksak till henne, och hon kan spela med det tills det dyker upp. Sätt dem i en medicinskåp eller kattskyddad låda, som en med snaphandtag.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 13
    6. Ta bort andra giftiga föremål. Några vanliga hushållsartiklar är giftiga för din katt, de du inte skulle tänka på. Till exempel kan mothballs och tygmjukgörare vara giftiga. Dessutom kan cigaretter och batterier också orsaka dina kattproblem. Var noga med att hålla dem ur kattens räckvidd.
  • Del 3 av 3:
    Skydda dina saker och din lägenhetGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 14
    1. Ge lämpliga repor. Om du bor i lägenheten vill du skydda den från ditt husdjur. Se därför till att du ger en plats för dig katt att skrapa det är inte mattan. Du kan hitta billiga repor på någon djuraffär - vissa är även gjorda av kartong.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 15
    2. Ta ner brytbara. Om du har knickknacks som är brytbara, är det bäst att gömma dem, även om du tror att de är ute av kattens räckvidd. Hon är en nyfiken varelse, och hon kommer att klättra på platser som du inte skulle förvänta dig, knackar av dina breedbles. Inte bara kommer du att förlora Knickknacks, din kattunge kunde bli skadad på brutna shards.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 16
    3. Klippa din katt klor. Om du inte tror på deklarera din katt, klippa kattens tånaglar regelbundet. Som hjälper till att skydda dina möbler, plus det är bättre för din katt. Om hennes klor inte trimmas kan de orsaka smärta för din katt.
  • Du behöver inte ett speciellt verktyg för att trimma kattens klor, men du kan köpa en. Du kan bara använda vanliga nagelklippare, så länge de är skarpa. Har majsstärkelse, styptiskt pulver eller en tvålstång nära för att sluta blöda (gnugga dem på blödningsdelen), även om kloen inte borde blöda om du gör det korrekt. Grip din katt under en arm, medan du tar försiktigt en tass. Tryck på kattdynan för att förlänga klorna, klippa spiken, se till att undvika "snabbt," den rosa delen, som har nerver. Trim resten av klorna. Det kan ta flera sammanträden för att få dem alla.
  • Om du bestämmer dig för att avslöja din katt, se till att du undersöker dina veterinärer. Olika veterinärer använder olika deklarationer - Det bästa tillvägagångssättet är antingen BLADE-excisionsmetoden eller lasermetoden, eftersom de vanligtvis inte leder till ben- eller kuddskador, som guillotinmetoden, det mer traditionella tillvägagångssättet, kan göra.
  • Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 17
    Bild med titeln Cat Bevis din lägenhet Steg 17
    4. Täck dina möbler. En kattskur. Det är ett faktum i livet. Medan du inte kan stoppa en katt från shedding, kan du hitta omslag för dina möbler. De kanske inte är det vackraste alternativet, men du kan dra av dem när företaget kommer över. Plus, du kan tvätta dem regelbundet.
  • Tips

    Förutom stegen ovan, kontakta din veterinär eller lokala djurförsörjningsbutik för råd om ytterligare produkter för att hjälpa kattbeständig din lägenhet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande