Hur barnsäker fönstren

Windows kan vara farligt för spädbarn och småbarn. Som spädbarn börjar krypa och gå, kan de falla ut ur ett fönster eller skära sig på glaset. Använd flera olika former av babyproofing så att om ditt barn blir över 1, är de fortfarande säkra. Du bör hålla dina fönster låsta hela tiden. Om du bor i en höghus, lägg en vakt över ditt fönster. Du bör också utöva grundläggande säkerhet genom att hålla klättringsobjekt borta från dina fönster. Med en liten noggrannhet kan du enkelt bevisa fönstren i din lägenhet eller hemma.

Steg

Metod 1 av 4:
Håller Windows stängda
  1. Bild med titeln Babyproof Windows Steg 1
1. Lås dina fönster. Många fönster har inbyggda lås som du kan låsa med en nyckel för att förhindra att fönstret öppnas. Om dina fönster har nycklar inbyggda är detta ditt bästa alternativ för barnsäkerhet dina fönster. Om dina fönster inte har nycklar, använd dock en annan metod. Installera nycklar är dyr och tidskrävande och det är mycket lättare att använda en alternativ fönsterlåsningsmetod.
  • Du borde ha fönsterlås någonstans i ditt hem om dina fönster har inbyggda nycklar. De var troligt ges till dig när du köpte ditt hem. Om du hyr en byggnad, fråga din hyresvärd för nycklarna till dina fönsterlås.
  • Du kan också byta låsfat i händelse av att du inte kan hitta fönsternycklar. Du kan hitta ersättningsfat online eller på en lokal hårdvaruaffär. Så här byter du låsfat varierar med avseende på den typ av lås som används i ditt fönster. Fat bör komma med tillverkarens instruktioner som förklarar hur man installerar dem.
  • Om du är osäker på hur du byter låsfat själv, anställa en låssmed eller handyman för att göra jobbet för dig. Du vill se till att fatet är rätt att ersättas som det är viktigt att låsa dina fönster för ditt barns säkerhet.
  • Bild med titeln Babyotsofönster Steg 2
    2. Prova fönsterstoppar. Om du har fönster som är öppna är ett fönsterstopp en praktisk plastenhet du kan använda för att stoppa fönster från öppning. Du kan köpa fönsterstopp på de flesta hårdvaruaffärer. Du kan också köpa dem online.
  • Fönsterstopp är triangulära formade bitar av plast som fungerar genom att känga fönstret stängt. I strecksatsen där fönstret glider upp och ner, skulle du kila ett fönsterstopp mot fönstret. Detta bör förhindra att fönstret öppnas.
  • Du vill se till att du får rätt storlek fönsterstopp. Mät längden på strecksatsen på din vägg. Se till att fönstret inte är bredare än det strecksatsen.
  • Du kan få ett fönster öppnat något med ett fönsterstopp på plats. Om du väljer att öppna ditt fönster, se till att öppningen inte är bredare än fyra tum. Ett barn borde inte kunna passa mellan en gap av denna storlek eller mindre.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 3
    3. Använd en Charlie Bar. En Charlie Bar är en annan enhet du kan använda för att hålla glidande fönster stängda. Detta är en metallpinne som passar mellan den övre halvan av ett kilfönster och den del av fönstret som glider upp. Om ditt fönster öppnas i sidled kan du också passa en charlie-bar i ditt fönster horisontellt för att hålla det öppet. Att hålla en charlie bar på plats kommer att förhindra att ett barn öppnar ett fönster.
  • Tänk på, eftersom ditt barn blir äldre, kan han eller hon kunna stå och nå Charlie Bar. Om ditt barn går och blir längre, överväga en annan metod än en Charlie-bar.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 4
    4. Ta bort handtaget i ett vevat fönster. Vevfönster är fönster som kan öppnas genom att vrida en liten vev. Att hålla veved fönster stängda är väldigt enkelt. Du kan helt enkelt ta bort vevet. För det mesta kan vevet avlägsnas genom att helt enkelt vrida den. Men du kan behöva en skruvmejsel för att ta bort några skruvar i vissa vevfönster.
  • Metod 2 av 4:
    Barnsäkerhet ett ovanligt fönster
    1. Bild med titeln Babyproof Windows Steg 5
    1. Samla dina varor. Vissa fönster är utformade på ett ovanligt sätt och följer inte vev- eller glidningsöppningsmönstret. Lyckligtvis finns det en metod du kan använda som fungerar för de flesta fönster. Du behöver följande leveranser, som alla kan köpas online eller på en hårdvaruaffär:
    • Måttband
    • Kardborreband
    • Lim
    • Lexansark
    • Om du inte hittar ett Lexan-ark, prova en annan genomträngning eller ljusglas. Någon på hårdvaruaffären borde kunna peka dig i rätt riktning.
    • Fördelen med ett tydligt fönsterskydd är inte begränsat till det faktum att det passar på de flesta fönster. Ett tydligt fönsterskydd kan också i ljuset, förhindra att ditt hem känner sig mörkt eller tråkigt på grund av ett fönstervakt.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 6
    2. Mät dina fönster. Du kommer att fästa ett Lexan-ark i ditt fönster med kardborreband. För att bestämma hur stort av ett ark du behöver, mäta ditt fönster vertikalt och horisontellt. Skriv ner dessa dimensioner.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 7
    3. Har ditt Lexan-ark klippt i de högra dimensionerna. Ta ditt LEXAN-ark till en hårdvaruaffär. Be en arbetare att klippa arket i dimensionerna i ditt fönster. Som ett lexanska ark är gjord av plast, kan det vara farligt att försöka skära det själv om du inte har erfarenhet av att arbeta i hårdvara.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 8
    4. Använd lim för att fästa kardborrebandet. Fäst fyra remsor av kardborreband längs varje sida av ditt lexanska arket. Anslut sedan fyra remsor av kardborrehakar längs sidan av ditt fönster. Använd ditt lim för att fästa kardborrebandet. Som ett barn är inte särskilt starkt, bör enkelt hantverkslim vara tillräckligt starkt för att hålla ditt lexanska arket på plats.
  • Med mycket små barn bör kardborrebehör vara tillräckligt stark för att hålla fönstren på plats. Också, när arket passar så tätt i fönstret, skulle det vara svårt för ett barn att få ett grepp på Lexan-arket till att börja med.
  • Om dina barn är äldre, överväga att skruva lexanplåten i fönsterramarna. Om du hyr, bör du kolla med din hyresvärd innan du borrar i fönstret.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 9
    5. Sätt ditt lexanska ark på plats. När limet har torkat, placera ditt Lexan-ark i fönstret. Det kommer nu att vara svårt för ditt barn att glida eller skjuta öppna ditt fönster, eftersom det finns en vakt på plats. Fördelen med Lexan är att den också låter ljusa igenom, undvika att ditt rum blir mörkt på grund av ett fönstervakt.
  • Om du vill låta luftflödet genom genom fönstret, överväga borrhål genom plasten med en strömborr. Läs tillverkarens anvisningar på ditt Lexan-ark först, för att du ska ta riktiga säkerhetsåtgärder för varumärket Lexan du använder.
  • Metod 3 av 4:
    Få ett fönstervakt
    1. Bild med titeln Babyproof Windows Steg 10
    1. Kontrollera dina statens föreskrifter. Fönstervakter är metalliska enheter installerade i den nedre halvan av fönster som glider öppna vertikalt. De är vanligtvis spärrade enheter, utformade för att hålla barn från att falla ut ur Windows. Vissa stater kräver att fönstervakter installeras under vissa förutsättningar.
    • Fönsterskydd krävs vanligtvis i offentliga byggnader. Men om du har ett barn under 10 som bor med dig, kan ett fönstervakt vara obligatoriskt enligt lag. Detta varierar efter stad och stat. Du kan kontrollera din statens regeringens webbplats för att ta reda på dina statens föreskrifter. Detta är vanligtvis under avdelningen för allmän säkerhet.
    • Ett fönstervakt är inte lätt att installera. Vissa stater kan faktiskt kräva professionell installation. Ett felaktigt installerat fönsterskydd kan enkelt avlägsnas av ett barn. Barerna i ett fönstervakt är också benägna att slarviga installationen, och kan enkelt installeras på ett sätt som gör det möjligt för ett barn att passa genom vakten.
    • Medan professionell installation kan låta dyrt till dig, kan det faktiskt inte kosta mycket alls. Ditt tillstånd kan ge Window Guard-installationen gratis eller billigt. Om du hyr en byggnad, kan din hyresvärd vara lagligt skyldig att ge dig ett fönstervakt utan extra kostnad. Återigen kontrollera med din statens avdelning för allmän säkerhet.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 11
    2. Välj rätt typ av fönsterskydd. Fönstervakter finns i många former och storlekar. Du bör dock se till att du väljer ett fönsterskydd som är säkert för din typ av fönster.
  • Ett säkert fönsterskydd ska vara minst 15 tum lång. Stängerna i fönstervakten ska vara tillräckligt nära att en 5-tums boll inte kan passera. En fönsterfält som inte uppfyller dessa regler anses inte vara säker. Det kan också inte juridiskt räkna som ett fönstervakt av ditt tillstånd, vilket kan landa dig i juridiska problem beroende på statens föreskrifter.
  • Vissa stater, som New York, har en lista över godkända fönstervaktstillverkare. Du bör kontrollera om din stat har en sådan lista innan du väljer ett fönsterskydd.
  • När du köper ett fönstervakt bör du se till att vakten är säker för din specifika typ av fönster. Någonstans på beställningsformuläret eller lådan som innehåller skyddet, bör det ange vilken typ av fönster det här skyddet är kompatibelt med. Du kan köpa ett fönstervakt online eller på en lokal hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 12
    3. Få envägsskruvar. För att vara säker bör fönstervakter inte komma av lätt. Envägsskruvar, installerade med en Philips-huvudskruvmejsel, är avgörande för säker installation av fönstervakter. Innan du har ditt skydd installerat, hämta en handfull envägsskruvar på en lokal hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 13
    4. Ha en professionell installera fönstervakten. Det rekommenderas inte att du installerar ett fönsterbevakning själv. Fönstervakter är komplicerade att installera. Ett felaktigt fönsterskydd är extremt farligt som ett barn kan glida och falla ut ur ett fönster. Många stater kräver professionell installation.
  • Ring en lokal hårdvaruaffär och fråga om de gör installationen. Om de inte gör det kan de kunna rikta dig till ett lokalt företag som installerar hushållsartiklar som fönstervakter. Läs alltid recensioner av någon anläggning du gör affärer med i förväg. Se till att kunderna var nöjda. Bra service är speciellt avgörande när dina barns säkerhet står på spel.
  • Var noga med att hålla ditt kvitto och beviset på installationen, bara om något går fel. Håll det på ett säkert ställe där du inte kommer att förlora det.
  • Om du bor i en lägenhet, kan din hyresvärd vara lagligt skyldig att tillhandahålla ett fönstervakt, gratis, om du bor med ett barn under 10 år. Ring din hyresvärd och begär ett fönstervakt installeras så snart som möjligt.
  • Metod 4 av 4:
    Följande grundläggande fönstersäkerhet
    1. Bild med titeln Babyproof Windows Steg 14
    1. Rensa områdena runt Windows. Du borde hålla de områden runt fönstret klart. Om du har föremål som byråer, spjälsängar eller sängar nära fönstren, kan ett barn klättra på dessa föremål och komma ut genom fönstret.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 15
    2. Öppna fönster från toppen. Vissa glidande fönster kan öppnas från antingen toppen eller botten. Om du kan öppna ett fönster från toppen, gör det. Det blir mycket svårare för en bebis att komma åt toppen av fönstret än botten. Bara för att vara säker, men håll öppningen mindre än fyra tum.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 16
    3. Instruera barn att inte spela nära Windows. Lär dina barn att ta rätt försiktighetsåtgärder med Windows. Medan många säkerhetsanordningar kan minska chansen för olyckor, finns det alltid en liten risk att sådana enheter kommer att misslyckas. Därför är det viktigt att du håller ditt barn bort från fönstren.
  • Höj din röst försiktigt för att förklara för att avskräcka ditt barn när han eller hon spelar nära fönstret. Förklara alltid varför fönstret är farligt. Säg inte bara, "Jag vill inte att du spelar nära fönstret." Säga, "Jag vill inte att du spelar nära fönstret eftersom du kan falla och bli skadad."
  • Var konsekvent. Håll ett öga på ditt barn hela tiden. Korrigera alltid barnet när han eller hon spelar nära fönstret.
  • Bild med titeln Babyproof Windows Steg 17
    4. Lita inte på felskärmar. Många människor känner bugskärmar säkert skyddar ett barn från att falla från ett fönster. Bugskärmar är inte fönstervakter och bör inte behandlas som sådan. Skärmar är spetsiga och ett barn kan enkelt bryta igenom en buggskärm och falla.
  • Varningar

    Ingen mängd barnsäkerhetssubstitut för att titta på din baby försiktigt. Barn kan ta sig till farliga situationer mycket snabbt, och det är viktigt att de övervakas.
  • Om du inte hittar någon att installera ett fönstervakt, kolla med din statens avdelning för allmän säkerhet innan du försöker installera en själv. Det kan inte vara lagligt att installera ett fönstervakt på egen hand, beroende på statens föreskrifter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande