Hur man blir en hälso- och hälsokonsult

Över hela världen blir människor mer och mer medvetna om hur en hälsosam kost, regelbunden motion och stressreduceringstekniker kan öka sin personliga välbefinnande. En hälso- och hälsokonsult är en professionell som hjälper individer att uppnå och bibehålla optimal välbefinnande genom att ge dem råd om hälsosamma dieter och motion, liksom metoder för att klara av stress. Att bli en hälso- och hälsokonsult kan erbjuda en givande affärsmöjlighet.

Steg

Metod 1 av 3:
Bli utbildad
  1. Bild med titeln Bli en hälso- och hälsokonsult Steg 1
1. Lär dig om karriären. Innan du går ner i karriärvägen mot att bli en hälsokonsult, bör du få en känsla av vad karriären medför. En hälso- och hälsokonsult är en varierad karriär med en mängd olika specialiseringar och fokuserar.
  • Kort sagt, en hälso- och hälsokonsult hjälper människor att leva Betters liv fysiskt. Som en hälso- och hälsokonsult, skulle du rekommendera personer om näring, fysiologi, anatomi och fitness.
  • Du skulle arbeta en-mot-ett med kunder som vill förbättra vissa aspekter av deras hälsa och välbefinnande. Du måste tänka på lösningar för dina kunder beroende på deras livsstil, kroppsbyggnad och individuella önskemål. Som en hälso- och hälsokonsult måste du ha en mångfald av taktik och planer till ditt förfogande för att passa behoven hos ett antal olika kunder. Till exempel skulle den träningsplan du skulle skriva upp för en ensamstående mor till tre vara väldigt annorlunda än den du skulle skriva för en enda 33 år gammal affärsman.
  • Kommunikation är en viktig färdighet att ha om du letar efter en karriär som en hälsokonsult. Du måste förstå din kunds livsstil, komfortzoner och personliga önskningar och behov för att bäst bedöma sin situation och ge dem råd om hur man förbättrar. Du måste också kommunicera på ett sätt som är uppmuntrande och icke-dömande.
  • Det finns en mängd olika specialiseringar i hälso- och hälsovårdskonsult. Vissa människor fokuserar på homeopatiska, naturliga livsstilsförändringar. Andra fokuserar på fitness och motion. Andra fokuserar främst på näring. De specialiseringar du väljer senare i din karriär beror på dina individuella intressen och expertis.
  • Bild med titeln Bli en hälso- och hälsokonsult Steg 2
    2. Kom igång i gymnasiet. Om du är intresserad av att bli en hälso- och hälsokonsult, bör din väg börja i gymnasiet. Utveckla ett starkt intresse för fitness och hälsa tidigt.
  • Anmäl dig i hälsoklasser i gymnasiet. Förutom de vanliga PE-kraven, se om din gymnasium erbjuder valfria ämnen om näring eller fitness.
  • Du kan få vissa certifieringar, som en CPR-certifiering, så tidigt som gymnasiet. Titta på vilka program som finns tillgängliga i ditt område. Många sjukhus och samhällscentra erbjuder HLR-klasser.
  • Prata med dina lärare om att vara en hälso- och hälsokonsult, särskilt lärare från hälso- och fitnessrelaterade kurser. De kan kunna föreslå högskoleprogram.
  • Ta sommar och efter skolans jobb som fokuserar på fitness, näring och övergripande välbefinnande. Arbeta på en yoga studio eller hälsoklinik. Livräddare. Coach Little League. Arbeta på ett sommarläger.
  • Bild med titeln Bli en hälso- och hälsokonsult Steg 3
    3. Välj rätt grundutbildningsprogram för dina mål. Det finns inte en vanlig pedagogisk väg att bli en hälso- och hälsokonsult. Utbildningsnivån du behöver beror på dina specifika mål, men du bör börja skräddarsy din utbildning mot hälsa och välbefinnande under dina grundutbildningsår.
  • Vissa skolor erbjuder karriärutveckling eller certifieringsprogram med inriktning på en specifik aspekt av hälso- och hälsovårdsrådgivning. De kan erbjuda en väg att bli en fitnessrådgivare, näringskonsult, holistisk hälsa och andra områden som faller under hälso- och hälsoparaplyet. Dessa program kan vara kortare och billigare, men de tenderar också att begränsa ditt fokus till ett område. Om du inte är säker på den väg du vill gå ner tidigt är det bättre att få en fyraårig examen och hålla dina alternativ öppna.
  • Biologi, hälsovetenskap, kinesiologi och näring är majors du kanske vill överväga om du vill vara en hälso- och hälsokonsult. Eftersom karriären själv är mångfacetterad kan det vara en bra idé att dubbla större. Också, hälsa och välbefinnande kräver kommunikationsförmåga och fokuserar på kundens känslomässiga välbefinnande och deras fysiska välbefinnande. En minderårig i psykologi eller kommunikation kan hjälpa till.
  • Bilden med titeln Bli en hälso- och hälsokonsult Steg 4
    4. Överväga att främja din utbildning. Än en gång, det finns ingen uppsättning pedagogisk väg att bli en hälso- och hälsokonsult. Du behöver inte nödvändigtvis mer än en grundutbildning, men att främja din utbildning utöver en kandidatexamen kan hjälpa dig på arbetsmarknaden. Detta är särskilt sant om du vill arbeta i ett visst fält av hälso- och hälsokonsult, som att placera ditt primära fokus i fitness eller holistisk wellness.
  • Om du är särskilt intresserad av en aspekt av hälso- och hälsokonsult, som näring eller fitness, kan en mästare fokusera i det området hjälpa till. Du kan till och med överväga doktorsexamen om du är särskilt ambitiös, men lönen kan inte vara värt det. Medan hälso- och hälsokonsulter är generellt höga tjänstemän, tjänar omkring 70 000 dollar per år, kan studielån lägga sig snabbt. Tänk på den potentiella skulden innan du går till doktorand.
  • Vissa skolor erbjuder 2 till 3 års magisterexamen som fokuserar på hälsa som kan förbereda dig för en karriär inom hälso- och hälsokonsult. University of Michigan erbjuder till exempel ett program i hälsoinformatik som lär dig hur man arbetar med och informerar allmänheten om vikten av fitness, näring och övergripande välbefinnande. Denna examen, eller ett liknande program, kan ge dig en bra grund för en karriär inom hälso- och hälsokonsult.
  • Metod 2 av 3:
    Start
    1. Bild med titeln Bli en hälso- och hälsokonsult Steg 5
    1. Överväga licens och certifiering. Till skillnad från att bli en fastighetsmäklare eller revisor finns det inte allomfattande licens för tentamen för hälso- och hälsokonsulter. Kraven på karriären varierar beroende på stat, fält och specialisering.
    • Ta reda på vilken stad eller stat du helst skulle vilja vara anställd i och ta reda på vad deras specifika kvalifikationer är att bli en hälso- och hälsokonsult. Om du är osäker på var du ska hitta den här informationen, hitta kontaktinformationen för en fungerande hälsa och hälsokonsult i området och fråga. Vissa stater kan kräva ytterligare utbildning via ett certifieringsprogram och en efterföljande licensprov, medan andra stater kan låta dig börja träna så länge du har en relevant högskoleexamen.
    • Certifieringsprogram är tillgängliga i de flesta stater, uppdelade av specialitet. Du kan också hitta program online, men många föredrar att lära sig praktiska färdigheter. Det certifieringsprogram du väljer bör tillgodoses dina intressen. Om du till exempel är intresserad av mer holistiska tillvägagångssätt för välbefinnande och hälsa hittar ett certifieringsprogram i holistisk medicin och motion.
    • Gör din forskning innan du begår ett enda program. Se vilken typ av utbildning som erbjuds. Ett program med många händer på jobbet kan spegla högre på dig på arbetsmarknaden i motsats till ett online-program, till exempel. Men ett online-program kan också vara billigare och kortare. Väga fördelarna och nackdelarna med varje program du forskar.
  • Bild med titeln Bli en hälso- och hälsokonsult Steg 6
    2. Få de nödvändiga färdigheterna. När du börjar träna och certifieringsprogram, börja arbeta med att utveckla den rätta stekpannan. Du vill ange arbetsmarknaden med en mångfald kompetens som är specifika för ditt fält.
  • Kommunikationsförmåga är avgörande, så alla deltidsjobb du tar under träning bör innebära att man arbetar med människor. Försäljningspositioner, kundservicearbete och volontärarbete till coach Little League är allt som kan hjälpa dig att stärka kommunikationsförmåga.
  • Affärsförmåga är också viktiga. Det kan inte vara en dålig idé att ta en college kurs i affärer eller revision online under din träning. Du kan också fråga universitet om möjligheten att revisera en kurs.
  • En solid kunskap om näring och hälsa är avgörande för att bli en hälso- och hälsokonsult. Se till att du håller dig uppdaterad om de senaste hälso- och fitnesstrenderna och vet hur man ska undersöka deras giltighet. Du kanske vill prenumerera på en mängd olika hälso- och fitnessmagasiner för att få en känsla av vad som händer på fältet.
  • Empati är också viktigt för karriärvägen. Det här är något som är svårt att lära sig direkt, men gör frivilligt arbete som innebär att man arbetar en-mot-ett med de som behöver hjälp.
  • Bild med titeln Bli en hälso- och hälsokonsult Steg 7
    3. Lär dig hur du behåller certifiering och licenser. Certifieringar och licenser har i allmänhet ett utgångsdatum. Se till att du förstår när din licens löper ut och vad du kan göra för att förnya det. För de flesta program måste du ta ytterligare kurser och seminarier en gång om året för att behålla din licens.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta arbete
    1. Bild med titeln Bli en hälso- och hälsokonsult Steg 8
    1. Sök jobb på rätt ställe. En hälso- och hälsokonsult kan arbeta självständigt, men det kan vara svårt att ställa in din egen övning direkt. En mängd olika institutioner hyr konsulter regelbundet. Försök leta efter arbete på några av följande platser:
    • Fitness och hälsocenter
    • Sjukhus
    • Privat träning
    • Yoga studio
    • Dag spa
    • Naturlig mataffär
    • Restaurang
    • Företag
    • Skola
    • Det är också en bra idé att återvända till några institutioner som du tidigare arbetat, internerat eller frivilligt på och se om de anställer. Om inte, kan de kunna rekommendera dig till en institution som anställer och lägger i ett bra ord för dig. Nätverk är ett av de viktigaste sätten att människor hittar kvalitetsarbete.
  • Bildbeteckningen blir en hälso- och hälsokonsult Steg 9
    2. Arbeta på ditt CV. För att landa ett bra jobb måste du arbeta på ditt CV. Börja utarbeta ditt CV när du förbereder dig för din jobbsökning.
  • Ett CV bör ha ett konsekvent format överallt. Det finns inga hårda och snabba regler om skiljetecken och använda kula poäng mot små stycken för jobbbeskrivningar, men vet att alla val du gör bör vara konsekventa.
  • Du bör också använda CV "buzzwords." Det här är imponerande ord för att göra ditt arbetslivserfarenhet så imponerande som möjligt. Till exempel, istället för att säga, "Hjälpt kunderna att göra bra val när du handlar om ekologisk mat" Du kan säga något som, "Förbättrade kunders shoppingupplevelser genom att utbilda dem på en mängd ekologiska produkter." Många webbplatser inkluderar listor över buzzwords.
  • Endast lista relevant erfarenhet till det jobb du letar efter. För en hälso- och hälsokonsult, hålla sig till erfarenhet av hälsa, fitness, näring och andra aspekter av hälsa och välbefinnande. Det faktum du är en certifierad yogainstruktör är till exempel viktigare än att prata om att vänta bord på college.
  • Du borde alltid ha en vän eller familjemedlems korrekturläsa ditt CV för dig. Många blir typgblinda när man läser sitt eget arbete och kan sakna uppenbara stavning och grammatiska fel.
  • Bild med titeln Bli en hälso- och hälsokonsult Steg 10
    3. Öva bra intervjuförmåga. Bra intervju färdigheter är ett måste ha när du är på jobbet jakt. Se till att du utövar intervjuförmåga när du skickar ut ditt CV så att du kommer att vara beredd när ett intervju erbjudande kommer.
  • Visa upp ca 5 minuter före intervjun tid. Se till att du är klädd i professionell klädsel. Om du är osäker på företagets garderob, är det bättre att överskrida än att underdress.
  • Förbered alltid för en intervju. Du bör läsa upp företaget online före tid och ha en känsla av sin filosofi, etik och mål.
  • I slutet av intervjun, ställ frågor. När intervjuaren frågar dig om du har några frågor, välj en fråga som är öppen i stället för en logistisk förfrågan om när du kan förvänta dig att höra tillbaka om jobbet. Något liknande, "Vad är ditt företags filosofi?" eller "Vad ser en genomsnittlig dag i ditt företag ut?" är säker på att imponera på din intervjuare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande