Hur man följer upp efter en karriärmässa

Oavsett om du letar efter ett sommarjobb, en praktik, eller ditt första jobb efter examen, är karriärmässor ett bra ställe att träffa arbetsgivare ansikte mot ansikte. Men även om du lägger i en omfattande ansträngning och gör ett bra intryck på mässan, utan uppföljning är det att ansträngningen slösas bort. Skicka ett tack till någon du pratar med i djupet inom en dag eller två efter mässan. Därefter ansluter du med rekryterarna online och fortsätter att uttrycka ditt intresse. Att hålla kontakten med rekryteraren ger dig en bättre chans att snagging som eftertraktade positionen. Lycka till!

Steg

Metod 1 av 3:
Skicka ett tack e-post
  1. Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 1
1. Ta några anteckningar efter din konversation med rekryteraren. När du skickar ditt tack e-postadress du vill inkludera något specifikt som du kommer ihåg från konversationen. Med tanke på att du kommer att prata med många rekryterare under arbetsmässans gång, ta ett ögonblick att reflektera efter varje interaktion och skriv ner nyckelpunkterna i konversationen.
  • Om du berättade rekryteraren skulle du göra något, till exempel ansökan om ett jobb på företagets hemsida, notera det så snart som möjligt.
  • Reflekterande på konversationen kan utlösa nya frågor som du vill fråga rekryteraren. Skriv de här också - du kan inkludera dem i din e-postadress.
  • Om du talade till många människor, överväga att utarbeta en plug-and-play-e-postmall som du kan personifiera med varje företags namn och intressenter. Det hjälper dig att bli effektivare med din tid.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 2
    2. Utforska företagets hemsida för att hitta information om företaget. När du kommer hem från karriärmässan, ta lite tid att titta på de företags webbplatser du är mest intresserad av att arbeta för. Ta anteckningar av saker som fångar ditt öga. Du kanske vill ställa frågor om dem eller uttrycka intresse för dem i din e-postadress.
  • På företagets hemsida, leta efter en flik för pressmeddelanden eller senaste nyheter. Detta är ett enkelt sätt att få uppdaterad om vad som händer med företaget.
  • Skriv ner namnen på chefer eller avdelningschefer som övervakar avdelningen du vill arbeta i. Du kanske vill ansluta till dem senare.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 3
    3. Utkast till ett professionellt och personligt email. A Tack e-post är relativt kort och har en relativt universell struktur. Du kan använda samma grundläggande format för alla dina tack e-postmeddelanden - bara se till att du skickar dem till höger rekryterare. Här är en grundläggande mall du kan följa:
  • I första stycket, ange karriärmässans namn och något du pratade med rekryteraren om. Om du lovade att göra något, till exempel ansökan om ett jobb på företagets hemsida, låt dem veta om du har gjort det. Din första stycke ska vara 2 eller 3 meningar.
  • I andra stycket, ställ några frågor du har baserat på konversationen eller informationen du samlat från att utforska företagets hemsida. Om du inte har några frågor, ange några speciella saker som intresserar dig och förklara varför. Din andra stycke ska också vara 2 eller 3 meningar.
  • I den tredje stycket återställer du den speciella position du är intresserad av. Nämna 2 eller 3 saker som du tror gör dig en stark kandidat för den positionen, och notera att ditt CV är bifogat för sin referens. Detta kommer sannolikt också att vara 2 eller 3 meningar.
  • Inkludera en slutledning tacka dem igen. Låt dem veta när du kommer att checka in med dem. Släpp ner två linjer, använd sedan en professionell stängning, till exempel "Bäst." Släpp ner ytterligare två linjer och skriv ditt fullständiga namn.
  • Dricks: Använd en modifierad Business Letter-stil för din email, dubbelavstånd mellan stycken och efter din första hälsning.

  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 4
    4. Lägg till en specifik och professionell ämnesrad. Om rekryteraren inte kan berätta specifikt vad e-postmeddelandet handlar om att titta på ämnesraden, kan de aldrig ens öppna den. Inkludera namnet på karriärmässan där du träffade dem och tacka dem för deras hjälp.
  • Till exempel kan din ämnesrad läsas "Tack för din hjälp på Unicorn University Career Fair." Du kan också skriva "Snabbt tack och uppföljning efter Unicorn University Career Fair."
  • Håll din ämnesrad kort och specifik. Det finns inget behov av att inkludera ditt namn eller nämna att ditt CV är bifogat.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 5
    5. Använd en mer formell e-postadress. Den bästa e-postadressen som ska användas för din jobbsökning är en med ditt för- och efternamn, eller dina initialer och efternamn. Om du har ett relativt vanligt namn som inte är tillgängligt på de viktigaste e-posttjänsterna, lägg till din mitten eller en professionell deskriptor, till exempel "försäljning" eller "ingenjör."
  • Om möjligt, gör din e-postadress allt ett ord. Till exempel, "Suzysunshine" eller "LunaloveGood."
  • Använd aldrig siffror i din e-postadress. De kunde tolkas som din ålder eller det år du föddes och ser aldrig ut som professionell.
  • Undvik att separera ditt namn med bindestreck, understreck och perioder. Det här är svåra för rekryterare att komma ihåg eftersom de gör din e-postadress mer komplicerad. Underscores kan vara svåra att se i några inkorgslayouter. En enda period är dock bra. Till exempel, "Suzy.Solsken" eller "Luna.Älska bra."
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 6
    6. Bifoga din återuppta till din email. Ta en stund att skräddarsy ditt CV till det specifika företaget där rekryteraren arbetar. Gör sedan en Pdf Kopia av det CV att skicka med din e-postadress. Om du redan gav rekryteraren ditt CV på karriärmässan, notera i ditt e-postmeddelande som du bara innehåller det för referens.
  • Spara din CV-fil med ditt fullständiga namn och ordet "återuppta" Innan du bifogar den. Om du använder ett generiskt filnamn kanske rekryteraren kanske inte kan hitta den igen.
  • Dricks: Se till att du korrekturläser din e-post och ditt CV noggrant innan du skickar ut dem. Lita inte enbart på stavningskontrollen. Att läsa e-posten Aloud kan göra det lättare att fånga fel.

  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 7
    7. Skicka din email inom 48 timmar efter karriärmässan. Helst bör du skicka tack e-postmeddelanden inom 24 timmar efter karriärmässan. Det kan dock ta dig lite tid att undersöka företag och dra ihop dina anteckningar och information. Så länge ditt email är omtänksamt, polerat och professionellt, är 48 timmar bra.
  • Om karriärmässan var på fredag ​​kanske du vill vänta till måndag för att skicka ditt mail så att det inte slår rekryterarens e-postkonto under helgen.
  • Generellt är det mest professionellt att skicka ditt email under normala öppettider (vanligtvis mellan 9 A.m. och 5 p.m.) Tidigare på morgonen ser bättre ut än senare på eftermiddagen.
  • Metod 2 av 3:
    Anslutning med rekryterare
    1. Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 8
    1. Öppna en LinkedIn-konto Om du inte redan har en. Många rekryterare gör omfattande användning av LinkedIn. Plattformen är utformad för att hjälpa dig att få ditt namn där ute och hitta ett nytt jobb. Du kan öppna ett konto gratis och sedan ställa in din profilsida genom att lägga till information om din utbildning, arbetslivserfarenhet och färdigheter.
    • Håll informationen och språket på din LinkedIn profil professionell. Använd en bild av dig själv där du är välskötta och professionellt anpassade. Om du har ett senaste skolfoto eller examenfoto, kan det fungera.
    • Ta en stund att söka efter personer på LinkedIn kanske du vet, men kom ihåg att LinkedIn inte är en "social" nätverk som Facebook eller Instagram. Bara för att du är vänner med någon betyder inte att de nödvändigtvis kommer att lägga till värde för ditt nätverk. Å andra sidan, anslutning med tidigare lärare, chefer eller medarbetare är alltid en bra idé.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 9
    2. Sök efter rekryteraren på LinkedIn. Rekryterarens visitkort kan ha en adress för sin LinkedIn-sida på den. Om inte, kan du använda LinkedIn-sökfunktionen för att hitta dem. Skriv helt enkelt sitt namn i sökfältet.
  • När du hittar profilen för rätt person, kolla över det kortfattat för att få lite mer inblick i den rekryterarens karriärhistoria och deras arbete hos företaget. Du kan hitta andra saker du har gemensamt med rekryteraren. Till exempel kan de ha examen från samma skola som du.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 10
    3. Skicka ett kort meddelande med din förfrågan att ansluta. Skriv ett kort 2 eller 3-meningsmeddelande som nämner att du träffade dem på karriärmässan och skulle vilja ansluta till dem. Nämna karriärmässans namn specifikt, tillsammans med det datum det ägde rum. Du kan också innehålla detaljer om något du pratade om att hjälpa rekryteraren att placera dig.
  • Till exempel kan du skriva "Hej Ronda Recruiter! Vi chattade på Unicorn University Career Fair den 1 april. Jag skulle vilja ansluta till dig här för att hålla dig uppdaterad med eventuella möjligheter som kan öppnas i din organisation. Tack!"
  • Om du bara skickar en förfrågan om att ansluta utan ett meddelande, kommer rekryteraren sannolikt inte att acceptera din förfrågan. De flesta LinkedIn-användare accepterar inte anslutningsförfrågningar från personer som de inte vet eller har ett affärsförhållande med.
  • Dricks: Om du skrev ner namn på chefer eller avdelningschef när du utforskade företagets hemsida, leta efter dem och försöka göra en anslutning eller två. Ta alltid med ett meddelande med din förfrågan som förklarar vem du är och varför du vill ansluta till dem.

  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 11
    4. Använd din LinkedIn för att följa företag du är intresserad av att arbeta för. Inte bara har individer profiler på LinkedIn, men företagen gör också också. Genom att följa ett företags LinkedIn-sida kan du stanna i slingan om nya utvecklingar och arbetsöppningar på det företaget.
  • Många chefer och företagsledare är också "influencers" På LinkedIn. Du kan följa en influencerens inlägg utan att skicka en förfrågan att ansluta till dem direkt. Influencers skriver ofta inlägg om industrins utveckling, idéer och behov i arbetskraften. Dessa inlägg kan ge dig mycket inblick i ditt valda fält.
  • LinkedIn har videor och andra resurser som kan lära dig hur du använder nätverket för att hoppa över din karriär. Gå till https: // universitet.linkedin.com / linkedIn-for-students för att starta.
  • Dricks: Om du ser en artikel om LinkedIn eller någon annanstans som gäller jobbet eller bolaget, dela det med rekryteraren och fråga sina tankar om det. Denna typ av interaktion kommer att hålla dig i slingan med rekryteraren utan att ständigt bugga dem om jobbet.

    Metod 3 av 3:
    Skriva en formell uppföljningsbrev
    1. Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 12
    1. Markera ett uppföljningsdatum på din kalender för att skicka ett formellt brev. Det är lämpligt att följa upp med ett formellt brev om du inte hör mycket från rekryteraren efter att du skickat ditt kort tack-e-post. Vänta ungefär en månad om du inte vill börja arbeta i flera månader. Men om du hoppas att börja arbeta i nästa månad eller två, skicka ditt brev 10 till 14 dagar efter att du skickat ditt tack-e-post.
    • Du kanske också vill ställa in en påminnelse ett par dagar före uppföljningsdatumet så att du har lite mer tid att utarbeta ditt brev.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 13
    2. Formatera ditt brev i formell affärsstil. Din ordbehandlingsapp har sannolikt mallar du kan använda för att skapa en Formell business brev. Adressera brevet till den rekryterare du pratade med på karriärmässan.
  • Använd ett konservativt, läsbart teckensnitt, som Times New Roman eller Helvetica, i 10- eller 12-punkts storlek.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 14
    3. Använd informationen i din e-post som utgångspunkt för att utarbeta ditt brev. Börja ditt brev genom att nämna att du pratade med rekryteraren på karriärmässan. Inkludera det specifika namnet på karriärmässan och det datum det hölls. Du kan också lägga till detaljerna från din konversation som du nämnde i ditt första tack e-post.
  • Om något har ändrats sedan du skickade tack e-postmeddelandet, lägg till den informationen till första stycket. Till exempel, om rekryteraren rekommenderade att du pratar med ett avdelningschef i företaget, kan du låta dem veta att du nådde ut till den personen.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 15
    4. Markera färdigheter och erfarenhet som skulle vara värdefulla för företaget. I andra stycket i ditt brev, prata om hur du skulle vara en tillgång till företaget i den position du söker. Inkludera mjuka färdigheter, som ledarskap eller självmotivation, för att runda ut denna punkt.
  • Du kan till exempel säga att du är proaktiv och självmotiverad, notera hur du spearheaded ett volontärprogram för att gå hundar i ditt lokala djurskydd som ett exempel.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 16
    5. Stäng ditt brev med en "uppmaning till handling." För sista stycket i ditt brev, låt rekryteraren veta vad du ska göra nästa eller vad du vill att de ska göra som svar på ditt brev. Ge ett datum som du kommer att följa upp igen.
  • Till exempel, om du förutser en intervju, kan du låta dem veta när du skulle vara tillgänglig genom att säga "Jag skulle vilja diskutera denna möjlighet med dig personligen. Jag är tillgänglig torsdag och fredag ​​eftermiddag efter 2:00 P.m."
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 17
    6. Korrekturläsa ditt brev försiktigt innan du skriver ut och undertecknar det. Om du skickar ett brev med typsnitt och grammatiska fel, kan din insats backfire. Att läsa ditt brev högt kan hjälpa dig att märka grammatiska fel och fläckar där frasering är besvärligt.
  • Det kan också hjälpa till att få en vän, instruktör eller skolrådgivare läs över ditt brev. De kan ge dig tips om hur du kan göra det starkare och mer övertygande.
  • Bild med titeln uppföljning efter ett karriärmässigt steg 18
    7. Bifoga en kopia av ditt CV. Läs igenom det återuppta du tidigare skickat till rekryteraren och uppdatera den för att ta hänsyn till eventuella ändringar. Sedan ge det en annan korrekturläsa innan du skriver ut det.
  • Skriv ut ditt CV på kvalitetsfortspapper. Du kan hitta det här dokumentet online eller på kontorsleveranser. Du kanske också vill skriva ut ditt brev på samma papper.
  • Dricks: Om det har skett några betydande förändringar i ditt CV, eftersom du senast skickade den till rekryteraren, nämna dessa ändringar också i ditt brev.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Organisera alla visitkort, broschyrer och annan information du får på karriärmässan så att du kan komma åt vad du behöver enkelt. Skapa en kalkylblad av potentiella ledningar kan hjälpa dig att hålla reda på de kontakter du har gjort och när du behöver följa upp.
  • Eftersom handskrivna kort är sällsynta, kan ett handskriven tack notera på professionellt brevpapper verkligen hjälpa dig att sticka ut från publiken i rekryterarens sinne. Bara se till att din handstil är snyggt och läsbart eller den här idén kan återfyra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande