Hur man klär sig för en jobbmässa

Dressing för jobbmässor kan vara knepigt: du vill vara bekväm nog att spendera timmar på dina fötter, men också professionella nog att imponera rekryterare. Verkligheten är att rekryterare ofta dömer snabbt baserat på ditt utseende och är mer benägna att komma ihåg dig positivt om du är klädd formellt och professionellt. För att göra det bästa intrycket, sikta på affärs casual, även om du kommer att klä dig mer tillfälligt på jobbet själv.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja slacks eller en byxa
  1. Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 1
1. Börja med skräddarsydda klädbyxor i en neutral färg. Konservativa färger som marin, grå eller svart är bäst för jobbmässor och kan parras med nästan alla skjorta-och-tie-kombinationer. Taupe eller Tan byxor är också en bra insats, även om Khakis kan anses vara för avslappnad av vissa rekryterare.
  • Klänningbyxor ska slå höger ovanför eller höger ovanpå dina skor, men inte längre. Har dina byxor hemmed till rätt längd för att säkerställa ett skarpt, set-tillsammans utseende.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 2
    2. Välj en knapp-upp, collared tröja för ett klassiskt maskulin utseende. Ljusfärgade och vita skjortor ser den mest formella, men du kan också välja ett subtilt mönster för att hjälpa kamouflage ludd, sällskapsdjur eller mindre spill under mässan. Även om det är varmt rekommenderar de flesta rekryterare långärmade alternativ.
  • Glöm inte att klämma fast i din tröja. Loose Shirttails kan få dig att se oskovad och oprofessionell.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 3
    3. Välj en blus för ett mer feminint alternativ. En dressy topp kan vara ett enkelt sätt att göra en klassisk byxor mer intressant med en pop färg, konsistens eller mönster. Längre ärmar och turtlenecks fungerar bra i kallare väder, medan korta eller keps ärmar kommer att hålla dig coolt för jobbmässor i varmare månader. Ärmlös skalplattor kan också vara ett bra alternativ så länge som några bordremmar är väl täckta.
  • Undvik klyvningsskjortor eller något annat som exponerar mycket hud, till exempel strapless-toppar eller utklipp. Spela det säkert genom att välja nackdelar som inte är lägre än din kragebone.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 4
    4. Lägg till en matchande kostymjacka för ett mer professionellt utseende. Medan en full kostym inte kan förväntas på din arbetsmässa, kommer det säkert inte att skada och kan hjälpa till att imponera mer formella arbetsgivare. Leta efter en välskuren jacka som matchar färg och stil på dina byxor. Många butiker kommer att sälja båda kostymerna (byxor och jacka) som en uppsättning.
  • Om du inte vill ha en full kostym, men fortfarande som det mer professionella utseendet på en blazer, välja en jacka i en färg som skiljer sig från dina byxor. Bara se till att det fortfarande par par väl: en marinjacka med tanbyxor kan se bra ut, till exempel, medan en svart och marinkombination kan uppstå oavsiktligt felaktigt.
  • Metod 2 av 4:
    Bär en kjol eller klänning
    1. Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 5
    1. Bära en väl passande klänning för ett enkelt professionellt utseende. En fin klänning kan vara ett bra feminint alternativ för jobbmässor eftersom du inte behöver oroa dig för att samordna flera bitar. Leta efter något som är väl passande, men inte för hårt. A-line, skift, mantel och wrap klänningar är alla klassiska affärsspecifika val.
    • Som med blusar ska din klänning vara blygsam. Spara de djupa V-halsen och låga skopor för en annan tid. För att spela det säkert, sikta på halsbanden inte lägre än din krageben.
    • Hemlinjen på din klänning bör också vara konservativ så att du inte behöver oroa dig för att det rider upp. Syfte på något som träffar strax under eller strax ovanför knäet.
    • Grundläggande färger som svart, blå, grå eller solbränna kan utstråla ett mer professionellt utseende, men lite färg eller mönster är bra. Försök bara att undvika ljusa nyanser och komplexa mönster för att hålla fokus på dig snarare än din klänning.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässa steg 6
    2. Koppla en kjol med en fin blus om du föredrar separat. Prova en penna, a-line eller pläterad kjol i en solid färg som svart, marinblå, grå eller solbränna för ett klassiskt professionellt utseende. Ett pinstripe eller sillbenmönster kan också fungera bra för jobbmässor.
  • En collared, vit knapp-down-skjorta är ett företag casual standby, men du kan också välja en dressy blouse eller wrap top som kompletterar din kjol. Ett enkelt mönster kan hjälpa till att dölja några små fläckar eller smulor om du är orolig över att spilla under mässan.
  • Undvik toppar som visar mycket hud, som djupa v-halsar eller strapless toppar. Båthals eller collared halsband är alltid en säker satsning.
  • Hemlinjen på din kjol ska slå strax under eller strax ovanför knäet. Kjolar ska fullt ut täcka dina lår när du sitter och borde inte vara kortare än 2 tum över knäet.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 7
    3. Lägg till en tröja eller blazer för att slutföra outfiten. Speciellt om du har en ärmlös eller kortärmad tröja, överväga att ta ett extra lager till jobbet rättvist för att hålla sig varm. En välskuren blazer i en solid färg kan skapa ett mer formellt, professionellt utseende och klä upp en mer avslappnad outfit. En grundläggande cardigan är också ett bra val, men håll dig borta från alltför baggy eller skrymmande, vilket kan se slarvigt eller alltför avslappet.
  • Metod 3 av 4:
    Välja rätt tillbehör
    1. Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 8
    1. Par klassiska läderklädskor och mörka strumpor med byxor. Välj välpolerade vinge tippade skor eller loafers som är fria från scuffs och inte kör ner på klackarna. Bära mörka strumpor i stället för vit och leta efter stilar som kommer till mittkalven om dina byxor rider upp när du går.
    • Prova svarta skor med grå eller svarta byxor men välja bruna skor med marin eller solbränna.
  • Bild med titeln Klänning för ett jobbmässa Steg 9
    2. Använd lägenheter eller låga pumpar med kjolar och klänningar. Eftersom du kommer att vara på fötterna ett tag, se till att dina skor är bekväma såväl som professionella och var noga med att undvika några skor som gör det svårt att gå. Leta efter välfyllda lägenheter eller pumpar med klackar mindre än 3 tum.
  • Använd inte spetsiga sandaler som flip-flops, speciellt om de gör ett ljud när du går.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässa steg 10
    3. Ta med en liten väska, portfölj eller portfölj för att bära dina CV. En skrymmande väska eller stor portfölj kan göra det svårt att skaka hand eller navigera genom ett trångt rum. Istället väljer du en liten handväska, smal portfölj eller enkel läderportfölj för att bära CV, visitkort (om du har dem), en anteckningsblock och alla material du hämtar under mässan.
  • Har ingen professionell portfölj? En vanlig, mörk mapp fungerar lika bra.
  • Om du planerar att bära en överkroppsäck, var noga med att testa den med din outfit före arbetsdagen. Om det klämmer upp lapelsna på din jacka eller fångar på dina smycken, leta efter ett annat alternativ för att undvika att se disheveled medan du pratar med rekryterare.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 11
    4. Lägg till en slips för ett mer formellt utseende. Medan det inte nödvändigtvis krävs, kan en grundläggande slips göra din knapp, collared tröja verkar mer professionell medan du subtilt kommunicerar din personlighet. Konservativa färger som blå och röda är pålitliga standarder för slipsar, men lite färg eller elegant mönster kan hjälpa till att göra en grundläggande outfit sticker ut. Men var försiktig med att undvika alltför prickigt, distraherande eller kontroversiellt för att hålla rekryterarens ögon på ditt ansikte istället för din slips.
  • Spara ditt svarta slips för formella händelser eller speciella tillfällen.
  • Om du är ny på slipsar, träna binder din slips Före arbetsdagen för att se till att du kan skapa en ren, professionell knut.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 12
    5. Välj grundläggande, icke-prickiga smycken. Ett rent, klassiskt utseende är ofta bäst för jobbmässor. Om du bär smycken, försök att inte överdriva det med flera ringar, armband och halsband. Istället, överväga att ha en enkel klocka och ett litet par örhängen för ett feminint utseende. Många rekryterare rekommenderar att du tar bort ansiktspiercingar före jobbmässor.
  • Att bära en större smycken kan vara okej, särskilt i mer kreativa eller mindre formella industrier. Ett uttalande halsband eller par slående örhängen kan krydda upp din outfit och hjälpa rekryterare att komma ihåg dig. Var noga med att balansera genom att minimera dina andra tillbehör.
  • En bra klocka kan vara ett bra tillägg till din jobbmässiga outfit. Försök att undvika något prickigt, digitalt eller alltför komplicerat. Ett enkelt läder eller metallband är bäst.
  • Metod 4 av 4:
    Styling din övergripande utseende
    1. Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 13
    1. Välj formella och konservativa stilar. Även om du ansöker om jobb i fält som är kända för mer avslappnade klädkoder, är det alltid bättre att vara lite överklädd än underklädd när du söker en position. Du kan alltid dra nytta av mindre formella kontorsstandarder när du har vunnit jobbet.
    • Jeans rekommenderas i allmänhet inte för jobbmässor och sweatpants bör definitivt lämnas hemma.
    • Undvik några kläder som avslöjar, provocerande eller alltför tätt. Om din topp är lite transparent, var noga med att bära en neutralfärgad undertröja.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 14
    2. Kontrollera att alla dina kläder och tillbehör är i god form. Stryk eller ånga ut några rynkor och sy upp några mindre tårar. Om en bit är färgad eller rippad, hoppa över det för jobbmässan.
  • Särskilt skor kan visa mycket slitage. Resole klackar som är signifikant slitna och var noga med att polera läderskor för att täcka scuff-märken.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 15
    3. Sätt ditt bästa ansikte framåt med ordentligt grooming. Se till att din kropp är så ren och väl sätta ihop som din outfit genom att duscha och borsta tänderna före jobbet. Ditt hår borde också se färskt tvättat och stilat. De med längre lås kanske vill dra sitt hår tillbaka i en snygg bulle, hästsvans eller halv uppstil för att undvika distraheringar, men det är också bra att bära håret så länge det ser snyggt.
  • Om du har ansiktshår, se till att det är snyggt trimmad och välskött.
  • Gå lätt på Köln och parfym eller överväga att hoppa över det helt. Du vill inte distrahera rekryterarna med en stark doft.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 16
    4. Applicera enkel smink om du väljer att bära den. Din jobb Fair Makeup ska få dig att se professionell och känna sig självsäker. För ett grundläggande utseende, försök använda lite enkel concealer och en kappa mascara. Om du vanligtvis har tung ögonskugga eller tjock grund, överväga att tona ner det. Ditt mål ska vara en neutral men sammansatt effekt som visar rekryteraren du är stolt över ditt utseende.
  • Hoppa över glitter och andra skimmerprodukter för ögon och läppar: Du vill att fokus är på dig, inte din smink.
  • På samma sätt, försök att undvika ljus läppstift eller mörka ögonskuggor till förmån för mer neutrala, naturliga färger.
  • Bild med titeln klänning för ett jobbmässigt steg 17
    5. Planera framåt för att eliminera sista minuten stress. Välj och försök på din jobbmässig outfit i förväg om den stora dagen. Om dina kläder är färgade eller inte lämpliga, behöver du tid att tvätta, ändra, låna eller köpa saker. Försök på alla tillbehör, inklusive skor och påsar, för att vara säker på att de är bekväma och väl matchade med resten av din outfit.
  • Tips

    Om du är en högskolestudent kan din karriärserviceavdelning hjälpa dig att hitta professionella kläder på en budget. De kan till och med ha några lediga bitar som levereras av alumni. Nå ut för att se om de har ett professionellt garderobsprogram eller anslutningar med samhällsresurser som kan hjälpa dig att hitta rätt saker.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande