Hur man klär sig för ett bankjobb

Banking är en stor industri som sysselsätter människor i positioner som sträcker sig från bankräknare till stora investeringsbanker. Klädsel kommer att variera något beroende på en sysselsättningsnivå. Men kulturen är ganska enhetlig hela. Bankers tenderar att klä sig professionellt, men konservativt, med stor uppmärksamhet på detaljer och hygien.

Steg

Del 1 av 2:
Dressing för intervjun
  1. Bild med titeln Klänning för ett bankjobb Steg 1
1. Klä minst lika bra som de som är anställda i din position. Om det är möjligt, bör du se hur människor i den position du ansöker om klänning på jobbet. Följ deras prejudikat. Klä sig åtminstone såväl som dem. För lägre nivåpositioner vill du förmodligen klä sig lite bättre än den vanliga arbetsklädseln, men det här är inte så mycket fallet för högre nivåer, för att du också vill avstå från att vara ostentatious.
  • Det är inte vanligt att bankräknare bär en kostymjacka när man arbetar. Men om du intervjuar för att vara en teller, borde du dock. Detta är också sant för kvinnor som borde bära antingen en kjoldräkt eller en byxa.
  • Bild med titeln Klänning för ett bankjobb Steg 2
    2. Klä konservativt. Även om bankirer klär sig professionellt, är de inte fashionistas. Dressing på ett sätt som skulle locka för mycket uppmärksamhet eller få dig att stå ut kommer att arbeta mot dig.
  • En av de vanligaste invändningarna vid intervjuer är lukt med för mycket parfym eller Köln kan vara en distraktion och är frowned på. Bära lite om någon.
  • Lämna bling hemma. Ostentatiska klockor kan skapa känslor av svartsjuka. På samma sätt är stora, prydliga smycken som vanligtvis inte anses lämpliga. Bära något litet och enkelt eller ingenting alls.
  • Försök inte utnyttja din kön. Det anses inte lämpligt att klä på ett provocerande sätt. Bära lite smink och hålla fast vid nyanser som är mer eller mindre naturliga.
  • Hålla fast vid enkla mönster, om någon. Brukar slipsar, kostymer, skjortor och klänningar av en singel, konservativ färg är bäst. Avstå från ljusa färger eller komplexa mönster.
  • Bild med titeln Klänning för ett bankjobb Steg 3
    3. Städa. För ett bankjobb kommer du att ägna mindre tid att hitta unik klädsel än att hålla det du har immaculate. Var uppmärksam på rynkor, fläckar, scuffs och din egen personliga hygien. Banking handlar om att uppmärksamma detaljer. Din klädsel ska förmedla dina förmågor i det avseendet.
  • Järn allt du bär för att komma ut rynkor.Om det finns några fläckar eller ofullkomligheter i din klädsel, bära något annat.
  • Skor mater sig mycket i bankvärlden. Har dina skor professionellt vaxat. Om det finns scuffs, tecken på slitage, eller om klackarna faller av, köper ett nytt par.
  • Få en professionell frisyr och manikyr. Ditt hår borde vara kort och du borde vara ren rakad. Kvinnor borde ha grått hår färgat. Håll naglarna korta och rena. Bära klart nagellack eller ingen alls.
  • Ta bort kroppspiercingar och göm tatueringar. Dessa blir mer acceptabla i vissa institutioner, men tills du får reda på annat, antar att de inte anses vara korrekt professionell klädsel.
  • Bild med titeln Klänning för ett bankjobb Steg 4
    4. Hålla fast vid normerna för män. Män i bankvärlden förväntas vanligtvis ha en handfull saker. Vanligtvis förväntas även dessa föremål vara av standardfärg. Dessa är som följer:
  • Bära en kostym som är grå eller marinblå.
  • Hålla fast vid en blå, grön eller röd silke slips utan mönster. Slipset ska komma ner till ditt bältesspänne. Låt det inte hänga under midjan eller sitta långt över det. Håll dig till en vanlig knut, som en Windsor.
  • Den prototypa tröjan i bankvärlden är en långärmad vit skjorta. Lätta pastellfärger anses alltmer acceptabla också. Om du går den här vägen, var noga med att den matchar slipset. För mer information läs Hur man matchar färger av en slips, kostym och skjorta
  • Dina byxor ska vara samma färg som din kostym. Se till att dina fickor inte sitter med nycklar eller din plånbok. Dina strumpor ska vara samma färg som dina byxor och dina skor ska vara samma färg som ditt bälte.
  • Bild med titeln klänning för ett bankjobb Steg 5
    5. Hålla fast vid normerna för kvinnor. Som med män finns det en handfull standard outfits som bärs i bank. Hålla sig nära riktlinjerna och du borde inte ha några problem.
  • Bära en kjol kostym eller byxor i marinblå, svart eller grå.
  • Hålla fast vid en vit eller ljusblå blus. Blusen ska ha en hög nacke och långa ärmar.
  • Ha på sig hudfärgad ödmjukhet. Bära ett extra, om det tårar.
  • Bära lågklackade närbelägna klädskor. Skorna ska matcha ditt bälte. Ett kort fall anses vara mer professionell än en handväska.
  • Del 2 av 2:
    Dressing för jobbet
    1. Bild med titeln Klänning för ett bankjobb Steg 6
    1. Läs klädkoden. Bekanta dig med ditt företags klädkod och klä för ditt bankjobb baserat på dessa riktlinjer. Klädkoden ger dig en god förståelse för hur du förväntas se och se till att din garderob uppfyller bank- och företagsstandarder.
    • Klädkoden kommer att göra dig medveten om minimikraven i jobbet. Du bör också observera dina kamrater och verifiera att du är klädd på ett sätt som överensstämmer med de lokala normerna.
  • Bild med titeln Klänning för ett bankjobb Steg 7
    2. Fråga om casual dagar. Fråga om lediga dagar inom företaget eller banken. På avslappnade dagar är det ofta lämpligt att bära kläder som annars skulle betraktas som för tillfälligt för bankindustrin.
  • Casual Fridays är inte lika vanliga som de en gång var, men de finns även i investeringsbanker på hög nivå. Barclays har inlett en policy där jeans och t-shirts är acceptabla på fredagar. Jeans och t-shirts anses emellertid allmänt för tillfällig även för en avslappnad fredag.
  • Bild med titeln Klänning för ett bankjobb Steg 8
    3. Välj bekväma och professionella skor. Klänning för bankens anställning genom att börja med bekväma skor. Du kommer att vara på fötterna mycket, så välj skor som kan ha insatser placerade i dem för att absorbera chock och kudde dina fötter. Hålla fast vid stängda, lågklackade skor.
  • Bild med titeln klänning för ett bankjobb Steg 9
    4. Håll allt snyggt. Du borde klä dig för ett bankjobb snyggt, rent och konservativt. Stryk ut några rynkor, tuck i din tröja och bär inte något färgat eller rippat. En klient eller kund som ser dessa detaljer kommer att ändra sin åsikt om dig och din bank för det värre. Mend eller byt ut dessa saker så att de inte får dig att se slarvig ut eller oprofessionellt.
  • Bild med titeln Klänning för ett bankjobb Steg 10
    5. Täcka piercingar och tatueringar. Att se professionell på ditt bankjobb, eliminera alla kroppsändringar som piercingar eller tatueringar från din klients synfält. Håll öronpiercingar smakfulla eller små, ta bort ansikts- och tunga piercingar och täcka tatueringar med byxor eller långa ärmar medan du är på jobbet.
  • Bild med titeln klänning för ett bankjobb Steg 11
    6. Bära kläder som är en lämplig längd. Kontrollera skjortor och tröjor för att säkerställa att de täcker magen och midriffen utan att utsätta för mycket klyvning. Var noga med att dina kjolar är en lämplig längd för arbetsplatsen genom att inte ha på sig något som inte åtminstone når fingertopparna när dina händer är nere på dina sidor. Något kortare, eller med en slits som går högre, är inte lämplig för arbetskläder.
  • Bild med titeln Klänning för ett bankjobb Steg 12
    7. Vet när du ska bära en kostymjacka. De flesta av detaljerna i din klädsel ska variera lite från vad du hade under din intervju. Om du är anställd som en teller, kanske du inte förväntas bära en kostymjacka när du börjar på jobbet. Observera vad andra i din position bär. För någon högre ranking position, anta att du borde bära en kostymjacka och att din klädsel ska variera lite från vad du hade under din intervju.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande