Hur man kommer upp med roliga fakta om dig själv

Ah, den fruktade "berätta ett roligt om dig själv" spel som du kan hitta dig i början av en ny klass eller ett nytt jobb. Det kan ibland känna sig svårt att tänka på något som är både kul och berättar för människor lite om vem du är. Men oroa dig inte. Att hitta några roliga fakta om dig själv behöver inte vara hårt alls! För att hjälpa dig att komma igång, har vi sammanställt en snygg lista med frågor du kan be om att komma med några unika och intressanta fakta om dig själv.

Steg

Metod 1 av 13:
Vad är något roligt eller quirky du gjorde som ett barn?
  1. Bildtiteln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 1
1. Använd dina egna erfarenheter för att hitta något roligt du kan dela. Tänk tillbaka på din barndom och kom med några roliga eller dumma saker du brukade göra. Prata om varför du brukade göra dem och vad du saknar om det.
  • En glimt i din barndom kan berätta mycket om dig.
  • Till exempel, kanske du brukade samla stenar eller du brukade gå in i skogen själv för att klättra träd. Försök att komma med något unikt som du kommer ihåg att göra.
Metod 2 av 13:
Vad är ditt drömjobb?
  1. Bilden med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 2
1. Prata om vad du skulle göra om du inte hade ditt nuvarande jobb. Vill du vara en astronaut som barn? Eller var det en tid på college när du funderade på att vara en filosof? Tänk på vilket jobb du skulle älska att ha om du inte hade ditt nuvarande jobb. Berätta för folk om det så att de kan få en känsla av din personlighet.
  • Till exempel kan du säga något som, "När jag var barn, ville jag vara lärare eftersom jag älskade mina lärare så mycket. Om jag inte var en revisor idag, kanske jag skulle ge undervisningen ett skott!"
Metod 3 av 13:
Hur många syskon har du?
  1. Bilden med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 3
1. Din familj kan vara ett intressant faktum om ditt liv. Berätta för folk om hur många bröder och systrar du har och om du är det äldsta, mitten eller yngsta barnet. Det kan ge människor en uppfattning om vad ditt liv var som att växa upp. Om du inte har syskon, inga bekymmer! Du kan prata om kusiner, vänner eller till och med dina föräldrar.
  • Till exempel kan du säga något som, "Hej, jag heter Sarah, och jag har 2 systrar, men jag är den yngste så jag är van vid hand-me-downs och få all kärlek som barnet på familj."
  • Om du inte har syskon kan du prova något som, "Jag är ett enda barn, men jag har massor av kusiner och vi brukade få mycket problem tillsammans."
Metod 4 av 13:
Har du någonsin träffat en kändis?
  1. Bilden med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 4
1. Prata om vem det var och hur det hände. Kanske sprang du i Brad Pitt på en bensinstation eller såg John Malkovich i en bar. Om du någonsin har träffat en intressant kändis, kan det vara en bra historia att berätta! Prata om var du var och hur det var. Människor är alltid intresserade av att veta hur den rika och berömda live.
  • Du kan säga något som, "en gång träffade jag Katy Perry på flygplatsen. Hon var super trevlig och väldigt söt-hon tog även en bild med mig!"
Metod 5 av 13:
Vad är din favoritmat?
  1. Bilden med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 5
1. Alla älskar mat och din favoriträtt kan berätta mycket om vem du är. Du kan prata om hur mycket du gillar pasta eller din favorit traditionell maträtt som din familj gör speciella sammankomster. Nämna din favorit söttaffär eller ditt favorit mellanmål. Vad du älskar att äta kan berätta för människor lite om vem du är som person. Plus, som inte gillar att prata om god mat?
  • Till exempel kan du säga något som, "väntar jag hela året för min pappas kalkongumbo. Han gör det varje år efter Thanksgiving och det är en riktigt speciell glädje."
Metod 6 av 13:
Har du några intressanta hobbyer?
  1. Bilden med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 6
1. Dina hobbyer kan ge en glimt i hur du spenderar din stillestånd. Du kan nämna några hantverk du gillar att göra eller speciella aktiviteter du gillar att göra på helgerna. Tänk på något intressant du gillar att göra när du inte arbetar och använder den för att berätta för folk lite om vem du är.
  • Om du gillar att bygga modellflygplan, sticka eller baka, är det bra att nämna!
Metod 7 av 13:
Har du en speciell talang?
  1. Bildbetaget kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 7
1. Dina dolda talanger kan vara en rolig sak att dela med andra. Kanske kan du spela klarinetten eller göra en handstand. Kanske vet du huvudstaden i varje land i världen eller du har en mördare som sjunger röst. Prata om något du är i hemlighet riktigt bra på. Folk kommer att älska att lära sig något nytt om dig att de kanske inte har förväntat.
  • Så du kan säga något som, "Du kan bli förvånad över att jag faktiskt gjorde gymnastik i många år och jag specialiserade på balansstrålen."
Metod 8 av 13:
Vad är din stoltaste ovanliga prestation?
  1. Bilden med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 8
1. Något atypiskt kan vara ett roligt faktum att du kan dela. Tänk på något quirky som du är riktigt stolt över. Det kan vara något som att skära ut soda från din kost eller hantera att titta på alla årstider av troner i en helg. Försök att komma med något som är unikt och märkligt. Folk älskar det där!
  • Till exempel kan du försöka säga något som, "Min stoltaste prestation tittar på den sista Star Wars-filmen 6 gånger i teatrarna."
Metod 9 av 13:
Har du några skyldiga nöjen?
  1. Bilden med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 9
1. Prata om något du hatar som du älskar. Kanske kan du inte låta bli att titta på reality TV eller du älskar hemligt att lyssna på Britney Spears medan du kör. Kom upp med något som du är typ av lite generad, men det är du faktiskt älska. Alla har hemliga skyldiga nöjen, och avslöjar din kan vara en rolig sak att dela!
  • Du kan prova något, "så jag är lite generad att erkänna det, men jag älskar faktiskt verkligen pumpa krydda kaffe. Det smakar fantastiskt och jag bryr mig inte om vad folk säger."
Metod 10 av 13:
Vad är en dum eller allvarlig vidskepelse som du har.
  1. Bild med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv steg 10
1. Förklara hur du kom för att ha den vidskepelsen. Insyser du på att öppna ditt paraply utanför? Har du samma skjorta för varje test eller jobbintervju? Tänk på något vidskepligt att du gör det. Även om det är super dumt, kommer folk att finna det intressant.
  • Till exempel kan du prova något, "Jag sitter alltid i samma stol och har samma jersey när mitt favoritlag spelar."
Metod 11 av 13:
Vilket djur skulle du vara om du var reinkarnerad?
  1. Bilden med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 11
1. Välj den du tycker bäst beskriver vem du är. Skulle du vara något hård som en örn eller ett lejon? Eller kanske något smart som en räv. Eller kanske du är en uggla eftersom du är nattlig och gillar att stanna upp sent. Tänk på vilket djur du skulle vara i ditt nästa liv och använda det som ett roligt faktum som berättar lite om din personlighet.
  • Det kan också vara helt dumt,. Till exempel kan du säga något som, "Om jag kom tillbaka som ett djur i mitt nästa liv skulle jag vara en fluga så jag kunde sitta på väggen och lyssna på allas verksamhet."
Metod 12 av 13:
Vad är ditt favoritsporter?
  1. Bilden med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 12
1. Om du är en stor fläkt, kan du dela din kärlek med andra. Om det finns ett lag som du absolut älskar, prata om det! Roliga fakta om dig själv är avsedda att visa andra intressanta saker som också återspeglar din personlighet. Så om det finns ett sportlag som du är passionerad, kan det vara ett bra faktum att använda.
  • Till exempel kan du säga, "Jag är en stor hockey fan, och jag saknar aldrig ett Blackhawks-spel."
Metod 13 av 13:
Vad är några saker du ogillar?
  1. Bild med titeln kommer upp med roliga fakta om dig själv Steg 13
1. Prata om ditt husdjur eller största rädsla. Det kan vara en lukt som du hatar eller ett specifikt husdjur som du har. Du kan också nämna något som skrämmer dig, oavsett om det är rimligt eller en dum tro som du har. Använd saker som du ogillar som roliga fakta som illustrerar din personlighet.
  • Du kan säga något som, "Jag kan inte stå lukten av kål" eller "Mitt största husdjur är när människor lämnar en tom låda i kylskåpet. Varför inte bara kasta bort det när du är klar!"

Tips

Försök att inte ta det så allvarligt! Kom ihåg att roliga fakta är menade att vara roliga. Försök ditt bästa att koppla av och komma med något som är intressant och berättar lite om dig själv.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande